Dodaj do ulubionych

Ślub kościelny w plenerze - szukam zdjęć :)

28.08.06, 16:36
Moim marzeniem jest w przyszłym roku zorganizować slub w plenerze w
angielskim lub amerykanskim stylu. Czy ktos widzial moze zdjecia z takiej
uroczystości. Szukam i szukam i nie moge znaleźć. Gdzie w Polsce mozna
zoraganizowac taki slub? Ale z ksiedzem - koscielny. Czy jest to możliwe?
Obserwuj wątek
    • annajustyna Re: Ślub kościelny w plenerze - szukam zdjęć :) 28.08.06, 17:04
      Jest, pod warunkiem, ze zgode wyrazi biskup diecezji. Musi byc to miejsce
      wyswiecone, np. kolo jakies kapliczki. Uwaga: argument, ze podobaja Ci sie sluby
      w stylu amerykanskim nie wystarczy!!!
      • mysza_klapsiara Re: Ślub kościelny w plenerze - szukam zdjęć :) 28.08.06, 21:11
        Dokładnie. Ślub kościelny, jak sama nazwa wskazuje, powinien być w kościele lub
        innym wyświęconym miejscu. smile Pozdrawiam.
        • ducky78 Re: Ślub kościelny w plenerze - szukam zdjęć :) 28.08.06, 22:37
          nie tylko wyświęcone miejsce wchodzi w rachubę.
          kapelan polowy może odprawić mszę poza kościołem. a więc również udzielić
          ślubu 'kościelnego' poza budynkiem kościoła. nie potrzeba na to zgody
          biskupa... smile
          • mysza_klapsiara Re: Ślub kościelny w plenerze - szukam zdjęć :) 28.08.06, 22:48
            Pewnie tak, ale to i tak nie zmienia faktu, że raczej proste to nie będzie.
            Pozdrawiam ciepło.
            • dr_kaczusia Re: Ślub kościelny w plenerze - szukam zdjęć :) 28.08.06, 22:54
              to moze niech narzeczony zaciagnie sie do wojska wink
              bedzie i kapelan polowy i dosc miejsca na poligonie wink
            • ducky78 Re: Ślub kościelny w plenerze - szukam zdjęć :) 29.08.06, 00:17
              tyle samo wysilku co ślub poza własną parafią. tylko kosztuje ciut więcej...
              a i bez wojska się obejdziewink
    • fotobern Re: Ślub kościelny w plenerze - szukam zdjęć :) 29.08.06, 14:14
      anitka274 napisała:

> Moim marzeniem jest w przyszłym roku zorganizować slub w plenerze w
      > angielskim lub amerykanskim stylu. Czy ktos widzial moze zdjecia z takiej
      > uroczystości. Szukam i szukam i nie moge znaleźć. Gdzie w Polsce mozna
      > zoraganizowac taki slub? Ale z ksiedzem - koscielny. Czy jest to możliwe?

Witaj tak jest to możliwe - jeżeli jesteś z okolic Wielkopolski. Byłem na takim
      Slubie w Pałacu w Krześlicach niedaleko Poznania.Slubu udzielał ks. w pałacowym
      parku w altance. Zdjecia z tej uroczystości sa na mojej stronie (Sylwia i
      Łukasz)

Jezeli masz jakies dodatkowe pytania pisz smialo do mnie

Pozdrawiam
      • annajustyna Re: Ślub kościelny w plenerze - szukam zdjęć :) 01.09.06, 14:30
        Nie moge znalezcsad((((.
        • madziks81 Re: Ślub kościelny w plenerze - szukam zdjęć :) 01.09.06, 17:50
          www.fotobern.fc.pl/galeria.htm
          Sprobuj teraz
    • kingadpl Re: Ślub kościelny w plenerze - szukam zdjęć :) 29.08.06, 14:18
      uda sie na pewno, pod warunkiem ze ma sie ksiedza w rodzinie smile)) (rada
      przeczytana w "Modzie na Slub" ) Poza tym dlaczego nie, przeciez Bog jest
      wszedzie! smile) Kiedys uczestniczylam na mszy na statku pomiedzy Chorwacja a
      Wlochami, bo wtedy byl 15. sierpnia i duuuuzo osob tez uczestniczylo smile)
      Pozdrawiam!
    • golinda Re: Ślub kościelny w plenerze - szukam zdjęć :) 29.08.06, 14:22
      anitka!
      koniecznie zobacz to kiczowisko na stronie fotobern! może przejdzie ci ochota
      na taką szopkę!
      rozwaliło mnie to, szczególnie panna młoda(?)
      • studiobeznazwy Re: Ślub kościelny w plenerze - szukam zdjęć :) 01.09.06, 14:24
        My także bylismy na slubie "koscielnym" w plenerze - Kroczyce koło hotelu Orle
        Gniazdo..
      • mam6lat Re: Ślub kościelny w plenerze - szukam zdjęć :) 01.09.06, 14:37
        NO.....szcxxzególnienowe koronki jej młodości dodają wink
    • inkageo Re: Ślub kościelny w plenerze - szukam zdjęć :) 01.09.06, 18:00
      To jak najbardziej możliwesmile Wysyłam link do strony obiektu, który może
      zorganizować ślub w ogrodzie (w razie załamania pogody w przeszklonej części
      restauracji), mają też księdza, który zgadza się poprowadzić taką nietypową
      ceremonięsmile www.azyl.wroclaw.pl/
      Jeżeli zainteresuje Cię ich oferta to mam w komputerze kilka zdjęć i
      przykładową ofertę cenową bo byłam tam się rozejrzeć. Ja się nie zdecydowałam
      bo mają za mało miejsc noclegowych.
      A nasz Dj brał niedawno ślub kościelny na płynącym statku (też Wrocław)...smile
      • inkageo Re: Ślub kościelny w plenerze - szukam zdjęć :) 01.09.06, 18:01
        Widzę, że na ich stronie pojawiła się galeria zdjęćsmile Są dużo lepsze od moich
        amatorskich..smile
    • milla1 Re: Ślub kościelny w plenerze - szukam zdjęć :) 16.09.06, 21:49
      Ja brałam ślub w plenerze, właśnie w Krześlicachsmile
      Odpowiem chętnie na pytania.
      • adrianna79 Re: Ślub kościelny w plenerze - szukam zdjęć :) 20.09.06, 14:14
        popularna i pomocna strone ze stanow jest www.theknot.com
    • lastminutefoto.pl Re: Ślub kościelny w plenerze - szukam zdjęć :) 20.09.06, 23:46
      www.karnity.pl/ zadzwoń i porozmawiaj jak to zorganizować,
      byliśmy tam na takim ślubie.
      Przepiękna sceneria, wspaniałe miejsce do zdjęć plenerowych i spora sala do wesela. Ołtarz ustawiono koło zamku tuż przy jeziorze, fantastyczna sprawa.
      Niestety nie wiem jak to było załatwiane z księdzem, może obsługa hotelu doradzi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka