Dodaj do ulubionych

Szukam sasiadow - Pirenejska - PB Konstanty Strus

03.09.06, 11:12
Witam,
Moze jest juz ktos kto kupil mieszkanko w tej inwestycji.
Razem latwiej !!!!!

Obserwuj wątek
    • Gość: tomkowski Re: Szukam sasiadow - Pirenejska - PB Konstanty S IP: *.mynow.co.uk 25.09.06, 23:33
      Ja wlasnie zastanawiam sie nad kupnem mieszkania w bloku A na Pirenejskiej. Co
      sadzisz o tej inwestycji i o samej firmie???
    • aniedziel Re: Szukam sasiadow - Pirenejska - PB Konstanty S 26.09.06, 13:33
      Też zakupiłem. Cęsto odwiedzam budowę i mają dobre tempo. Budynak A chyba
      oddadzą w terminie
      Pozdrawiam
      • gofer73 Re: Szukam sasiadow - Pirenejska - PB Konstanty S 02.10.06, 16:08
        też sie przymierzamy do budynku A. Narazie zarezerwowaliśmy.... A jak wrażenia
        ze współpracy z biurem sprzedaży? Pani z którą miałam styczność sprawiła
        wrażenie niesympatycznej, nieelastycznej i wogóle na nie.
        • aniedziel Re: Szukam sasiadow - Pirenejska - PB Konstanty S 04.10.06, 11:15
          Faktycznie jest tam jedna taka mało przyjemna. Ale na wszystkie żądania
          dokumentów reagują w terminie. Elastyczności to oni nie mogą wykazywać bo ich
          upoważnienia są wąski, tj. każda zmiana oferty wymaga akceptacji szefowej.
          Pozdrawiam
    • sunglasses Re: Szukam sasiadow - Pirenejska - PB Konstanty S 03.10.06, 22:45
      Witam,

Wrazenia z biura - nie sa najgorsze a nawet calkiem niezle. Naprawde nie wiem co
      wielu ludziom przeszkadza w tych paniach.
      Wszystko o co prosilem mialem na czas (dokumenta itp. ).
      Co do samej budowy to budynek poczatkowo mial byc oddany na pazdziernik potem
      byl czerwiec a teraz uslyszycie w biurze ze marzec.
      Jestem na budowie co tydzien i widze ze marzec jest jak najbardziej aktualny.
      z dziennika budowy wynika ze stoi juz prawie 60% budynku. (wyliczenia bankowego
      rzeczoznawcy) wiec reasumujac - mysle ze zrobilem dobry interes bo okolica
      zieloniutka cicha i dobrze skomunikowana. (teraz mieszkam na widawskiej wiec
      polecam ta okolice) aha mieszkania 2 pokojowe sprzedaja juz po 6500.... niezle
      ciekawe po ile beda za rok....

pzdr
      wiecej pytan na maila
      • gofer73 Re: Szukam sasiadow - Pirenejska - PB Konstanty S 04.10.06, 13:10
        prostymi krokami zmierzam do podpisania z nimi umowy, ale jak to w życiu bywa
        nie mam gwarancji, że uda mi się w 30 dni od podpisania załatwic kredyt na
        wpłatę 1 dośc wysokiej transzy. Robią w Strusiu jakies problemy z przesunięciem
        terminu? Pani w biurze straszyła zerwaniem umowy a wiem, że inni developerzy
        jeśli się coś opóznia idą na ręke kupującemu.
        • sunglasses Re: Szukam sasiadow - Pirenejska - PB Konstanty S 04.10.06, 20:23
          Powiem tylko tyle - sam poprosilem o przesuniecie 1 wplaty i sie zgodzili.
          Naprawde nie wiem czemu tyle ludzi narzeka na te laski z biura???
          Sa jakie sa - nie zawsze sa super mile ale zeby narzekac na jakosc obslugi
          ...??? no nie wiem moze to ja mam tylko jakiegos farta ..... albo po prostu
          jestem kulturalny to i one sa???
          • Gość: Aga Re: Szukam sasiadow - Pirenejska - PB Konstanty S IP: *.orange.pl 05.10.06, 19:09
            Witam,

własnie przymierzam się do kupna mieszkania na Pirenejskiej, już zrobiłam
            rezerwację a obecnie szukam wszelkich opinii na temat developera, ale powiem
            Wam, że spotkałam bardzo wiele pozytywnych opinii. Jeśli chodzi o obsługę to
            ok, choć rzeczywiście jakbyłam obsługiwana i obserwowałam ta drugą panią (która
            na szczescie mnie nie obsługiwała ) :) to rzeczywiście nie była za sympatyczna
            ale to było pod koniec dnia więc pewnie była już zmęczona :) To prawda,
            pierwsza wpłata jest wielka, ale jakoś trzeba się spiąć i zapłacić. Ogólnie
            teraz te mieszkania to wszedzie są takie wycenione że to porażka. Niedługo nie
            będzie ludzi na nie stać... Czy budynek A jużjest wykupiony? Ponieważ jak
            pytałam to duża większość to jeszcze rezerwacje, tak mi przynajmniej
            powiedziano... To prawda, budynek już na powierzchni więc chyba mało
            prawdopodobne żeby to wszystko nie doszło do skutku. Co sądzicie na ten temat?
            Będę wdzięczna zawszelkie informacje na temat tej inwestycji, bo to moje
            pierwsze kroki z kupnem mieszkania i nie wiem na co szczególnie zwrócić uwagę.
            Bede czytała naforum lub czekam na emaile agapcm@o2.pl

Pozdrawiam
            Aga
            • Gość: mateusz Re: Szukam sasiadow - Pirenejska - PB Konstanty S IP: *.chello.pl 05.10.06, 22:58
              Witajcie,
              Czy moze ktos z Was konsultowal umowe przedwstepna z prawnikiem, albo podpisywal
              ja w obecnosci notariusza?
              Bedę wdzięczny za wszelkie informacje na ten temat.
              Mateusz
              • Gość: Iga Re: Szukam sasiadow - Pirenejska - PB Konstanty S IP: *.orange.pl 06.10.06, 22:04
                Czy wogóle w tym budynku i u tego developera kupuje mieszkanie?
                Czy jest ok i nikt nic nie mówi? Czy jest tak źle że szkoda gadać?
                Ja wiem ze milczenie jest złotem, ale może w tej sytuacji mówienie o tej
                inwestycji pomoże nam wszystkim :) i uda nam się zaoszczędzić pieniążki :)
                Czy ktoś juz kupił tu mieszkanie?
                Ponoc pierwsza rata to 60% wartości mieszkania, czy już ktoś to wpłacił?
                Litości, niech ktoś coś napisze bo nie wiem jak interpretowac ten brak opinii :)
                Pozdrawiam
                • sunglasses Re: Szukam sasiadow - Pirenejska - PB Konstanty S 07.10.06, 00:41
                  Hmmm...
                  Przeciez pisalem ze kontakt nie jest zły... poprawek wymaga nieco ich projekt
                  mieszkania ale da sie to zmienic.....
                  ja kupilem we wrzesniu i wszystko idzie jak z platka
                  wszelkie pytania na maila....

KUPILEM I NIE ZALUJE!!!!!!!!!!!
                  • Gość: Iga Re: Szukam sasiadow - Pirenejska - PB Konstanty S IP: 217.116.110.* 07.10.06, 08:42
                    Ciesze się że ktoś odpisał :) prawdę mówiąc to moje pierwsze doświadczenie z
                    kupnem mieszkania więc dlatego staram się być odtrożna i pytam :) Czy z biura
                    można otrzymać ksero dokumentów, np. pozwolenie na budowę, akt własności
                    ziemina której budują, itd, prawdę mówiąc to niewiele jeszcze wiem na ten
                    temat. Powiedz mi prosze jesli możesz - na co szczególnie zwrócić uwagę?
                    Konsultowałeś umowę z prawnikiem czy podpisywałeś ją może z nimi u notariusza?
                    Bo słyszałam że tak jest bezpieczniej. Ogólnie tamta okolica bardzo mi się
                    podoba, miejmy nadieję że lotnisko nam nie bedzie przeszkadzało :) Ale również
                    słyszałam o tym że w tym budynku Wojskowa Agencja Mieszkoaniowa wykupiła
                    mieszkania dla wojskowych - czyli mieszkania przejściowe, czy to prawda?
                    Co maszna myślimówiąc poprawki w mieszkaniu? Można imzasugerowac co i jak
                    chcemy by tam zrobili? Chociażteraz to już za późno chyba bo mury stoją :)
                    Proszę o wszelkie informacje które posiadacie na temat tej inwestycji będę
                    wdzięczna :) Mój adres agnieszka12345@poczta.onet.pl
                    Pozdrawiam
                    • gofer73 Re: Szukam sasiadow - Pirenejska - PB Konstanty S 07.10.06, 10:54
                      Powiem tak: kopie niezbędnych dokumentów dostałm bez problemu przy rezerwacji
                      mieszkania. Rozmawiałam też ze znajomymi doradcami kredytowymi- twierdzą, że
                      Struś od lat konczy swoje inwestycje, banki nie mają problemu z udzielaniem na
                      niego kredytów i raczej nie jest on niepewny. Pytałam się też o akt notarialny
                      przy podpisaniu umowy przedwstępnej - twierdzą że nie jest on niezbędny. Co do
                      WAM to wiele zdan na ten temat słyszałam, włacznie z tym że to nie o tę
                      inwestycję chodzi. Ja sobie zadaję zawsze pytanie czy WAM inwestował by w
                      mieszkania w budynku po 6000 za m2? Wojsko chyba nie jest aż tak bogate?
                      • Gość: Ola Re: Szukam sasiadow - Pirenejska - PB Konstanty S IP: 217.116.110.* 07.10.06, 16:03
                        Witam :)
                        byłam dziś w biurze, ponieważ nie było jeszcze interesantów porozmawiałam sobie
                        z panią w biurze :) udzieliła mi wszelkich niezbędnych informacji, również
                        przekazała mi wszystkie materiały jeśli chodzi o wypis z księgi wieczystej,
                        pozwolenie na budowę itd, cała sterta papierów :) również plan zagospodarowania
                        całego obiektu :) więc byłam bardzo miło zakoczona, uzyskałam również
                        informację na temat czynszu, odbioru kluczy, zapytałam o te plotki na temat
                        WAM - zdementowane zostały, ogólnie wszystkie mieszkania w budynku A zostały
                        prawie sprzedane, oprócz dwóch na parterze i w metrażu powyżej 60m2,a ja się
                        obawiałam że będą tam pustki :) uspokoiłam swoje sumienie tą wizytą :) potem
                        pojechałam na budowę, i równie miło się zaskoczyłam - robota wre, okna
                        wstawione, i budynek A już normalnie stoi w pełni :) Cicho tam i spokojnie, za
                        płotem komisatiat policji :) więc bezpiecznie też będzie :) do środków
                        komunikacji bliziutko i do centrum wracałam 20 minut, a wydaje się że to tak
                        daleko - ogólnie nie znałam tamtych okolic i naprawdę jak na jeden dzień to
                        bardzo wiele razy miło się zaskoczyłam :) oby tak do końca :)
                        A jak Wasze wrażenia?
                        Pozdrawiam
                        • Gość: hirek11 Re: Szukam sasiadow - Pirenejska - PB Konstanty S IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 07.10.06, 23:27
                          Witajcie sąsiedzi!
                          Kłania się blok A, 4 piętro. Dzisiaj kupiliśmy tam mieszkanie, ponieważ komuś
                          Strus wypowiedział umowę. Cieszę się niemiłosiernie z tego faktu. Pojechaliśmy
                          z żoną na Mazury i właczyliśmy forum gazety aby poczytac, kto i jak wypowiada
                          się na temat tej inwestycji.

Powinienem zacząc od tego, że przez ostatni rok mieliśmy zarezerwowane
                          mieszkanie w inwestycji "złoty staw". Ale 3 dni temu developer wystawił nas do
                          wiatru i oświadczył, że inwestycji nie będzie...Myślałem, że dostanę zawału.
                          Przy inwestycji "złoty staw" powstało prężnie działające forumi mieszkańców,
                          które nie puści tego płazem Developerowi. Ale cóż, ruszyliśmy z małżonką na
                          poszukiwania i przypadkiem udało nam się znaleźc inwestycję tego siedleciego
                          developera. Wiele się nie namyślaliśmy i podpisaliśmy umowę. Prawdę
                          powiedziawszy, spodziewałem się, że w tak zaawansowanym stanie inwestycji
                          działa już jakieś preżne forum przyszłych mieszkańców, a tu nic.... Albo może
                          źle szukam. Boję się, że wynika to z faktu, że większośc mieszkań została
                          wykupiona przez WAM :(. Jeśli ta plotka się sprawdzi, oznaczac to będzie, ze
                          władowaliśmy swoje pieniądze w niezłą kabałę. Jeśli kiedyś będziemy chcieli
                          sprzedac, te mieszkania, nie odzyskamy pieniędzy które w nie teraz włożymy.
                          Plotka ta wydaje mi się niestety wielce prawdopodobna, ponieważ może tego nie
                          wiece, ale ta częśc osiedla Bemowo jest części tzw. wojskową. Ja dorstałem na
                          ulicy czerwonych maków, gdzie teraz mieszkają moi rodzice i prawdę
                          powiedziawszy nigdy za bardzo nie przepadałem za Bemowem III i IV. Teraz, byc
                          może przyjdzie mi tam mieszkac z rodziną :) tak to w życiu bywa. Jedno czego
                          jestem pewien, to w poniedziałek sprawdzę, jak wygląda sprawa z tym, ze WAM
                          albo WAT dostał mieszkania od Strusia. Jeśli połowa mieszkań ma byc przechodnim
                          hotelem, to ja dziękuję bardzo, ale mnie w tej inwestycji nie ma!!! Jeśli zaś
                          okaże się to tylko plotką, chętnie przez parę najbliższych lat pomieszkam przy
                          Pirenejskiej.
                          ps. załóżmy jakieś profesjonalne forum. nie na gazecie.pl, tylko takie osobne.
                          Przy "złotym stawie" tak było, i sprawdziło się kapitalnie. Ułatwia to
                          konsultowanie umów, itp... Jestem przekonany, że wśród tylu nowych mieszkanców
                          znajdzie się ktoś o zacięciu informatyka!
                          ps2. Sąsiedzi z IV piętra budynku A, odezwijcie się!!!
                          pozdrawiamy wszystkich ciepło Magda,Michał i mały Kuba
    • darowa Re: Szukam sasiadow - Pirenejska - PB Konstanty S 08.10.06, 00:53
      witam, witam

ja sie na razie rozgladam i ta inwestycja wyglada interesujaco.
      Dzis bylem na budowie - troche trudno trafic, ale jak juz znalazlem to nawet
      fajna okolica, zielono, blisko do tramwaju i komisariat policji po sasiedzku.
      Na budowie w miare porzadek, w porownaniu z innymi hehehe.

Sluchajcie co co WAM to najlepiej sie z nimi skontaktowac (www.wam.net.pl)- aby
      w 100% powtwierdzic ze nie bedzie tam mieszkan sluzbowych.

Znalazlem na forum watek o zmianie statusu prawnego firmy na osobe prowadzaca
      dzialalnosc gospodarcza. Zauwazylem ze ostatnio wielu przedsiebiorcow tak robi -
      podobno sa minejsze koszty prowadzenie biznesu :)

Wracajac do samej inwestycji - troche niepokoi mnie to ze nie beda to bloki
      ogrodzone - ale czy tam przewidywana jest ochrona? ew. jakas brama?
      Czy bedzie tam plac zabaw? - na stronie www.kstrus.pl/lokalizacja/?id=28
      nie ma niestety zbyt duzo napisane.

pzdr. D.
      • gofer73 Re: Szukam sasiadow - Pirenejska - PB Konstanty S 08.10.06, 09:00
        Inwestycja będzie ogrodzona od strony bloku B, oraz bedzie zamkniete wejscie na
        patio. Placu zabaw nie przewidziano ;( ale licze na to ze jak sie zawiąże
        wspólnota to coś przy dobrych chęciach wspolnie da się zrobić ;)
        Pozdrawiam (od 9 października sąsiedzi z parteru blok A)
        • Gość: Aga Re: Szukam sasiadow - Pirenejska - PB Konstanty S IP: 217.116.110.* 08.10.06, 09:18
          Witam :)
          byłam wczorajna budowie i jużsą oknaw budynku A :) Jeśli chodzi o WAM to w
          biurze pytałam - wszystkie mieszkania sąwykupione przezindywidualnych nabywców
          więc nie ma się co o WAM martwić chyba że zostałam wprowadzonaw błąd. Dodatkowo
          będzie ogrodzony budynek - ma być mur nawysokość 1,3m a potem balustrada. Ja
          też mam mieszkanie na parterze od strony patia - umowę podpisuję na dniach :)
          Tylko mój niepokój wzbudza to lotnisko niedaleko - czy to może być uciążliwe?
          Jak pracuje to lotnisko? Czy tam sie coś dzieje? Bo nie znam tematu. A wczoraj
          na targach dowiedziałam się że K. Strus planuje kolejną inwestycję na Morcinka -
          rzut beretem od Pirenejskiej :) Robota idzie pełną gębą - teraz robią garaże i
          fundamenty pod budynek B :) Ponoć w marcu będzie mozna jużwchodzić do budynku A
          i robieć sobie remonty :)
          Macie jakieś ciekawe info?
          Pozrawiam
          • sunglasses Re: Szukam sasiadow - Pirenejska - PB Konstanty S 08.10.06, 12:39
            Rowniez i mi mowili ze w mieszkaniach nie bedzie hotelu dla zolnierzy - dostali
            za teren mieszkania w innej inwestycji strusa na ul. siedleckiej.
            Ciesze sie ze kupilem jako 1 z pierwwszych w tej inwestycji bo cena za m2 jest
            juz podobno 6500zl....
            Co do forum postaram sie je zalozyc dzis lub w najblizszych dniach dam znac.

pzdr z bud A z 2p.
            • Gość: Aga Re: Szukam sasiadow - Pirenejska - PB Konstanty S IP: 217.116.110.* 08.10.06, 12:51
              Na parterze jest 6tyś za m2, na piętrze po 6,5tyś za m2.
              A Ty po ile kupowałeś? Ja obecnie już się przekonałam co do decyzji kupna i w
              przyszłym tygodniu podpisuję umowę, w budynku A będę jedna z ostatnich :)
              Pozdrawiam i miłej niedzieli :)
              • sunglasses Re: Szukam sasiadow - Pirenejska - PB Konstanty S 08.10.06, 12:56
                Witam!!!

Zalozylem forum na ktore wszystkich przyszlych sasiadów zapraszam !!!

strus.p2a.pl/index.php
                • Gość: cieciu Re: Szukam sasiadow - Pirenejska - PB Konstanty S IP: *.aster.pl 08.10.06, 13:09
                  co do lotniska, to nie ma problemu - mieszkam rownie niedaleko jak inwestycja
                  Strusia i nie ma na co narzekac - tam raczej startuja i laduje bardziej nad
                  Carrefurem, bardziej w strone Zoliborza. Czasem Okecie przyjmuje samoloty z tej
                  strony, z tej, tzn. nad Bemowem i nad przyszlym Strusiem ale to naprawde rzadko
                  i w niczym nie przeszkadza...bardziej je (samoloty) widac niz slychac...No i
                  wreszcie sie ruszylo-i jest nas wiecej bo chwilami myslalem, ze ja i moze
                  jeszcze ze dwie osoby sie zdecydowaly;-), pozdr, piotr
                • Gość: sylwia Re: Szukam sasiadow - Pirenejska - PB Konstanty S IP: *.adsl.inetia.pl 27.12.06, 17:21
                  czy robilscie zmiany wewn.scian ?/
              • gofer73 Re: Szukam sasiadow - Pirenejska - PB Konstanty S 08.10.06, 16:56
                ja jeszcze w zeszłym tygodniu rezerwowałam mieszkanie na parterze po 5100 za
                m2. Takie ceny mają również na swojej stronie internetowej.
                • Gość: Aga Re: Szukam sasiadow - Pirenejska - PB Konstanty S IP: *.orange.pl 08.10.06, 17:27
                  Ja też rezerwowałam w ubiegłym tygodniu we wtorek jak dobrze pamiętam ale już
                  po 6ooo z m2 brutto, no nieważne, ważne żeby było ok :)
                  • gofer73 Re: Szukam sasiadow - Pirenejska - PB Konstanty S 08.10.06, 17:48
                    mam nadzieję tylko, że cena z rezerwacji jest dla nas wiążąca, poza tym
                    dlaczego na ich stronie na parterze mieszkania w moim przedziale (87 m -89) sa
                    po 5100? Gdyby zmienili ceny mysle ze powinni zaktualizowac strone tym bardziej
                    dla budynku B gdzie ceny sa podobne jak w A
            • Gość: hirek11 Re: Szukam sasiadow - Pirenejska - PB Konstanty S IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 08.10.06, 13:06
              Cudownie!

Jednak coś sie ruszyło i powstanie forum, kapitalnie! Właśnie o to chodzi, aby
              powstała preżna wspólnota. Jeśli wojsko wykupiło mieszkania, możemy o tym
              zapomniec. a teren zielonego patio z całą pewnościa trzeba bedzie jakoś fajnie
              zagospodarowac, tak aby dzieciaki (i my ew. mieli się gdzie bawic). Z
              zagospodarowaniem patio trzeba będzie jednak na pewno poczekac, aż wybudują się
              sąsiedzi z bloku B. Wtedy ruszymy. Dla pewności potwierdzę w poniedziałek w
              WAMie, ze ich hotel nie będzie się mieścił przy Pirenejskiej. zrobie to dla
              czystości sumienia, bo wiem, ze developerzy mają w zwyczaju kłamac. Co do
              lotniska, to jest całkowicie nieuciążliwe. W tej chwili istnieje tam aeroklub,
              w którym najprężniej działa sekcja szybowcowa.Głośne to te szybowce nie są, a w
              lato wyglądają wręcz majestatycznie. Bardzo często jeździłem na płytę lotniska
              by sobie na nie popatrzec. W latach 80 było to jednak głośne lotnisko, ze
              względu na wojskowe smigłowce, które często z wielkim hukiem przelatywały nad
              osiedlem. Nie latają już jednak od dorbych 15 lat!!! O lotnisko możecie by
              spokojni. Jak macie jakieś pytania odnośnie samego Bemowa, lokalizacji to
              piszcie, chętnie odpowiem.

Co do ogrodzenia osiedla. Ciężko by się nam było odgrodzic. mały placyk, nie
              bardzo jest co ogradzac. Oczywiście patio będzie zamknięte i trzeba będzie
              bardzo pilnowac, zeby nikt zbyteczny się po nim nie kręcił. Na poczatku
              zastanawiałem się, czy fakt, że osiedle nie będzie zamknięte nie będzie miał
              wpływu na stan klatek schodowych i ogólnie bloku. I doszedłem do wniosku, że
              chyba nie będzie miał wpływu. Na Bemowie, większośc nowych inwestycji nie jest
              zamknięta a klatki wyglądają ładnie i bloki nie są wymazane sprayem. Tak na
              prawdę najwięcej zależy od tego kto będzie mieszkał i jak będzie dbał o
              mieszkania. Mam nadzieję, że skoro już wydamy grube pieniądze na mieszkania, to
              będziemy je szanowac. A jeśli będą jakieś zniszczenia, faktycznie jako
              wspólnota będzie trzeba pomyślec o zorganizowaniu ochrony. Mam wrażenie, że
              komenda policji działac będzie jako wystarczający straszak na wandali i inne
              patologie.
              ps. co do ceny to rzeczywiście my płaciliśmy już po 6500 PLN, i drożej już
              chyba byc nie może :(, czy ktoś może pytał gdzie będziemy wyrzucac śmieci? Na
              planie nie zauważyłe, pawilonu śmietnikowego.
              Pozdrawiamy sąsiadów
              • Gość: cieciu Re: Szukam sasiadow - Pirenejska - PB Konstanty S IP: *.aster.pl 08.10.06, 13:12
                no i moze przeniesmy sie na to nowopowstale forum;-), ktore fajnie, ze jest;-)
                • Gość: Aga Re: Szukam sasiadow - Pirenejska - PB Konstanty S IP: *.orange.pl 08.10.06, 16:17
                  Też jestem za aby przenieść się na nowe forum :)
                  Pozdrawiam
              • Gość: Aga Re: Szukam sasiadow - Pirenejska - PB Konstanty S IP: *.orange.pl 08.10.06, 16:15
                No rzeczywiście klatki z budynku A nie są ogrodzone, dopiero teraz sobie to
                uzmysłowiłam, ponieważ mówili mi że bedzie ogrodzone patio podciągnełam to pod
                cały blok a tu gucio :) ale damy radę, jak będą domofomy i policja obok to nie
                powinno być problemów, tym bardziej że mieszkańcy budynku, bloku to kulturalni
                i odpowiedzialini ludzie więc problemów być nie powinno :) No to uspokoiłeś
                mnie i pewnie wielu ludzi jeśli chodzi o lotnisko - dziękuję Ci bardzo :)
                Ogólnie to tam są też obok domki jednorodzinne więc musi być tam w miarę
                spokojnie skoro ludzie tam chcieli budować swoje domy :)
                Pozdrawiam
                • Gość: hirek11 Re: Szukam sasiadow - Pirenejska - PB Konstanty S IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 08.10.06, 18:58
                  No tak, jeśli chodzi o ten spokój i porządek to jednak coś mi się wydaje, że
                  trzeba go będzie pilnowac. Bloki dookoła to bloki wojskowe, ale w połowie nie
                  mieszkają tam, że tak się wyrażę "trepy". W większości są to jednak pomimo
                  wszystko kulturalni ludzie. Niestety jak wszędzie na blokowisku zdarza się, że
                  wieczorkiem paru wyrostków stoi pod klatką schodową i dyskutuje Bóg wie o czym.
                  Jednak pomimo wszystko, ta okolica to chyba jedna z najbardziej spokojnych na
                  Nowym Bemowie. Będzie dobrze, jedyne czego troszkę się obawiam, to niska jakośc
                  wykończenia naszych mieszkań i klatek schodowych, za wysoką cenę. Wiecie coś
                  moze więcej o wykończeniu mieszkań? W umowie dośc lakonicznie wspomina się o
                  tym, że grzejniki będą typu Purmo albo inne odpowiadajace. Boję się, ze na
                  przykład jakąś beznadziejną hałasujaca windę nam wstawią zamiast Schindlera
                  albo Otisa. Nie macie wątpliwości co do jakości wykończenia?
                  Hmmm...?
                  A może wiecie na ten temat coś więcej? Z góry dziękuję za informację.
                  Pozdrawiamy sąsiadów. IV p, bloka A
                  • Gość: Aga Re: Szukam sasiadow - Pirenejska - PB Konstanty S IP: 217.116.110.* 08.10.06, 21:10
                    Jesli chodzi o mieszkanie to - na ścianach ponoć coś III kategorii, trzeba
                    rzucić szpachlę by było gładko, podłoga - wylewka pod panele lub glazure lub
                    deskę, bez parapetów wewnątrz, oczywiście nie ma wanny itd, to wszystko w swoim
                    zakresie, no i w bloku nie ma gazu - czyli w grę wchodzi kuchnia elektryczna,
                    natomiast jeśli chodzi o windę to nie mam pojęcia. Ciekawi mnie również bo jak
                    widać na planie wejście na klatkę schodową i do windy jest jedno a potem jak
                    się wchodzi z po schodkach na parter to są kolejne drzwi i wejście na parter
                    gdzie są 3 mieszkania, czy te drzwi będą zamykane? Czy bedzie można zrobić żeby
                    były zamykane i klucz będa mieć trzej właściciele na tym poziomie. Zaplątałam
                    trochę, ale może wiecie coś na ten tamat?
                    Podobno na parterze ma nie być tych schodków na patio jak były w planach. Chyba
                    jutro pójdę do biura i powyjaśniam te kwestie.
                    Pozdrawiam
                    • dwunastnica Re: Szukam sasiadow - Pirenejska - PB Konstanty S 30.10.06, 21:55
                      A będą odpływy wody ? U mnie w innej inwestycji Strusa ich nie było. Zwróćcie na
                      to uwagę.
                  • Gość: Aga Re: Szukam sasiadow - Pirenejska - PB Konstanty S IP: 217.116.110.* 08.10.06, 21:15
                    A czy w naszym bloku będą mieszkać takie wyrostki, które będą stały pod naszym
                    blokiem? Ja mam nadzieję że nie, natomiast również mam nadzieję że nie będą do
                    nas przyłazić inne wyrostki z innych bloków, oni niech stoją pod swoimi
                    blokami :)))
                    Pozdrawiam
                    • sunglasses Re: Szukam sasiadow - Pirenejska - PB Konstanty S 08.10.06, 23:12
                      Nie martw sie nie beda staly, to naprawde spokojna okolica - wiekszosc starych
                      ludzikow tam tylko mieszka.

Aha poruszono tu sprawe windy - trzeba monitorowac sprawe i ewentualnie wplynac
                      na strus zeby nie montowal lipy.!!!

• Gość: hirek11 Re: Szukam sasiadow - Pirenejska - PB Konstanty S IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 09.10.06, 09:56
                        Sąsiedzi!

Przypominam tylko, że kolega Sunglasses założył już forum i proponuję zalogowac
                        się i dyskutowac, pod poniższym adresem.

strus.p2a.pl/index.php

pozdrawiam.
                      • Gość: Aga Re: Szukam sasiadow - Pirenejska - PB Konstanty S IP: 217.116.110.* 09.10.06, 22:17
                        Byłam w biurze i pytałam o windy, ponoć mają być Schindlera tak jak w innych
                        ich inwestycjach, chyba ze wymyślą w tym czasie jakieś nowocześniejsze to będą
                        nowocześniejsze :)
                        • Gość: up Re: Szukam sasiadow - Pirenejska - PB Konstanty S IP: *.acn.waw.pl 20.10.06, 22:13
                          up!!!
                          • Gość: down Re: Szukam sasiadow - Pirenejska - PB Konstanty S IP: *.acn.waw.pl 30.10.06, 21:46
                            down
                            • Gość: do gory? Re: Szukam sasiadow - Pirenejska - PB Konstanty S IP: *.acn.waw.pl 22.11.06, 22:33
                              na doł!
              • Gość: SYLWIA Re: Szukam sasiadow - Pirenejska - PB Konstanty S IP: *.adsl.inetia.pl 04.01.07, 09:54
                smietnik bedzie przy wejsciu od strony budynku A
                • Gość: sylwia Re: Szukam sasiadow - Pirenejska - PB Konstanty S IP: *.adsl.inetia.pl 04.01.07, 09:57
                  CZY MACIE MOZE DZIECI PRAWIE 7-LETNIE ,KTORE BEDA W TYM ROKU SZLY DO SZKOLY.DO
                  PIERWSZEJ KLASY TO JUZ NIE ZDAZYMY,ALE OD DRUGIEJ ..RAZEM BEDZIE RAZNIEJ.CZY
                  ROBILISCIE JUZ ROZEZNANIE W SZKOLACH?
                  • gofer73 Re: Szukam sasiadow - Pirenejska - PB Konstanty S 04.01.07, 13:33
                    Mamy w domu 6,5 latka i przymierzamy się do 1 klasy juz na nowym miejscu we
                    wrześniu. Nie robiłam rozeznania w szkołach ale pewnie niedługo zrobię. A
                    wogóle to zapraszam na forum sąsiadów (jeśli jesczcze nie trafiłaś :):
                    strus.p2a.pl/index.php
                    Pozdrawiam
                    • Gość: up Re: Szukam sasiadow - Pirenejska - PB Konstanty S IP: *.acn.waw.pl 07.01.07, 15:26
                      up
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka