Dodaj do ulubionych

Rzymskie II, p.Kwiecień, Stalbud, MetropolisInvest

IP: *.ists.pl 18.09.06, 09:15
Chciałem wszystkich przestrzec przed panem Kwietniem, działającym w spółkach
Stalbud-Iwestycje, Indexmetropolis, Metropolis Invest (budują Osiedle Parkowe
i Rzymskie II w Zielonkach).
W kwietniu br. podpisałem rezerwację na dom w Rzymskim II (obecnie pod nazwą
Osiedle Jurajskie). Po miesiącu cena domku wzrosła o 50 tys. (z 300 na
350tys). Oczywiście nadal była atrakcyjna, więc mimo niezadowolenia,
pozostałem przy inwestycji. Po kolejnych trzech miesiącach rozwiązano z nami
umowy rezerwacyjne, oficjalna przyczyna: nieuzyskanie wpisu do księgi
wieczystej. Tymczasem obecnie Rzymskie II buduje się w najlepsze, domki nie są
w sprzedaży. Pan Kwiecień twierdzi, że robi to na własne ryzyko... miejcie się
zatem na baczności, żeby jego ryzyko nie stało się Waszym ryzykiem.
Pan Kwiecień ma zamiar prowadzić również nową inwestycję: Osiedle Słoneczne
(www.metropolis.org.pl/)Tarasy... ciekawe czym teraz będzie mydlił
oczy... pewnie jak zawsze, niską ceną "na starcie", którą później podniesie
O perypetiach z tym panem i jego inwestycjami, pewnie więcej mogły by
powiedzeć osoby z Parkowego.
Obserwuj wątek
    • Gość: antydeweloper Re: Rzymskie II, p.Kwiecień, Stalbud, MetropolisI IP: *.ists.pl 28.09.06, 14:47
      Ponieważ jak pisałem wcześniej, budowa ruszyła (ciągle nie ma papierów),
      dostałem od p. Kwietnia nową, "wspaniałą" propozycję: domek za 409 tys.
      Czyli od kwietnia do września cena wzrosła z 298 na 409. Czyli widać już jaka
      była oficjalna przyczyna rozwiązania umów rezerwacyjnych. Przypomina mi to
      sytuację Salwatora...
      Jeszcze raz serdecznie odradzam interesy z tym panem i jego firmą.

PS. www.metropolis.org.pl/cms/index.html - oferta do której się odnoszę
      • Gość: kr Ale kłamią ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.06, 17:36
        Niezłe kłamstwo:
        "Od pierwszego 1 maja 2004 r wszyscy, którzy budują domy we własnym zakresie
        płacą za materiały budowlane 22% vat. Istnieje dla nich możliwość zwrotu różnicy
        pomiędzy 22% a 7% przez urząd skarbowy
        !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        jednakże ta możliwość jest bardzo ograniczona
        !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        gdyż została przewidziana dla osób, które nigdy nie korzystały z ulgi budowlanej
        a takich osób jest stosunkowo mało."

Coś im się chyba popitoliło z dopłatami do kredytów :D
        • Gość: Księżniczka Ksena Podzielam opinię o panu K. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.06, 19:13
          Miałam okazję poznać pana K. przy okazji realizowanej obecnie przez Stalbud
          inwestycji w Zielonkach. Zrobił na mnie wrażenie młodego człowieka, któremu po
          kilku udanych biznesach głowa zaczęła się napełniać wodą sodową - lekceważąco-
          pouczający stosunek do klientów, ukrywanie faktyczne stanu prawnego inwestycji
          na zasadzie "oni i tak to kupią" etc. Szkoda, że ludzie, którzy mu zaufali w
          sprawie tzw. Osiedla Rzymskiego II zostali na lodzie. Tyle dobrze, że Stalbud
          się z tym panem rozstał i moja inwestycja jakoś idzie do przodu.
          • Gość: n Re: Podzielam opinię o panu K. IP: *.236.spine.pl 08.10.06, 13:51
            Zgadzam się w 100% z Księżniczką.
            • Gość: Janek Re: Podzielam opinię o panu K. IP: *.ghnet.pl 03.05.07, 11:37
              To wszystko prawda. Odradzam serdecznie współpracę z tym panem. Zrobił mojego
              kumpla w trąbę. :-(
          • Gość: ja Re: Podzielam opinię o panu K. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 19:25
            Cześć,
            właśnie się zastanawiam, czy wejść w inwestycję Stalbudu "Osiedle Parkowe". CO doradzacie? w KRS-ie nie ma nazwiska Pana Kwietnia .... Byłem na placu budowy i ruch pełną parą, więc na oko wydawałoby się, że wszystko jest OK. Ale może wiecie o czymś o czym nie wiem ja.
            • Gość: kupiec Re: Podzielam opinię o panu K. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 23:05
              Ja również zastanawiam sie nad ta inwestycją. Podpisałem umowę rezerwacyjną i mam teraz podpisywac umowe przedwstępną, no i się wacham. Chciałbym wiedzieć czy ktos sprawdzał tą firmę w KRS i księgach wieczystych. Ale kontakt z panią na ul.Bocianiej jest opłakany. Wszystko na NIE, nie można nic negocjować a umowa jest strasznie sztywna i niekorzystna dla kupującego. Od końca roku 2006 jest jednoosobowy zarząd - pani w wieku 26 lat, a i sprawozdania finansowe są niejasne i bez przychodów. CO ROBIĆ !!!
              • Gość: ja Re: Podzielam opinię o panu K. IP: 157.25.9.* 09.05.07, 09:15
                Cześć,
                jestem dokładnie na tym samym etapie, podpisaliśmy umowę rezerwacyjna a w
                przyszłym tygodniu podpisujemy umowę notarialną i też się bardzo mocno wacham.
                Im więcej czytam, tym bardziej się nad tym zastanawiam. Który do domek
                zarezerowałeś? Może ten sam co ja :-)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka