Dodaj do ulubionych

Co Opole sądzi o Częstochowie ??!!

IP: 82.160.19.* 22.10.06, 23:52
Napiszcie co mieszkańcy Opola sądzą o Częstochowie itp :)))
Obserwuj wątek
    • tiresias Re: Co Opole sądzi o Częstochowie ??!! 23.10.06, 09:17
      a co można sądzić o mieście oddalonym o ca 80 km, do którego pociąg osobowy
      jedzie 2.5 godziny???
      • Gość: Częstocho-Opolanin Re: Co Opole sądzi o Częstochowie ??!! IP: 82.160.19.* 23.10.06, 18:08
        no ale z Opola do Częstochowy tez jedzie tyle czasu... znam ten problem dlatego
        wybieram zazwyczaj autobus PKS a nie pociąg...
        • Gość: klarkid Re: Co Opole sądzi o Częstochowie ??!! IP: *.centrum.punkt.pl 23.10.06, 18:30
          włokniarz czestochowa! niedlugo znow widzimy sie na olsztynskiej ;)
          • Gość: mateo Re: Co Opole sądzi o Częstochowie ??!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 00:02
            jestem niezorientowany- czyzby Opole awansowalo do Ekstraligi ??!! :)))))
          • Gość: tf Re: Co Opole sądzi o Częstochowie ??!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.07, 11:44
            czestochowa to powiatowa wiocha i tyle
        • Gość: Marek Re: Co Opole sądzi o Częstochowie ??!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.06, 10:02
          Daj spokoj z PKSem
          tragedia na kolkach. Ja juz wole pociag szczerze powiedziwszy.
          • Gość: Joey Re: Co Opole sądzi o Częstochowie ??!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 16:06
            Pociągiem do Czewy jechać to katastrofa-w pewnym odcinku za Lublińcem jest tylko
            jeden tor, przy czym pociąg się pochyla na bok, jedzie niepewnie i w dodatku
            strasznie wolno! Natomiast jazda pociągiem do Wrocka to sama przyjemność, bo
            było nie było ekspresem jesteśmy na miejscu już po ok. 30 min. ;) Mam na
            przedmieściach Częstochowy przyjaciółkę, wiec byłem nieraz, szczerze
            powiedziawszy miasto nie wywiera na mnie większego wrażenia-centrum miasta nie
            za czyste, jedynie Jasna Góra jest miejscem orginalnym i wyjątkowym! Opole mimo,
            że jest mniejsze, ma większy potencjał rozwoju, chociaż opolanom trudno w to
            uwierzyć, no i ośrodek ważny, oddziaływuje na cały region opolski, zaś Czewie
            pozostał sam powiat, gdyż Katowice mają zasięg niesamowicie nasilony! Pozdro dla
            Cze-wian!
            • tiresias Re: Co Opole sądzi o Częstochowie ??!! 25.10.06, 16:18
              tak czy inaczej, to połaczenie kolejowe to skandal!!! a ostatni pociąg jest o
              18.28 z częstochowy.generalnie to mimo że mieszka tam więcej ludzi to taka
              pipidówka + moherowe wzgórze - warto tam pójśc obejrzeć praktykującyh + stragany
              z fajnymi pamiątkami.
              • Gość: piotr Re: Co Opole sądzi o Częstochowie ??!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.07, 17:21
                na stolicę Ślaska Częstochowę?
            • Gość: brrrrrrr Re: Co Opole sądzi o Częstochowie ??!! IP: 62.233.176.* 25.10.06, 16:23
              Tam nie znaja dachowek - wszystko kryte papa!!!!
              Tam nie znaja tynku - gole cegly, lichutkie, lub pustaki.
              Tam nie znaja drogowskazow - a jak ustawia jakis, to pozal sie Boze.
              Tam kazdy ma poloneza i przyczepke do niego.
              Archiotektura - ohyda!!!!!!!!!!!!!!!!
              Tam co roku remontuja w tym samym okresie ten sam odcinek drogi (Blachownia zdaje sie) i trzeba
              robic objazd.
              W Czestochiwskiem nie znaja wiaduktow - jak juz jedzie pociag, to szlabany w dol i blokada polowy
              powiatu na godzine.
              Duchowa stolica Polski to dziura, niestety.
              • Gość: czestochowianin Re: Co Opole sądzi o Częstochowie ??!! IP: 212.160.86.* 25.10.06, 20:06
                niestety macie racje ale nasze tepe wladze widza tylko pielgrzymki i koscioly i
                nic poza tym nie robia. Zero dla mieszkancow.
                • Gość: Karin Re: Co Opole sądzi o Częstochowie ??!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 21:25
                  My częstochowianie możemy wam tylko pozazdrościć kreatywności waszych wladz
                  miejskich.Częstochowa to miasto które zdycha .
                  Katowice wypijają wszystkie soki a nasze skorumpowane ukadami wadze siedzą cichutko.
                  • Gość: ciekawy Re: Co Opole sądzi o Częstochowie ??!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.06, 09:26
                    zgadzam się!
                    • Gość: Brrrrrrr Re: Co Opole sądzi o Częstochowie ??!! IP: 62.233.176.* 26.10.06, 09:40
                      Sorka za tamten wpis, ale tak to widze. Ja Was rozumiem, macie zal.... Bo macie wlazodupna wladze,
                      niestety..... Gosiewskiego Wam lokalnego brak, he, he, he.... A tak na serio, to brak Wam lokalnego
                      Pinocheta i Reagana!!! My tu, w Opolu, tez mamy niedojdy. Tyle ze lud bardzkikej schludny i
                      zapobiegliwy i jakos lepiej te nasze domy wygladaja. Pozdrowienia dla Duchowej Stolicy Polski.
        • Gość: Joeyventos Re: Co Opole sądzi o Częstochowie ??!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.07, 22:22
          Miasto nie robi na mnie wrażenie, śródmieście Częstochowy to raczej wielki
          nieporządek i brud, pełno bezdomnych, mam tam przyjaciółkę, a dziewczyny z
          podczęstochowskich wiosek są urocze! Pozdrawiam Czewe;)
    • Gość: xx Re: Co Opole sądzi o Częstochowie ??!! IP: *.icis.pcz.pl 26.10.06, 10:50
      A ja wlasnie opuscilem Opole dla Czestochowy i sobie chwale.

Ludzie w Czestochowie sa o wiele lepsi i kreatywniejsi niz w Opolu.
      W Czestochowie zyje mi sie ciekawiej niz Opolu.
      Dla mnie to Opole bylo za duszne.

Brakuje mi w Czestochowie troche porzadku, ale tutaj mimo wszystko sie poprawia.

Pozdrawiam jednych i drugich,
      • Gość: joł Re: Co Opole sądzi o Częstochowie ??!! IP: 217.197.79.* 26.10.06, 14:04
        Czewa:
        - trochę pożydoski śmiesznych domków, z oknami na wysokosci jajek,
        - pogierkowskie blokowiska,
        - mocherwzgórek.
        • Gość: :-) Re: Co Opole sądzi o Częstochowie ??!! IP: *.icm.edu.pl 10.02.07, 08:51
          Cz-wa totalne miasto bez klimaty
          Gdyby nie jasna góra pewnie nikt by nie wiedział gdzie to miasto leży

Nowoczesny dworzec [jak na polskie warunki], ale sprawia wrażenie jakby był na
          zupełnym odludziu, brud, smrod itd.

Poza tym czestochowa kojarzy mi się z frytkami [kto byl ten wie].

Konkluzja: Nie chciałbym mieszkać w czestochowie, MIASTO BEZ KLIMATU.
          • Gość: Były Opolanin W Opolu nie jest źle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.07, 11:23
            Czyli jednak Opole nie jest takie złe:)
            TO straszne,że sami Opolanie plują na swoje miasto, nie ma drugiego takiego
            forum miejskiego z tak negatywnymi wypowiedziami.
            Co to za nastawienie? Że nie ma inwestycji?
            To akurat prawda. Ale czy nie ma żadnych pozytywów? Mieszkałem w Opolu 30 lat,
            teraz w innym mieście. Gdzie rynek pracy jest lepszy, ale reszta do d...y.
            Kocham Opole i zawsze gdy tu przyjeżdżam czuję się swietnie:)
            Może kiedys tu wrócę...
            • Gość: Były Opolanin Re: W Opolu nie jest źle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.07, 11:31
              Opole to ładne centrum, jest ogród zoologiczny, teatr, filharmonia, teatr dla
              dzieci, basen kryty i nowe kąpielisko odkryte, kryte lodowisko, stadion
              piłkarski i żużlowy, 3 wyższe uczelnie.
              Blisko do Turawy czy Osowca. Czego wy jeszcze chcecie w 130 tys. mieście?
              Pojedźcie do innych miast o porównywalnej liczbie mieszkańców. Nie piszcie non-
              stop,że we Wrocławiu czy Krakowie to dopiero jest super.
              To są miasta 6-8 razy większe od Opola to i rozrywek czy inwestycji jest więcej.
              Ale mieszkania są po 8- 10 tys. za m2, chaos komunikacyjny na co dzień.
              Wiem,bo jeźdżę tam regularnie.
              Mnie się Wrocław NIE PODOBA, nie chciałbym tam mieszkać. I co, jestem
              nienormalny?:)
              • elop5 Re: W Opolu nie jest źle 10.02.07, 20:20
                Przyjmij szczere kondolencje Były opolaninie - powinieneś poszukać w
                Bieszczadach chatę dla cepra
    • Gość: bozia Re: Co Opole sądzi o Częstochowie ??!! IP: *.chello.pl 10.02.07, 23:09
      Tam mieszka moja teściowa mam na nią uczulenie.Udaje świętą,ale jeszcze nigdy w
      niczym nie pomogła.Dlatego też nie lubię tego miasta<kojarzy mi się z
      nią.>Resztę mieszkańców pozdrawiam..
      • Gość: lol czestochowa IP: *.zwm.punkt.pl 11.02.07, 08:05
        miasto frytek i jasnej góry
    • Gość: ? Re: Co Opole sądzi o Częstochowie ??!! IP: *.zwm.punkt.pl 12.02.07, 16:48
      częstochowa? a gdzie to?
    • Gość: Piotr Re: Co Opole sądzi o Częstochowie ??!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.07, 18:58
      To samo sadzi czestochowa o opolu
      • Gość: pytał? Re: Co Opole sądzi o Częstochowie ??!! IP: 195.175.37.* 12.02.07, 19:06
        pytal cie ktos o zdanie?
        • Gość: CzęstochowianiN Re: Co Opole sądzi o Częstochowie ??!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 17:36
          Opole to piękne miasto które walczyło z ekipą Premiera Bózka o to by zostać
          województwem.O Częstochowę nikt nie walczył.
          Władze byłego województwa miały to w dupie i wolały się nie wychylać.
          Mieszkańcy Częstochowy też bez wyrazu bez tradycji olali grożącą utratę pozycji.
          W chwili obecnej Czewa należy do Katowic a Katowice nie nawidzą naszego miasta.
          Cześtochowa nie ma galerii,akwaparku czy jakiegokolwiek centrum rozrywki.
          Nawet kręgielnia splajtowała!!!
          Częstochowa to specyficzne miasto bez klimatu,bez osobowości,miato którego
          mieszkańcy są wrogo nastawieni i chamscy sami do siebie.

Możemy wam Opolanom tylko pozazdrościć i życzyć wszystkiego najlepszego.
          Mnie się wasze miasto podoba.Jedynie co mnie lekko irytuje to częściowa
          tożsamośc niektórych "poniemców".

Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka