Gość: Częstocho-Opolanin IP: 82.160.19.* 22.10.06, 23:52 Napiszcie co mieszkańcy Opola sądzą o Częstochowie itp :))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tiresias Re: Co Opole sądzi o Częstochowie ??!! 23.10.06, 09:17 a co można sądzić o mieście oddalonym o ca 80 km, do którego pociąg osobowy jedzie 2.5 godziny??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Częstocho-Opolanin Re: Co Opole sądzi o Częstochowie ??!! IP: 82.160.19.* 23.10.06, 18:08 no ale z Opola do Częstochowy tez jedzie tyle czasu... znam ten problem dlatego wybieram zazwyczaj autobus PKS a nie pociąg... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klarkid Re: Co Opole sądzi o Częstochowie ??!! IP: *.centrum.punkt.pl 23.10.06, 18:30 włokniarz czestochowa! niedlugo znow widzimy sie na olsztynskiej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mateo Re: Co Opole sądzi o Częstochowie ??!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 00:02 jestem niezorientowany- czyzby Opole awansowalo do Ekstraligi ??!! :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tf Re: Co Opole sądzi o Częstochowie ??!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.07, 11:44 czestochowa to powiatowa wiocha i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Co Opole sądzi o Częstochowie ??!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.06, 10:02 Daj spokoj z PKSem tragedia na kolkach. Ja juz wole pociag szczerze powiedziwszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joey Re: Co Opole sądzi o Częstochowie ??!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 16:06 Pociągiem do Czewy jechać to katastrofa-w pewnym odcinku za Lublińcem jest tylko jeden tor, przy czym pociąg się pochyla na bok, jedzie niepewnie i w dodatku strasznie wolno! Natomiast jazda pociągiem do Wrocka to sama przyjemność, bo było nie było ekspresem jesteśmy na miejscu już po ok. 30 min. ;) Mam na przedmieściach Częstochowy przyjaciółkę, wiec byłem nieraz, szczerze powiedziawszy miasto nie wywiera na mnie większego wrażenia-centrum miasta nie za czyste, jedynie Jasna Góra jest miejscem orginalnym i wyjątkowym! Opole mimo, że jest mniejsze, ma większy potencjał rozwoju, chociaż opolanom trudno w to uwierzyć, no i ośrodek ważny, oddziaływuje na cały region opolski, zaś Czewie pozostał sam powiat, gdyż Katowice mają zasięg niesamowicie nasilony! Pozdro dla Cze-wian! Odpowiedz Link Zgłoś
tiresias Re: Co Opole sądzi o Częstochowie ??!! 25.10.06, 16:18 tak czy inaczej, to połaczenie kolejowe to skandal!!! a ostatni pociąg jest o 18.28 z częstochowy.generalnie to mimo że mieszka tam więcej ludzi to taka pipidówka + moherowe wzgórze - warto tam pójśc obejrzeć praktykującyh + stragany z fajnymi pamiątkami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Co Opole sądzi o Częstochowie ??!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.07, 17:21 na stolicę Ślaska Częstochowę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brrrrrrr Re: Co Opole sądzi o Częstochowie ??!! IP: 62.233.176.* 25.10.06, 16:23 Tam nie znaja dachowek - wszystko kryte papa!!!! Tam nie znaja tynku - gole cegly, lichutkie, lub pustaki. Tam nie znaja drogowskazow - a jak ustawia jakis, to pozal sie Boze. Tam kazdy ma poloneza i przyczepke do niego. Archiotektura - ohyda!!!!!!!!!!!!!!!! Tam co roku remontuja w tym samym okresie ten sam odcinek drogi (Blachownia zdaje sie) i trzeba robic objazd. W Czestochiwskiem nie znaja wiaduktow - jak juz jedzie pociag, to szlabany w dol i blokada polowy powiatu na godzine. Duchowa stolica Polski to dziura, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czestochowianin Re: Co Opole sądzi o Częstochowie ??!! IP: 212.160.86.* 25.10.06, 20:06 niestety macie racje ale nasze tepe wladze widza tylko pielgrzymki i koscioly i nic poza tym nie robia. Zero dla mieszkancow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karin Re: Co Opole sądzi o Częstochowie ??!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 21:25 My częstochowianie możemy wam tylko pozazdrościć kreatywności waszych wladz miejskich.Częstochowa to miasto które zdycha . Katowice wypijają wszystkie soki a nasze skorumpowane ukadami wadze siedzą cichutko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Co Opole sądzi o Częstochowie ??!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.06, 09:26 zgadzam się! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brrrrrrr Re: Co Opole sądzi o Częstochowie ??!! IP: 62.233.176.* 26.10.06, 09:40 Sorka za tamten wpis, ale tak to widze. Ja Was rozumiem, macie zal.... Bo macie wlazodupna wladze, niestety..... Gosiewskiego Wam lokalnego brak, he, he, he.... A tak na serio, to brak Wam lokalnego Pinocheta i Reagana!!! My tu, w Opolu, tez mamy niedojdy. Tyle ze lud bardzkikej schludny i zapobiegliwy i jakos lepiej te nasze domy wygladaja. Pozdrowienia dla Duchowej Stolicy Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joeyventos Re: Co Opole sądzi o Częstochowie ??!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.07, 22:22 Miasto nie robi na mnie wrażenie, śródmieście Częstochowy to raczej wielki nieporządek i brud, pełno bezdomnych, mam tam przyjaciółkę, a dziewczyny z podczęstochowskich wiosek są urocze! Pozdrawiam Czewe;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Co Opole sądzi o Częstochowie ??!! IP: *.icis.pcz.pl 26.10.06, 10:50 A ja wlasnie opuscilem Opole dla Czestochowy i sobie chwale. Ludzie w Czestochowie sa o wiele lepsi i kreatywniejsi niz w Opolu. W Czestochowie zyje mi sie ciekawiej niz Opolu. Dla mnie to Opole bylo za duszne. Brakuje mi w Czestochowie troche porzadku, ale tutaj mimo wszystko sie poprawia. Pozdrawiam jednych i drugich, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joł Re: Co Opole sądzi o Częstochowie ??!! IP: 217.197.79.* 26.10.06, 14:04 Czewa: - trochę pożydoski śmiesznych domków, z oknami na wysokosci jajek, - pogierkowskie blokowiska, - mocherwzgórek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-) Re: Co Opole sądzi o Częstochowie ??!! IP: *.icm.edu.pl 10.02.07, 08:51 Cz-wa totalne miasto bez klimaty Gdyby nie jasna góra pewnie nikt by nie wiedział gdzie to miasto leży Nowoczesny dworzec [jak na polskie warunki], ale sprawia wrażenie jakby był na zupełnym odludziu, brud, smrod itd. Poza tym czestochowa kojarzy mi się z frytkami [kto byl ten wie]. Konkluzja: Nie chciałbym mieszkać w czestochowie, MIASTO BEZ KLIMATU. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były Opolanin W Opolu nie jest źle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.07, 11:23 Czyli jednak Opole nie jest takie złe:) TO straszne,że sami Opolanie plują na swoje miasto, nie ma drugiego takiego forum miejskiego z tak negatywnymi wypowiedziami. Co to za nastawienie? Że nie ma inwestycji? To akurat prawda. Ale czy nie ma żadnych pozytywów? Mieszkałem w Opolu 30 lat, teraz w innym mieście. Gdzie rynek pracy jest lepszy, ale reszta do d...y. Kocham Opole i zawsze gdy tu przyjeżdżam czuję się swietnie:) Może kiedys tu wrócę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były Opolanin Re: W Opolu nie jest źle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.07, 11:31 Opole to ładne centrum, jest ogród zoologiczny, teatr, filharmonia, teatr dla dzieci, basen kryty i nowe kąpielisko odkryte, kryte lodowisko, stadion piłkarski i żużlowy, 3 wyższe uczelnie. Blisko do Turawy czy Osowca. Czego wy jeszcze chcecie w 130 tys. mieście? Pojedźcie do innych miast o porównywalnej liczbie mieszkańców. Nie piszcie non- stop,że we Wrocławiu czy Krakowie to dopiero jest super. To są miasta 6-8 razy większe od Opola to i rozrywek czy inwestycji jest więcej. Ale mieszkania są po 8- 10 tys. za m2, chaos komunikacyjny na co dzień. Wiem,bo jeźdżę tam regularnie. Mnie się Wrocław NIE PODOBA, nie chciałbym tam mieszkać. I co, jestem nienormalny?:) Odpowiedz Link Zgłoś
elop5 Re: W Opolu nie jest źle 10.02.07, 20:20 Przyjmij szczere kondolencje Były opolaninie - powinieneś poszukać w Bieszczadach chatę dla cepra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bozia Re: Co Opole sądzi o Częstochowie ??!! IP: *.chello.pl 10.02.07, 23:09 Tam mieszka moja teściowa mam na nią uczulenie.Udaje świętą,ale jeszcze nigdy w niczym nie pomogła.Dlatego też nie lubię tego miasta<kojarzy mi się z nią.>Resztę mieszkańców pozdrawiam.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol czestochowa IP: *.zwm.punkt.pl 11.02.07, 08:05 miasto frytek i jasnej góry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Co Opole sądzi o Częstochowie ??!! IP: *.zwm.punkt.pl 12.02.07, 16:48 częstochowa? a gdzie to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Co Opole sądzi o Częstochowie ??!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.07, 18:58 To samo sadzi czestochowa o opolu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytał? Re: Co Opole sądzi o Częstochowie ??!! IP: 195.175.37.* 12.02.07, 19:06 pytal cie ktos o zdanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CzęstochowianiN Re: Co Opole sądzi o Częstochowie ??!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 17:36 Opole to piękne miasto które walczyło z ekipą Premiera Bózka o to by zostać województwem.O Częstochowę nikt nie walczył. Władze byłego województwa miały to w dupie i wolały się nie wychylać. Mieszkańcy Częstochowy też bez wyrazu bez tradycji olali grożącą utratę pozycji. W chwili obecnej Czewa należy do Katowic a Katowice nie nawidzą naszego miasta. Cześtochowa nie ma galerii,akwaparku czy jakiegokolwiek centrum rozrywki. Nawet kręgielnia splajtowała!!! Częstochowa to specyficzne miasto bez klimatu,bez osobowości,miato którego mieszkańcy są wrogo nastawieni i chamscy sami do siebie. Możemy wam Opolanom tylko pozazdrościć i życzyć wszystkiego najlepszego. Mnie się wasze miasto podoba.Jedynie co mnie lekko irytuje to częściowa tożsamośc niektórych "poniemców". Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś