Dodaj do ulubionych

wiertarko-wkrętarka - doradźcie kobiecie!!!

IP: *.bielsko.dialog.net.pl 06.11.06, 15:28
zamierzam kupić mężowi pod choinkę wiertarko-wkrętarkę, zawsze pożyczaliśmy,
ale się wyprowadzamy i musimy mieć swoją.
proszę doradźcie, bo jestem zielona w tym temacie. Nie musi być jakać super
zawodowa, bo to tylko do naszych domowych potrzeb, ale szmelcu też nie chcę
bo mnie z tym mąż wyrzuci ;))
Czy tak do 200-300zł kupię coś sensownego?? Proszę o konkretne modele.
Obserwuj wątek
    • Gość: cromwell Re: wiertarko-wkrętarka - doradźcie kobiecie!!! IP: *.57.jawnet.pl 06.11.06, 16:18
      chodzi o wkretarke akumulatorowa?
      do 3 stow dostaniesz w liroju kressa
      ma wszystko co trzeba
      2 akumulatory
      2 biegi
      i funkcje szybkiego ladowania
      od pol roku smiga mon stop bez zastrzezen

te z wyzszej polki kosztuja ok tysiaka
      dewalt - merol wsrod wkretarek;)
      ale maz nie lata po dachu
      upadek wkretarki z kilku metrow na beton mu nie grozi

pzdr.
      • Gość: menda Re: wiertarko-wkrętarka - doradźcie kobiecie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.06, 17:13
        "Cromwell" wie co pisze, nawet z tym mercem - bo każdy merc po upadku robi....
        Benz!
        • Gość: cromwell Re: wiertarko-wkrętarka - doradźcie kobiecie!!! IP: *.57.jawnet.pl 06.11.06, 19:24
          heh!
          menda
          pamietasz temat izolacji fundamentow od wewnatrz?
          nie dawalo mi to spokoju
          masz namiary
          www.schomburg.pl/docieplenia_farby_tynki.php
          wyglada troszke inaczej jak przedstawialem
          przepraszam
          ale pewna pani projektant z krakowa
          40 kg zywca
          skorzane spodnie
          nie dawala mi wtedy spokoju

mam nadzieje ze sie przyda
          szczegolnie jak trafisz na zamek z fosa;)

sa rewelacyjni

pzdr.
          • Gość: menda Re: wiertarko-wkrętarka - doradźcie kobiecie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 08:18
            cromwell: :)) Wielkie dzięki! Co prawda znam takie podobne ustrojstwo - ale
            innej firmy.
            Jak trafię na zamek z fosą, i będzie tam wieża z lokatorką - np.40 kg żywca w
            skórze, to dam znać - bezwarunkowo ! :))
            Pozdrawiam.
            • Gość: cromwell Re: wiertarko-wkrętarka - doradźcie kobiecie!!! IP: *.57.jawnet.pl 08.11.06, 16:56
              dzieki stukrotne
              ale juz znalazlem ksiezniczke
              pani projektant miala ksywke pchla szachrajka;)

pzdr.
      • Gość: gabi54 Re: wiertarko-wkrętarka - doradźcie kobiecie!!! IP: *.bielsko.dialog.net.pl 07.11.06, 09:37
        Dziękuje za odpowiedź, a możesz podac konkretny model? pewnie w sklepie bedzie
        5 modeli Krossa i który ja mam wybrać?
        gabi
        • Gość: gabi54 Re: wiertarko-wkrętarka - doradźcie kobiecie!!! IP: *.bielsko.dialog.net.pl 07.11.06, 09:38
          Poproszę o jeszcze jakieś propozycje, bo na razie mam jedną, no chyba że to
          taki "wypaśny model" i więcej nie musze szukać ;)
        • Gość: cromwell Re: wiertarko-wkrętarka - doradźcie kobiecie!!! IP: *.57.jawnet.pl 07.11.06, 18:51
          kosztuje ok 260 zlotych
          jest czerwony
          no bordowy
          to dziwne
          zawsze kress byl w popielatych kolorkach

zostanie jeszcze na kabure do wkretarki
          niech men sie poczuje;)
          i tani komplecik wiertel
          koncowek krzyzowych pz i ph
          trzpieniowych
          gwiazdkowych
          itd.
          • Gość: gabi54 Re: wiertarko-wkrętarka - doradźcie kobiecie!!! IP: *.bielsko.dialog.net.pl 08.11.06, 09:24
            dzisiaj jadę obejrzeć to cudo:)
            dzięki
            gabi
            • Gość: cromwell Re: wiertarko-wkrętarka - doradźcie kobiecie!!! IP: *.57.jawnet.pl 08.11.06, 16:59
              eee tam
              cudo
              maszynka solidna
              bez wodotryskow
              mam nadzieje
              ze bedzie dlugo sluzyla mezowi

gratuluje intuicji
              wkretarka to druga najpotrzebniejsza rzecz w domu
              zaraz po mlotku;)

pamietaj
              pierwsza robota
              to dokrecenie kontaktow;)

pzdr.
    • 2310b Re: wiertarko-wkrętarka - doradźcie kobiecie!!! 09.11.06, 11:44
      Witam . Metoda jest prosta . Policz ile pieniędzy masz w keszeni + czego mąż by
      oczekiwał a da wynik. Jeżeli chcesz aby tój męzczyzna był kochany t kup dobry
      sprzęt taki jak na przykład kupuję ja . Makita - wejdź nastrony internetowe
      wybierz konkretny model i zapytaj o parametry. np czy akumulatorowa czy zasilana
      prądem zmiennym ( polecam to drugie ) cz wkrętarka czy 2 w jednym . Jeżeli nie
      masz pieniędzyto w zasdzie w kazdym Markecie kupisz tzw sprzęt jednorazowego
      użytku. Proponuję żebyś kochałasojego mężczyznę. Pozdrawiam
      • Gość: gabi54 Re: wiertarko-wkrętarka - doradźcie kobiecie!!! IP: *.bielsko.dialog.net.pl 10.11.06, 21:54
        więc tak, do liroya nie dotarłam więc jeszcze nie widziałam tego modelu, ale
        dowiedziałam się tyle"
        1. lepsze na prąd niż akumulator
        2. lepsza wiertarka z opcją wkręcania (mają droższe modele) niż wiertarko
        wkrętarka
        3. generalnie jestem w kropce: pan polecał taką firmę - mówi że mniej znana ale
        ma świetne parametry - SPARKY PROFESSIONAL BUR 150CET:

www.werkzeugteileladen.de/product_info.php/products_id/1153/src/pga

ZNIECHĘCIŁO MNIE TYLKO BRAK TORBY no i co Wy o tym sądzicie??? Bo ja nie znam
        tej firmy. acha cena około 270zł
        • Gość: mif Re: wiertarko-wkrętarka - doradźcie kobiecie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.06, 00:41
          Klient kupuje nie to, co chce kupić, ale to, co sprzedawca chce sprzedać :(
          Czasem tak jest. Zmień sklep.
          • Gość: gabi54 Re: wiertarko-wkrętarka - doradźcie kobiecie!!! IP: *.bielsko.dialog.net.pl 11.11.06, 09:40
            jestem w pełni świadoma tego co mówisz, dlatego nigdy nie kupuję od razu tylko
            sama robię wywiad co jest jepsze. Czyli co badziewie to co podałam?????
            No widziałam bardzo ładną z boscha, btła z teczką plastikową i torbą z
            materiału gratis plus jakieś wiertła itp, ale nie miała tego przełącznika na
            wkrętarkę, a znowu ta co miała ten przełącznik też z boscha to znowu 300zł
            droższa. Ja nie potrzebuję profesjonalnej i 600 zł to dla mnir dużo. Większość
            osób mówiła że za boscha płaci się tyl;ko za firmę i w tej cenie można kupić
            lepszą mniej znanej firmy.
            gabi
        • Gość: menda Re: wiertarko-wkrętarka - doradźcie kobiecie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.06, 10:08
          gabi54 - Musisz sprecyzować co chcesz kupić, czy ma to być narzędzie do
          wiercenia udarowego w ścianach ceglanych, betonowych, czy przede wszystkim do
          wiercenia w materiałach niewymagających udaru (metale, drewno)i wkręcania
          wkrętów itp. Wiertarko-wkrętarka akumulatorowa, do 300 zł, nie posiada udaru -
          zatem odpada wiercenie w cegle i betonie. Ona nadaje się do wiercenia w metalu,
          drewnie oraz do wkręcania różnej maści wkrętów. Wiertarka, którą zaproponował
          sprzedawca posłuży do wiercenia w różnych materiałach - poza betonem. To takie
          bzykadełko, które bardzo brzęczy ale w betonie to tylko pobrzęczy, bo minie
          godzina zanim mąż wywierci jeden otworek - oczywiście gdy maszynka przeżyje.
          Jeżeli ktoś mówi o tej wiertarce, że ma świetne parametry, to znaczy, że o
          pracy takimi narzędziami nie ma pojęcia. "Opcja wkręcania" służy do wkręcania
          kitu przez sprzedawcę - albo wiercimy w betonie, albo wkręcamy wkręty - w
          modelu za 300 zł nie da się tego pogodzić.
          Firma jest niemiecka, ma swoje oddziały w kilku krajach Europy. Na polskiej
          stronie mozna przeczytać, że "wszystkie elektronarzędzia SPARKY produkowane są
          w europejskiej fabryce SPARKY-ELTOS". Ta fabryczka mieści się w... Bułgarii, a
          tak naprawdę gros produkcji tej firmy schodzi z taśm... moskiewskiego oddziału
          SPARKY Proffesional - to tyle co do rzetelności informacji udzielonej przez
          polskiego importera na swojej stronie.
          Porównując ceny owego importera:
          www.sparky.pl/
          z cenami wspominanego Kress'a, czy bardzo dobrej Makity, to wychodzi, że Sparky
          jest droższy. Wystarczy porównać modele w danej klasie - Sparky oferuje mniej
          za większe pieniądze.
          Kwestia "kabel czy akumulator" jest w przypadku prac domowych najmniej istotna.
          Zastanów się do czego ma to służyć - jeżeli wchodzi w grę wiercenie choćby w
          cegle, to wkrętarką za 300 zł tego nie da się wykonać. Wtedy taka wiertarka, o
          której piszesz, i których pełno po marketach, zda egzamin - ale tylko do cegły,
          beton będzie się bronił. Gdy już zdecydujesz, że jednak wiertarka, to patrz na
          liczbę z literą W - im większa tym lepiej (ta przykładowa ma 600W co nie jest
          czymś zwalającym z nóg). W przypadku wkrętarek porównuj:
          - pojemność (np. 1.3 Ah, 1,5 Ah ... - im więcej tym lepiej),
          - napięcie wyrażone w V - im więcej tym lepiej,
          - moment obrotowy wyrażony w Nm - im więcej tym lepiej.

• Gość: gabi54 Re: wiertarko-wkrętarka - doradźcie kobiecie!!! IP: *.bielsko.dialog.net.pl 11.11.06, 12:20
            bardzo, bardzo dziękuję
            to narzedzie ma służyć chyba do wszystkiego, odbieramy mieszkanie w stanie
            deweloperskim, no i wszystko bedziemy robić, wiercić w ścianach, dokręcać, no
            wszystko. okej dzisiaj jadę do liroy i popatrzę na tego krossa, spiszę
            wszystkie dane i dam znać.
            Boże, jakie to trudne.......
            • Gość: cromwell Re: wiertarko-wkrętarka - doradźcie kobiecie!!! IP: *.57.jawnet.pl 12.11.06, 17:11
              myslalem ze to prezent dla meza lubiacego majsterkowac:(
              tymczasem gosc nie ma ochoty i czasu na zainteresowanie sie swoja dzialka

do takich robotek potrzebujesz przynajmniej 2 elektronarzedzia
              zeby wszystko poszlo sprawnie
              mlotowiertarka za 150 zl z podstawowym zestawem wiertel na uchwyt sds (6,8,10,12)
              dodatkowy uchwyt samocentrujacy do niej
              kupisz go u ruskich za 2 dychy
              bedzie potrzebny do mieszania farb i gipsu

i wkretarka
              moze byc wiertarka z funkcja auto-stop albo quick-stop
              tylko ta cena

najlepiej zlecic prace fachowcowi
              w 2 dni powiesi szafki obrazki i inne duperele za 3 stowki
              nie bedziesz musiala czekac az maz laskawie raczy sie zjawic
              zajmiesz sie tym co babeczki lubia najbardziej
              tzn kolorki
              mebelki
              dywaniki
              i inne kurzojady;)

pzdr.
              • Gość: gabi54 Re: wiertarko-wkrętarka - doradźcie kobiecie!!! IP: *.bielsko.dialog.net.pl 12.11.06, 20:22
                ale mój mąż nie jest jakimś leniem i nie musze go łaskwie prosić, po prostu do
                tej pory pożyczaliśmy sprzęt od rodziców i brata, maja na prawdę profesjonalny
                sprzęt powyżej 1000zł i nie było potrzeby kupować swojego, ale teraz
                wyprowadzamy się do innego miasta i nie będzie już od kogo pożyczać, a o moim
                pomysle kupna dla nas nie wie, choć na pewno ma w planach - tak sobie
                pomyslałam że zrobię mu niespodziankę i sama o tym pomyślę - ale już sama nie
                wiem czy to dobry pomysł.
                Co do Twojej propozycji, to to samo mi doradzili w liroyu - osobna wiertarke z
                udarem i osobno wkrętarkę.
                gabi
                • Gość: mif Re: wiertarko-wkrętarka - doradźcie kobiecie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.06, 20:56
                  Gość portalu: gabi54 napisał(a):
                  > Co do Twojej propozycji, to to samo mi doradzili w liroyu - osobna wiertarke
                  z
                  > udarem i osobno wkrętarkę.

Cromwel i i doradcy z marketu mają rację. 2 w 1 jest dobre przy prokreacji.
                  Narzędzia powinny być w miarę profesjonalne i dostosowane do podstawowych
                  czynności, które nimi można wykonać. Kombajny nie wykonają żadnej czynności
                  poprawnie. Dobra wiertarka, to podstawa prawie wszystkich robót montażowych.
                  Śrubkowkrętka przydaje się, ale nie jest aż tak konieczna. Dziury w murze,
                  meblu wkrętakiem nie zrobi, ale śrubę wkręci.
                  Kup mężowi porządną wiertarkę, nawet droższą, kosztem wkrętarki.
                  Profesjonalne narzędzia danej firmy mają inny kolor,
                  www.bosch-pt.com/productspecials/blue/gsr108v-li/pl/pl/start/index.htm
                  niż popularne:
                  plptocs.bosch-pt.com/boptocs-pl/Product.jsp;?division=hw&language=pl-PL&prod_id=9880&ccat_id=9607

• Gość: mif Re: wiertarko-wkrętarka - doradźcie kobiecie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.06, 21:57
                    kup wiertarkę z udarem. Fundamentów nie przekuje, ale udar przy wierceniu
                    czasami pomaga :)
                    • Gość: gabi54 Re: wiertarko-wkrętarka - doradźcie kobiecie!!! IP: *.bielsko.dialog.net.pl 12.11.06, 22:14
                      może takie???
                      www.allegro.pl/item139003700_nowosc_wiertarka_udarowa_psb_650_re_bosch.html
                      • Gość: cromwell Re: wiertarko-wkrętarka - doradźcie kobiecie!!! IP: *.57.jawnet.pl 14.11.06, 18:03
                        dobry wybor gabi
                        czesto mozna spotkac taka wiertarke przy remontach

zorientuj sie
                        czy mieszkanie jest z wielkiej plyty
                        w zelbecie nic nie wskorasz wiertarka udarowa
                        wiecej pozytku bedzie z takiej maszynki
                        www.allegro.pl/item137454652__nowy_bosch_2_24_sds_.html
                        na myslowickiej gieldzie kupisz ja za 150 zl
                        wiem
                        podroba
                        ale udana:)
                        mysle ze chinska zaraza rozprzestrzenila sie na caly kraj
                        wiec u ciebie nie bedzie drozsza:)

pzdr.
                        • Gość: gabi54 Re: wiertarko-wkrętarka - doradźcie kobiecie!!! IP: *.bielsko.dialog.net.pl 14.11.06, 20:47
                          uffff...... kamień z serca.....
                          mieszkanie nie będzie z wielkiej płyty, dopiero sie buduje, a właściwie już
                          jest - odbiór chyba w grudniu. tak jeszcze sobie pomyslałam czy tą czy model
                          niższą????
                          www.allegro.pl/item139303131_wiertarka_500w_bosch_power_light_walizka_fa_vat.html

duża różnica w cenie, a w funkcjonalności, będzie to odczuwalne?????? duża
                          różnica?????
                          • Gość: mif Re: wiertarko-wkrętarka - doradźcie kobiecie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 22:13
                            wystarczy :)
                          • zielony_listek Re: wiertarko-wkrętarka - doradźcie kobiecie!!! 17.11.06, 11:19
                            Ja mam podobny model, ale mocniejszą i z opcją wkrętarki, kupowałam w promocji.
                            A ile się nachodziłam zanim wybrałam model!
                            Opcja wkrętarki jest do kitu (chyba kwestia za szybkich obrotów), ale jako
                            wiertarka bardzo dobrze się sprawuje. Osobiście rzadko jej uzywam, głównie
                            chłop jest operatorem, ale jak juz cos robie to miła jest w obsłudze :-)
                            Jeśli mało masz robót bardzo ciężkich (mieszanie kleju, ha, ha), to wtedy
                            zawsze możesz przeciez pożyczyć ten lepszy sprzęt od rodziny, a do
                            najczęstszych robót wystarczy slabsza moc.

A jak chcecie skręcać sami meble, to lepiej zwykłą wkrętarką.

Może pogadaj z jakims kumplem męża, najlepiej będzie wiedział z jakiej by sie
                            mąż ucieszył.

pozdrawiam
                            zielony_listek
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka