Dodaj do ulubionych

Osiedle przy młynie!!!!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.06, 22:26
Witam
mam pytanie : czy ktos z Was kupuje mieszkania w Wilczycach na "osiedlu przy
młynie"? macie jakieś informacje dotyczące wiarygodności developera? bardzo
prosze o informacje na temat osiedla i developera.Prosze tez osoby ktore sa w
trakcie podpisywania umów.
pozdrawiam
pati
Obserwuj wątek
    • Gość: Developer Re: Osiedle przy młynie!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.06, 12:27
      Witam,
      zapraszam do zasięgnięcia informacji w naszym biurze przy ul. Żmigridzkiej 249e
      pod numerem telefonu 071 352 84 73.
      • Gość: rollo Re: Osiedle przy młynie!!!!! IP: *.core.lanet.net.pl 29.12.06, 13:19
        Wystarczy,żebys spojarzała parę wątków w dół
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=186&w=54340047
    • silentenigma Re: Osiedle przy młynie!!!!! 30.12.06, 15:19
      O Developerze wiadomo tyle, co o sobie napisał na stronie. Bardziej niż wiarygodnością martwiłbym się ewentualnie czy dany teren nie jest terenem zalewanym co roku przez wode..pozatym, wątek o tym osiedlu jusz istnieje:p
      • Gość: Jakis_chlopak Re: Osiedle przy młynie!!!!! IP: 195.20.110.* 02.02.07, 13:48
        O Developerze to wiadomo bardzo duuuuużo... Nie zawsze pochlebnego...
        Tak się, niestety, składa, że mieszkam w Wojnowicach.
        I mogę duuużo na ich temat napisać, powiedzieć, itd. Nie tylko ja, ale wszyscy
        moi sąsiedzi.
        Nie są to optymistyczne informacje: nieterminowość, ekipy, słowność... itd

Strona i tak została zmieniona, przedtem były same pochwały, po interwencji
        zostało to trochę zmodyfikowane. A zdjęcia to tylko z najlepszej strony...

Zapraszam na osiedle do Wojnowic, można samemu się przekonać....

• Gość: wojnowice Re: Osiedle przy młynie!!!!! IP: 212.185.43.* 02.02.07, 14:35
          Witam,

potwierdzam słowa osoby, ktora pisala o niekompetencji tego developera. Wiele
          razy uslyszalam od wlascicieli firmy, ze oni tak naprawde nie sa developerem,
          wiec nie mozna od nich pewnych rzeczy wymagac.

Zapraszam wszystkich zainteresowanych do Wojnowic. Prosze nie ogladac osiedla (
          bo to moze robic nawet pozytywne wrazenie), prosze zapukac do pierwszych
          lepszych drzwi a wowczas uslysza Panstwo wiele interesujacych rzeczy na temat
          tego "developera".Kazdy kto do mnie zapuka otrzyma obszerna informacje na temat
          tych panow.

Prosze miec na uwadze, ze ci panowie nie sa kompetentnymi osobami. Mozna
          powiedziec,ze zbyt wielkiego pojecia o budowaniu nie maja. Zatrudniaja
          wykonawcow, ktorzy maja zbyt wysokie mniemanie o sobie.Mysla, ze potrafia
          najlepiej wybudowac dom, jednak pomijaja fakt, ze buduja go niezgodnie z
          projektem.

Takich kwiatuszkow jest wiecej.

10 raz zastanowcie sie czy chcecie pakowac sie w przygode z tymi panami.
          • Gość: inny Re: Osiedle przy młynie!!!!! IP: 83.15.80.* 06.02.07, 21:47
            Muszę powiedzieć, iż dużo jadu jest we wcześniejszych wypowiedzach, nasza
            przygoda w budowanie z firmą rozpoczęła się w tak zwanym nowym okresie kiedy to
            do firmy wykonawczej dołączyła nowa osoba, i podobno to było cos co się
            przytrafiło pozytywnego temu osiedlu. Faktem jest , że nie było idealnie, że
            trwało to odrobinę dłużej, ale nikt mnie nie oszukał, mam dom, i co
            najważniejsze bez wielkich usterek. Nie wiem jakie wszyscy mają wyobrażenie,
            ale widziałam w ostatnim czasie kilka budynków u konkurencji i polecam jest co
            oglądać , a są to domy prezentacyjne. Poza tym niestety ja wiem , że
            kupowaliśmy fiata a nie mercedesa i za fiata płaciliśmy. jedyny powód dla
            którego dzisiaj sprzedali byśmy dom to wielokrotny wzrost wartości i
            niestety˝specyficzne środowisko˝
            • big_natural Re: Osiedle przy młynie!!!!! 06.02.07, 22:04
              a ja nie wiedziałem jeszcze aby w Polsce ktoś był zadowolony
              zawsze się coś znajdzie :)
              • Gość: alisia Re: Osiedle przy młynie!!!!! IP: 83.15.80.* 06.02.07, 22:23
                no tak , a ja mam znajomych w Wojnowicach do których przyjeżdżam i z tego co
                opowiadali o swoich trudnościach z budowaniem to faktycznie pewne opóźnienia
                były, ale nikt nie wycofał się z umowy, /bo były podwyżki cen materiałów
                budowlanych,ten temat wśród deweloperów jest nadal modny!!!!!! poczytajcie
                zachęcam/ i MIESZKAJĄ nic nie dopłacali do metra kw2, jak to powszechnie się
                stosuje , a jeśli dom jest kredytowany o problem w tym momencie nie trudno.
                Ponadto dom został wybudowany i stoi , a jeśli chodzi o ekipy budowlane to jak
                macie dajcie adres do "wzorcowewj," pilnie potrzebuję. Pozdrawiam!!!
            • Gość: zadowolony Re: Osiedle przy młynie!!!!! IP: 83.15.80.* 06.02.07, 22:44
              Ja też mieszkam w Wojnowicach i nie rozumiem takiego poziomu agresji osób które
              wcześniej się wypowiadały na temat budowy Naszych domów przez Dewelopera. Owszem
              jak na każdej budowie były pewne poślizgi i drobne problemy nie koniecznie z
              winy developera, ale osiedle powstało, wszyscy mamy gdzie mieszkac i nikt nie
              ukradł nam pieniedzy zwijając interes po wpłaceniu zaliczki. Domy wytrzymały
              tornado, które przechodziło przez te tereny 2 lata temu, a sami widzieliśmy w
              mediach ile szkód różnych wyrządziło. Jestem zadowolony i bardzo się cieszę z
              tego, że za przystępną cenę mogłem wprowadzic się do własnego domu. Nie wiem jak
              poprzednicy znają się na sztuce budowlanej bo ja nie jestem ekspertem ale jeśli
              chodzi o konstrukcje budynku i użyte do tego materiały to mam wszystko zgodnie z
              tym co miałem zapisane w umowie. Jednym słowem zdecydował bym się na powierzenie
              moich pieniędzy temu developerowi bo już raz to zrobiłem i nie żałuję tego.
              • jakis_chlopak Re: Osiedle przy młynie!!!!! 28.05.07, 13:38
                jak się jest właścielem firmy to się takie teksty piszę, tylko dlaczego już tam
                się nie mieszka???
          • Gość: wojnowiczanin Re: Osiedle przy młynie!!!!! IP: 83.15.80.* 06.02.07, 22:22
            niestety ludzie z firmy mają racje, sprawdzałem swoją umowę u prawnika, to jest
            tylko umowa cywilno prawna o wykonanie robót, i nie ma takich praw co
            developerska. Nie wiedzałem że to osiedle przy młynie buduje ta sama firma co
            na Wojnowicach, wręcz z moich źródeł wynika , że to inna firma i inni ludzie,
            jest tam tylko pan R. Ale w mojej ocenie to chyba dobrze. Tu w wojnowicach oni
            zdaje sie rozstali , podobno poszło o kasę ( źródło elektryk) teraz został sam
            M. Ja sam mieszkam tu już b. długo prawie od początku, i jak ktos mysli ze miał
            teraz trudnosci to nic nie wie mnie budował sam pan M to dopiero była zabawa.
          • Gość: zaiteresowany_ Re: Osiedle przy młynie!!!!! IP: 82.160.135.* 06.02.07, 22:40
            Witam.
            Zapisałem się na to mieszkanie, zadowolony że znalazłem mieszkania po 3900 za
            metr. Proszę o rzeczową odpowiedź czy to Gam sp. z o.o. nie wywiązała się z
            umowy? Co z tym zrobiliście, czy poszliście do sądu? Ja ich sprawdziłem u
            rzecznika konsumenta i tam nie było skarg. Sprawdzam ich jeszcze przez UOKiK-
            czy ich umowa jest OK. Proszę o konkrety.
            Zainteresowany
            • prywatny_inwestor Re: Osiedle przy młynie!!!!! 13.02.07, 12:09
              Witam serdecznie,

to milo poczytac, ze sa osoby zadowolone z tego co Panowie R. i K. poczynali,
              ja niestety nie moge sie z tym zgodzic, bo sa specjalistami w opowiadaniu
              pieknych slow, a to niestety nie ma pokrycia w czynach (np. drogi dojazdowe na
              osiedlu itp.). Piszesz o sadzie - najpierw wyczerpuje sie droge polubownego
              zalatwienia sprawy, a potem dopiero sad. Co do samego budowania to niestety to
              co jest wybudowane nie jest zgodne z projektem wiem, bo jestesmy po spotkaniu z
              rzeczoznawca budowlanym, ale to inna historia. Mam takie a nie inne
              doswiadczenia wiec przekzuje te opinie osobom, ktore ew. podpisza umowe.
              Najlepiej miec zaufana osobe (inspektora), ktora bedzie zwracala uwage na
              wszystkie szczegoly podczas budowania.
              Pozdrawiam i zycze powodzenia.
              P.S.
              na forum pojawily sie glosy, ze domy stoja - ok, ale zobaczemy jak dlugo i czy
              nie zaczna wychodzic jakies "kwiatki" za kilka lat bo w budownictwie potrzeba
              czasu ( a wniektorych domach juz wyszly - np brak izolacji poziomej).
          • Gość: ciekawy Re: Osiedle przy młynie!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.07, 11:46
            tylko jak przyjedziecie i bedziecie pukac to uważajcie bo możecie trafić na
            kogoś zadowolonego......
      • prywatny_inwestor Re: Osiedle przy młynie!!!!! 02.02.07, 14:32
        Uwazam, ze powinienes sie martwic wiarygodnoscia poniewaz to Ty a nie developer
        bedzie mieszkal i to Ty bedziesz mial problem a nie developer.
        Jestem wlascicielem domu w Wojnowicach, gdzie budowali, a wlasciwie jeszcze
        koncza budowac i moge powiedziec wiele rzeczy, ale niestety bardzo duzo
        negatywnych. Najlepiej zapraszam do Wojnowic na osiedle i prosze popytac wsrod
        wlascicieli domow, ktore budowali, to bedzie najlepszy test na ich wiarygodnosc.
        • Gość: pati dziekuje bardzo za informacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.07, 20:06
          :-)
          • prywatny_inwestor Re: dziekuje bardzo za informacje 05.02.07, 14:42
            Nie ma sprawy. Jezeli masz jakies pytania to pisz smialo, jezeli moge to pomoge.
            pozdrawiam
      • Gość: fakty Re: Osiedle przy młynie!!!!! IP: 83.15.80.* 06.02.07, 22:19
        Ja juz się nie martwię bo przed kupnem sprawdziłem te tereny w urzędzie i jestem
        spokojny. Wolę fakty a nie nakręcanie nerwowej atmosfery na podstawie domysłów.
        Koledze również proponuję dojście do rzetelnych informacji.
    • Gość: wojnowice Re: Osiedle przy młynie!!!!! IP: 212.185.43.* 16.02.07, 12:09
      mowicie o jadzie?pytacie o konkrety?
      Mieszkam na tym osiedlu i bardzo sie ciesze ze mam dom. Ten dom jeszcze stoi,
      ale uwierzcie mi, ze gdybyscie sprawdzili dziennik budowy z projektem
      zobaczycie, ze wszystko jest jak nalezy. Jednak mialam informacje i sama pewne
      rzeczy zobaczylam i zdecydowalam sie rowniez na wezwanie inspektora, ktory
      stwierdzil rzecz, ktora dla mnie byla szokiem. Okazalo sie ze dom nie jest
      postawiony zgodnie z projektem.Dom jeszcze jest ale kazde lata jego uzytkowania
      oslabiaja go w znacznym stopniu. Nie placilam za takie budowanie. Chcialam dom
      wybudowany zgodnie z projektem a nie jest w rzeczywistosci.
      Ktos kto tu pisal jest zadowolony i chwala mu za to. Ja tez bylam zadowolona
      zanim dowiedzialam sie o co chodzi. Wystarczylo porozmawiac z osobami, ktore
      wlasnymi rekoma budowali te domy. Jenoglosnie powiedza, ze KAZDY dom ma wade.
      Roznia sie tylko znaczeniem tej wady.
      Chcecie konkretow? Wyobrazcie sobie sytuacje gdzie mieszkacie, umeblowaliscie
      dom i wiecie ze sa bledy w budowie. Dochodzicie swoich praw i po wielkim bolu
      firma zrywa wam cala podloge na poddaszu i okazuje sie ze strop nie jest
      polozony zgodnie z projektem. Czy to jest fair? Czy mozna cieszyc sie z takiego
      domu?Wszystkie panele, meble, wsyzstko rozkopane w domu i to nie z waszej winy.
      Kolejny przyklad - prosi sie inwestora o kolejna rate zapewniajac go ze jest
      juz robiony dach. Inwestor jedzie na budowe, staje na wlasnych fundamentach
      i.....trafia go.Ma zaplacic za dach a nie ma jeszcze scian. to jest fair?
      Sadze ze osoba ktora jest na tym forum zadowolona to albo jeszcze nie wie ze ma
      jakies wady w domu, albo jest to pan R.
      Rzeczywiscie pan R wiele dobrego wprowadzil w dzialanosc tej firmy, ale nie do
      konca. Podpisalam umowe z panem R. i kiedy pojawialy sie problemy powiedzial
      oficjalnie ze on tylko mieszka na tym osiedlu i nie zajmuje sie juz sprawami
      naszych domow. To jest fair?
      Ten czlowiek podczas spacerow ucieka przed mieszkancami. Czy tak robi czlowiek,
      ktory jest fair?Ktory nie ma nic do ukrycia???
      Wszyscy jestesmy zadowoleni z naszych domow, bo mamy gdzie mieszkac. tylko
      bledy w domach sa rozne. Mniej znaczace i bardziej. Teraz domy stoja a co
      bedzie za 10 lat?Czy to jest normalne, ze zanim wprowadza sie mieszkancy pekaja
      fundamenty i sciany?Czy to jest normalne ze w projektach sa wentylacje a w
      prawktyce ich nie ma? Kiedy zapytasz o wentylacje mozesz uslyszec" Mozna
      wietrzyc oknami". czy to jest fair?
      Wiadomo ze przy kazdej budowie sa bledy, ale sa pewne granice i normy, ktorych
      trzeba przestrzegac, a oni praktykuja wolna amerykanke. Ich haslem reklamowym
      powinno byc: "Jak wyjdzie, tak bedzie".
      Do budowy domu pana R. byly przeznaczone wszystkie rece na budowie,a Ty
      zplaciles kolejna rate i musiales czekac. A dalczego? Dlatego ze nie mial kto
      pracowac.
      To jest fair????

Po wiecej konkretow, zapraszam na osiedle i zapewniam, ze pukajac do kazdych
      drzwi uslyszy sie wiele ciekawych rzeczy.
    • Gość: Jacek Re: Osiedle przy młynie!!!!! IP: *.chello.pl 23.02.07, 12:03
      Właśnie jestem zainteresowany kupnem mieszkania w tej inwestycji i rowniez
      szukam info o tej firmie ....cięzka sprawa
    • silentenigma Re: Osiedle przy młynie!!!!! 03.03.07, 22:04
      Witam.
      Inwestycja ruszyła!!! Już można podziwiać tego efekty, na razie to tylko równanie gruntu, ale widać, że inwestor ruszył. W miarę możłiwości będę podawał więcej informacji:p
    • silentenigma Re: Osiedle przy młynie!!!!! 14.03.07, 00:54
      NA stronie developera widać nową listę mieszkań do zakupu. Tym razem mieszkania większe a co z tym idzie większe ceny:P
    • Gość: ki-ka1 Re: Osiedle przy młynie!!!!! IP: *.e-wro.net.pl 14.03.07, 10:03
      Proponuję najpierw pojechać i zobaczyć miejsce. Widawa która tam płynie wylewa
      raz tu raz tam, ale rok w rok.
    • Gość: z kiełczowa Re: Osiedle przy młynie!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.07, 21:18
      osobom zainteresowanym zakupem mieszkania na tym osiedlu radzę się zorientować
      czy będzie zrobiona przystań dla łódek albo pontonów ;)

nawet jesli budynek bedzie miał wyższe fundamenty to jeszcze jakoś warto sie z
      niego wydostać a niemal co roku tamta okolica jest odcięta od swiata i zadne
      wały tu nic nie dadzą przez wodę jakoś trzeba bedzie się przedostać :)
      w ubiegłym roku przejazd z kazdej strony był zamkniety chyba przez miesiąć..

od tego trzeba by zacząć...a uczciwosc developera to wazna kwestia ale raczej w
      tym przypadku drugorzędna...no chyba że ktoś lubi pływać
      • Gość: mieszkaniec z W. Re: Osiedle przy młynie!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.03.07, 08:44
        A tak na marginesie to trzeba sie zastanowic czy to jest developer bo jak tylko
        spolka to sie okaze ze kazdy z udzialowcow bedzie pod koniec inwestycji uciekal
        ( "wypisywal sie z KRS" tak jak bylo to w przypadku Holding Canada i osiedla w
        Wojnowicach) i ......., a poza tym w trakcie ew. rozmow argumentem z ich strony
        bedzie "my nie jestesmy developerem"
        Pozdrawiam
      • Gość: aziolko2 Re: Osiedle przy młynie!!!!! IP: *.e-wro.net.pl 25.11.07, 20:04
        mokro wiosną, komary latem, smutno jesienią
    • Gość: brutus Re: Osiedle przy młynie!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.07, 22:05
      Witam, mieszkam od 4 lat w Wilczycach jestem zadowolony kocham tą
      ciszę jak zasypiam i spokój w lecie. Tylko że osiedle przy młynie
      jest naprawdę tak blisko wody która co roku wylewa że życzę
      powodzenia. W zeszłym roku jak wracałem do domu to droga była tak
      zalana że zawróciłem i pojechałem przez Psie pole ale mieszkańcy
      tego osiedla "ponton obowiązkowo do każdego mieszkania od
      developera" . Budowanie tam to skrajna nieodpowiedzialność.A
      kupowanie to szczyt optymizmu.
      • Gość: ja Re: Osiedle przy młynie!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.07, 13:48
        nazwijmy to po imieniu - glupota, chciwosc (bo niska cena) i naiwnosc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka