Dodaj do ulubionych

Nikt już nie chce prezesa Ustronia - opinia

26.04.07, 17:32
Brawo pani Magdo !Gratuluję odwagi i szczerości .Teraz tylko wypada poczekać
na stek złośliwych komentarzy i wyzwisk ze strony zawziętych obrońców "nowego
porządku".Prawdopodobnie nikogo z tych ludzi(tak często wymienianych na tym
forum) na którzy tak gorliwie popierali i preferowali tego człowieka nie
będzie stać na przyznanie się i rezygnację z tej "pseudospołecznej"
działalności w tej oryginalnej Radzie Nadzorczej .
Obserwuj wątek
    • Gość: 113 Re: Nikt już nie chce prezesa Ustronia - opinia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.07, 17:50
      Dla zainteresowanych aktualny skład Rady Nadzorczej "Ustronia" tym ludziom
      podziękujmy za "rozsławienie naszego osiedla"
      Skład Rady Nadzorczej

1. Bińkowski Krzysztof - Przewodniczący Kom. Technicznej, Oddelegowany czasowo
      do Zarządu
      2. Domańska Marzena - członek (zatrudniła się w administracji)
      3. Gogacz Tomasz - Przewodniczący Komisji Statutowej, Przewodniczący Kom. Społ.
      - Wychowawczej
      4. Gomszczyński Janusz - członek
      5. Jakubowski Marian - członek(protegowany wielu nowo zatrudnionych ludzi)
      6. Kliszcz Tadeusz Z-ca przewodniczącego RN, Przewodniczący Kom.
      Technicznej(czasowo)
      7. Kościelniak Krzysztof - członek
      8. Kotwicki Grzegorz - zatrudnił się jako Dyrektor Działu
      9. Łuczycki Andrzej - członek
      10. Matyga Wojciech - członek
      11. Piątek Janusz - Sekretarz RN
      12. Radko Irena - Oddelegowana czasowo do Zarządu
      13. Skoczek Elżbieta - członek
      14. Ścibor Iwona -członek
      15. Śledź Wiesława - członek
      16. Wróbel Maria - członek
      17. Zelek Jan -Przewodniczący Kom. Rewizyjnej, Przewodniczący RN (czasowo)
      • Gość: janka l.w. Re: Nikt już nie chce prezesa Ustronia - opinia IP: *.internet.radom.pl 26.04.07, 22:36
        Ponad połowa związana jest z pis.jeśli nie partyjnie to uczuciowo!
        • Gość: uczuciowy Re: Nikt już nie chce prezesa Ustronia - opinia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.07, 09:22
          co to znaczy być związany uczuciowo?
    • Gość: x Re: Nikt już nie chce prezesa Ustronia - opinia IP: *.algo.radman.pl 26.04.07, 17:52
      No Pani Magdaleno gratuluję.
    • Gość: Irena Radko Nikt już nie chce prezesa Ustronia - opinia IP: *.tkdami.net 26.04.07, 18:33
      Bardzo poważnie rozważam podjęcie kroków prawnych w stosunku do pani Ciepielak,
      autorki opbublikowanej na łamach GW opinii. Od pczątku 2007roku nie pracuję w
      Zarządzie SM Ustronie ani też na innych stanowiskach. W grudniu 2006r. złożyłam
      do Przewodniczacego Rady Nadzorczej rezygnację z pełnienia funkcji członka
      Zarządu. Wyrwane z kontekstu, zacytowane, zdania z protokółu wypaczają
      charakter wypowiedzi. Posiedzenia Rady są nagrywane i można sprawdzić kto, i w
      jakim kontekście zabierał głos na posiedzeniu. Nie znam i nie chcę znać
      intencji pani Ciepielak - jedno wiem - opinia w części dot. mojej osoby jest
      brednią.
      Dla zainteresowanych podam, że po śmierci pani Pogorzelskiej zarząd
      funkcjonuje w składzie dwuosobowym.
      • Gość: Irena Radko Re: Nikt już nie chce prezesa Ustronia - opinia IP: *.tkdami.net 26.04.07, 19:36
        Panią Cieślak i czytających tekst pt. "Nikt już nie chce prezesa Ustronia -
        opinia" informuję, że wersję pierwotną mam utrwaloną. Brzmiała ona tak:

Za co płacą mieszkańcy

Za prezes Radomskiej zarząd SM Ustronie był trzyosobowy, teraz mamy prezesa
        Zenona Krześniaka, zastępcę do spraw technicznych Ryszarda Wiosnę, Radko i
        Bińkowskiego, a Kotwicki jest dyrektorem do spraw technicznych. Wszystkim
        pensje płacą spółdzielcy. Spółdzielcy sfinansują też potężny remont siedziby
        spółdzielni, zapłacą ponad 500 tys. zł za komputeryzację, ok. 300 tys. zł za
        ubezpieczenie zasobów mieszkaniowych po stawkach, które w osłupienie
        wprowadzają innych prezesów spółdzielni. Dodajmy - to tylko te wydatki, o
        których już wiemy.

A teraz tak:

Za co płacą mieszkańcy

Spółdzielcy sfinansują potężny remont siedziby spółdzielni, zapłacą ponad 500
        tys. zł za komputeryzację, ok. 300 tys. zł za ubezpieczenie zasobów
        mieszkaniowych po stawkach, które w osłupienie wprowadzają innych prezesów
        spółdzielni. Dodajmy - to tylko te wydatki, o których już wiemy.
        • Gość: Irena Radko Re: Nikt już nie chce prezesa Ustronia - opinia IP: *.tkdami.net 26.04.07, 19:41
          Przepraszam za pomyłkę forumowiczów i panią Cieślak. Miało być Ciepielak.
          • Gość: Mieszkaniec Re: Nikt już nie chce prezesa Ustronia - opinia IP: *.pr.radom.net 26.04.07, 20:54
            Pani Ireno - na oficialnej stronie spoldzielni Ustronie:
            ustronie.radom.pl/?menu=5|O%20sp%F3%B3dzielni&dzial=Rada%20Nadzorcza
            nadal Pani widnieje jako czlonek Rady Nadzorczej, oddelegowany do pracy w
            Zarzadzie. Tak wiec wypadaloby wpierw zaczac od sprostowania informacji, ktora
            moze wprowadzac w blad. A na temat strony za chwile ponizej.
          • Gość: ???????? Re: Nikt już nie chce prezesa Ustronia - opinia IP: 195.3.153.* 27.04.07, 07:49
            Irka daj spokój nie kompromituj sie do końca, co zrobiliście na Ustroniu to
            widać gołym nie uzbrojonym okiek jesteście miernoty i koniec.
        • Gość: Reginka Re: Nikt już nie chce prezesa Ustronia - opinia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.07, 19:47
          Droga pani Irenko mniej buty , więcej pokory i odwagi w przyznawaniu się do
          widocznych błędów,jest pani członkiem tej Rady i wspólnie ponosi pani
          odpowiedzialność za widoczne efekty działalności jej i Zarządu i nic nie zmieni
          tego faktu .
          • Gość: Arti Re: Nikt już nie chce prezesa Ustronia - opinia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.07, 15:17
            Najlepiej jest wrzucić wszystkich do jednego gara bo to najwygodniej. W radzie
            istnieje także opozycja co ma tyle do gadania co żyd za okupacji.
            • Gość: Piotr Re: Nikt już nie chce prezesa Ustronia - opinia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 19:52
              Zatem czas na zmianę całej Rady .Czas na przemyślany wybór .Dosyć zachłannych
              interesownych amatorów szybkich interesów .
    • pitagor Re: Nikt już nie chce prezesa Ustronia - opinia 26.04.07, 20:03
      Bardzo dobry artykuł, mnie też nie interesuje kto rządzi tym cyrkiem, za to
      obchodzi mnie kiedy władze spółdzielni przestaną zamieniać place zabaw i boiska
      na parkingi np. przed blokiem Osiedlowa 17 czy za Sandomierska 11. Oraz kiedy
      wyremontują te które jeszcze się uchowały, np. w kwadracie Osiedlowa 11//13/19.

• Gość: traper Re: Nikt już nie chce prezesa Ustronia - opinia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.07, 20:14
        Już dawno zwątpiłem ze GW może być tak obiektywna a tu taki artykuł.Gratulacje
        dla Pani Magdy ale tylko dla niej.A co do najważniejszej sprawy to co napisała
        Pani Ciepielak pis doprowadził do rozłamu w spółdzielni i ponosi winę za to co
        stanie się w przyszłości
    • sympatyk_pzpr Nikt już nie chce prezesa Ustronia - opinia 26.04.07, 20:14
      Czy Nasze Osiedle zawstydzi się i także wycofa z zarządu i rady swoich
      przedstawicieli?
      A z jakiej racji? Co oni źle robią? Tylk odlatego że nie są z układu Gazety
      wyborczej albo nie są psiarczykami pana Kinclera?

Czy rozpisane zostaną konkursy i do SM Ustronie przyjdą wreszcie kompetentni
      ludzie?
      A którzy teraz w Radzie nie są kompetentni? Tylko dlatego, że nie są z Platformy
      albo układu Wyborcza-PO?

I najważniejsze pytanie? Kto to teraz wszystko poskłada?
      Pewnie Gazeta Wyborcza, która w Radomiu robi naprawdę "bardzo dobre rzeczy" haha

Oby nie znów politycy.
      Witkowski i Łuczycki, do tego paru starych działaczy PZPR z Pawłowską na czele i
      mamy "raj na ziemi" hahaha
      • Gość: 113 Re: Nikt już nie chce prezesa Ustronia - opinia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.07, 20:30
        No właśnie (wypowiedź sympatyka pzpr) to jest kwintesencja tego czego można się
        spodziewać od obrońców obecnych "właścicieli Ustronia" śmiało tak ich nazywam bo
        za takich się uważają i tak postępują .Stek wyzwisk, obelg i szyderstw i ani
        cienia samokrytycyzmu to właśnie ich wizytówka .
    • Gość: Mieszkaniec Re: Nikt już nie chce prezesa Ustronia - opinia IP: *.pr.radom.net 26.04.07, 21:02
      A swoja droga dlaczego na stronie Ustronia tzw. favicon to logo firmy CopyCon ??
      Czy nie moze tam widniec logo Ustronia ?? A tak przypadkiem, czy to nie ta sama
      firma, ktora informatyzuje spoldzielnie "Ustronie" ? Dlaczego na stronach
      spoldzielni nie ma informacji o tym, ktore firmy remontuja spoldzielnie, ktore
      informatyzuja, ktore zrobily koszulki. Dlaczego nie ma informacji o biezacacych
      i planowanych inwestycjach, przetargach ?? Dlaczego w dziale "Pisza o nas" jest
      tylko i wylacznie ten "azbest" ?? Tyle przeciez ostatnio w prasie bylo o
      spoldzielni "Ustronie" ?? Fakt, niepochlebnie - ale czasy cenzury chyba sie
      skonczyly. Ta strona ma sluzyc mieszkancom czy Radzie Nadzorczej i Zarzadowi do
      budowania sobie poparcia wsrod mieszkancow ?? Nie mowiac juz, ze informacje sa
      zdeaktualizowane.

• Gość: jupi Re: Nikt już nie chce prezesa Ustronia - opinia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.07, 21:16
        W nawiązaniu do wypowiedzi "mieszkańca" załączam moje pytania :Zaglądam na
        stronę netową tej Sp-ni regularnie inspirowany zalewjącymi mnie od
        miesięcy informacjami na temat poczynianych rozmaitych inwestycji w tej sp-ni i
        ani razu nie natknąłem się na wzmiankę o przetargu na :informatyzację , zakup
        ton stolarki okiennej ,wykładzin podłogowych, zakup pawilonów biurowych ,zakup
        kompletów meblowych,zestawów mundurków dla wszystkich pracowników itd itd ...No
        nie wiem może to wszystko poszło przez "Dziennik Polski" jakąś prasę zachodnią
        albo inne licho ale wszystko jest do sprawdzenia .Ludzie po prostu
        skandal....kompromitacja...dno ...Kto mi wytłumaczy dlaczego sprzedano
        mieszaknie po administracji na Młodzianowie zlikwidowano adm. po to aby po paru
        miesiącach wybudować pawilon za wielkie pieniądze i reaktywować adm Młodzianów
        .Dlaczego po 30-tu latach nagle zdecydowano na wybudowanie pawilonu na
        Osiedlowej .Nie wierzę że chodziło tu o tzw dobro lokatorów raczej o coś
        zupełnie innego...........
    • Gość: ustroniak Re: Nikt już nie chce prezesa Ustronia - opinia IP: *.136.unknown.vectranet.pl 26.04.07, 22:39
      No widzę tu profesjonalizm PISu... najpierw mieszją przy odwołaniu starego
      zarządu i powołaniu nowego, a później jak coś jest nie tak odwracją się od
      niego plecami i pierwsi na niego najeżdżają - brawo!!! To coś w stylu gadki, że
      Prezydent miasta nie wybiera prezesów miejskich firm tylko Rady Nadzorcze...
      Dlaczego oni myślą, że my jesteśmy takimi debilami? Przecież każdy przeciętnie
      inteligentny się w tym połapie!
    • Gość: zartie Re: Nikt już nie chce prezesa Ustronia - opinia IP: *.244.udn.pl 26.04.07, 23:05
      Ja wiedziałem że tak będzie ...
      • Gość: stach Re: Nikt już nie chce prezesa Ustronia - opinia IP: 195.3.153.* 27.04.07, 07:54
        A gdzie igrzyska?
        • Gość: obserwator honor-a co to takiego ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 09:16
          Na zakończenie art.postawiła pani najistotniejsze pytanie :
          "Przeciętnego lokatora nie obchodzi autor wniosku, ale jego skutek. Pozostaje
          jednak pytanie co dalej? Czy Nasze Osiedle zawstydzi się i także wycofa z
          zarządu i rady swoich przedstawicieli? Czy rozpisane zostaną konkursy i do SM
          Ustronie przyjdą wreszcie kompetentni ludzie?" Otóż wydaje mi się że raczej nie
          ,choćby dlatego że zdobytej tak wielkim wysiłkiem pozycji nie oddaje się tak
          łatwo .W tym przypadku nawet nie rozważajmy kwestii poczucia winy
          ,honoru,samokrytycyzmu ,to ludzie którym obce są te pojęcia i na tym polega
          tragizm tej sytuacji .Szkoda osiedla !
    • michal.vel.misiek Re: Nikt już nie chce prezesa Ustronia - opinia 27.04.07, 09:45
      Gratuluję Pani Ciepielak za odważny artykuł, już myślałem, że ta gazeta nie jest
      zdolna do ambitniejszych tekstów, a tu proszę. Bardzo ładna wypowiedź.

Co do obecnej RN spółdzielni Ustronie to na ich miejscu bym się spalił ze
      wstydu. Szkoda mi ludzi z organizacji Nasze Osiedle, dali się wykukać chłopcom z
      PiSu, którzy teraz podobnie jak rok temu próbują zbić polityczny kapitał w tej
      części miasta.

ALe najbardziej mi szkoda mieszkańców tego Osiedla jak zwykle to oni na takich
      igrzyskach najgorzej wychodzę, bo za wszystko płacą.

Pozdrawiam
    • Gość: ustronianka Nikt już nie chce prezesa Ustronia - opinia IP: 85.112.196.* 27.04.07, 09:48
      czy to nie Karol Sońta miesza w spółdzielni by zostać prezesem ?
      Znowu spokój zakłóce pis.
      • Gość: 123m Re: Nikt już nie chce prezesa Ustronia - opinia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 10:38
        Droga Ustronianko , spokoju w tej spółdzielni to nie było od ok roku .Widzisz
        że nawet panowie wymieniani tutaj często (czołowi aktywiści N.Osiedla), nawet
        nie mogli doprowadzić spokojnie do końca swoich "ambitnych planów" i stokrotne
        dzięki za to tym wszystkim którzy im to uniemożliwiają .
      • Gość: KUBA Re: Nikt już nie chce prezesa Ustronia - opinia IP: 195.187.253.* 27.04.07, 11:42
        Karolek Sońta wziął co swoje i siedzi cichutko (jako radny). Przecież on
        zaistniał dzięki "działaniom" na Ustroniu. Usłyszymy o nim przy kolejnych
        wyborach. Przecież znowu trzeba będzie zaistnieć, a przy okazji coś dorobić.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka