Gość: Yanek IP: *.mtvk.pl 11.05.07, 22:19 to nasz lokalny KONONOWICZ nie będzie niczego ! czyli miało być pięknie a wyszło jak zwykle grajdołek ciąg dalszy w myśl zasady NIE bo ... NIE!!! obstawiam - zbuduja we Wrocławiu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Piterus Uszok czy jesteś świadom swoich działań??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 22:27 Bo ja mam wrażenie że nie. Kompromitujesz pan ten region. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Rynku nie ma, basenów nie ma, przebudowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 22:43 miasta nie ma, inwestycji nie ma, dworca nie ma . Uszok co ty robisz człowieku ?????? Popatrz na Wrocław,Kraków czy Poznań !!!!!! Zostajemy w tyle, nawt Euro 2012 nam nie załatwiłes !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maserati dlaczego E1012 wiaze sie tak bardzo z katami? IP: 83.238.180.* 11.05.07, 23:19 Zrzuca sie wine na uszoka, o rynku w katach mowi sie jako o centralnym miejscu pozastadionowych imprez, czy juz w tej katowickej megalomanii pozapominali, ze katy to tylko kurna jedno z miast okolicy? a stadion jest w ch o rz o w ie?!!! a ten pajac wyzej co to niby kononowicza cytuje niech sie lepiej zapozna z wypowiedzia kononowicza, a nie przywala wyrwane z kontekstu powielone hasla, nie mam czasu i zamiaru sledzic jego posty i je poprawiac. czuwaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aha444 Re: dlaczego E1012 wiaze sie tak bardzo z katami? IP: *.welnowiec.net 13.05.07, 10:43 Może i o Rynku tak się mówi - "miejsce pozastadionowych imprez" -ale oczywiście to bzdura, BO NIE MOŻE BYĆ PRZECIEŻ ŻADNYCH IMPREZ W KOMPLEKSIE BIUROWCÓW NA RYNKU Odpowiedz Link Zgłoś
w-i-a-d-o-m-o w kompleksie czego ? 13.05.07, 15:07 jeżeli to można nazwać biurowcami ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A NIE dla Prywatyzacji i Zabudowy Al. Korfantego!!! IP: *.imperiumpw.pl 14.05.07, 10:28 o co tu chodzi - jaki to ma sens? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazg Zapraszamy do Gliwic IP: *.bmj.net.pl 12.05.07, 16:50 Gliwice z pewnością umożliwią taką budowę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kubi Re: Zapraszamy do Gliwic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.07, 09:06 TAK ZGADZAM SIĘ ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: Rynku nie ma, basenów nie ma, przebudowy IP: *.acn.waw.pl 14.05.07, 14:42 Poprostu nie ten inwestor co mial byc Do tego wybral niewlasciwa droge uzyskania akceptacji. W biznesie najwazniejsze znac lokalne zwyczaje i ludzi ktorzy doprowadza do decydentow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanys Re: Rynku nie ma, basenów nie ma, przebudowy IP: *.adsl.inetia.pl 15.05.07, 13:53 moze w koncu nie uszok bedzie likwidowal ale jego zlikwiduja wszystko u niego jest na nie a kazanie kibolom gieksy czyscic mury bo nie da kasy na stadion to juz przegiecie na calej lini facet se wymyslil szantaz andro pauze moze przechodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukasz Re: Uszok czy jesteś świadom swoich działań??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.07, 07:20 ale zemnie byl idiota ze glosowalem na tego uszoka katastrofa on zrujnuje te miasto to konca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sewi Re: Uszok czy jesteś świadom swoich działań??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 23:09 tak jak zrujnował inne przedśięwzięcia i ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Skandal! Po prostu brakuej słów... IP: *.chello.pl 11.05.07, 23:07 500 by dostało pracę i to nie ludzi wykształconym z tytułami inż czy mgr, ale ludzie po szkołach średnich i inni bezrobotni. Ale nie! Uszok wywalił bo będzie konkurencja. Dla kogo konkurencja? Ciekawe jakie jeszcze inwestycje wywalił z miasta?!?!?! USZOK CZŁOWIEKU opanuj się bo sie kompromitujesz i Ci co Cię bronili z całej siły już Cię mają w tyłku. Jeszcze trochę a gwarantuje że będą protesty w mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Re: Po prostu brakuej słów... 12.05.07, 01:17 Siemensa z ponoć nawet dwoma tysiącami miejsc pracy. Rezydemt Oszuk jest bardzo dobry w odpędzaniu inwestorów z Katowic. Kur.a, ze też debile dali kupić swe głosy drogami - inwestycjami centralnymi, do których Oszuk tylko się podpiął. A inni debile mieli w dup.e wybory i w ogóle nie poszli. Kur.a, niech no mi się któryś znajomy przyzna, że głosował na Oszuka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jorguś z Pnioków Kopel też się podpiął! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.07, 08:39 pod inwestycje centralne. Też pełno zdjęć z otwarcia DTŚ-ki w chorzowskiej lokalnej prasie, która jest w ręku jedynie słusznej opcji "Wspólny Chorzów". Tu (w Chorzowie) dopiero stracono środków unijnych. Każda władza demoralizuje, a sprawowana absolutnie przez tyle lat - absolutnie. Ludzie! Opamiętajcie się! Śląsk ginie przez swych kacyków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swoboda_t Re: Kopel też się podpiął! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 12:57 Koplowi też bym chętnie wlał. Z Chorzowem jestem blisko wziązany i widzę totalny zastój. Odremontowana Wolnosci i... tyle. To całe osiagnięcia przez te wszystkie lata. Wyć się chce! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erwin UwAgA poBiErz BAnnEr AntY UszOk -> IP: *.nott.cable.ntl.com 13.05.07, 14:16 forum.gkw.katowice.pl/images/avatars/14740329634646f9a2acced.png Odpowiedz Link Zgłoś
burakpl4 Re: Katowice tracą inwestycję za pół miliarda 11.05.07, 23:09 W pełni popieram pana Uszoka. Niewielu zdaje sobie sprawę jakie zagrożenie niosła inwestycja niemiecka. N.p. ta rafa koralowa - czy zdajecie sobie sprawę, że pływałyby tam rekiny? I chcielibyście, żeby wasze niczego nieświadome pociechy stały się pokarmem dla tych ryb? Dobrze, że pan Uszok to przewidział i uchronił niewinne dzieci, powinniście mu podziękować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teuates Re: Katowice tracą inwestycję za pół miliarda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.07, 23:12 prosba do prezydenta- wyjdzmy z dupowatosci!!!!!!! nijakosci!!!!!!!! inwestujmy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Katowice beda srakie jak sie bedzie zamykac sobie dynamizm koniunktury Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edek Re: Katowice tracą inwestycję za pół miliarda IP: *.chello.pl 11.05.07, 23:20 Cholera mnie wzięła - dlaczego wybory dopiero za trzy lat - Panie Uszok co Pan robi - oszalał Pan do reszty - obudź się człowieku !!! Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Dlaczego musimy się wsydzić przez Uszoka ??? 12.05.07, 12:58 Dlaczego musimy się wsydzić przez Uszoka ??? Gość portalu: edek napisał(a): > Cholera mnie wzięła - dlaczego wybory dopiero za trzy lat - Panie Uszok co Pan > robi - oszalał Pan do reszty - obudź się człowieku !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ByeBye Nic tylko pakować walizy i wyjeżdząć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 23:26 myślałem nawet niedawno o zgrozo nad nabyciem własności w Katowicach, ale całe szczęście pan uszok uświadomił mnie dzisiaj że jednak nie należało porzucać myśli o przeprowadzce do Wrocławia. Zresztą nawet już mam tam upatrzone co nieco, ale brakowało mi tego impulsu przeważającgo szalę. Dziś ten impuls się znalazł. Przynajmniej tam nie będe z niepokojem czytał lokalnych wiadomości o tym co pan prezydent znowu schrzanił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hehe ;-) Re: Katowice tracą inwestycję za pół miliarda IP: *.chello.pl 11.05.07, 23:20 Jasne! Do tego gang emerytów który króluje na Brynowie też nie dopuścił do tej inwestycji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BEZ KOMENTARZA Re: Katowice tracą inwestycję za pół miliarda IP: *.chello.pl 12.05.07, 09:00 O matko koleś czy gdzieś pisze o rekinach ??? RAFA KORALOWA NIE ŁĄCZY SIĘ TYLKO Z REKINAMI weź się lepiej chowaj z tą wypowiedzią bo aż żal czytać Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Do rekinów to można uszoczki powrzucać... 12.05.07, 12:57 Do rekinów to można uszoczki powrzucać... burakpl4 napisał: > W pełni popieram pana Uszoka. Niewielu zdaje sobie sprawę jakie zagrożenie > niosła inwestycja niemiecka. > N.p. ta rafa koralowa - czy zdajecie sobie sprawę, że pływałyby tam rekiny? > I chcielibyście, żeby wasze niczego nieświadome pociechy stały się pokarmem dla > > tych ryb? > Dobrze, że pan Uszok to przewidział i uchronił niewinne dzieci, powinniście mu > podziękować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gorol Katowice tracą inwestycję za pół miliarda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 23:38 dobrze Wam tak .. trzeba bylo wybrac innego prezydenta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K-ce Uszok chce przebudować śródmieście? Haha! IP: *.chello.pl 12.05.07, 00:01 Siemens, teraz Planungsbüro Kott kto następny? Uszok chce przebudować śródmieście? Ciekawe czy dostał zgodę od ludzi z Brynowa. Trzeba kupić taczke!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Nie chcemy Uszatego Skansenu !!! 12.05.07, 12:59 Nie chcemy Uszatego Skansenu !!! Gość portalu: K-ce napisał(a): > Siemens, teraz Planungsbüro Kott kto następny? > > Uszok chce przebudować śródmieście? Ciekawe czy dostał zgodę od ludzi z Brynowa > . > > Trzeba kupić taczke!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szymon12334 Katowice tracą inwestycję za pół miliarda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 00:24 Ku....................................rwaaaaaaaaaaa!!! Co za palant!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alfred Re: Katowice tracą inwestycję za pół miliarda IP: *.streamnet.pl 12.05.07, 11:04 Niemacie racji ,że Pan Prezydent nie myśli-myśli ,myśli tylko o swoich interesach a prezydentura to jest i daje możliwości. Napewno jako prywatna osoba niezdobył by się aby mnie okraść a jako Prezydent mający w koło skorumpowanych i podległych może i mógl,podrabia się dokumęty posługuje się żekomym prawem i sie rabuje nawet pod opiką policji i prokuratury. Jeśli ktoś ciekawy i ma dojcie do dokumętów w UM.to podaje Nr sprawy BL.II.AD- 71417/92/87/06 lub Prokuratury Rejonowej Katowice Cenrum Zachód Nr. Ds565/o2Z Tą drogą można do mnie dojśc i jestem w stanie wszystko udowodnić jak pracuje mafia Prezydencko-Prezesowsko-prokuratorsko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bi Re: Katowice tracą inwestycję za pół miliarda IP: *.chello.pl 12.05.07, 16:38 Ja znam adres twej petycji CBA!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marinus Zorganizujmy w końcu jakiś porządny protest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 00:45 Taki protest żeby w końcu uszaty i cała jego banda poczuła na własnej skórze błąd ignorowania opini publicznej. A może uszok ma jakiś znajomków którzy niby mają ten basem na brynowie stawiać, bo w przeciwnym razie to ja nie wiem co on robi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krycha_z_Plutona Re: Zorganizujmy w końcu jakiś porządny protest IP: *.speed.planet.nl 12.05.07, 12:08 Moze za tydzien na Rynku w Katowicach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Regis Re: Zorganizujmy w końcu jakiś porządny protest IP: *.adsl.inetia.pl 12.05.07, 12:48 Popieram, czas pokazać im, że mieszkańcy mają ich dość! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jedziemy! gksa sie przylącza, zalezy wam na mieście? IP: *.chello.pl 12.05.07, 15:37 Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Zaphajmy Uszokowi skrzynkę protestami !!! 12.05.07, 13:01 Zaphajmy Uszokowi skrzynkę protestami !!! i całemu temu nieudolnemu i niewydolnemu magistratowi !!! banda kolesiów i nieudaczniaków !!! Gość portalu: marinus napisał(a): > Taki protest żeby w końcu uszaty i cała jego banda poczuła na własnej skórze > błąd ignorowania opini publicznej. A może uszok ma jakiś znajomków którzy niby > mają ten basem na brynowie stawiać, bo w przeciwnym razie to ja nie wiem co on > robi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swoboda_t Re: Zaphajmy Uszokowi skrzynkę protestami !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 13:02 Ja już się tej akcji podjąłem. Niech mają choćby blade pojęcie, co o nich sądzą ludzie (myślący). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katowiczanin Prezydent@um.katowice.pl IP: *.cable.ubr07.newt.blueyonder.co.uk 12.05.07, 13:37 Tu jest adres do tego osła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazz&funk uszok kłamczuszok! IP: *.chello.pl 12.05.07, 15:35 dla mnie to jest szok, to nie Europa to Azja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Taa Re: uszok kłamczuszok! IP: *.chello.pl 12.05.07, 15:53 W Azji takiego inwestora by z pocałowaniem ręki przyjeli. Ba! Nie w Azji, w Polsce każde inne miasto od małej pipidówy po Warszawę! Ale nie! Uszok ma ich w dupie. co za palant :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Byno Re: Katowice tracą inwestycję za pół miliarda IP: *.dip.t-dialin.net 12.05.07, 01:03 Buhahaha,kto z wami rzadzi?Buhahaha to jakas paranoja nie prezydent,Buhahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Uszok ustap ze stanowiska!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.07, 01:27 Uszok daj sobie juz spokoj ostatnio jedyne co robisz to blokujesz wszystkie inwestycje, czas na emeryture chopie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pulok Re: Uszok ustap ze stanowiska!!! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 12.05.07, 02:56 te,uszatek,a co ze stadionym??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaja Re: Katowice tracą inwestycję za pół miliarda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 06:07 To było idealne miejsce na tego typu inwestycję. Mieszkam na Zgrzebnioka i nie bardzo widzę, gdzie on chce budować taki kompleks, koło lasu? No to będzie wtedy niezła awantura. Jest tu taki fajny rozlatujący się stadionik od kilkudziesięciu lat, szkoda, że tym się nie zajmie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swoboda_t Re: Katowice tracą inwestycję za pół miliarda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 13:01 No właśnie w miejscu tego niedokończonego stadionu miałby stanąć aquapark. Od alt się o tym tylko mówi, widać taksię uszatki uparły, ze storpedują większą i bardziej sensownie zlokalizowaną inwestycję. Spoko, będziemy jeździć na basen i do Wrocka, Krakowa, jak dobrze pójdzie moze gdzieś bliżej. I tam będą miejsca pracy. Lux! Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Uszok umie tylko wąsika przystrzygać. I tak głupio 12.05.07, 13:02 Uszok umie tylko wąsika przystrzygać. I tak głupio wygląda. Gość portalu: Kaja napisał(a): > To było idealne miejsce na tego typu inwestycję. Mieszkam na Zgrzebnioka i nie > bardzo widzę, gdzie on chce budować taki kompleks, koło lasu? No to będzie wted > y > niezła awantura. Jest tu taki fajny rozlatujący się stadionik od kilkudziesięci > u > lat, szkoda, że tym się nie zajmie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piast Katowice tracą inwestycję za pół miliarda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 06:28 tak trzymac panie Uszok poco nam baseny jak mamy piekne laznle na kopalniach tez tak zabytkowe jak bugla Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo0204 Katowice tracą inwestycję za pół miliarda IP: *.foxnet.com.pl 12.05.07, 07:24 jak zwykle u nas!za nowoczesny - dobre sobie! J.W.PAN USZOK jest suuuper!Lepiej niech na bugli żaby się taplają po co katowiczanoma nowoczesny kompleks! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucek Re: Katowice tracą inwestycję za pół miliarda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 08:09 jeśli idzie o lokalizację basenów to faktycznie lepszym miejscem jest Kościuszki. Raz mozliwy bezpośreni dojazd na osi północ - południe. Fakt linii autobusowych dużo nie ma ale przy wspomożeniu tramwajami oraz zwiększeniu linii autobusowych dojazd jest dobry. Dwa chyba ważniejsza sprawa baseny proponowane przez miasto będą się znajdowały pomiędzy parkiem Kościuszki a Parkiem leśnym a więc głównymi katowickimi miejsami rekreacyjnymi, natomiast Bugla nieszczęsliwie znajduje się przy autostradzie (być może dlatego inwestorowi bardiej wygląda atrakcyjnie ten teren ) ale także przy planowaneym przedłużeniu Grundmanna do Mikołowskiej a więc teren pod względem rekreacji niezbyt atrakcyjny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albin Siwak Re: Katowice tracą inwestycję za pół miliarda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.07, 08:16 Faktycznie, w pływaniu na basenie najbardziej przeszkadza autostrada, pomaga za to las za płotem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zniesmaczony miesz znowu USZOKał !!! IP: 81.210.69.* 12.05.07, 08:36 on znowu USZOK-uje !!! mozna go jakoś odwołać ze stanowiska ??? to skandal co on wyprawia ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K-ce Trzeba zrobić referendum i odwołac tego... IP: *.chello.pl 12.05.07, 09:22 ...niszczyciela miasta Katowice! Granda Uszok, słoma Ci z butów wystaje, dupowaty jesteś do potęgi, ulic nie potrafisz wymyć ulic w mieście, hołotę z ul. Stawowej też akceptujesz, dworca PKP też nie potrafisz razem z spolka PKP wyremontować czy nawet umyć! Ale co tam, liczy się bardziej banda ludzi z Brynowa którzy mają taki lobbing że tam nic nie powstanie! Ludzie zróbcie protest bo się patrzeć na to nie da! Pamiętam jak pisałem że wygrana Uszoka będzie oznaczała 4 lata zastoju w mieście i co? Śmialiście się że to dobry gospodarz, że będzie miasto się rozwijało, a co się dzieje? Porównajcie sobie ilość i jakość inwestycji w Łodzi, Wrocławiu czy Gdańsku i sobie porównajcie z inwestycjami u nas w city. ZERO! Nic się nie dzieje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkańcy K-wic Uszok do dymisji ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 10:08 kto popiera ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taka prawda Chyba wszyscy świadomi tego co się dzieje... IP: *.tsi.tychy.pl 12.05.07, 11:31 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kelowej uszok odejdź, nie chcemy ciebie IP: *.kat.3s.pl 12.05.07, 08:42 dość już tego :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BEZ KOMENTARZA Katowice tracą inwestycję za pół miliarda IP: *.chello.pl 12.05.07, 08:49 A MOGŁOBY BYĆ TAK PIĘKNIE. JA NIE WIEM KTO NA NIEGO GŁOSOWAŁ BO JA NAPRAWDĘ NIE !!! I MIAŁAM RACJE !! ja nie wiem ile zarabia bugla ale w porównianiu z falą to ŚMIESZNE PIENIĄDZE. Taki kompleks byłby super sprawą z pewnością zatrzymywałoby się DUUUUŻO LUDZI.... NORMALNIE USZOK BEZ KOMENTARZA... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piter Katowice tracą inwestycję za pół miliarda IP: *.opera-mini.net 12.05.07, 09:36 Czy pan Uszok aby na pewno wie jakie stanowisko zajmuje? Niedoróbkarz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdegustowany Re: Katowice tracą inwestycję za pół miliarda IP: *.devs.futuro.pl 12.05.07, 10:08 Dlaczego, za jakie grzechy, mamy nieszczęcie mieszkać w takim żałosnym, fatalnie zarządzanym, mieście? Po prostu płakać się chce... Cała ta sytuacja to efekt nieprzemyślanych decyzji przy wyborach. Ale czy Katowiczanie wyciągną z tego jakieś wnioski? Wątpię, skoro od wielu lat nic się nie zmienia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kattowitz Katowice tracą inwestycję za pół miliarda IP: *.sol2.cable.ntl.com 12.05.07, 10:07 no to zdjac uszoka i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rysiazwei Uszok dalej niż poza Kostuchnę nic nie dostrzega. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 10:08 Sami sobie jesteśmy winni bo wybraliśmy po raz kolejny tego miernego samorządowca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BEZ KOMENTARZA Re: Uszok dalej niż poza Kostuchnę nic nie dostrz IP: *.chello.pl 12.05.07, 10:11 KTO WYBIERAŁ TEN WYBIERAŁ JA NA TEGO NIEROBA NIE GŁOSOWAŁAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Witosa Niedługo program Załęże 2000 ujrzy światło dzienne IP: *.chello.pl 12.05.07, 19:04 Ta inwestycja jest potrzebna Załężu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inteligencja Na Uszoka głosowały tylko mohery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 10:10 reszta miasta ma go gdzieś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inz Re: Na Uszoka głosowały tylko mohery IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.07, 10:19 jestescie naiwni jak banda gowniarzy przychodzi herr kott i wymysla jakies pierdoly o rafach - a 90 ludzi w to g_wno wierzy. dupa by byla nie basen - sklep by zbydiwali przy autobanie i kto do do cholery bedzie nurkowal w basenie i po co ??? przeczytaliscie stronniczy artyukul w stronniczej gazecie i pierdzielicie jak potrzaskani Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K-ce Chyba żartujesz! IP: *.chello.pl 12.05.07, 10:42 Akurat firma Planungsbüro Kott słynie w Europie z budowy tego typu obiektów i na pewno nie byłby to sklep czy inny blaszany market, a kawał dobrego miejsca gdzie można by było popływać, odpocząć czy ponurkować. Sęk w tym że tutaj tak naprawdę nie chodzi o tą firmę, ale podejście Uszoka to inwestycji w mieście. W przeciągu tygodnia można się przekonać że Uszok pozbawił miasto 2500 miejsc pracy! To jest skandal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: developement uciekać z tego miasta! IP: *.chello.pl 12.05.07, 19:08 Braci Likusów też wykurzyli z Katowic, choć krezusi chcieli tu założyć grube miliony! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erwin Stary gdzie Ty żyjesz? IP: *.nott.cable.ntl.com 12.05.07, 13:54 co Uszok zrobił do tej pory? NIC nawet DTŚ jest z budżetu państwowego finansowana głównie. Bojarun, nie pisz tu więcej bo się ośmieszasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asabob Katowice tracą inwestycję za pół miliarda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 10:21 Dla których mieszkańców Katowic byłaby ta inwestycja - napewno nie dla większości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erwin A co to ma za znaczenie? Żadna inwestycja nie jest IP: *.nott.cable.ntl.com 12.05.07, 13:56 finalnie dla większości. zastanów się zanim coś napiszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: Katowice tracą inwestycję za pół miliarda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.07, 19:05 Ciekawe ilu jeszcze innych inwestorów to spotkało. Niestety znowu rzeczywiste potrzeby rozwoju i konieczność odważnych decyzji przegrały z chęcią posiadania „ciepłych krzesełek” przez przedstawicieli władz miejskich. Przyjrzyjcie się w ogóle tym władzom, przecież ostatnio aresztowano Grażynę Szołtysik i postawiono jej chyba z 1600 zarzutów www.dab.katowice.pl/oaknet/ogloszenia/ogloszenia_2007/artykuly/byla% 20wiceprezydent.mht, www.dab.katowice.pl/oaknet/ogloszenia/ogloszenia_2007/artykuly/Grazyna% 20Sz%20na%20wolnosci.mht. Ta Pani była wiceprezydentem miasta, prawą ręką prezydenta i czy tego prezydent chce czy nie rzuca to cień na jego osobę i cały UM. Zobaczcie ponadto kto ją zastąpił w UM Katowice katowice.echomiasta.pl/artykuly.php?czytaj=450. Niestety smutne to wszystko i przygnębiające. Już dziś główne miasta Polski takie, jak Wrocław, Gdańsk czy Poznań uciekają Katowicom, a aż strach pomyśleć co będzie w kontekście Euro-2012, bo mają ludzi „z jajami”. Odpowiedz Link Zgłoś
centrolew Prezydent Uszok 12.05.07, 10:30 Prezydent Uszok sprawnie zarządza budową drug i chwała mu za to. Problem w tym, że po tylu latach władzy nie ma już inwencji, wizji. Miastu brakuje duszy, jest jedynie jedną wielką drogą przejazdową. Może rzeczywiście zaległości są tak duże w tej sferze, że trzeba było się skupić na drogownictwie, ale teraz? Ile lat? Miasto potrzebuje nowego napędu, nowych pomysłów i innowacyjnego podejścia do zagospodarowania zasobów Katowic. Niestety, obecny układ nie zaproponuje już nic więcej, a najgorsze jest to, że w zasadzie Katowice nie dorobiły się nikogo, kto by miał jakąś alternatywną wizję miasta! Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Do zarządzania budowami nie musi być prezio... 12.05.07, 12:55 Do zarządzania budowami nie musi być prezio... centrolew napisał: > Prezydent Uszok sprawnie zarządza budową drug i chwała mu za to. Problem w tym, > że po tylu latach władzy nie ma już inwencji, wizji. Miastu brakuje duszy, jest > jedynie jedną wielką drogą przejazdową. Może rzeczywiście zaległości są tak duż > e > w tej sferze, że trzeba było się skupić na drogownictwie, ale teraz? Ile lat? > > Miasto potrzebuje nowego napędu, nowych pomysłów i innowacyjnego podejścia do > zagospodarowania zasobów Katowic. Niestety, obecny układ nie zaproponuje już ni > c > więcej, a najgorsze jest to, że w zasadzie Katowice nie dorobiły się nikogo, kt > o > by miał jakąś alternatywną wizję miasta! > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niestety uszok to szatan wcielony IP: *.chello.pl 12.05.07, 15:32 albo przynajmniej go opętało. zastanawiamy się z kumplami nad egzorcyzmami Odpowiedz Link Zgłoś
centrolew Wyborcom odpowiada marazm... 13.05.07, 11:05 Nie wiem dlaczego wszyscy tak naskakują na Uszoka?! Założę się, że co najmniej połowa forumowiczów głosowała na niego. No ale tak to jest, jak się głosuje na apolityczne twory, które nie mają "oddechu konkurencji" na swoim karku. Bo niby kto mógłby zastąpić Uszoka, kto go będzie rozliczał, kto będzie przedzierał się przez tony papierów, aby pokazać co jest nie tak? Żeby demokracja lokalna działała potrzebne są dwie przeciwne wizje miasta, a nie jeden Zjednoczony Front Miejski! W Radzie Miasta Katowice PiS się dogadał z Uszokiem, PO też by się dogadała, gdyby bezmyślnie nie promowała młodego Szpyrki. Generalnie cała prawica popiera Uszoka łącznie z kościołem. A lewica nie dostała poparcia i obecna jest jedynie symbolicznie. Nawet prasa się nie angażuje i ogranicza do prezentacji wybranych faktów z życia miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no, a nie Re: Do zarządzania budowami nie musi być prezio.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.07, 15:40 Miasto potrzebuje przede wszystkim nowych ... cmentarzy, bo się starzeje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luminarz sołtys uszok IP: *.chello.pl 12.05.07, 16:22 W pełni popieram choć JESTEM ZA PiS!! Nam brakuje polityka samorządowego lub zwykłego WIELKIEGO FORMATU!! Ten to zwykły sołtys... KATOWICE SĄ STRACONE!!! ps. Jestem wrogiem E 2012 dla mojego woj. bo mamy samych nierobów, którzy teraz chcą wycyganić imprezę dla której nic nie zrobili!!!!!! WWA ,WRC,GDA,POZ PRACOWALI a "śląski leń" chce śmietankę spijać!! E2012 TYLKO W 4 MIASTACH!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erwin nie zgadzam się IP: *.nott.cable.ntl.com 13.05.07, 14:14 o Euro nalezy walczyć tak czy owak, życzmy sobie najlepiej a nie komuś, nawet jeśli politycy nasi nie zasługują na to Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luminarz uszok i ulice IP: *.chello.pl 12.05.07, 16:28 jeśli nie wiecie dlaczego on ino ulice budował , to mówię!!! tylko ze względu na bardzo łatwe sporządzenie dokumentacji i tak samo łatwe pozyskanie finansowania !! Przy tym nigdzie nie trzeba zabiegać!! ps. DTŚ to nie jego zasługa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sewi Re: uszok i ulice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 23:07 brawo brawo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aha444 Re: Prezydent Uszok IP: *.welnowiec.net 13.05.07, 10:46 On nie "zarządza sprawnie budową dróg" - zobacz sobie skrzyżowanie na Sokolskiej, także plany zwężenia Sokolskiej, zakorkowaną Mikołowską, co do której nie mają żadnych planów i żadnej wizjii ... skąd ty wziąłeś tą śmieszną agitację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A NIE dla Prywatyzacji i Zabudowy Al. Korfantego! IP: *.imperiumpw.pl 15.05.07, 13:28 popieram. bez wizji całości wszystkie ruchy UM nie trzymają się kupy. chcecie odwołać prezydenta to teraz tylko referendum a to się nie może udać ale można apelować, że skoro sami w UM nie mają nic do powiedzenia to niech zrobią jakiś konkurs np. na komunkikację, rekreację, biura, komercję w mieście a potem to UM niech tylko zrealizuje - zawsze fragmenty. niech dopuszczą w jakimś np. konkursie innych a nie cały czas to samo i ci sami! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zniesmaczony Znowu ten Brynów??? IP: *.tsi.tychy.pl 12.05.07, 10:43 Panie Prezydencie Uszok : o co tutaj chodzi??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: narodnyj Katowice tracą inwestycję za pół miliarda IP: *.icm.edu.pl 12.05.07, 10:46 Chyba większość komentujących tutaj nie doczytała skąd pochodzi ta zagraniczna firma - to firma NIEMIECKA!!! Chcecie Niemca wpuścić pod swój dach? Nabijać kabzę Niemcowi? To my już nie mamy własnych firm? W 100% popieram decyzję, NIE dla Szwabów w Polsce! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katowiczanin O/S debil!! IP: *.welnowiec.net 12.05.07, 13:57 a reszta rodziny zdrowa ??? :\ że tez takie debile muszą sie rodzic... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: salutuj Ty imbecylu! Co z tego że niemiecka? Głupi jestes IP: *.nott.cable.ntl.com 12.05.07, 13:57 tak ze pożal się boże. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moje3grosze Pan Uszok powinien ustąpić ze stanowiska. IP: *.tsi.tychy.pl 12.05.07, 10:54 To już kolejny inwestor, którego najwyraźniej władze Katowic NIE CHCĄ!!! Czas leci, wszystkie duże miasta w Polsce rozkwitają a Katowice zatrzymały się w PRLu! Nie wiem czy mozna czekać na zmiany do następnych wyborów samorządowych... Może katowiczanie powinni wystosować petycję do Pana Prezydenta żeby ustąpił z zajmowanego przez siebie stanowiska? Odpowiedz Link Zgłoś