Dodaj do ulubionych

Niedzielne południe, obywatele IV PRL w kościołach

20.05.07, 12:05
biją się w piersi, że zgrzeszyli myślą i mową. Przekazują sobie znak pokoju.
Słuchają kazań o miłości bliźniego.

Za kwadrans wrócą do domów, odpalą kradzione Windowsy i będą na nas pluć,
oczerniać, wrzeszczeć, kłamać, nienawidzić i grozić.

Pięknie jest :)
Obserwuj wątek
    • venus99 [...] 20.05.07, 12:07
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • oszolompolski Re: Niedzielne południe, obywatele IV PRL w kości 20.05.07, 12:09
        Mnie bardziej dziwi, że ludzie, którzy ponoć miłują swoich nieprzyjaciół,
        wracają z kościółka i jeszcze przed niedzielnym, rodzinnym obiadem przyłażą
        popluć trochę na osoby, które im się nie podobają. Hipokryzja, panienko,
        zjawiskowa :)
        • sclavus Re: Niedzielne południe, obywatele IV PRL w kości 20.05.07, 14:43
          oszolompolski napisał:

> Mnie bardziej dziwi, że ludzie, którzy ponoć miłują swoich nieprzyjaciół,
          > wracają z kościółka i jeszcze przed niedzielnym, rodzinnym obiadem przyłażą
          > popluć trochę na osoby, które im się nie podobają. Hipokryzja, panienko,
          > zjawiskowa :)
          >

Przypomnij sobie Dreptaka: "miłujcie niepryjacioły, ale im wpierw dosuńcie... "
          :))
          pzdrx
          • oszolompolski Re: Niedzielne południe, obywatele IV PRL w kości 20.05.07, 15:49
            Patrząc na obecne nawet w tym wątku egzemplarze mam wrażenie, że na dosunięciu
            się zaczyna i kończy :)
      • bubba49 Re:bo to menelstwo pisowskie lperowskie lepeerowsk 20.05.07, 12:09
        ma prikaz rzygac na wszystko i wszystkich,
        • oszolompolski Ale prikaz miłości bliźniego to miał być jakby 20.05.07, 12:10
          ważniejszy?
          • obcy464 Re: Ale prikaz miłości bliźniego to miał być jakb 20.05.07, 12:18
            A wy mieliście na tym żerować ,co ?
            • oszolompolski Re: Ale prikaz miłości bliźniego to miał być jakb 20.05.07, 12:19
              Jacy "wy", niebożę?
          • bubba49 ReTak,kochaj pisowc lprowca lepeerowca jak soebie 20.05.07, 12:23
            samego a na reszta to śmieciy.
      • goldenwomen1 [...] 20.05.07, 13:18
    • obcy464 Re: Niedzielne południe, obywatele IV PRL w kości 20.05.07, 12:13
      a nie zauważyłeś ,kto założył ten zaczepny i obrażający nas Polaków
      wątek.Chcesz innych odpowiedzi ,to zmień temat a nie opluwaj nas.
      • oszolompolski Re: Niedzielne południe, obywatele IV PRL w kości 20.05.07, 12:17
        Ja założyłem, bo sobie odpaliłem komputer celem sprawdzenia, czy warto się
        kopsnąć na spacer po dzisiejszego Observera, przy okazji zajrzałem na forum i
        widzę, że poziom zaciekłości dobrych Polaków-katolików na zwyczajowym poziomie,
        czyli między żółtą a czerwoną kreską.

I taka refleksja mnie naszła. Nie żadne plucie, tylko refleksja właśnie.
      • venus99 Re: Niedzielne południe, obywatele IV PRL w kości 20.05.07, 12:57
        co to znaczy Nas Polaków?? jesteś 38 milionów?nie bądź zarozumiały.w tym kraju
        jest jeszcze wielu normalnych ludzi.
        • obcy464 Re: Niedzielne południe, obywatele IV PRL w kości 20.05.07, 13:05
          rzeczywiście nas Polaków jest prawie 38 milionów ,a swołocz lewacka to
          margines .
    • harboebeergold A ci co robia po nabozenstwach w Synagogach? 20.05.07, 12:16
      !
      Opluwaja Polske , wzoecem jest Gieremek!
      • ross128 bardziej uważaj na lekcjach w gimnazjum, bysiu:) 20.05.07, 12:18
        w synagogach nabożeństwa są w sobotę:)
        • harboebeergold [...] 20.05.07, 12:20
        • obcy464 Re: bardziej uważaj na lekcjach w gimnazjum, bysi 20.05.07, 12:21
          a dziś jest już niedziela dlatego możecie usiąść do komputera i wszystko się
          zgadza.Wczoraj jakby mniej was było opluwających nas Polaków .
        • oszolompolski Re: bardziej uważaj na lekcjach w gimnazjum, bysi 20.05.07, 12:23
          No i w piątek :)

Ale nie wymagaj od biedaczka za dużo. W końcu to wyborca Odnowy Moralnej; nie
          musi w sumie prawie nic wiedzieć.
        • venus99 [...] 20.05.07, 12:58
    • os_rooj [...] 20.05.07, 12:18
      • oszolompolski No tak, tak, wiadomo. Ale żeby w niedzielę, 15min 20.05.07, 12:20
        po błogosławieństwie?
    • kikoo46 Re: Niedzielne południe, obywatele IV PRL w kości 20.05.07, 12:50
      Właśnie wróciłam ze Mszy Świętej.
      Kazanie było o Ponadczasowych Wartościach, bardzo się wzruszyłam.
      Brawo Jarosław Kaczyński, najinteligentniejszy polityk od lat!!!
      Dzięki Panu Jeszcze Polska Prawdziwych Wartości nie Zginęła!
      • ross128 Re: Niedzielne południe, obywatele IV PRL w kości 20.05.07, 12:55
        kikoo46 napisała:

> Właśnie wróciłam ze Mszy Świętej.
        > Kazanie było o Ponadczasowych Wartościach, bardzo się wzruszyłam.
        > Brawo Jarosław Kaczyński, najinteligentniejszy polityk od lat!!!

Dokładnie od lat 7. W tym wieku kurdupel zrobił się najinteligentniejszy i poza
        ten poziom już nie wyszedł :)

> Dzięki Panu Jeszcze Polska Prawdziwych Wartości nie Zginęła!

Dzielnie kultywują te wartości takie podpory rewolucji moralnej jak pedofil
        bestry, gwałciciel łyżwiński i kryminalista lepper:)
        • kikoo46 Re: Niedzielne południe, obywatele IV PRL w kości 20.05.07, 13:06
          ross128 napisał:

> kikoo46 napisała:
          >
          > > Właśnie wróciłam ze Mszy Świętej.
          > > Kazanie było o Ponadczasowych Wartościach, bardzo się wzruszyłam.
          > > Brawo Jarosław Kaczyński, najinteligentniejszy polityk od lat!!!
          >
          > Dokładnie od lat 7. W tym wieku kurdupel zrobił się najinteligentniejszy i poza
          > ten poziom już nie wyszedł :)
          >
          > > Dzięki Panu Jeszcze Polska Prawdziwych Wartości nie Zginęła!
          >
          > Dzielnie kultywują te wartości takie podpory rewolucji moralnej jak pedofil
          > bestry, gwałciciel łyżwiński i kryminalista lepper:)

ross128, kiedy ostatnio byłeś na Mszy Świętej?
          Gdybyś czasami bywał, napewno takimi bluźnierstwami Koalicji Pan Premiera
          byś nie obrzucał.
          • ross128 [...] 20.05.07, 13:12
      • venus99 Re: Niedzielne południe, obywatele IV PRL w kości 20.05.07, 13:02
        muszę przyznać,że jak czytam takie patriotyczne pierdoły pisane z dużej litery
        o tej wyjątkowej polskiej miernocie to mi odrazu pęcherz wzbiera.
        ale w końcu każda zmora znajdzie amatora.nawet kaczor z kotem i mamusia.
        • kikoo46 Re: Niedzielne południe, obywatele IV PRL w kości 20.05.07, 13:13
          venus99 napisał:

> muszę przyznać,że jak czytam takie patriotyczne pierdoły pisane z dużej litery
          > o tej wyjątkowej polskiej miernocie to mi odrazu pęcherz wzbiera.
          > ale w końcu każda zmora znajdzie amatora.nawet kaczor z kotem i mamusia.

venus99, idź Pomódl się!

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=62762567&a=62764758
      • oszolompolski Re: Niedzielne południe, obywatele IV PRL w kości 20.05.07, 13:48
        Kłamstwa, oszustwa, intrygi, ściskanie się z kryminalistami i naziolstwem to są
        te Podstawowe Wartości?

Jeśli naprawdę tak teraz w polskich kościołach mówią, to ta religia na prawdę
        zeszła na psy :(
    • sanitarny Re: Niedzielne południe, obywatele IV PRL w kości 20.05.07, 12:58
      "biją się w piersi, że zgrzeszyli myślą i mową. Przekazują sobie znak pokoju.
      Słuchają kazań o miłości bliźniego".napisal oszolompolski
      W jednym zdaniu to ujmujac,zbieraja sily do dalszech pomowien,brawwurowych
      aresztowan,plucia,zbierania niepodwazalnych dowodow,knucia nowych afer,szukania
      hakow,klastrowania szczelin z przeciekami w IPN-e czy prokuraturze,podlizywaniu
      sie KK,occu Rydzykowi,wojnie z sasiadami,czy udowadnianiu ,ze tak naprawde to
      tylko my jestesmy niewinni i tylko my mamy racje.
    • venus99 [...] 20.05.07, 12:59
    • piotrgdansk8 [...] 20.05.07, 13:06
    • goldenwomen1 A ty kto? ateista czy wyznawca Talmudu? 20.05.07, 13:17

• os_rooj [...] 20.05.07, 13:19
      • oszolompolski Ani jedno, ani drugie. Zwykły facet, któremu się 20.05.07, 13:52
        nie mieści w głowie, jak można składać łapki pobożnie w kościółku, a zaraz
        potem iść i np. wyzywać innych od komuchów, stalinowców, pedałów, śmierdzieli,
        złodziei lub używać innych często używanych przez obecnych nawet w tym wątku
        katolików obelg.
        • obcy464 Re: Ani jedno, ani drugie. Zwykły facet, któremu 20.05.07, 13:57
          Przecież komuchy nie ukrywają się z tym ,że są komuchami ,a pedały organizują
          sobie parady ,złodzieje łaczą się w mafie ,więc o jakim wyzywaniu można
          mówić .Wstydza się oni kim są chyba nie .Czy mają podwójną moralność ?
          • oszolompolski Re: Ani jedno, ani drugie. Zwykły facet, któremu 20.05.07, 14:00
            I wszyscy siedzą na forum? Bo to o zwykłych ludziach, którzy tu siedzą i są
            raczeni obelgami przez dobrych katolików, myślałem.
      • piotrgdansk8 [...] 20.05.07, 14:27
    • camille_pissarro Re: Niedzielne południe, obywatele IV PRL w kości 20.05.07, 13:59
      Jest piekniej niz Ci się wydaje ;-)))
      Zagorzały wojownik o demokrację i poszanowania praw obywatelskich, człowiek
      nierozerwalnie związany z ideałami wolności i kapeluszem, zwalczajacy piractwo
      muzyczne wszelkiej odmiany ma postawiony zarzut o używanie w swej firmie
      nielegalnego oprogramowania - Is there any more questions ?
      • oszolompolski Re: Niedzielne południe, obywatele IV PRL w kości 20.05.07, 14:05
        O, a o kogo chodzi? Bo niestety niektóre informacje z Polski przegapiam :(
        • camille_pissarro Re: Niedzielne południe, obywatele IV PRL w kości 20.05.07, 15:19
          Chodzi o leadera grupy Perfect, autora między innymi autobiografii
          • oszolompolski Re: Niedzielne południe, obywatele IV PRL w kości 20.05.07, 15:54
            No to podobny dość przykład hipokryzji - tak, jak u pacjentów, którzy najpierw
            wyrażają żal z grzechy, a potem pędzą radośnie fałszywie oskarżać jakiegoś
            przypadkowego staruszka o zbrodnie.
    • stadion_narodowy Dają łapówki aby dostać się do NIEBA ! 20.05.07, 14:02

• obcy464 Re: Dają łapówki aby dostać się do NIEBA ! 20.05.07, 14:23
        on juz wczoraj byłposlany na ośla ławkę ,taka mądra informacja .
        • stadion_narodowy A kler za niebiańską obioecankę łapówy bierze ! 20.05.07, 14:55
          obcy464 napisała:
          > on juz wczoraj byłposlany na ośla ławkę ,taka mądra informacja .
          ===========================================
          Widać, że jesteś dość krótko na forum.
          Na oślą trafiają najczęściej tematy koligujące z poglądami modratora.
          Przeniesiony tam tematu żadnej ujmy autorowi nie przynosi.
          Amen

PS.
          Religie są zmorą ludzkości
    • zapijaczonyryj Mocherowe katole nie mają kompów tylko.... 20.05.07, 15:02
      różańce

a te nie są kradzione

"Każdy stój na swój strój”- Marek Nowakowski (sygnaturka zmodyfikowana na
      żądanie Administratora Forum, ch.. zastąpił stój.)

• oszolompolski Widać jednak mają - skądś się te posty różnych 20.05.07, 16:01
        dobrych katolików, chętnych zjeść nas na surowo, wysyłają :)
    • prawie_magister Re: Niedzielne południe, obywatele IV PRL w kości 20.05.07, 16:08
      a ty wykorzystujesz czas kiedy są w kościołach i plujesz na nich......
      jeszcze do tego nałogowiec, pali smrody...
      • oszolompolski Re: Niedzielne południe, obywatele IV PRL w kości 20.05.07, 16:10
        Dzielenie się przemyśleniami to nie plucie.

A co do palenia - rzuciłem! Od 1 kwietnia.
    • os_rooj [...] 20.05.07, 17:00
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka