Dodaj do ulubionych

Studnia-sala weselna-czy warto?

21.06.07, 00:19
Witam Szanownych forumowiczów!
Chcicałabym uzyskać informacje na temat wspominanego lokalu. Obecnie jestem
na etapie szukania sali weselnej i chciałabym poznać opinie osób, które
wiedzą cokolwiek na temat częstochowskiej "Studni" mieszczącej się przy
częstochowskich Wodociągach. Z góry dziękuję za informacje.
Marta
Obserwuj wątek
    • ona10001 Re: Studnia-sala weselna-czy warto? 21.06.07, 09:39
      bawiłam sie tam.było ok
      • adriano_4 Re: Studnia-sala weselna-czy warto? 30.03.09, 22:24
        Bylem na sylwestra - bylo OK - obsluga mila, jedzenie dosc dobre - mozna powiedziec ze godna polecenia
    • dale5 Re: Studnia-sala weselna-czy warto? 21.06.07, 19:28
      Witaj, byłm tam niedawno na weselu. Sala ładna, ale nie na więcej niż 80-100, na
      tym weselu było ponad 100 i było zdecydowanie za ciasno. Jeśli chodzi o obsługę
      to na tyle osób tylko 3 kelnerów (dosyć zwinnych, to się nie czepiam), ale na
      drugi dzień (wesele 2 dniowe) ci sami kelnerzy obsługiwali nas i około 30 osób z
      komuni w sali obok!!!! to było przegięcie ze strony właściciela!! poza tym
      porcje nie były za duże, ale smaczne, i w ten 2 dzien prawie nic nie bylo do
      jedzenia na stołach, w 1 dzień nie mogę narzekać. Bawiłam sie świetnie, ale to
      zasługa towarzystwa i zespołu!!
      • katharina_29 Re: Studnia-sala weselna-czy warto? 05.07.07, 13:12
        Sala ładna,obsługa też ok.,jedzenie też w porządku tylko jak na mój gust(i
        moich znajomych również)baaardzo tłuste.Poza tym bez zastrzeżeń.
        • effaclar Re: Studnia-sala weselna-czy warto? 30.07.07, 22:02
          update tematu...jakieś nowe opinie?
    • art-efekt Re: Studnia-sala weselna-czy warto? 31.07.07, 00:03
      Polecam z całym sumieniem. Wystrój sali choć skromny ale ładny i z elegancją.
      Jjedzenie dobre, obsługa taka jak być powinna. Właściciel sali: Pan Zbyszek
      Nodzyński jest bezproblemowy.
      Przy sali są pokoiki dla Państwa młodych lub gości. Akustyka sali dobra.
      Sam z resztą 2 lata temu zorganizowałem tam komunię swojego dziecka, a mam
      rozeznanie w salach, ponieważ gram w zespołach muzycznych od ponad 20 lat i na
      większości sal w Częstochowie i okolicach już byłem. Impreza była naprawdę
      udana. Radochę miały zarówno dzieciaki, ponieważ Pan Nodzyński wynajął
      opiekunkę, która dzieciakom urządzała zabawy, zaś dorośli świetnie się bawili
      przy muzyce z DJ-em. Pomimo, że na sali były zorganizowane 3 komunie to wszyscy
      świetnie bawili się wspólnie ze sobą bez podziałów kto jest z jakiej
      komunii :))) DJ wraz z opiekunką przygotowali zabawy dla rodziców wraz z
      dziećmi.
      Na innych salach organizowane były tylko spotkania przy stole typu żarcie-picie-
      żarcie-picie, bez muzyki i do tego rodziny poprzedzielane parawanami.
      Ponieważ ze swoim zespołem graliśmy już na wielu komuniach to wiedziałem czego
      oczekują goście na tego typu imprezach, dlatego też szukałem dobrej sali, z
      muzyką i bez parawanów.

Pozdrawiam. Jacek z zespołu muzycznego Art-Efekt tel. 504-051-028
      • brysiabi Re: Studnia-sala weselna-czy warto? 20.08.07, 20:00
        slyszalam duzo nie pochlebnych opini
        • mmichalekk Re: Studnia-sala weselna-czy warto? 20.08.07, 21:53
          Tzn jakie były to opinie i konkretnie czego dotyczyły? Z góry
          dziękuję za odpowiedź.
        • mag_mika Re: Studnia-sala weselna-czy warto? 24.08.07, 15:51
          Witam, wynajelismy juz te sale na wesele, czy moge prosic o wiecej
          informacji na tematy tych niepochlebnych opinii? Z gory dziekuje
          • brysiabi Re: Studnia-sala weselna-czy warto? 24.08.07, 21:45
            z tego co slyszalam od znajomych to jedzenia nie za wiele obluga niezbyt mila.
            tyle wiem ale czy prawda. a i z wlascicielem/elka jakis walki
            • samanta05 Re: Studnia-sala weselna-czy warto? 28.08.07, 11:45
              to chyba zle slyszalas. jak dla mnie wszystko tam bylo w porzadku!
    • mmaaggiik2 Re: Studnia-sala weselna-czy warto? 30.08.07, 13:03
      witam. Jeśli chodzi o ta sale to byłem na niej jako pan młody wiec trochę opisze
      ją od zaplecza.
      Sala bardzo ładna, pan który ją prowadzi przy podpisywaniu umowy bardzo miły i
      nic nie wskazywało że bedą z nim jakieś problemy, ale... 1) na wstępie napisze
      że Państowo Młdzi nie dostają chleba którymi rodzice ich witają (może to dla
      innych błahostka, ja tą błahostkę chciałem dostać) co sie okazało chlebek był
      obiegowy, z wesela na wesele, wiec jeśli ktoś chce sobie zostawić go na pamiątkę
      niech sam sobie kupi w piekarni.
      2) jak dla mnie za mało jedzenia na stołach, pan mydli oczy ze ma szerokie stoły
      i musi je zastawić haha. Zdjęcia które pan pokazuje to trochę bajka, nigdy nie
      będziecie mieć tak zastawionego stołu, no chyba ze sie znacie z panem
      właścicielem :), albo jesteście jakąś szychą w mieście.
      3) Wiejski Stół-porażka jeszcze nigdy nie widziałem tak ubogiego stołu, kilka
      wędlin w plasterkach, słój ogórków, chleb i smalec i to już...
      4) gdy chcieliśmy po całym weselu zabrać niektóre dania, tak naprawde
      dostaliśmy te co leżały na stołach (zeschnięta wędlina) oczywiście kelnerzy
      zamiast nam pomóc zbierali co lepszego ze stołów. Nie muszę mówić ze z kuchni
      nic a nic żeśmy nie dostali.Z tego co wiem od znajomych w innych salach dają
      wszystko z kuchni to co było przygotowane...a ja NIC. tak naprawdę to wszystko
      co było na stołach zmieściło się w 3 reklamówkach.
      po 5) wydaje mi sie że jeśli za coś płacimy i jeśli za nasze pieniądze jest
      wyprawiane wesele to dlaczego nie mam tego wszystkiego dostać do domu? sądzę że
      nie jeden z was ma takie przemyślenia. Na szczęście mieliśmy extra zespół i
      zabawa sie udała, ale do dziś mamy niesmak z salą.Pozdrawiam
      • katileska4 Re: Studnia-sala weselna-czy warto? 02.11.07, 18:59
        witam, w zupełność zgadzam sie z tobą co do właściciela i tego ze na drugi dzień
        właściciel robi imprezę na drugiej sali tłomacząc sie ze ta impreza jest
        zorganizowana dla osób pracujących dla wodociągów- totalna bzdura!!!!!!! Tak sie
        złożyło ze na jednym z wesel był mój znajomy i chrzciny które odbywały sie na
        sali obok były mojego kuzyna który nie ma nic wspólnego z wodociągami. Pan
        Nodzyński prowadził dom weselny na ul.Zaciszańskiej a teraz przeniósł sie na
        wodociągi z z takimi samymi nawykami.Nie polecam!!!!!!!!!!!!!!!
    • agnieszka1022 Re: Studnia-sala weselna-czy warto? 30.08.07, 13:18
      Naprawdę jest aż tak źle???? Chyba zrobiłam błąd podpisując umowę. Ale zong. Ale
      pewien znajomy mi mówił że tam fajnie się bawił.Swoją drogą chciałabym dostać to
      za co płacę. Może teraz będzie ten pan do tego inaczej podchodził? Jak myślisz
      mmaaggiik2?
      • mmaaggiik2 Re: Studnia-sala weselna-czy warto? 30.08.07, 20:39
        Sądze ze pan własciciel nie czyta tegoż forum i dlatego niezna naszych
        bolączek.Mam tylko nadzieje ze na waszym weselu bedzie wszystko OK! a najlepiej
        poprostu zapytaj go wprast czy za tą sume dostajesz jedzonko, zobaczysz co
        powie... my tego pytania nie zadaliśmy przed weselem, a on też nic takiego nie
        mówił wiec mamy żal do niego i do siebie. Ale jak to się mówi POLAK MąDRY PO
        SZKODZIE. pozdrawiam papapa.
        • mag_mika Re: Studnia-sala weselna-czy warto? 31.08.07, 17:22
          powoli tez zaczynam sie martwic :(, na wycofanie sie jest juz troche
          za pozno.Chyba trzeba bedzie poprosic wlasciciela o dokladny
          kosztorys, w koncu musi zapewnic to do czego sie zobowiazuje w
          umowie. Moge spytac jaki zespol mieliscie na weselu mmaaggiik2?
          • mmaaggiik2 Re: Studnia-sala weselna-czy warto? 31.08.07, 21:50
            nasz zespół który grał na weselu to Claris, 3 młodych chłopaków, grają naprawde
            OK!!!! ich akurat warto polecić :D
            • 0pablo2-5 Re: Studnia-sala weselna-czy warto? 13.11.07, 14:25
              Nie byłem tam osobiście ale słysząc od znajomych nie zbyt pochlebne
              opinie .Mam znajomego który gra w zespole i grywał tam kilkakrotnie
              i nie chwali sobie tej sali.Wspominał coś że najlepsze żarło i dużo
              jest w białej w remizie warto sprawdzić.
    • betiblu Daj sobie spokój.... 15.11.07, 20:42
    • agnieszka1022 Re: Studnia-sala weselna-czy warto? 10.08.08, 21:44
      Z czystym sumieniem polecamy z mężem Studnie. Mieliśmy tam wesele i przez to co
      piszą na tym forum, to potwornie baliśmy się, że nie wyjdzie. Ale tak naprawdę
      to nie wiem skąd takie opinie. Wesele było naprawdę udane. Było bardzo dużo
      jedzenia, na stołach nic nie brakowało, klima chodziła cały czas. Wszystko co
      chcieliśmy zabrać po weselu kelnerzy nam spakowali. Obsługa zna się na rzeczy,
      to naprawdę fachowcy. Wszyscy goście mówili, że nie byli jeszcze na takim fajnym
      weselu . I wcale nie chwalimy się. Tylko piszemy jak było. Polecamy.
      • agnieszka1022 Re: Studnia-sala weselna-czy warto? 10.08.08, 21:49
        A jeszcze: Stół wiejski był ok. Bimberek i reszta (wędlinki, chlebek, smalczyk,
        ogóreczki, grzybki, kiełbaski itp) sprawił że goście wydeptali ścieżkę do sali
        gdzie się znajdował.
        • aaannndddrrrooonnnaaa Re: Studnia-sala weselna-czy warto? 02.10.08, 14:24
          mój brat też zarezerwował tam salę na sierpień 2009 r. Byłam z nim
          przy rozmowach i zaniepokoiło mnie jedno, bo oferta jest naprawdę
          szeroka i za 160 zł od osoby facet zapewnia: 6 dań gorących, przy
          100 osobach na weselu stół chłopski gratis, ciasto, tort piętrowy,
          owoce, napoje (1 litr na osobę), chlebek dla młodych, szampan na
          wejście ale powiedział, że zabrać można tylko to co na stole. I to
          mnie właśnie niepokoi. Na wszystkich salach pakują wszystko co
          zostało. Wiadomo, że z każdą godziną ubywa gości na weselu i nad
          ranem nie ma komu podawać dań gorących to co, mamy zapłacić za 100
          porcji a potem zostawić to właścicielowi, żeby sobie imprezował za
          nasze pieniądze. Stąd mój niepokój nie wiem jak to załatwić żeby
          wydusić od niego zwrot wszystkiego co zostanie, bo z reguły wiem że
          to co na stole zostanie nie zawsze nadaje się (wesele w sierpniu) do
          spożycia. Podzielcie się uwagami, doraxcie co zrobić.
          • agnieszka1022 Re: Studnia-sala weselna-czy warto? 03.10.08, 12:01
            Po pierwsze nie zapewnia szampana, bo alkohol jest we własnym interesie. Po drugie, 160 zł jest prze weselu jednodniowym. Po trzecie tort i ciasta są bardzo dobre.
            Oni z reguły podają wydają wszystko, co zostało. Przynajmniej w naszym wypadku. Zresztą naprawdę, nawet jeśli weźmiecie wszystko, nawet jeśli część, to i tak nie zjecie tego.
            Mnie się wydaje, że mają w porządku ofertę i jakbym miała jeszcze raz robić wesele to zdacydowałabym się na Studnie.
            Poza tym, kiedy się zbieracie i pakujecie to wszystko, to właściciela nie ma już. Ale nawet jeśli, to naprawdę nie jest taki straszny.
            • znajoma0 Re: Studnia-sala weselna-czy warto? 07.03.09, 00:23
              agnieszka1022 proszę Cię o pilny kontakt, mam kilka pytań
              dotyczących wesela w Studni znajoma.25@op.pl
    • missiek_1972 Re: Studnia-sala weselna-czy warto? 02.04.09, 14:06
      Przyjemny lokal - mila obsluga
      • dokker odradzam kurde dno !! 27.04.09, 02:08
        Witam, calkiem na gorąco po dwudniowej imprezie w Studni. Jako gość
        Całkoita żenada, żal mi młodych.
        Na temat posiłków, ilości i jakości milczę bo to umowa pomiędzy
        właścicilem a młodymi. Ich sprawa.
        Ale obsługa, klima to już sprawa właściciela.
        Obsługa ZERO !!!!
        Walające się po stołach butelki po napojach, nie sprzątnięte dania.
        Doszło do tego że dostaliśmy nowe ciepłe danie na talerzach z
        wcześnieszym szaszłykiem :-)To nic że jeszczenie zjedzonym,
        Po prostu czad. kelnerzy mieli w dup.. wymiane talerzy, bo po co ..
        Zamówioną herbatę w pierwszy dzień dostawało się na drugi :-) klima
        raz sobie chodziła raz nie, co przy 100 - 110 osobach dawało fajny
        efekt :-)
        katastrofa
        jeszcze raz, Żal mi młodych
        Omijajcie to miejscze na imperezy weselne z daleka !!!
        Odradzam, odradzam jeszcze raz ODRADZAM
        • edytina Re: odradzam kurde dno !! 13.09.09, 09:23
          Widać, że każdy ma inne zdanie i jak tak wszystkie opinie się przeczyta to można
          oszaleć!!!! ciekawe zatem dlaczego dla jednych jest tak fajnie i wszystko ok, a
          dla innych na każdym kroku jakieś ale...kogo słuchać??? POMOCY!!!! Bo stoję
          przed dylematem czy brać tą salę...mam już wstępną rezerwację...oferta jest
          zachęcająca jeżeli chodzi o te wszystkie gratisy...będę miała ponad 120 gości i
          łapę się na wszystkie...jeszcze raz pomocy, pliisss....
          • misiaaczekm Re: odradzam kurde dno !! 24.09.09, 23:12
            ja zarezerwowałam salę zanim przeczytałam wszystkie opinie, po przeczytaniu trochę się zniechęciłam, ale nie dam się :) mam nadzieję, na super zabawę, dobre jedzenie i obsługę! Jak wiadomo, że jeszcze się taki nie urodził co by wszystkim dogodził, wszystko okaże się po weselu, szkoda tylko, że jeszcze tyle musimy czekać :(
            warto zawsze poczytać, ale ile gości tyle opinii. Pozdrawiam
          • aga-0812 Re: odradzam kurde dno !! 02.11.09, 13:37
            Miałam tam wesele jednodniowe w zeszłym roku- było super, dużo smacznego
            jedzenia, fachowa obsługa, fajny wystrój. Wszyscy goście byli mile zaskoczeni. Z
            czystym sumieniem polecam.
          • nowozency_0 Re: odradzam kurde dno !! 10.10.10, 21:20
            Witam mam chyba pod względem ,, Studni" najwięcej do powiedzenia ponieważ robiliśmy tam wesele 1 dniowe i jestem na bieżąco... hmmm......... od czego by tu zacząć przede wszystkim na początku właściciel był bardzo ok , na wszystko się zgadzał...... po czym w dniu wesela, w chwili gdy jako młoda para wchodziliśmy na salę okazało się że część gości nie jest ani z jednej ani z drugiej strony.... poprostu Pan zrobił drugie wesele na drugiej sali nie informując nas o niczym mimo , że byliśmy na sali nawet w piątek przed weselem. Ukrywał to do ostatniej chwili. Nie odezwał się ani słowem a potem na samym weselu znajdowały się osoby z drugiego wesela, które były mocno wstawione i natrętne... ponadto zdarzył się nawet seksik w damskiej toalecie na co akurat nie trafiła na szczęście małoletnia kuzynka...Ponadto przez to drugie wesele obsługa nie mogła dać rady z obsługą dań gorących na dwóch salach na raz., pierwsze danie dotarło do nas po około 30 minutach a drugie danie po godzinie... hmmm cóż nie wiem jakie kto ma nawyki i doświadczenia ale dla nas to trochę zbyt długo... nawet obsługa z którą później rozmawialiśmy stwierdziła, iż szef czasem tak robi i jest to dla nich samych niezrozumiałe i nas bardzo przepraszali.... kelnerzy i kuchnia wszystko ok, posiłki smaczne itd...ale właściciel szczerze mówiąc świnia i oszust...później jak poszliśmy powiedzieć mu co i jak było głupio tłumaczył się głupkowato i stwierdził że w sumie nie musi nam się spowiadać z niczego bo to nie jego obowiązek a studnia jest jego własnością i w takim razie chrzciny mamy 30% gratis.....plissssssss. litości....moja opinia jest taka.... jak są dwie sale to są dwa wesela i nie dajcie sobie wmówić że jest inaczej a studnie odradzam chyba że chcecie spędzić tam sylwestra lub iść na golonkę bo te dwie imprezy są OK.... ACHA JESZCZE JEDNA RZECZ DODAM SZEF BYŁ OBECNY NA WESELU ALE UNIKAŁ NAS JAK OGNIA, NAWET SIĘ NIE POZYSKAŁ... CHYBA TO O CZYMŚ ŚWIADCZY...NIE SĄDZICIE że to dziwne jak ktoś ma coś na sumieniu to unika kontaktu.... i to tyle z mojej strony jak chcecie coś więcej na ten temat to piszcie 4043528
    • nalewaczka Re: Studnia-sala weselna-czy warto? 11.11.09, 14:45
      spotkałam się tutaj z wieloma opiniami. zastanawiam się jednak nad sylwestrem w
      studni. może ktoś z was był?
      • kasq197 Re: Studnia-sala weselna-czy warto? 03.01.10, 21:39
        Witam trochę dziwią mnie niektóre opinie o Studni ponieważ słyszałam dużo
        pozytywnych opinii od znajomych i nie tylko.Dlatego zdecydowałam się na tą
        salę,byłam w wielu miejscach i oferta Studni wydaje się mi
        najkorzystniejsza,moje wesele odbędzie się 25 września 2010 i myślę że impreza
        będzie udana
    • madzisua Re: Studnia-sala weselna-czy warto? 31.05.10, 19:17
      jesli ktos z Was robił tam wesele prosze o kontakt ze mna na gg 713957 z gory
      dziekuje
    • kalle100 Re: Studnia-sala weselna-czy warto? 29.08.13, 16:00
      Lokal Studnia to prawdziwa studnia braku profesjonalizmu, niskiej jakości, niedoinwestowanego klimatu oraz całej masy niedoróbek. Obsługa to kompletny żart: niekompetentna i ogólnie zmęczona życiem, nie ma sensu się rozpisywać. Jedzenie tylko na własne ryzyko: drogie i niesmaczne, najlepiej od razu zaopatrzyć się w Stoperan. Organizacyjnie to jeden wielki bałagan, a oferowane "miłe wspomnienia" to raczej trauma na dłuższy czas. Studnię polecam jedynie ludziom mocno zdesperowanym, to lokal dla głodnych ekstremalnie miernych wrażeń!!!
      • kalle100 Re: Studnia-sala weselna-czy warto? 29.08.13, 16:02
        Lokal Studnia to prawdziwa studnia braku profesjonalizmu, niskiej jakości, nied
        > oinwestowanego klimatu oraz całej masy niedoróbek. Obsługa to kompletny żart: n
        > iekompetentna i ogólnie zmęczona życiem, nie ma sensu się rozpisywać. Jedzenie
        > tylko na własne ryzyko: drogie i niesmaczne, najlepiej od razu zaopatrzyć się w
        > Stoperan. Organizacyjnie to jeden wielki bałagan, a oferowane "miłe wspomnieni
        > a" to raczej trauma na dłuższy czas. Studnię polecam jedynie ludziom mocno zdes
        > perowanym, to lokal dla głodnych ekstremalnie miernych wrażeń!!!
        • kalle100 Re: Studnia-sala weselna-czy warto? 29.08.13, 16:03
          Lokal Studnia to prawdziwa studnia braku profesjonalizmu, niskiej jakości, nied
          > > oinwestowanego klimatu oraz całej masy niedoróbek. Obsługa to kompletny ż
          > art: n
          > > iekompetentna i ogólnie zmęczona życiem, nie ma sensu się rozpisywać. Jed
          > zenie
          > > tylko na własne ryzyko: drogie i niesmaczne, najlepiej od razu zaopatrzyć
          > się w
          > > Stoperan. Organizacyjnie to jeden wielki bałagan, a oferowane "miłe wspom
          > nieni
          > > a" to raczej trauma na dłuższy czas. Studnię polecam jedynie ludziom mocn
          > o zdes
          > > perowanym, to lokal dla głodnych ekstremalnie miernych wrażeń!!!
    • kalle100 Re: Studnia-sala weselna-czy warto? 29.08.13, 16:17
      Lokal Studnia to prawdziwa studnia braku profesjonalizmu, niskiej jakości, niedoinwestowanego klimatu oraz całej masy niedoróbek. Obsługa to kompletny żart: niekompetentna i ogólnie zmęczona życiem, nie ma sensu się rozpisywać. Jedzenie tylko na własne ryzyko: drogie i niesmaczne, najlepiej od razu zaopatrzyć się w Stoperan. Organizacyjnie to jeden wielki bałagan, a oferowane "miłe wspomnienia" to raczej trauma na dłuższy czas. Studnię polecam jedynie ludziom mocno zdesperowanym, to lokal dla głodnych ekstremalnie miernych wrażeń!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka