Gość: Stan Re: Rozpoczynają się kontrole na statku IP: *.speed.planet.nl 24.06.03, 09:56 Albowiem Bog wynalazl piorun po to aby byl przydatny piorunochron, tylko pomysl podbnie z tabletka, moze cos sam wymyslisz U&rzad Patentowy czeka, fiskus czeka, banki dadza gowno, pomoc zostaje w Warszawie, szukasz pracy czy zbawienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misia Re: Rozpoczynają się kontrole na statku IP: *.p.lodz.pl 24.06.03, 10:21 Ludzie gdzie ja żyję. Ciemnogród i co dalej. Nidawno wydano kobiecie nowo-narodzony płód (kilku miesięczny) w pudełku po lekarstwach, nie rejestrując jako dziecko i nikt z tych obronćów życia nie wypowidał swojego oburzenia, nie donosił do prokuratury nie pomógł tej dziewczynie.Gdzie byliście obrzydliwi zakłamancy. Więc jak to jest do cholery z tym życiem poczętym, jest ono tylko jak was ktoś podpuści i do kamer. Obłuda, ciemnogród, prostactwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adams Niestety żyjemy w katolickim ciemnogrodzie :( IP: 217.8.186.* 24.06.03, 11:08 Katolicko klerykalna obłuda i zakłamanie miesza się z fobiami i intelektualnym ograniczeniem. Trzeba z tąd emigrować :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiktor Przeterminowane leki IP: 65.217.59.* 24.06.03, 11:12 Nawet holenderska organizacja podeszla do polskich feministek, jak do reprezentantek 3-go Swiata przywozac przeterminowane leki, ktore powinny trafic na smietnik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JZ To normalne IP: 146.21.1.* 24.06.03, 12:44 Gość portalu: Wiktor napisał(a): > Nawet holenderska organizacja podeszla do polskich feministek, > jak do reprezentantek 3-go Swiata przywozac przeterminowane > leki, ktore powinny trafic na smietnik. 1) z wielu punktow widzenia jestesmy 3-cim swiatem (czy raczej jestescie bo ja pisze ze Szwecji :-) 2) wiekszosc lekow faktycznie sie nie psuje, 3) termin przydatnosci (podobnie dla zywnosci) jest tak ustalany zeby zmaksymalizowac zysk dostawcy. tzn tak aby nie byl krotszy od czasu magazynowania a jak jak najrotszy po sprzedazy. Wtedy wiekszosc tych co slepo wirza w "slowo drukowane" wyrzuci i szpital kupi nowe. 4) w wiekszosci (powiedzialbym "w KAZDYM" gabinecie lekarskim sa srodki przeterminowane. np przez to ze znalazly sie w rogu szuflady i uzywano nowych uzupelnien "z wierzchu". Za kazdym razem odpowiedzialnosc sprawdzenia i DECYZJI spada na osobe uzywajaca/podajaca te srodki (vide pkt 2). podsumowujac... Nie czepiaj sie! JZ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiktor Re: To normalne IP: 65.217.59.* 24.06.03, 12:57 Wlasnie pokazalem tresc twego postu koledze - szwedzkiemu lekarzowi, ktory akurat gosci u mnie. Stosowanie przeterminowanych lekow w Szwecji skwitowal krotko: "Sorry, but just Polish brought here this procedure. It is unacceptable". Nie wiem, czy mozesz chwalic sie swoimi praktykami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JZ Re: To normalne, Szwed tez normalny IP: 146.21.1.* 24.06.03, 13:13 Gość portalu: Wiktor napisał(a): > Wlasnie pokazalem tresc twego postu koledze - szwedzkiemu lekarzowi, ktory > akurat gosci u mnie. Stosowanie przeterminowanych lekow w Szwecji skwitowal > krotko: "Sorry, but just Polish brought here this procedure. It is > unacceptable". > Nie wiem, czy mozesz chwalic sie swoimi praktykami No, no, rzeczywiscie prawdziwy Szwed. Udzielil Ci odpowiedzi POLITYCZNIE POPRAWNEJ. A co robi prywatnie to wylacznie jego sprawa a tego tobie on juz nie powie bos mu ani brat ani swat a nwet wtedy nie bylaby to twoja sprawa. A Ty glupi wierzys! HA, ha, ha.... Ales ty gluuuuupi jak but! :-D JD NB. Kiedys prezydenta Clintona pytali czy jego sekretarka ssala mu ptaka. Tez OCZYWISCIE powiedzial prawde! NAWET W TELEWIZJI.... Oj, Oj hadko, hadko!.... NB. I powiedzial ze TYLKO POLACY ("just polish brought here the procdure")... No to jendak nie jest politycznie poprawny, powinien po rowno dolozyc innym imigrantom ktorych tu jest ok 10% (tak, tak, co dziesiaty szwed to czarnuch, muhammed lub nowak). Ale wracjac do tematu, z samej tresci wynika ze jednak produra o ktorej mowilem istnieje i (mimo ze twoj autorytet oczernia wylacznie Polakow) ale jednak proceder jest, i on o tym najwyrazniej wie. Oj wierz wierze w co chcesz... TYLKO NIE NAKAZUJ INNYM WIERZYC W SWOJE BZDURY. NB. Zadnej tezy podjetej przeze mnie nie powazasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiktor Re: To normalne, Szwed tez normalny IP: 65.217.59.* 24.06.03, 13:34 Coz JZ, pokazales swoj poziom. Bardziej jestem sklonny wierzyc jednak temu wlasnie Szwedowi. Sa pewne zasady moralne (cel stosowania terminu przydatnosci nie wiaze sie wylacznie z kasa producenta - mniemam, ze tak jak produkty spozywcze, sa takze inne b. wazne ograniczenia dot. zdrowia) ale, ty je najwyrazniej masz w... Nie widze sensu dalszej z toba dyskusji. Typowy burak: "Wy tam w Polsce..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Re: To normalne, Szwed tez normalny IP: *.ifn-magdeburg.de 24.06.03, 13:49 Gość portalu: Wiktor napisał(a): > Coz JZ, pokazales swoj poziom. Bardziej jestem sklonny wierzyc jednak temu > wlasnie Szwedowi. Sa pewne zasady moralne (cel stosowania terminu przydatnosci > nie wiaze sie wylacznie z kasa producenta - mniemam, ze tak jak produkty > spozywcze, sa takze inne b. wazne ograniczenia dot. zdrowia) ale, ty je > najwyrazniej masz w... > Nie widze sensu dalszej z toba dyskusji. Typowy burak: "Wy tam w Polsce..." Panie Wiktorze - nie ma co sie na Polske obruszac. Pan JZ to jednak nie jest typowy przedstawiciel. Goraco broni lekarzy a wie wszystko o ich malych grzeszkach. NO zeby byl tylko lekarzem albo ´chociaz´ginekologiem.... Sa tu rozne opinie i rozni ludzie a Pan JZ probuje przejac moj monopol na dwoistosc.. Ale robi to mniej zrecznie - jako niekobieta... Stad juz tylko blizej do mafii... Prosze sie nie zalamywac.. Polska ma tylko troche powazne klopoty z rzadami ale to przejdzie...-jest uleczalne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JZ brak argumentow? IP: 146.21.1.* 24.06.03, 14:02 Gość portalu: Wiktor napisał(a): > Coz JZ, pokazales swoj poziom. Bardziej jestem sklonny wierzyc jednak temu Oczywiscie ze tak, brak Ci argumentow, twoj autorytet okazal sie najzwyczajniejszym typowym Szwedem wyglaszajacym frazesy, i na dodatek po cicho ksenofobem, pozostaje Ci tylko czepiac sie mojego poziomu... Za wysoki dla ciebie jak rozumiem! > wlasnie Szwedowi. Sa pewne zasady moralne (cel stosowania terminu "PEWNE" zasady moralne! Ha, ha, ha! Sa tylko OKRESLONE zasady moralne. te okreslone prawem, obyczjem, lokalnym przesadem lub religia. Nie ma zadnych PEWNYCH zasad. przynajmniej dotad zadna filozofia mi znana ich nie podla. Jesli takowe znasz to podaj wraz ze zrodlem. (Nb. kosciol takze do tej pory nie potrafi podac "dowodow" nawet na istnienia boga (z tzw dowodow sw. Augustyna pozostaje sie tylkjo smiac) ze nie wspomne o uniwersalnosci wynikajacych z tego przeslanek moralnych, np dziesieciu przykazan. > nie wiaze sie wylacznie z kasa producenta - mniemam, ze tak jak produkty > spozywcze, sa takze inne b. wazne ograniczenia dot. zdrowia) ale, ty je Oczywiscie, ze tak... po czesci... A teraz podaj jakies szczegoly, np, jak psuje sie aspiryna, ktora takze ma termin przydatnosci. I na tym polego odpowiedzialnosc zwiazana z wiedza, Lekarz lub pacjent musi sprawdzic lek przed podaniem/pobraniem, ocenic ryzyko i zadecydowac! Oczwiscie najprosciej regulowac to data przydatnosci, ale nie jest ona jakims absolutnym wskaznikiem przydatnosci. Np czy wyzej wspomniana aspiryna o 3-letnim terminie przydatnosci jest dobra na dzien przed data przydatnosci a dzien po juz jest zupelnie szkodliwa? Bardzo prosze, puknij sie w glowe i dpowiedz! > Nie widze sensu dalszej z toba dyskusji. Typowy burak: "Wy tam w Polsce..." No taaaaaaak, wez zabawki idz do swojej piaskownicy. A czy przypadkiem nie ty powolywales sie na Szweda co to narzekal na "tych tam z POlski". Najwieksze buraki sa miejscowe, kochany, niektore nawet swiata zza plota nie widza bo slepe i gluche na obie strony za sprawa pana ksiedza plebana. A jak przyjedzie jakis "z zagranicy" to juz musi wszystko wiedzec! JZ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hihot Ciemnogrodu Re: Rozpoczynają się kontrole na statku 'Langenor IP: *.umcs.lublin.pl 24.06.03, 11:42 Najwięcej do gadania w sprawie kopulacji, macicy, wytrysku nieograniczonego oraz totalnego siania spermą bez udzielenia pomocy właścicielkom tychże macic, mają klechy pedofile i onaniści z kompleksami erotycznymi z LPR i z młodych wszetecznych, sorry, Młodzieży Wszechpolskiej. Ciekawe, że są to w przewadze jednak faceci. Czyżby cierpieli na chroniczny brak wzwodu albo kompleks małego prącia i z tego powodu im się tak popier*****o we łbach? Odpowiedz Link Zgłoś
sowa_feministka Re: Rozpoczynają się kontrole na statku 'Langenor 24.06.03, 11:57 Gość portalu: Hihot Ciemnogrodu napisał(a): > Najwięcej do gadania w sprawie kopulacji, macicy, wytrysku nieograniczonego > oraz totalnego siania spermą bez udzielenia pomocy właścicielkom tychże macic, > mają klechy pedofile i onaniści z kompleksami erotycznymi z LPR i z młodych > wszetecznych, sorry, Młodzieży Wszechpolskiej. Ciekawe, że są to w przewadze > jednak faceci. Czyżby cierpieli na chroniczny brak wzwodu albo kompleks małego > prącia i z tego powodu im się tak popier*****o we łbach? -------------------------------------------------------------- Witam hihocie, Wreszcie prawdziwy maczo na portalu. Napisz cos jeszcze, wszystkie feministki z naszego kola sld szaleja za toba! I towarzysz miller jest tez z ciebie dumny, bo on jak "prawdziwy mezczyzna" nie moze skonczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: masz Aborcja legalna w Polsce!!! IP: 130.226.249.* 24.06.03, 12:40 Najlepsze jest to, ze aborcja de facto jest dopuszczalna w Polsce. Chodzi o tabletki zazywane po stosunku (np. Postinor) ktore powoduja, ze zaplodniona komorka jajowa nie moze zagnizdzic se w macicy. Wg definicji WHO nie jest to jeszcze plod, ale ja szczerze mowiac nie widze roznicy miedzy "aborcja" 2 godziny po zaplodnieniu, a taka dokonywana np. 4 tygodnie po! Wiec moze skonczyc z hipokryzja i zostawic w gestii kazdej kobiety - zarowno zamoznej jak i biednej - decyzje dotyczace jej ciazy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JZ Wolny wybor NIE TYLKO aborcjiI!! IP: 146.21.1.* 24.06.03, 12:51 Gość portalu: masz napisał(a): > Najlepsze jest to, ze aborcja de facto jest dopuszczalna w [...] > Wiec moze skonczyc z hipokryzja i zostawic w gestii kazdej > kobiety - zarowno zamoznej jak i biednej - decyzje dotyczace jej > ciazy. POzostaje dodac, ze nie tylko ciazy: takze wiary, zapatrywan spolecznych i politycznych, itp, itd... ... wszystkiego co mozna objac okresleniem OSOBISTY SWIATOPOGLAD, taki ktory stosujemy do siebie nie *narzucajac* go ani nie szkodzac innym (szczegolnie opowiadajc przy tym ze chcemy im pomoc). z bardziej malowniczych przykladow mozna podac ze dawniej tez palono innowiercow na stosach twierdzac ze to celem "ratowania duszy". A moze to bylaby najlepsza kara dla aborcjonistow... Na pewno byloby ich mniej! JZ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Re: Aborcja legalna w Polsce!!! IP: *.ifn-magdeburg.de 24.06.03, 13:10 Gość portalu: masz napisał(a): > Najlepsze jest to, ze aborcja de facto jest dopuszczalna w > Polsce. Chodzi o tabletki zazywane po stosunku (np. Postinor) > ktore powoduja, ze zaplodniona komorka jajowa nie moze > zagnizdzic se w macicy. Wg definicji WHO nie jest to jeszcze > plod, ale ja szczerze mowiac nie widze roznicy miedzy "aborcja" > 2 godziny po zaplodnieniu, a taka dokonywana np. 4 tygodnie po! > Wiec moze skonczyc z hipokryzja i zostawic w gestii kazdej > kobiety - zarowno zamoznej jak i biednej - decyzje dotyczace jej > ciazy. A ja widze te roznice. I zapewne wielu mi podobnych tez - to wlasnie o tym sie mowi gdy pada slowo kompromis... Zapewniam dla tej kobiety o ktorej Pani mowi to tez JEST roznica...to akurat jest fakt fizjologiczny.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość portalu: Gość portalu: LONGERgierT(w)YCHk ROZMAWIAJMY ZE SOBA BEZ ZBEDNYCH EMOCJI!!!! IP: *.echostar.pl 25.06.03, 07:22 ROZMAWIAJMY ZE SOBA BEZ ZBEDNYCH EMOCJI Przeciwnicy aborcji staraja sie rzucac pobozne zaklecia: statek smierc, gestapo, mordercy, skrobanka, morderstwo, niemy krzyk (prawdziwa ikona). Zeby przejsc do bardziej absurdalnych: mordercy do piekla, szowinisci katolicyzmu czy tez moje ulubione (a w ich postrzeganiu swiata perioratywne) zaklecia feministki i liberalowie;-). Nie rozumiejac, ze te ich 'swiete zaklecia' zdrowomyslacy czlowiek, albo odrzuca jako kompletnie absurdalne albo definicja ich jest z gola inna. Czy na prawde nie mozemy normalnie porozmawiac ze soba, nie obrzucajac sie inwektywami i zakleciami, tak po prostu bez zbednych emocji, ktore wystepuje po obu stronach. Nie traktujac aborcji jako tematu zastepczego. Prawa czlowieka nimi nie sa i trzeba o nich rozmawiac. Przeciez chcemy zyc w demokratycznym panstwie, a w demokracji to spoleczenstwo wyznacza normy prawne. Rozmawiajmy o edukacji seksualnej, antykoncepcji, rownouprawnieniu, homofobii i innych fobii dotykajacych Polakow bez emocji i z merytorycznymi argumentami na poparcie swoich stanowisk. Pozdrowienia dla wszystkich samodzielnie myslacych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzy Rozpoczynają się kontrole na statku IP: 195.245.222.* 25.06.03, 15:12 Taka rozgłaszana głupota powoduje, że wiele osób chce upiec swoje pieczenie. I feministki i pewien poseł który nic nie robi żeby komukolwiek w czymkolwiek pomóc oprócz zrobienia sobie reklamy. Życzę wszystkim zdrowia bo o rozum nie warto się już starać. Nie dotrze ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LONGERgierT(w)YCHk ANka, SOWO,'END'-KLUB WZAJEMNEJ ADORACJI.!!! IP: *.echostar.pl 25.06.03, 16:50 'Problem Sowy jako ptaka w aspekcie innych nielotow' To jest doprawdy zastanawiajace, ale SOWIE tylko raz odpisalem, a propos jej wyobrazen odnosnie Irlandii -i czy sie ustosunkowala merytorycznie do moich argumentow? Mozna samemu ocenic: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=6626384&a=6632914 Niestety z Sowa nie mozna rozmawiac merytorycznie, nie mozna skomentowac nawet jaj komentarza, poniewaz nie bazuje na zadnych rzeczowych argumentach najczesciej jest to po prostu stek wyzwisk. A argumentacja ad personam mnie nie satysfakcjonuje w takim stopniu jak ciebie SOWO. Po za piciem 'kawki' z nad ktorej rzuca sie zdawkowe, 'nielotne' komentarze majace obrazic druga osobe niewiele potrafisz. Ach, jeszcze jedno. Sowa nie zapomniala, Sowa pamieta:-) mnie z dyskusji o UE i przejela argumentacje od miernot intelektualnych, ktora nakazuje jej twierdzic z pewnoscia graniczaca z oblendem, ze ten kto jest za aborcja jest 'betonem SLD'-patrz analogia do zwolennik UE = zwolennik Leszka Millera. Ale nad tym nie bede sie rozwodzil. Argumentacja SOWY (dotyczaca tych blednych porownan) opiera sie tylko i wylacznie na niewlasciwym postrzeganiu swiata i zamilowaniu do nadmiernych uproszczen na potrzeby wlasnej umyslowosci i SOWIEGO mozgu. ANko panno na wlosciach. Jezeli twoje kompetencje polityczne sa takie jak naukowe i na odwrot, to nie znajduje powodu i argumentow potwierdzajacych pisanie:"ANKa tez biolog - wczesniej mikrobiolog a teraz neurofizjolog.." www1.gazeta.pl/trojmiasto/1093892,35612,1539257.html?v=3&a=6615531#opinie , nie osmieszaj naukowcow. Zreszta mozna samemu ocenic twoje kompetencje dotyczace zagadnien naukowych, ktore powinny dotyczyc ciebie, poniewaz nie odbiegaja za daleko od wyzej wymienionych przez ciebie dziedzin nauki: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=6626384&a=6641243 Oczywiscie mozna twierdzic, ze pracuje sie w niemieckiej jednostce badawczej, ale co z tego, nie wszystkich paralizuje sama mysl rozmowy z profesorem czy z innym przedstawicielem populacji charakteryzujacym sie przedrostkiem orzed nazwiskiem. Oni tez sie myla, malo tego, z autopsji wiem, ze tyle w srod nich niepowaznych, malych ludzi jak w reszcie populacji. Z tym, ze ludzie z przedrostkami przed nazwiskiem potrafia lepiej sie kamuflowac uzywajac sofistycznych argumentow lub powolujac sie na nieaktualne lub tez niewykonane z nalezyta dbaloscia analityczna badania naukowe. Jezeli myle sie co do ciebie Anno to masz pelne pole do popisu i dokoncz ze mna tamta rozmowe: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=6626384&a=6641243 lub przyznaj sie, ze zabralas glos w sprawie w ktorej nie rozumialas pojecia - co w rzeczy samej nastapilo. Na przyszlosc uzywaj prosze logicznych ciagow przyczynowo skutkowych, a nie okraglych zdan. Gdybys zastosowala to we wczesniejszych dyskusjach zaoszczedziloby to nam czasu, poniewaz juz z pierszej twojej wypowiedzi wynikaloby, iz posiadasz bledne wyobrazenie na temat pojecia "różnicowania komórkowego". A wystarczy sprawdzic w artykulach naukowych co ono oznacza i sie nie osmieszac brakiem kompetencji w tej sprawie. No i wreszcie rycerski 'KONIEC' No coż bedzie niewiele, poniewaz nie bylo z jego strony rzadnych sensownych argumentow dotyczacych nie mnie, ale moich wypowiedzi. Czyzby koniec koncow jego rowniez mozna zaliczyc do tego wiekszosciowego grona forumowiczow zdolnego wysilic swoje zwoje mozgowe tylko do wyrzucenia kilku argumentow ad personam? Kacik wzajemnej adoracji. Jeszcze nigdy i nigdzie na swiecie w takich koncikach nie powstala zadna znaczaca mysl. Dlaczego? Poniewaz jak miala powstac w kacikach w ktorych nie praktykuje sie tzw. 'burzy mozgow' tylko wypowiada zdanka nic nie wnoszace do omawianej przez wszystkich sprawy. Nie taka byla idea Forum Romanum. Mozecie przejsc sobie gdzie inndziej i tam przedstawiac jakze cenne dla was opinie, a nie zamulac przekazu forum i tym samym odchodzic od jego funkcji. Czy juz kolejny mit prysl? Jak daleko jest forum GW od krzyczacych ryneczkow Onetu? Jezeli do tego chcecie sprowadzic forum GW to ja osobiscie dziekuja. Znam inne bardziej rozwijajace intelektualnie zabawy. pozdrowienia dla wszystkich potrafiacych myslec samodzielnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Pomoge Panu/Pani LONger - dziennikarz? IP: *.ifn-magdeburg.de 25.06.03, 17:58 Nie moge pozostac obojetna na takie prosby... Jezeli chodzi o ceche - rozrodczosci to juz w zygocie wyodrebnia sie taka czesc cytoplazmy... Niezbyt lubiana przeze mnie z roznych powodow P. Gosia ma racje... Pisanie ´TRZEBA USUNAC´ jest tez conieco kontrowersyjne.. Odnosnie: `ETAP ROZNICOWANIA KOMOREK POPRZEDZA ICH PODZIAL` to bardzo ciekawe twierdzenie. Mnie uczono rzeczy przeciwstawnych ale chyba bylam w zlej szkole.. Z calym szacunkiem dla przekonan politycznych troche mniejszym dla moralnych - nawet jesli liberalnych - jak moje :) ANka To jest moj post A teraz wyjasnienie bledu skladniowego Pana/ Pani LOngera zdanie Etap roznicowania komorek poprzedza ich podzial moze oznaczac a) Roznicowanie k-k jest najpierw - potem podzial - wtedy gdy uzyta byla prawidlowa skladnia b) Najpierw jest podzial potem roznicowanie - ale wowczas skladnia jest niejednoznaczna. W twierdzeniach naukowych skladnia bym sie nie bawila- tzn - Ja ale nie moj - dyskutant Teraz ciag dalszy a raczej wczesniejszy odnosnik Ja nie podaje argumentow naukowych a moje `genetyk nie biolog` jest szeroko znane w naukach przyrodniczych. Genetycy innych naukowcow np ornitologow tak wlasnie traktowali i stad ten - nieladny moze odwet. Z genetykami pracuje ale to tez bardzo szerokie pojecie. Odnioslam sie do wypowiedzi ´biologa´ poniewaz jestem przekonana i jest to nie tylko moja opinia ze w kwestiach moralnych trudno przedstawic fakty zarowno na tak i na nie. Dlaczego nie udowadnia Pan nieistnienia Boga? Prosze bardzo - zycze powodzenia...Juz wielu probowalo. Jezeli nie bedzie Pan przedstawial konkretow nie mam zamiaru wracac do tej dyskusji.. Nie mam czasu na przekonywanie Pana ze prawa logiki sa bardzo spojne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LONGERgierT(w)YCHk ETAP ROZUMIENIA TEKSTU POPRZEDZA JEGO PRZECZYTANIE IP: *.echostar.pl 25.06.03, 19:21 ETAP ODPOWIADANIA NA POST POPRZEDZA PRZYSWOJENIE POJEC JAKICH SIE UZYWA `ETAP ROZNICOWANIA KOMOREK POPRZEDZA ICH PODZIAL` Etap ROZUMIENIA TEKSTU poprzedza JEGO PRZECZYTANIE moze oznaczac a) ROZUMIENIE TEKSTU jest najpierw - potem - JEGO PRZECZYTANIE - wtedy gdy uzyta byla prawidlowa skladnia A TO CIEKAWE JASNOWIDZ Z CIEBIE? b) Najpierw jest PRZECZYTANIE TEKSTU - ale wowczas skladnia jest niejednoznaczna. W twierdzeniach naukowych skladnia bym sie nie bawil- tzn - Ja ale nie moj - dyskutant forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=6626384&a=6641243 definicja 'roznicowania komorkowego' jest taka: RÓŻNICOWANIE KOMÓREK Nowa encyklopedia powszechna PWN © Wydawnictwo Naukowe PWN SA RÓŻNICOWANIE KOMÓREK, cytodyferencjacja, proces morfologicznej i fizjol. specjalizacji komórek; zachodzi w rozwoju zarodkowym (embriogenezie), podczas tworzenia tkanek (histogenezy) i ich przebudowy; polega na ustaleniu właściwego dla danego typu komórki wzoru ekspresji genów; w czasie różnicowania nie dochodzi zwykle do zmian ilościowych i jakościowych genów, lecz jedynie do wybiórczej aktywności transkrypcji jednych genów i represji innych.." Wiem, ze czasami GW jest powiedzmy 'nedzna' jesli chodzi o nauke, jednak w tym przypadku zgadzam sie z autorem aurtykulu(nie znalazlem nigdy innej definicji Roznicowania komorkowego-a troche sie tym interesowalem, szczegolnie kom. macierzystymi): "* Komórki macierzyste z czasem dorośleją i tracą swoje właściwości. Realizując zakodowany w genach program, różnicują się np. w komórki wątroby, serca, mózgu czy mięśni, a więc przestają być macierzystymi. Ale na początku 1999 r. biolodzy z Wisconsin udowodnili, że można dowolnie długo utrzymywać komórki macierzyste w niezróżnicowanym stanie. Dzieliły się, ale pozostawały na etapie, kiedy ich losy wciąż nie były przesądzone" www1.gazeta.pl/nauka/1,34134,93434.html zycze troche konsekwencji naukowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LONGERgierT(w)YCHk ETAP ZNAJOMOSCI POJEC POPRZEDZA ICH UZYCIE IP: *.echostar.pl 25.06.03, 19:41 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LONGERgierT(w)YCHk Re: Pomoge Panu/Pani LONger - dziennikarz? IP: *.echostar.pl 25.06.03, 19:29 > Nie mam czasu na przekonywanie Pana ze prawa logiki sa > bardzo spojne... MASZ RACJE TYLKO NAJPIERW JE POZNAJ. CZY MOZESZ PRZEDSTAWIC DOWOD LOGICZNY, ZE MOJE ZDANIE BYLO NIELOGICZNE? NIESTETY NIE MOZESZ, PONIEWAZ BYLO I JEST LOGICZNE, A ZE TY JEGO NIE ZROZUMIALAS TO NIE MOJ JUZ PROBLEM. JAK BYS INTERESOWALA SIE TROCHE LOGIKA I FILOZOFIA TO BYS NIE FORMULOWALA PROSB O DOWOD NA ISTNIENIE BOGA, PONIEWAZ JEST ON NIEMOZLIWY DO PRZEPROWADZENIA. JUZ OD TERAZ BEDZIESZ WIEDZIALA DLACZEGO W ZDANIU 'WIARA W BOGA' UZYWA SIE SLOWA WIARA; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Do Pan/Pani LOnger - camrut i pewnie cos jeszcze IP: *.ifn-magdeburg.de 25.06.03, 18:04 Nie moge pozostac obojetna na takie prosby... Jezeli chodzi o ceche - rozrodczosci to juz w zygocie wyodrebnia sie taka czesc cytoplazmy... Niezbyt lubiana przeze mnie z roznych powodow P. Gosia ma racje... Pisanie ´TRZEBA USUNAC´ jest tez conieco kontrowersyjne.. Odnosnie: `ETAP ROZNICOWANIA KOMOREK POPRZEDZA ICH PODZIAL` to bardzo ciekawe twierdzenie. Mnie uczono rzeczy przeciwstawnych ale chyba bylam w zlej szkole.. Z calym szacunkiem dla przekonan politycznych troche mniejszym dla moralnych - nawet jesli liberalnych - jak moje :) ANka To jest moj post A teraz wyjasnienie bledu skladniowego Pana/ Pani LOngera zdanie Etap roznicowania komorek poprzedza ich podzial moze oznaczac a) Roznicowanie k-k jest najpierw - potem podzial - wtedy gdy uzyta byla prawidlowa skladnia b) Najpierw jest podzial potem roznicowanie - ale wowczas skladnia jest niejednoznaczna. W twierdzeniach naukowych skladnia bym sie nie bawila- tzn - Ja ale nie moj - dyskutant Teraz ciag dalszy a raczej wczesniejszy odnosnik Ja nie podaje argumentow naukowych a moje `genetyk nie biolog` jest szeroko znane w naukach przyrodniczych. Genetycy innych naukowcow np ornitologow tak wlasnie traktowali i stad ten - nieladny moze odwet. Z genetykami pracuje ale to tez bardzo szerokie pojecie. Odnioslam sie do wypowiedzi ´biologa´ poniewaz jestem przekonana i jest to nie tylko moja opinia ze w kwestiach moralnych trudno przedstawic fakty zarowno na tak i na nie. Dlaczego nie udowadnia Pan nieistnienia Boga? Prosze bardzo - zycze powodzenia...Juz wielu probowalo. Jezeli nie bedzie Pan przedstawial konkretow nie mam zamiaru wracac do tej dyskusji.. Nie mam czasu na przekonywanie Pana ze prawa logiki sa bardzo spojne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka I cos jeszcze IP: *.ifn-magdeburg.de 25.06.03, 18:06 Jesli chcial Pan cos napisac a wiedzialby Pan co pisze nalezalo to zrobic tak: POdzialy komorek poprzedzaja etap ich roznicowania. TAk jest prawidlowo:) Ale Pan sie chyba nie uczyl biologii na studiach lub tez niedouczono Pana gramatyki. Wspolczuje... Mysle ze to wystarczy na dzis jak na moje kompetencje... Inwigilacje na forum to niezbyt ladne zachowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LONGERgierT(w)YCHk Re: I cos jeszcze IP: *.echostar.pl 25.06.03, 20:03 Gość portalu: ANka napisał(a): > Jesli chcial Pan cos napisac a wiedzialby Pan co pisze > nalezalo to zrobic tak: > POdzialy komorek poprzedzaja etap ich roznicowania. > TAk jest prawidlowo:) Czasami nieslusznie zakladam inteligencje innych i zasady rozumienia tekstu. POdzialy komorek poprzedzaja etap ich roznicowania to jest to samo co: ETAP ROZNICOWANIA KOMOREK POPRZEDZA ICH PODZIAL obie formy sa popawne A PROBLEM LEZAL W TYM ZE NIE ROZUUMIALAS UZYTYCH POJEC, A POMIMO TO NAPISALAS POST, GDYBYS ZNALA ZNACZENIE POJEC NIE BYLABYS W STANIE PRZEINACZYC I ZLE ZROZUMIEC ZDANIA. TO WSZYSTKO NASTEPNYM RAZEM POTWIERDZAJ SWOJA NIEOMYLNOSC. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=6640978&strona=5 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LONGERgierT(w)YCHk JESZCZE JEDNO PANI MIKROBIOLOG IP: *.echostar.pl 25.06.03, 20:45 PHYTOPHTHORA CACTORUM NIE JEST GRZYBEM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LONGERgierT(w)YCHk PODSUMOWANIE DYSKUSJI Z ANka IP: *.echostar.pl 25.06.03, 23:35 1)PRZYZNALAS MI RACJE, poniewaz: zarzucasz mi blad skladniowy i nielogicznosc ponizszego zdania: "ETAP ROZNICOWANIA KOMOREK POPRZEDZA ICH PODZIAL" ale, potwierdzasz,ze gdybym napisal tak: "POdzialy komorek poprzedzaja etap ich roznicowania." to bys zrozumiala (O ROZUMIENIU BEDZIE POZNIEJ) i jak rozumie zgodzila sie z tym zdaniem. Co do nielogicznosci mojego zdania to w calej rosciagliwosci sie mylisz, poniewaz nie jest to zdanie wewnetrznie sprzeczne. Jezeli potrafisz wykazac ta sprzecznosc, to jestem gotowy na twoj 'wywod logiczny' Jednakze na bazie wspolczesnie obowiazujacych pojec;-) nie jest to mozliwe. A zarzucanie nielogicznosci swiadczy o nieznajomosci podstawowych pojec logiki i praw nia rzadzacych. Co do skladni to sie z toba nie zgodze, poniewaz ponizsze zdanie: "ETAP ROZNICOWANIA KOMOREK POPRZEDZA ICH PODZIAL" posiada taka sama skladnie jak np. "ETAP DOJRZEWANIA POPRZEDZAJA NARODZINY" LUB "ETAP POCZWARKI POPRZEDZA GASIENICA" 2) a dlaczego nie zrozumialas, mojego zdania PANNO ANno? Ano dlatego ze, nie rozumialas uzytych przeze mnie pojec. O czym juz pisalem 24.bm.br. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=6626384&a=6644693 A DLA CZEGO SENS ZDAN: "ETAP DOJRZEWANIA POPRZEDZAJA NARODZINY" LUB "ETAP POCZWARKI POPRZEDZA GASIENICA" Jestes w stanie zrozumiec? Ano dlatego, ze znasz pojecia, ktorych uzylem. JEZELI NIE ZGADZASZ SIE Z POWYZSZYM, TO JESTEM OTWARTY NA MERYTORYCZNA POLEMIKE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LONGERgierT(w)YCHk 'ORGAN NIE UZYWANY ULEGA ZANIKOWI' - ANKO!!!!!!!! IP: *.echostar.pl 26.06.03, 13:41 KURTYNA OPADLA - CZAR PRYSL 1) NIE USTOSUNKOWALAS SIE MERYTORYCZNIE DO ZADNEGO Z MOICH ARGUMENTOW. pomimo twierdzen typu: "Nie moge pozostac obojetna na takie prosby..." forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=6626384&a=6641243 2) NIE PRUBUJESZ NAWET UDOWODNIC RZADYCH ZE STAWIANYCH PRZEZ SIEBIE TEZ. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=6640978&a=6678788 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=6640978&a=6674010 wymienic moge o wiele wiecej linkow tego typu, ale nie o to przeciez chodzi. 3) NAWET GDYBY PRZYJAC TWOJA TEZE, ZE Z POWODU NIEJASNEJ DLA CIEBIE SKLADNI NIE ZROZUMIALAS SENSU ZDANIA, TO NA MILOSC BOSKA DLACZEGO JE PODWARZYLAS : "Mnie uczono rzeczy przeciwstawnych ale chyba bylam w zlej szkole.." forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=6626384&a=6641243 Po co byly te wszystkie posty: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=6626384&a=6641243 DOWOD NIEKONSEKWENCJI MYSLOWEJ PANI ANki ("ANKa tez biolog - wczesniej mikrobiolog a teraz neurofizjolog..") Jezeliby przyjmiemy, ze zdanie: `ETAP ROZNICOWANIA KOMOREK POPRZEDZA ICH PODZIAL` odczytalas, tak: ANka: "Roznicowanie k-k jest najpierw - potem podzial - wtedy gdy uzyta byla prawidlowa skladnia" forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=6626384&a=6668437 JEZELI PRZYJMIEMY, ZE TAK WLASNIE ODCZYTALAS (przeciez wg ciebie na to wskazywala skladnia) TO powinnas sie PRzyznac mi racje, a nie zrobilas tego. Tylko pisalas: 1)" Mnie uczono rzeczy przeciwstawnych" 2)"O odroznicowywaniu cytoplazmy ´plciowej´ mowilam" forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=6626384&a=6648173 LUB "Klania sie embriologia. POdzialy nie sa calkowicie ´symetryczne´. To o tym bylo z ta cytoplazma.. Tak ucze sie caly czas." forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=6626384&a=6643554 Co wskazuje na odczytanie zdania w jego pierwotnym znaczeniem czyli TAK JAK JA CHCIALEM, ABY ZOSTALO ODCZYTANE JAK Z POWYZSZEGO WYNIKA TY TWIERDZILAS, ZE: - NAJPIERW MAMY ROZNICOWANIE - POZNIEJ NASTEPUJE DOPIERO PODZIAL co bylo i jest bledem. REASUMUJAC I. OD POCZATKU ROZUMIALAS PRAWIDLOWO ZDANIE `ETAP ROZNICOWANIA KOMOREK POPRZEDZA ICH PODZIAL` II. DLATEGO Z NIM SIE NIE ZGADZALAS " Mnie uczono rzeczy przeciwstawnych" III. TWIERDZENIE O ZLEJ SKLADNI POJAWILO SIE DOPIERO W DRUGIM POSCIE IV. PONIEWAZ SKORZYSTALAS Z MOICH RAD I PRZECZYTALAS CO OZNACZA POJECIE "ROZNICOWANIA KOMOREK" V. I CHCIALAS (NIELADNIE JAK NA NAUKOWCA) 'UCIEC FURTKA'- TWIERDZAC, ZE JA POPELNILEM BLAD SKLADNIOWY (KIEDYS PISALAS JESZCZE O BLEDZIE LOGICZNYM, ALE NIGDY NIE WYKAZALAS WEWNETRZNEJ SPRZECZNOSCI TEGO ZDANIA - gdybys miala logike na studiach to wiedzialabys, ze jest to niemozliwe) VI. GDYBYS OD POCZATKU ZNALA POJECIA JAKIMI SIE POSLUGIWALAS, NIE NAPISALASBY TACH WSZYSTKICH BZDOR VII. ZNAJAC POJECIE "ROZNICOWANIA KOMOREK" NIE MOZNA INACZEJ ZROZUMIEC SENSU ZDANIA `ETAP ROZNICOWANIA KOMOREK POPRZEDZA ICH PODZIAL` MOZE TEN PROSTY PRZYKLAD ZROZUMIESZ: "ETAP DOJRZEWANIA CZLOWIEKA POPRZEDZAJA JEGO NARODZINY" DLACZEGO TO ZDANIE ZROZUMIALAS? PONIEWAZ ZNASZ UZYTE W NIM POJECIA TAK SAMO JAK ZDANIA: " ETAP KLADZENIA DACHU NA BUDYNKU POPRZEDZA WYBUDOWANIE FUNDAMENTOW" NIE JESTEM NAIWNY I NIE LICZE NA TO, ZE ZROZUMIEJA TO WSZYSCY CZYTAJACY. JEDNAKZE MAM NADZIEJE (wiadomo jak z nia jest), ZE PANI ANNO OWSZEM. JEZELI NIE ZROZUMIE PANI TEGO, TO PROSZE NAPISAC W KTORYM MOMECIE SIE PANI POGUBILA, A WYJASNIE DOKLADNIEJ. PONIEWAZ WIEM, ZE TAKIE NIC NIE WNOSZACE ROZMOWY W 'KACIKU WZAJEMNEJ ADORACJI' SA ZABOJSTWEM DLA MOZGU - NAWET TAK WIELKIEGO NAUKOWCA JAK PANI. A PRZECIEZ MY LUDZIE NAUKI NIE MOZEMY ZAPOMINAC, ZE: 'ORGAN NIE UZYWANY ULEGA ZANIKOWI' POZDROWIENIA DLA MEZA I DZIECI J.K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka I cos jeszcze IP: *.ifn-magdeburg.de 25.06.03, 18:03 Jesli chcial Pan cos napisac a wiedzialby Pan co pisze nalezalo to zrobic tak: POdzialy komorek poprzedzaja etap ich roznicowania. TAk jest prawidlowo:) Ale Pan sie chyba nie uczyl biologii na studiach lub tez niedouczono Pana gramatyki. Wspolczuje... Mysle ze to wystarczy na dzis jak na moje kompetencje... Inwigilacje na forum to niezbyt ladne zachowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LONGERgierT(w)YCHk NIEROZUMIENIE POJEC JEST WYNIKIEM ZLEJ INTERPRETAC IP: *.echostar.pl 25.06.03, 20:08 NIEROZUMIENIE POJEC JEST WYNIKIEM ZLEJ INTERPRETACI Jesli chcialA PanI cos napisac a wiedzialAby PanI co OZNACZAJA UZYWANE POJECIA nalezalo to zrobic tak: 1 UPEWNIC SIE CO OZNACZAJA POJECIA- PONIEWAZ MUSIALY BYC JUZ JAKIES OZNAKI NIEZROZUMIENIA POJECIA W PRZESZLOSCI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LONGERgierT(w)YCHk ETAP ROZUMIENIA POJEC POPRZEDZA ICH POZNANIE IP: *.echostar.pl 25.06.03, 20:12 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=6640978&a=6669470 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LONGERgierT(w)YCHk 'ORGAN NIE UZYWANY ULEGA ZANIKOWI' - ANKO!!!!!!! IP: *.echostar.pl 26.06.03, 13:42 KURTYNA OPADLA - CZAR PRYSL 1) NIE USTOSUNKOWALAS SIE MERYTORYCZNIE DO ZADNEGO Z MOICH ARGUMENTOW. pomimo twierdzen typu: "Nie moge pozostac obojetna na takie prosby..." forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=6626384&a=6641243 2) NIE PRUBUJESZ NAWET UDOWODNIC RZADYCH ZE STAWIANYCH PRZEZ SIEBIE TEZ. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=6640978&a=6678788 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=6640978&a=6674010 wymienic moge o wiele wiecej linkow tego typu, ale nie o to przeciez chodzi. 3) NAWET GDYBY PRZYJAC TWOJA TEZE, ZE Z POWODU NIEJASNEJ DLA CIEBIE SKLADNI NIE ZROZUMIALAS SENSU ZDANIA, TO NA MILOSC BOSKA DLACZEGO JE PODWARZYLAS : "Mnie uczono rzeczy przeciwstawnych ale chyba bylam w zlej szkole.." forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=6626384&a=6641243 Po co byly te wszystkie posty: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=6626384&a=6641243 DOWOD NIEKONSEKWENCJI MYSLOWEJ PANI ANki ("ANKa tez biolog - wczesniej mikrobiolog a teraz neurofizjolog..") Jezeliby przyjmiemy, ze zdanie: `ETAP ROZNICOWANIA KOMOREK POPRZEDZA ICH PODZIAL` odczytalas, tak: ANka: "Roznicowanie k-k jest najpierw - potem podzial - wtedy gdy uzyta byla prawidlowa skladnia" forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=6626384&a=6668437 JEZELI PRZYJMIEMY, ZE TAK WLASNIE ODCZYTALAS (przeciez wg ciebie na to wskazywala skladnia) TO powinnas sie PRzyznac mi racje, a nie zrobilas tego. Tylko pisalas: 1)" Mnie uczono rzeczy przeciwstawnych" 2)"O odroznicowywaniu cytoplazmy ´plciowej´ mowilam" forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=6626384&a=6648173 LUB "Klania sie embriologia. POdzialy nie sa calkowicie ´symetryczne´. To o tym bylo z ta cytoplazma.. Tak ucze sie caly czas." forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=6626384&a=6643554 Co wskazuje na odczytanie zdania w jego pierwotnym znaczeniem czyli TAK JAK JA CHCIALEM, ABY ZOSTALO ODCZYTANE JAK Z POWYZSZEGO WYNIKA TY TWIERDZILAS, ZE: - NAJPIERW MAMY ROZNICOWANIE - POZNIEJ NASTEPUJE DOPIERO PODZIAL co bylo i jest bledem. REASUMUJAC I. OD POCZATKU ROZUMIALAS PRAWIDLOWO ZDANIE `ETAP ROZNICOWANIA KOMOREK POPRZEDZA ICH PODZIAL` II. DLATEGO Z NIM SIE NIE ZGADZALAS " Mnie uczono rzeczy przeciwstawnych" III. TWIERDZENIE O ZLEJ SKLADNI POJAWILO SIE DOPIERO W DRUGIM POSCIE IV. PONIEWAZ SKORZYSTALAS Z MOICH RAD I PRZECZYTALAS CO OZNACZA POJECIE "ROZNICOWANIA KOMOREK" V. I CHCIALAS (NIELADNIE JAK NA NAUKOWCA) 'UCIEC FURTKA'- TWIERDZAC, ZE JA POPELNILEM BLAD SKLADNIOWY (KIEDYS PISALAS JESZCZE O BLEDZIE LOGICZNYM, ALE NIGDY NIE WYKAZALAS WEWNETRZNEJ SPRZECZNOSCI TEGO ZDANIA - gdybys miala logike na studiach to wiedzialabys, ze jest to niemozliwe) VI. GDYBYS OD POCZATKU ZNALA POJECIA JAKIMI SIE POSLUGIWALAS, NIE NAPISALASBY TACH WSZYSTKICH BZDOR VII. ZNAJAC POJECIE "ROZNICOWANIA KOMOREK" NIE MOZNA INACZEJ ZROZUMIEC SENSU ZDANIA `ETAP ROZNICOWANIA KOMOREK POPRZEDZA ICH PODZIAL` MOZE TEN PROSTY PRZYKLAD ZROZUMIESZ: "ETAP DOJRZEWANIA CZLOWIEKA POPRZEDZAJA JEGO NARODZINY" DLACZEGO TO ZDANIE ZROZUMIALAS? PONIEWAZ ZNASZ UZYTE W NIM POJECIA TAK SAMO JAK ZDANIA: " ETAP KLADZENIA DACHU NA BUDYNKU POPRZEDZA WYBUDOWANIE FUNDAMENTOW" NIE JESTEM NAIWNY I NIE LICZE NA TO, ZE ZROZUMIEJA TO WSZYSCY CZYTAJACY. JEDNAKZE MAM NADZIEJE (wiadomo jak z nia jest), ZE PANI ANNO OWSZEM. JEZELI NIE ZROZUMIE PANI TEGO, TO PROSZE NAPISAC W KTORYM MOMECIE SIE PANI POGUBILA, A WYJASNIE DOKLADNIEJ. PONIEWAZ WIEM, ZE TAKIE NIC NIE WNOSZACE ROZMOWY W 'KACIKU WZAJEMNEJ ADORACJI' SA ZABOJSTWEM DLA MOZGU - NAWET TAK WIELKIEGO NAUKOWCA JAK PANI. A PRZECIEZ MY LUDZIE NAUKI NIE MOZEMY ZAPOMINAC, ZE: 'ORGAN NIE UZYWANY ULEGA ZANIKOWI' POZDROWIENIA DLA MEZA I DZIECI J.K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość portalu: LONGERgierT(w)YCHk __________________________________________________ IP: *.echostar.pl 27.06.03, 01:35 Dyskusja z Tą Panią jest pozbawiona jakiegokolwiek sensu, ponieważ w przypadku udowodnienia Tej Pani nielogiczności, niekonsekwencji myślowej i nieznajomości znaczenia pojęć, którymi Ta Pani się posługuje - nie ustosunkowuje się ona do argumentów dyskutanta tylko wypisuje kolejne niczym nie poparte pseudonaukowe i pseudointelektualne tezy. W przypadku podania argumentów obnażających nieprawidłowość ‘przypuszczeń’ Tejże Pani, wypisuje ona kolejny absurdalny post i cała ‘procedura’ zaczyna się od nowa. Dyskusja Pani Aniu nie polega na tym, aby Pani post widniał jako ostatni, bez względu na prawdziwość tez w nim zawartych, ale na rzeczowym i merytorycznym ustosunkowaniu się do tez adwersarza. Ostatni post nie uczyni z Pani ‘moralnego’ zwycięzcy, ale prawdziwość głoszonych tez i wykazanie błędów w rozumowaniu adwersarza - owszem. Poniżej, aby nie pozostać gołosłownym i nie powielać sposobu prowadzenia dyskusji przez Tą Panią, podaję kilka co ciekawszych linków z dyskusjami, które Ta Pani prowadziła. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=6640978&a=6682478 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=6626384&a=6667337 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=6684678&a=6691669 Wybór sposobu dyskusji świadczy również o człowieku i jego szeroko pojętych kompetencjach. Na przyszłość jeżeli będzie Pani konfabulować na mój temat to mam nadzieję, że będzie pani w stanie podać właściwe argumenty i poprze je linkami do moich wypowiedzi. Wtedy wszyscy będą mieli możliwość oceny rzeczowości Pani argumentów. A zapewniam Panią, że każdy się myli, problem w tym czy potrafi przyznać się do swoich błędów i wyciągnąć konstruktywne wnioski na przyszłość - czego z całego serca Pani życzę. Oto moje bodaj jedno z bardziej ulubionych zdań, które Pani napisała do mojej ‘połowicy’, a obnażające Pani sposób patrzenia na otaczający świat. Jest on również spójny z Pani prawicowymi poglądami, jednakże, czy z liberalnymi? mam wątpliwości, ponieważ liberalizm Proszę Pani to ............,ach szkoda więcej moich słów na Tą Panią. „Spiskiem jest popisywanie z tego samego komputera rodzinnie czy tez ´partnersko´ jak kto woli skoro macie Panstwo w tej kwestii takie same poglady.” forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=6670810&a=6680675 p.s. a propos czasami Pani twierdzi, że ja to Camrut, a czasami z goła coś innego, czyżby znowu jakaś niekonsekwencja myślowa. p.s.2. argumenty ad personam i wykazanie (jakże licznych) błędów w mojej pisowni myślę, że nie powinny Panią satysfakcjonować, wszak jest pani Naukowcem i to przez DUże n. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Przyczyna aborcji IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 25.06.03, 20:52 Główna PRZYCZYNĄ ABORCJI jest BIEDA w kraju. Rodziny nie mogą zwiazać koniec z końcem. Rodziny wielodzietne i samotne matki to niejednokrotnie tragedia. W krajach bogatych otoczone są należytą opiką socjalną ze strony państwa i dlatego nie ma aborcji i nie trzeba jej zakazywać. ODPOWIEDZIALNOŚĆ za wszystko ponoszą RZĄDZĄCY PAŃSTWEM a nie KK. Aborcja jest problemem wyłącznie w PAŃSTWACH BIEDNYCH a NIE BOGATYCH. Jedynym wyjątkiem są gwałty, w tym gwałty małżeńskie, i choroba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Biedni w krajach bogatych IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 25.06.03, 21:26 W krajach bogatych też są biedni. Ale inne decyzje podejmie biedna rodzina czy samotna kobieta, która ma gwarancję bezpieczeństwa ze strony bogatego państwa a inną, gdy takiej gwarancji nie ma. Brak gwarancji bezpieczeństwa rodzi w nich strach przed przyszłoscia swoją i swoich dzieci i dlatego decydują sie na aborcje, nawet wbrew przekonaniom moralnym i religijnym. Sytuacja biednych, chodzi o gwarancje bezpieczeństwa ze strony państwa, w Holandii i w Polsce jest nieporównywalna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość portalu: LONGERgierT(w)YCHk ._________________________________________________ IP: *.echostar.pl 27.06.03, 01:35 Dyskusja z Tą Panią jest pozbawiona jakiegokolwiek sensu, ponieważ w przypadku udowodnienia Tej Pani nielogiczności, niekonsekwencji myślowej i nieznajomości znaczenia pojęć, którymi Ta Pani się posługuje - nie ustosunkowuje się ona do argumentów dyskutanta tylko wypisuje kolejne niczym nie poparte pseudonaukowe i pseudointelektualne tezy. W przypadku podania argumentów obnażających nieprawidłowość ‘przypuszczeń’ Tejże Pani, wypisuje ona kolejny absurdalny post i cała ‘procedura’ zaczyna się od nowa. Dyskusja Pani Aniu nie polega na tym, aby Pani post widniał jako ostatni, bez względu na prawdziwość tez w nim zawartych, ale na rzeczowym i merytorycznym ustosunkowaniu się do tez adwersarza. Ostatni post nie uczyni z Pani ‘moralnego’ zwycięzcy, ale prawdziwość głoszonych tez i wykazanie błędów w rozumowaniu adwersarza - owszem. Poniżej, aby nie pozostać gołosłownym i nie powielać sposobu prowadzenia dyskusji przez Tą Panią, podaję kilka co ciekawszych linków z dyskusjami, które Ta Pani prowadziła. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=6640978&a=6682478 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=6626384&a=6667337 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=6684678&a=6691669 Wybór sposobu dyskusji świadczy również o człowieku i jego szeroko pojętych kompetencjach. Na przyszłość jeżeli będzie Pani konfabulować na mój temat to mam nadzieję, że będzie pani w stanie podać właściwe argumenty i poprze je linkami do moich wypowiedzi. Wtedy wszyscy będą mieli możliwość oceny rzeczowości Pani argumentów. A zapewniam Panią, że każdy się myli, problem w tym czy potrafi przyznać się do swoich błędów i wyciągnąć konstruktywne wnioski na przyszłość - czego z całego serca Pani życzę. Oto moje bodaj jedno z bardziej ulubionych zdań, które Pani napisała do mojej ‘połowicy’, a obnażające Pani sposób patrzenia na otaczający świat. Jest on również spójny z Pani prawicowymi poglądami, jednakże, czy z liberalnymi? mam wątpliwości, ponieważ liberalizm Proszę Pani to ............,ach szkoda więcej moich słów na Tą Panią. „Spiskiem jest popisywanie z tego samego komputera rodzinnie czy tez ´partnersko´ jak kto woli skoro macie Panstwo w tej kwestii takie same poglady.” forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=6670810&a=6680675 p.s. a propos czasami Pani twierdzi, że ja to Camrut, a czasami z goła coś innego, czyżby znowu jakaś niekonsekwencja myślowa. p.s.2. argumenty ad personam i wykazanie (jakże licznych) błędów w mojej pisowni myślę, że nie powinny Panią satysfakcjonować, wszak jest pani Naukowcem i to przez DUże n. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LONGERgierT(w)YCHk F.D.W.Z.M:) "MYSZY MUSZA ODEJSC"! IP: *.echostar.pl 27.06.03, 06:43 Gość portalu: Kraken napisał(a): > Gość portalu: ANka napisał(a): > ****************** > -Kr. Fajnie,ze "dalas glos"-ale po kolei: > > > Kraken kiedys fajne rzeczy mowiles przy okazji tego watku o > > 80-latce -pamietasz? Bardzo wtedy Krakena polubilam. > > Pomysl jednak o tym. Prawo liberalne wspaniala rzecz. Ja tez tak > > myslalam. > ************************ > -Kr. Czy to znaczy,ze juz tak nie myslisz???A co, jesli to nie tajemnica, mialo > > wplyw na zmiane toru twego myslenia???BO JA NADAL TAK MYSLE! Pierwszy raz przedstawie 'spiskowa teorie dziejow';-))))))))))))))))))) NIE CWICZYLEM SIE JESZCZE W TYM;-) WIEC PROSZE NA CALOSC SPOJRZEC Z PRZYMROZENIEM OKA:))))))) hehehehe ALBO NIECH BEDZIE TO "BAJKA O MYSZACH CO TO NASZEGO KOCHANEGO KROLA ZAATAKOWALY"-czy tez krolowa Rowniez zauwazylem zmiane jaka zaszla w ANce;-0 W pierwszych dniach mojej obecnosci na tym forum pani ANIA miala zbiezne ze mna zdANIA:-))) ba nawet kilka razy poparla mnie w dyskusjach z innymi, a wymieniajac swobodnie swoje przekonania dowiedzielismy sie, ze jestesmy rowniez ideologicznynie podobni (liberalowie).- CO ZA SIELANA (i sa na to DOwody w postaci goracych postow slanych do siebie z wyrazami poparcia hihihih ;-) kiekiekie 'i juz bylem w 'KACIKU' juz witalem sie z GASKA' ale pewnego cieplego dnia, o zgrozo ZACZELO SIE anka przez swoja nieznajomosc pojec napisala post, w ktorym nie zgodzila sie ze mna:) WTEDY PRZYLECIALA SOWA (przepraszam za gornolotne zdanie dotyczace Sowy, "wszak widac toż to NIELOT") - o odmiennych pogladach;-0 i z 'kacika wzajemnej adoracji' utwozyl sie 'FRONT DO WALKI Z MYSZAMI'. AAAAAAAAAAAA NA TO TEZ SA DOWODY heheheeeeee zaczela sie regularna wojenka...... I ANki poglady zmienialy sie i zmienialy sie i ......... BO PRZECIEZ JAK MOZNA MIEC TAKIE SAME POGLADY JAK 'MYSZY' PRZECIEZ TRZEBA BYC KONSEKWENTNYM W WALCE - chociaz (pal licho wlasne wczesniejsze przekonania, nie o to przeciez chodzi:-)) GDY MYSZY ESTYME JUZ DAWNO POZARLY. W WALCE Z MYSZAMI PANIE WYZNAJA ZASADE "WSZYSTKIE CHWYTY DOZWOLONE" a panowie: nie wiele wiem, ale 'KONIEC' koncow cos powiem, niech moj post bedzie - 'END' i chodu. NAWET PODRZUCANIE TREFNYCH WYPOWIEDZI I SUGEROWANIE, ZE TO ADWERSAZ UZYL MIESCI SIE W REGULAMINIE WOJENNYM - a na to dowodow bez liku;-PPP bo przeciez "MYSZY MUSZA ODEJSC" pal licho estyme 'WSPOLWYZNAWCY' i tak nie zauwaza, a jak zaczna myslec - o zgrozo - TO POWIEM, ZE "ANKa tez biolog - wczesniej mikrobiolog a teraz neurofizjolog.." I ZNOWU UWIEZA WE MNIE i jeszcze skonfabuluje, ze Longer i Camrut to jedna i ta sama osoba lub zdechlego KOTA podrzuce a poza tym(ANKa tez biolog - wczesniej mikrobiolog a teraz neurofizjolog..) i jeszcze cos o tej JEDNOSTCE -wojna to wojna-BADAWCZEJ-przypomne i wszystko wroci do normy, TAK JAK BYLO PRZED PLAGA)-jak-nie-jak-tak tylko......jak tu spojrzec........ w staw "GDY NIEBO GWIAZDZISTE NADE MNA A...." ZRESZTA CO TAM "MYSZY MUSZA ODEJSC" p.s. nie ma to jak konsekwencja i to nie NAUKOWA pozdrowienia Kraken i wiem, ze ty wiesz, ze ja wiem i ze kilka jeszcze osob wie ZE W KAZDEJ BAJCE JEST ZIARENKO PRAWDY MOZNA POWIEDZIEC ZARODEK;-) a niektorzy to nawet twierdza, "ze zarodek to juz...." NIE, NIE BEDE GLOSIL HEREZJI, pomimo ,ze to BAJKA (i na to tez mam argumenty ;-)) J.K. take care cicho, bo MINISTERSTWO PROPAGANDY JUZ URUCHOMILO KOMPUTERY:-0 MAM NADZIEJE ZE PODOBALA SIE WSZYSTKIM BAJECZKA - chociaz ten jeden raz beda mogly twierdzic, ze "BAJKI PLETE" wiec w gore glowy i do dziela SSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSkompromitujcie sie SSSSSSSSSSSSSSSKONFABULUJCIE NASTEPNE 'FAKTY' papa acha: jak nie bede odpisywal, to znaczy, ze wybralem 13MFTM a nie FORUM HUMORUM, nie mylic z ROMANUM;-) A TAK I TAK NIEKTORE NIELOTY CWIERKAC BEDA, ZE MAMY MFM W WC ALE TOZ TO PRAWDZIWA OBRAZA: Warta Poznania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LONGERgierT(w)YCHk ANka MA ESTYME=ESTYMA MA ..? TAUTOLOGIA?!! IP: *.echostar.pl 27.06.03, 07:35 ANka MA ESTYME=ESTYMA MA ..? TAUTOLOGIA?! "KLAMSTWO 1000 - KROTNIE POWTORZONE STAJE SIE PRAWDA" "dupa Trocki,dupa Trocki,dupa Trocki,dupa Trocki,dupa Trocki,dupa Trocki,dupa Trocki,dupa Trocki,dupa Trocki,dupa Trocki,dupa Trocki,dupa Trocki,dupa Trocki,dupa Trocki,dupa Trocki,dupa Trocki,dupa Trocki,dupa Trocki,......" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LONGERgierT(w)YCHk Re: ANka MA ESTYME=ESTYMA MA ..? TAUTOLOGIA?!! IP: *.echostar.pl 27.06.03, 12:23 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=6684678&a=6695977 Odpowiedz Link Zgłoś