mama_idy06 Re: Gdzie zacząć sie leczyc ( Czestochowa)? 03.10.07, 13:22 za szybko enter...Mieszkam w Częstochowie. Czy ktoś z Państwa może doradzić, czy jest w okolicy lekarz, u którego można rozpocząć leczenie? Odpowiedz Link
elunia555 Re: Gdzie zacząć sie leczyc ( Czestochowa)? 03.10.07, 22:28 W Częstochowie ordynator oddziału zakaźnego leczy Boreliozę. Wawan się u niego leczyła. Odpowiedz Link
mamazuzi2001 Re: Gdzie zacząć sie leczyc ( Czestochowa)? 04.10.07, 15:49 Witam Do mamy Idy - jestem z Częstochowy i też mam ten problem, zdiagnozowałam u córki (6 lat) boreliozę, właściwie sama. na razie leczę ja u pediatry, bo do poradni zakaźnej zapisy sa na 2008 rok. Ale chyba nie będę z niej korzystać. Na razie mała bierze od tygodnia Duomox w dawce ok. 1,2 grama na dobę. Dawkę sama zwiększyłam na własna rękę, bo lekarz powiedział,że nie trzeba i na pewno za duzo czytam. Zamierzam umówić się do doktor Beaty, już z nią rozmawiałam. na pewno wybiorę się za jakiś czas do Krakowa z córką. Jeśli chcesz możemy podyskutować na tym forum lub napisz do mnie na maila. Pozdrawiam i dziękuję wszystkim forumowiczom za to że są... Odpowiedz Link
mama_idy06 Re: Gdzie zacząć sie leczyc ( Czestochowa)? 05.10.07, 10:38 Mamozuzi- chetnie podyskutuje, nawet sie spotkam Odpowiedz Link
mama_idy06 Re: Gdzie zacząć sie leczyc ( Czestochowa)? 04.10.07, 11:47 Dziękuję bardzo. Czy wawan jest na forum? Przeglądałam sporo postów, ale nie mogłam jej znależć... Odpowiedz Link
reni5553 Re: Gdzie zacząć sie leczyc ( Czestochowa)? 04.10.07, 12:35 wawan nie ma teraz na forum, będzie za jakiś czas ale z tego co wiem to nie na dniach. Odpowiedz Link
janina823 Re: Gdzie zacząć sie leczyc ( Czestochowa)? 06.10.07, 11:54 Ja też jestem z Częstochowy, leczę się od 4 m-cy. Zaczynałam u ordynatora w Częstochowie, potem w Krakowie a obecnie leczę się w Bielsku Białej. Jest mi coraz lepiej ale to jeszcze nie to. Jakoś sie trzymam. Janina Odpowiedz Link
mama_idy06 Re: Gdzie zacząć sie leczyc ( Czestochowa)? 08.10.07, 10:33 Moja mama jest chora, potwierdzilo to WB. Jaką ma pani rade: u kogo rozpocząć leczenie? Na razie jest przeleczona duomoxem u lekarza rodzinnego 6 tyg, ale co dalej? Odpowiedz Link
janina823 Re: Gdzie zacząć sie leczyc ( Czestochowa)? 08.10.07, 21:42 Napisałam do Ciebie na pocztę. Odpowiedz Link
njurek7 Re: Gdzie zacząć sie leczyc ( Czestochowa)? 27.01.08, 14:43 Też jestem z Cz-wy. We wrześniu: I wynik: IgM - 8,00 IgG > max /proszę ponownie pobrać krew/! II wynik IgG - 2242,0 ! Zakaźnik od nowa doxy - 30 dni . W międzyczasie badanie WB +) dodatni.Przerwa w doxy - 12 dni duomox .Powrót do doxy. Wczoraj zrobiłem test w szpitalu w por. zakaźnej. Termin wizyty u dr Pawlus w połowie lutego. Zobaczę co mi powie. Samopoczucie złe - na zmianę z normalnymi dniami, kiedy myślę, że to świństwo ustąpiło. A tu znowu bóle głowy, kręgosłupa, sztywność karku, wieczne uczucie zimna,bóle w stawach biodrowych ,skokowych i kolanowych.Skurcze w łydkach nocą.Wrażenie ciężkich nóg- jakby z ołowiu.Zawroty głowy i uczucie,że za chwilę stracę przytomność. Ból żeber i w okolicach mostka / 20 x EKG -czyste/. Na dłoniach zmiany skórne - jakieś maści od dermatologa nie dają skutku. Kiedyś nie korzystałem z notatników. Dziś numeru telefonu ani prostej listy zakupów nie jestem w stanie zapamiętać.Zaburzenia snu - budzę się po 2-3 godz. snu i usypiam dopiero nad ranem.Uczucie wiecznego zmęczenia.Apatia. Dwa miesiące przed "leczeniem b." walczyłem z helikobakter pylorii doxycykliną i duomoxem. Skokowo rośnie ciśnienie do 170/110. Odpowiedz Link
niebieskaaa Re: Gdzie zacząć sie leczyc ( Czestochowa)? 27.01.08, 17:53 witaj w klubie. załóż swój wątek bo zdaje się,że przedstawiasz ciekawy przypadek (wyniki powalające). pewnie już przeczytałeś FAQ, jeśli mnie. to czytaj. jedź do dr Beaty i już nie marnuj ni sekundy. pozdrawiam ANia Odpowiedz Link
rrrenifer Re: Gdzie zacząć sie leczyc ( Czestochowa)? 27.01.08, 18:51 Skąd ja to znam, też zakupy bez listy były po prostu niewykonalne... nawet leki bez instrukcji były trudne do pobrania w odpowiedniej konfiguracji. A zaczęłam to zauważać dopiero jak mi trochę odpuściło, wcześniej raczej beształam się za brak zorganizowania. Wiedza co to, czemu i skąd przyszła później. Załóż wątek, opisuj jak idzie leczenie. I nie trać czasu na leczenie 2x100 doxy, widać przecież, że ci nie służy. Odpowiedz Link
efemerydy Re: Gdzie zacząć sie leczyc ( Czestochowa)? 28.01.08, 08:42 Mój mąż poszedł raz do Pawlusowej i powiedział że nigdy więcej. Stwierdziła że owszem boreliozę ma, ale inne zmiany to juz miażdżyca Później pytałam znajomych lekarzy czy jest ktoś w Cz- wie u kogo można sie leczyć. Cóż , stwierdzili jednoznacznie że gdyby chodziło o nich, to na pewno u nikogo w Cz-wie. Tak trafilismy do Krakowa. I nie żałujemy. Odpowiedz Link
efemerydy Re: Gdzie zacząć sie leczyc ( Czestochowa)? 28.01.08, 09:04 Zajrzyj proszę na maila. Odpowiedz Link
njurek7 Re: Gdzie zacząć sie leczyc ( Czestochowa)? 27.01.08, 19:41 Mam swój wątek.forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=26140&w=70728876 Niestety moje wypowiedzi są trochę chaotyczne. Może to wiek /55 mam za sobą/. Ale nie - to wina tej cholernej b.... Odpowiedz Link
rrrenifer Re: Gdzie zacząć sie leczyc ( Czestochowa)? 27.01.08, 20:06 Ano masz rajcę , wątek jest, i kiedyś do niego zaglądałam... ale kojarzenie dziś jakoś mi nie zadziałało Powodzenia w walce z draniem Odpowiedz Link
sterngogo1 Re: Gdzie zacząć sie leczyc ( Czestochowa)? 28.01.08, 21:03 Witam, jestem tu nowa i jeszcze zupełnie zielona, jeśli chodzi o te wszystkie badania. Mam pytanie, gdzie w Częstochowie mogę zrobić test Western blota. Mam tez zrobić badanie PCR w Poznaniu. Wybaczcie moją naiwność, ale czy można pobrać krew w jakimś tutejszym labolatorium i wysłać ją do Poznania, czy trzeba koniecznie osobiście? Pozdrawiam Gogo Odpowiedz Link
efemerydy Re: Gdzie zacząć sie leczyc ( Czestochowa)? 29.01.08, 08:44 WB zrobisz w labolatorium Diagnostyka przy szpitalu na Mickiewicza. Wiem że mają jeszcze jakieś punkty pobrań ale nie pamiętam gdzie. Nie wiem jak z PCE-rem. Zawsze możesz tam zapytać. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
medalikara Re: Gdzie zacząć sie leczyc ( Czestochowa)? 29.01.08, 18:13 WB zrobisz we wszystkich przychodniach, które należą do "Diagnostyki", oni wysyłają krew bodajże do Wrocławia. Jeśli chodzi o Poznań, to zamów zestaw wysyłkowy i idź do Twojego lekarza pierwszego kontaktu, i poproś by zlecił pielęgniarce pobranie krwi do probówki.Dalsze postępowanie będzie dokładnie opisane w instrukcji do zestawu wysyłkowego. Odpowiedz Link
sterngogo1 Re: Gdzie zacząć sie leczyc ( Czestochowa)? 30.01.08, 12:31 Dzięki ogromne, już zamówiłam zestaw wysyłkowy i nawiązałam kontakt z laboratorium. Odpowiedz Link