Gość: Turystka_20 IP: *.pwpw.pl / 217.17.44.* 06.08.04, 12:16 Witam was serdecznie! Rok temu bylam na Alasce. Jesli ktos potrzebuje jakis informacji, to chetnie pomoge. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bociu Re: ALASKA - Fairbanks IP: 64.107.2.* 06.08.04, 22:52 wow ja zawsze marzylem o alasce-teraz jestem w chicagowie-ale jaks sie wiza skonczy to niewiem czy bede mugl tam jehac-moze wiesz-czy jak samolotem to niesprawdzo mnie-hmm fairbanks-0am jest piekielnie zimno- moze kiedsy pojedziemy razem cio -bys jeszce raz pojehala-napisz cio jak tam ci bylo-okey-see you letter Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Turystka_20 Re: ALASKA - Fairbanks IP: *.pwpw.pl / 217.17.44.* 09.08.04, 10:13 Witam! To zalezy jaka masz wize. Ja wyladowalam na Alasce dzieki work & travel, wiec mialam wize J-1, ktora uprawnia do pracy przez 3 miesiace w USA + jeden dodatkowy miesiac na podroze po USA jak ktos chce. Wize zawsze sprawdzaja wiec ciezko byloby z przeslizgnieciem sie na lotnisku :-/ A latem wcale zimno nie bylo. W licpu bylo gdzies ze 30 stopni, a ja nie wzielam w ogole ze soba letnich ubran i w jeansach sie pocilam. W sieroniu powoli zaczynalo sie robic chlodno, a na poczatku wrzesnia to juz w plaszczu chodzilam. Z tego co wiem, to podobno pod koniec wrzesnia juz snieg padal i rzeki pozamarzaly :) Ale wtedy juz mnie tam na szczescie nie bylo. Alaska jest super, to zupelnie co innego niz reszta stanow. Wybralam sie ze znajomymi na pare wycieczek, do parku narodowego Denali...zrobilismy zdjecia miskom grizzli, losiom, dall sheep'om, karibu itp. :) bylismy w kopalni zlota (ja znalazlam zloto o wartosci 16 $ :) i w jeszcze wielu miejsach :) Dlugo by opowiadac :) Chetnie bym tam jeszcze kiedys pojechala. Zarobek niezly, bo yly 2 prace, a i klimat super, swietni ludzie, imprezy i w ogole :) Pozdrawiam i zachecam do wypadu na Alaske :) Odpowiedz Link Zgłoś