madohora Re: Sto wierszy, sto fraszek:"Ósemka z roweru" 07.12.07, 16:28 Ósemka z roweru Somsiod se kupił nowe koło I zaroz bajtlom było wysoło Bo łon już żodnego niy suchoł Ino na te koło chuchoł i dmuchoł A nasz kolega prosił go „Somsiedzie Łon roz się na nim przejedzie” No coż niychyntnie ale pożyczył Ino zaroz mo łoddać tak se zażyczył Tyn roz się karnoł dokoła bloku Poprawił zic bo mioł za wysoko A potym z anjfartu wyparzył jak strzała Akurat 109 na rynek jechała W som środek z boku autobusu wylonowoł Wstoł, wzion rower na plecy i w pywnicy się schowoł Na szczyńście nic mu się niy stało A koło ósemką smyntnie zwisało Somsiadowi już niy było wysoło Bo choć ni mioł kłopotów już mioł stare koło A ojciec tego bajtla tyż mioł używanie Bo jak wrocił to mu spuścił tyngie lanie Synek do dzisiej jeździ autobusym Na koło niy wsiado nawet pod przymusym Odpowiedz Link
madohora Re: Sto wierszy, sto fraszek:"Jajko co siedzi" 10.12.07, 14:47 „Jajko co siedzi” Jak jo tak z piyńć lot miała To jajko zjeść żech chciała I godom tacie bardzo prosto Bo łon wtedy w doma zostoł Że chca jajko na śniodanie Ale ciynżkie mioł zadanie I tyż pyto się mie jajko jakie Tak chca zjeść z wielkim smakiem No to mu godom, że jo takie wolę Co jest w środku żółte a dokoła biołe!!! No to mu zadałach wielkiego klina Przeciyż innych jajek jakoś ni ma Że na twardo to niy było Wiedzioł, bo mi się znudziło Łon już chyba ciynżko stynkoł I pyto się czy chca je na miękko Niy wiy tyż jak mie przekonać A może chcesz smażononka On się nad tym ciyngiym biedzi A jo mu godom: „No, takie co siedzi” Odpowiedz Link
madohora Re: Sto wierszy, sto fraszek:"Wagary na Bolinie" 10.12.07, 14:52 „Wagary na Bolinie” Z dedykacją dla cirano My wszyscy do „Żeromskiego” chodzili No i jakoś w miara dobrze my się uczyli Ale czasym coś nos w łeb niyźle pizło I na wagary tyż nom się wyśliozgło A co by my za blisko szkoły nie byli To my przez „Bany” na „Bolina” lecieli Tam się kawałek leciało lasym To przeca były trocha inne czasy Bo jak dziś koleżanka na Bolina zabrałach To ona, że to jest daleko narzykała A jo już tak przyzwyczajono Że do mie daleko to 50 km od doma Bo do 10 nawet piechty przeleca Kiedyś tyż ludzie lotali tak przeca A potym jak my już na Bolinie byli To tam nad stawym my siedzieli Do szkoły jakieś kanapki się brało To tyż się nimi na tych wagarach objadało My se siedzieli, śmioli, godali A kajś tam nad stawym tak trocha dali Chopy wyniki zawsze moczyli Niy wiym czy ryby tam jakieś były Może robili to ino do szpasu Co by tak babom dać trocha czasu No cóż, jak my się w szkole pokozali No to nieźle my oberwali… Ale na drugi rok już było prosto Bo dziyń wagarowicza zostoł Odpowiedz Link
madohora Re: Sto wierszy, sto fraszek:"Bolina dzisiej" 10.12.07, 14:55 „Bolina dzisiej” Z dedykacją dla cirano Jak Bolina dwa lata zamkniynto stoła To jo przez chwila kaj indzi miyszkała Teraz zaś przyjechałach na stare śmieci I poszłach zoboczyć jak tyż tam leci A ci co na Bolinie od lot niy byli To teroz by się bardzo zdziwili Cało Bolina jest odremontowano I nawet jakiś barek tam stanoł Barek na miejscu downego sklepu Jest wszystko, ino drogo człowieku Ławki dookoła poustawiane I widać że świeżo pomalowane I dlo dzieci placyki, zabowki No i oczywiście różne huśtowki Jednym ino my się bardzo zdziwili Że staro huśtawka tyż zostawili Ta co na nia stanoć trza nogami I na boki się huśto jak już rozhuśtane Dzieciom jakieś maty rozłożyli By się niy potrzaskali zabezpieczyli Z jednego powodu uśmiych mi znika Boisko zrobili w miejsce brodzika No i nad stawym nic niy zrobione Nawet to miesjce niy zabezpieczone I dali niy wiym czy ryby tam som Ale chopy udajom że łowiom Odpowiedz Link
madohora Re: Sto wierszy, sto fraszek:"Szlojdry" 10.12.07, 15:00 „Szlojdry” Tak jak na szlojdry dwie nazwy były Tak na dwa sposoby my je robili Taki wiynkszy był na kamiynie I się go wycinało z drzewa korzyni Do tego konsek skórki sie dawało I tako szyrszo gumka od majtek wiązało I kożdy kamień mioł jakiś znaczek Bo się nim strzylało do kaczek Niy bojcie się nigdy się żodny niy trefiło Ale że się probowało to już zabawnie było Na drugi ojcu kawałek drotu się wyciągało I taki na hoczyki się zaroz majstrowało To już w robocie bardzo proste i lekkie było A te hoczyki tyż z tego samego drotu się robiło Pora razy się tyn drot w dobry kształt wyginało A potym tako okrogło gumka na to wionzało Z tym szlojdrym my wyłazili na balkon I strzylali do takich starych lampow. Niy bojcie się nigdy żodny się niy zgasiło Ale że się probowło to już zabawnie było Odpowiedz Link
madohora Re: Sto wierszy, sto fraszek:"Walec na boisku" 10.12.07, 15:04 Z teki Masztalskiego Pyjter strasznie kloł. Belferka kozała mu przyś do szkoły z matkom. - Niy mom matki. Matka walec przejechoł - Współczuję ci serdecznie. To przyjdź z ojcem. - Ni mom ojca. Ojca walec przejechoł. - Nie wiedziałam Pyjter. To przydź z babcią albo z dziadkiem. - Ni mom ani babki ani dziadka. Ich tyż walec przejechał. - To jak ty sobie dasz radę w życiu? - Byda dali walcym jeździł. ******************************************************************* „Walec na boisku” Na boisku tak z tyłu kaj wysokie trowy Stoł sobie walec taki pomarańczowy Niy był to taki jak na budowie Nim się jeździło chyba po trowie Przed meczym się jom równało I tym walcym trocha głoskało A bajtle zawsze wszyndzie lotały To na tym walcu tyż zabawa miały Dobrze zabezpieczone to chyba było Bo nic złego się tam niy wydarzyło Cuda my tam różne wymyślali Nojczyńści domy my budowali Sami my tego niy wymyślili Bo Giszowiec wtedy burzli I niyroz jak chopy po piosek jechali Do nos do auta z sobom zabierali Wielki raj my wtedy mieli Zajechać ciynżarowkom do Korei A potym nazod wrócić na piechota Wielko uciecha, gupio robota Na tym walcu zawsze my się prali Bo wszyscy do szoferki wsiadali Kozdy za kierowce chcioł robić I niy jedyn musioł się o to pobić Potym jak już lodowisko otworzyli To tyn walec tyż z sobom wziyli... Odpowiedz Link
madohora Re: Sto wierszy, sto fraszek:"DrachY" 12.12.07, 16:43 "Drachy” Drachy czyli latawce my se sami robili I potym na to samo boisko z nimi chodzili Z taki gorki za boiskiem my je puszczali I patrzyli wszyscy czyj poleci dłuży i dali A dlo nos co my tam z latawcami przyszli Zawsze jakoś nagroda wtoś nom wymyslił Oceniono była robota, finezja i trwałość I choć to była pierdoła dawała nom radość Bo kiedyś drachow się niy kupowało Ino je samymu w doma majstrowało Trzeba było listew ciynkich drewnianych Wto mioł papier kolorowy był panym A czasym z pakowego się je kleiło Niy szkodzi, malowało się i już dobrze było Trocha sznurka i papieru na łogony Puszczało się i lecioł w pierony…. A uciechy przy tym było w trzy światy Trocha papioru i cały dziyń z drachym Odpowiedz Link
madohora Re: Sto wierszy, sto fraszek:"Pierwsza wycieczka" 14.12.07, 15:20 „Pierwsza wycieczka” Nie wiem może sześć lat miałam Całe towarzystwo z podwórka zabrałam I wycieczkę im zrobiłam Do Szopienic pogoniłam Bo mi powiedział któryś koleżka „Ty nie wiesz, gdzie twoja babcia mieszka” Nie wiem co takiego było w jego słowach Że akcja „Babcia” w pięć minut była gotowa Oczywiście rodzice w domu siedzieli I o wycieczce nic nie wiedzieli Ale dla dzieci taka „Akcja Babcia” To była nie lada atrakcja Dużo nas wtedy bajtli było Ale nikogo to nie zastanowiło Gdzie tak maszeruje taka czelodka Czy krasnoludka idą gdzieś spotkać Mieszkam obok lodowiska Szopienice nie są blisko Szliśmy zatem do Janowa Cała trasa moja głowa Potem prosto na Wilhelminę Miałam bardzo poważną minę Tam jeszcze była estakada Trzeba się było wspiąć trudna rada A potem już prosto jak leci ulica Aż do dworca w Szopienicach Jak nas babcia zobaczyła To herbaty nam zrobiła Wcale na nas nie krzyczała Dyplomatycznie to rozegrała (A że brzydko nie mówiła To chyba w duchu se zaklęła) Z kredensu maltz wyciągnęła Między nas go podzieliła Jak żeśmy się już pobawili To nas z dziadkiem do „Balkanu” wzięli I odwieźli nas z powrotem Mieli z nami dość roboty A jak tylko do domu przyszłam Mama mówi gdzieś ty poszła Babcia już się wycofała I na dole w sieni stała Za bardzo się wystraszyli Więc awantury mi nie zrobili A w tym wszystkim o to chodzi Że druga babcia mieszkała w Łodzi… Do dzisiaj mi to nie przeszkadza Że w górach to ja oprowadzam Ja wymyślam trasę, górę I o innych rzeczach decyduję A tu macie trasę jaką maszerowały dzieciaki: mapa.pf.pl/--_index.html?client=adword-pf&gclid=CLGmjeP6p5ACFSE8ZwodnnDE4Q Odpowiedz Link
balzack Re: Sto wierszy, sto fraszek:"Pierwsza wycieczka" 14.12.07, 16:26 Jeronie, jak jo sie nerwowoł w łoknie, w siyni żech wystowoł Bo mi sie siostra kaś straciła A łona w Szopynicach była Bajtli z placu pozbiyrała i do babki poleciała Czymu mie zalywoł pot? Dyć tyn gizd mioł ino piyńć lot!!! Odpowiedz Link
balzack Re: Sto wierszy, sto fraszek 14.12.07, 16:23 Och Madohoro, siostrzyco ma Aż mi sie w łoku krycni łza Ale dwóch wspomniyń bych sie doczepił Mogłaś napisać je trocha lepi Odpowiedz Link
balzack Re: Sto wierszy, sto fraszek 14.12.07, 16:40 Madohora Jak Madohora mało była I do szkoły jeszcze chodziła To nasz tata nad niom płakoł Bo jom zawsze wtoś pocharatoł Siniokow zawsze pełno miała Bo zawsze bardzo gibko lotała Przeca łona jak synek była I na drzewa z nami właziła W fuzbalu, hokeju na bramce stała i Naprzodowi kibicowała Umiała rżnąć w szkata, pokera Tako to była mało cholera Ino na "gorka" łazić niy chciała Bo zawsze z zadku kaś zostawała Bo tam niy wolno było włazić Uciekać gibko cza było poradzić Tata durch godoł że jak tak łaziła To zawsze o skrzynka z poczty zahaczyła Wszystkie psy bardzo i pszoły I odprowadzały jom do szkoły Jak jagoś zgraja psow leciała To za nimi Madohora sie pokazywała Widziołech jak kot przy ni mode rodził Mie to jakoś niy bardzo obchodzi Zawsze kaś poszła, kaś poleciała Niy jedyn roz kaś sie zaplontała Jo godoł mamie: Jo za niom niy leca Wy jom przywiążcie za noga do pieca P.S. A teraz myśla na stare lata że gupio jest rola starszego brata K.S. Odpowiedz Link
cirano Re: Sto wierszy, sto fraszek 16.12.07, 12:23 Niy powiym. Dobre A co do swiniobicio na Nikiszu, to mi kejs tesc opowiedziol, jak to na 4-tym bloku swinia biyli, a wielo miala byc, 3 cetnory, abo i wiyncy. Prziwionzali jom za zadnio lapa do zawiasa drzwiczkow ze chlywika i jak masorz werkcojk rychtowol i polecynia wydowol, chlapnol sie pora glymbszych. Do zabijanio uzywol takigo ekstra motka, z jedy strony tympy, a z drugi miol taki dugi szpic. Wzion tyn motek i tom tympom stronom (do ogluszynio) piznol ta swinia we....uoko, ale trocha z boku. Ta niy padla, ino ji sie uoswiyciylo, ze te pierony ji na kotlety cechtujom, wyrwała fortka z zawiasow i w nogi w kerunku na balkan, Ormowcow. Wszyscy za niom z larmym i sikyrami. Jakby jo auto niy przejechalo na drodze kole balkana, miglaby jym na Zuzanna i krupniokow by niy pojedli Odpowiedz Link
madohora Re: Sto wierszy, sto fraszek 17.12.07, 16:00 cirano napisał: > Niy powiym. Dobre > A co do swiniobicio na Nikiszu, to mi kejs tesc opowiedziol, jak to na 4-tym > bloku swinia biyli, a wielo miala byc, 3 cetnory, abo i wiyncy. > Prziwionzali jom za zadnio lapa do zawiasa drzwiczkow ze chlywika i jak masorz > werkcojk rychtowol i polecynia wydowol, chlapnol sie pora glymbszych. Do > zabijanio uzywol takigo ekstra motka, z jedy strony tympy, a z drugi miol taki > dugi szpic. > Wzion tyn motek i tom tympom stronom (do ogluszynio) piznol ta swinia > we....uoko, ale trocha z boku. Ta niy padla, ino ji sie uoswiyciylo, ze te > pierony ji na kotlety cechtujom, wyrwała fortka z zawiasow i w nogi w kerunku > na balkan, Ormowcow. > Wszyscy za niom z larmym i sikyrami. Jakby jo auto niy przejechalo na drodze > kole balkana, miglaby jym na Zuzanna i krupniokow by niy pojedli Dobrze, że jo jest sama w robocie. Bo jak żech to przecytała toch sie pora minut śmioła. Jo niy wiym wiela ty mosz lot, ale jo tyż pamiyntom ale inno historia. W naszym bloku miyszkała tako baba co chodziła łoblecono po chopsku, my na nia na prowdy godali "oma" i łona trzymała świnie.A masorz musioł być tyn som, bo jymu tyż kiedyś ta świnia uciykła. No ino ta to se chciała na figurowkach pojeździć bo uciekała pod lodowisko. A spytom sie tak jak to godo moj straszy brat: A pamiyntosz baliki od Kryndzelki? Odpowiedz Link
madohora Re: Sto wierszy, sto fraszek:"Baliki od Kryndzelki 21.12.07, 10:00 Po dwóch stronach torów dwa stragany stały Ale słodycze od Kryndzelki lepi smakowały Mój brat z synetymentym baliki wspomnino A godo ło nich z dość łakomom minom Dzisiej takie misie ze wafli sprzedajom Chociaż trocha inny krym do środka dajom Rozmiar ping-ponga to miało No i nom bajtlom przeca smakowało Kosztowało niydrogo 0,50 gr czyli było tanie A po tym krymie dobrze szło rziganie Ale my ze szkoły zawsze tam lotali No i te łakocie od nich kupowali Odpowiedz Link
madohora Re: Sto wierszy, sto fraszek:"Lody od Szałaja... 21.12.07, 10:10 Pusty wątek mi poleciał!!! "Lody od Szałaja" Dzisiej auto melodyjkom pisko że jadom lody i że som już blisko A jo wom godom i przy tym obstaja że tak sprzedawali lody od Szałaja Pzryjyżdżało na rynek takie auto I miało kabina ze zadku łotwarto A jak sie zajrzao to sie tam świyciło Bo te całe wnyntrze ze lusterk było Tyn co nim przyjyżdżoł na bajtli spoziyroł i takie małe szuflodki w tym aucie łotwiyroł Niy wiym czy te słowa dobrze to wyrażom Mie sie łone z piecym chlebowym kojarzom Wyciongoł te lody na taki deseczce A łone jak chałwa w bloku ułożone jeszcze A potym nożym te lody odkrowoł i miyndzy dwa wafelki je chowoł Na dwa cyntymetry tego loda było Ale i tak lizało sie miło Niy wiym czy te lody aż tak smakowały Ale widowisko zawsze bajtle miały Odpowiedz Link
madohora Re: Sto wierszy, sto fraszek:"Kaj som dropsy?" 21.12.07, 10:16 W okrongłych rolkach jak dzisiej mentosy Kiedyś sprzedawali w każdym sklepie dropsy Te najpopularniyjsze były owocowe A mie sie coś mytli że to były malinowe Czerwony kolor te cukierki miały Niy było innych to nom smakowały A!!! jeszcze były takie beżowe i sie nazywały mlyczno - kakaowe Niy wiym czy łone chociaż koło kakała leżały Ale łod tych innych droży kosztowały Odpowiedz Link
madohora Re: Sto wierszy, sto fraszek:"Oranżada" 21.12.07, 10:21 Była oranżada czerwono, żołto i bioło W kasplowanych falszkach jom sie sprzedawało Jak jednego razu w Warszawie byłach To tako oranżada tam zoboczyłach W budce kaj kolyjka stoi WKD i myśla że to chyba niy jest złe A jeszcze była tamta czerwono Jak smakuje dzisiej chciałach sie przekonać W tyj kolyjce se stanyłach no i ta oranżada kupiłach i naroz słysza taki gruby głos przy uchu " Nie pij tego, będziesz mieć żaby w brzuchu" Niy wiym skond sie chopu to wyrwało Ale mie dzieciństwo sie przypomniało Bo nom dziadek to samo prawił Jak nom tako oranżada sprawił Odpowiedz Link
madohora Re:Autobusy, które już nie jeżdżą: 25 21.12.07, 10:25 25 Teroz wom opowiym trocha inno bajka Autobus 25 jeździł na Przełajka* Łon na samym rynku przystanek mioł i tam zawsze trocha czasu stoł My nim do Szopienic do szkoły jeździli Na zadnim pomoście zawsze się skupili Zawsze my sie śmioli i tam rozrobiali i tego szafnera bardzo dobrze znali A do Siemianowic już mioł pusty przebieg Bo pod Długoszem wszyscy wysiedli *Dzielnica Siemianowic Odpowiedz Link
madohora Re:Autobusy, które już nie jeżdżą: 121 21.12.07, 10:30 Do Mysłowic jeździł 121 A w nim kierowca siedzioł ino jedyn Ciekawe jak łon se w życiu poradził A może do Nimiec tyż sie wyprowadził Tyn autobus jeździł całymi latami A my tego szofera wszyscy dobrze znali Choć niy było czasu na długo rozmowa Łon z kożdym zamiynił tak ze dwa słowa Tam sie "Dziyń dobry". "Do widzenia" godało Bo tam jakby w doma duży sie zostało Dzisiej już inny jeździ do Mysłowic Ale tyn jest bardzi bezoosobowy Zresztą inne czasy, inne wychowanie A mie tamtyn kierowca w pamiynci zostanie Odpowiedz Link
madohora Re: Sto wierszy, sto fraszek 15.01.08, 18:38 Jabłoń Gdy tak z osiem lat miałam Pestkę z jabłka w ręku trzymałam Chciałam tę pestkę pielęgnować i doniczkową roślinkę sobie wyhodować Mojego taty grzecznie spytałam Ile lat na roślinkę będę czekała W kwesti nieporozumień pokolenia Przecież od lat niewiele się zmienia Mój tato odpowiedział z poważną miną No cóż tak z dziesięć lat dziecino Mój tato myślał o drzewie co owoce rodzi i szumi w letnie noce gdzieś w ogrodzie Wyjaśnić muszę to dla porządku Ja myślałam o pierwszym zielonym pąku Z żalem na pestkę spojrzałam i mówię. To się nie opłaca. Przecież będę stara! Odpowiedz Link
madohora Re: Sto wierszy, sto fraszek 30.01.08, 17:03 Dzisiaj rano faceta wystraszyłam Ot, po prostu się zamyśliłam I jakoś tak tępo na niego spojrzałam A on biedny. Rumieńcem się zalał A potem mnie łukiem omijał. Czyżbym aż tak szkaradna była?! Odpowiedz Link
madohora Re: Sto wierszy, sto fraszek: Proza życia 30.01.08, 17:17 Proza życia Autobus nie przyjechał z rana Całą godzinę pokrzyżował mi w planach. Alarm wył gdzieś co chwilę jak szalony Czy wiatrem, czy z innego powodu był włączony? Coś się stało. Wypadek. Chodzi mi po głowie. Na syrenie podjechało dość szybko pogotowie. I jak przed laty ktoś drogę mu zastąpił Bo rannego tłum z ciekawości obstąpił. Ludzie swoje sprawy jak zawsze załatwiali Do jednego, drugiego sklepu zaglądali Tu ktoś się ukłonił, ktoś kogoś spotkał A tam na przeciwko rodziła się nowa plotka... Ktoś na "klepsydry" tak sobie popatrzył O dziewiątej jakiś pogrzeb. Rodzina w rozpaczy. Ktoś pod pocztą na otwarcie drzwi czeka Tam znowu człowiek podszedł do człowieka. Z pieskiem przeszedł pan, pani i chłopak młody Po ulicy spokojnie przejeżdżały samochody. Ktoś z kosza na śmieci puszki wyjmował A ktoś inny gazetę kupił i do torby schował. O i ciekawostka od czasów nie pamiętnych Szlabany o tej porze zostały zamknięte. Ot, może ktoś powie że filozofuję Ale ja wam dzień, codzienny opisuje... Odpowiedz Link
madohora Re: Sto wierszy, sto fraszek 31.01.08, 17:48 Giszowiec Dzisiaj o 6.00 rano przez Giszowiec leciałam Stuletnia lipa dalej tam stała A Plac pod Lipami pięknie podświetlony i zewsząd napierają te wysokie domy Giszowiec jeszcze senny, dopiero się budził Deszcz. Nie było więc za dużo tam ludzi Dom Kultury i park we śnie i deszczu skąpany Lecz czego się spodziewać o 6.00 nad ranem? Do pracy, autobusem. Kto musiał ten jechał lecz kto nie musiał z wyjściem z domu zwlekał Komu się chce chodzić po deszczu i błocie czy w tlusty czwartek czy też przy sobocie?! Odpowiedz Link
madohora Re: Sto wierszy, sto fraszek:Dzisiaj. Deszcz 31.01.08, 17:51 Dzisiaj. Dziewiąta. Deszcz. Depresja. Och, marudzić już przestań! A jak ja mam nie marudzić gdy na ulicach brakuje ludzi? Dzisiaj, Deszcz. Depresja.Dziesiąta. Ktoś w deszczeu ulice sprząta O, samochód wjechał w kałużę Na płaszczu zostały plamy nieduże Dzisiaj. Deszcz. Przed jedenastą Senne i puste jest nasze miasto Psy śpią lub gdzieś łapy liżą Marudzę. Ciśnienie się obniża Odpowiedz Link
madohora Re: Sto wierszy, sto fraszek 11.02.08, 17:11 Rawa Moje miasto (Katowice) leży nad Rawą Ona sie kulo tukej niymrawo Jak kiedyś przy ni sie lotało To od ni pierońsko śmierdziało Dzisiej już trocha jest inaczy Lepi sie dycho i lepi patrzy Odpowiedz Link
madohora Re: Sto wierszy, sto fraszek 22.03.18, 16:46 Na stulecie tak pisałam Ale chyba się zestarzałam Odpowiedz Link
madohora Re: Sto wierszy, sto fraszek:" Piekarnia" 26.02.08, 15:34 "Piekarnia" A gdy myśmy jeszcze dziećmi byli To na tył piekarni często zachodzili Patrzyliśmy jak tam chłopcy z mąki biali Tym wypiekiem chleba wciąż się zajmowali Widzieliśmy dzieże, gdzie zaczyn drożdżowy I te inne rzeczy, i już chleb gotowy Wszak przecież to była praca zespołowa Jeden ciasto mieszał, drugi je wyjmował Wszystko po kolei miało być zrobione A na koniec bochny równo ułożone Zawsze tam zajrzałam mimo dobrych chęci Mnie najbardziej ten moment kręcił Jak surowe ciasto do pieca wkładali A po jakimś czasie z pieca wyciągali I ten zapach który świeży chleb roztaczał A dzisiaj już wiem, że to ciężka praca Czasem więcej dzieci w grupkę się zebrało I tak kilka godzin w tej piekarni stało Nikt nas nie przeganiał, nikt na nas nie krzyczał A przy tym misterium panowała cisza Może też dlatego szacunku dla chleba Nikomu z nas już wpajać nie trzeba Odpowiedz Link
madohora Re: Sto wierszy, sto fraszek - Kino Słońce 03.03.08, 15:20 Kono Słońce Na Jonowie stoło kino "Słońce" Stoło tam lata i jeszcze miesiące Seanse różne tam wyświytlali Lotało sie na poranki jak my byli mali Jeszcze my byli bajtle niywinne Nojpiyrw sie szło do kościoła na "dziecinne" A potym jak sie już msza skończyła To kożdego z nos do kina mama wziyła A mie sie zdaje że to była ino chwila Tam my oglądali filmy kaj grała Godzilla Fenomynym tego kina dodatkowo było Że tam sie zawsze wielkom grupom chodziło Bo jak sie zebrało piyńć osób wpuszczali To my na placu na siebie gwizdali I chociaż wtoś z nos był zakochany Musioł mieć takie jak wszyscy plany Lecioł film - ni ma inny rady Niy mog sie dopuścić taki zdrady Niy mog z nami wszystkimi zadziyrać Ino swoja frelka do kina zabiyrać Niy wiym jak wy ale jo tam wszystkie filmy widziała Nawet "Żółtą Podwodną Łodzią" tam pływałach Potym sie zrobił kulturalny przeciąg I w tym naszym kinie ino tynk lecioł Potym pomyśleli tak w nastympny chwili I całe to kino na sklepy zamiynili Odpowiedz Link
madohora Re: Sto wierszy, sto fraszek - Kino Muza 03.03.08, 15:29 Kino Muza Jeszcze w Domu Kultury inne kino było Co se swoja nazwa z mitologii wziyło W Muzie była ino jedna sala Ani niy za wielko ani niy za mała Wtoś mi powiy, że jo ni mom racji Za darmo puszczali jak były wakacje Bolka i Lolka,Reksia jo tak oglądała Dopóki sie taśma z filmym niy porwała Inne filmy tyż tam leciały Niy ino takie do dzieci małych Pamiyntom, że to było latym Jakieś z sencie fictiom klimaty Jeszcze taki film "Konie Apallosa" Jednymu "wulcowi" żech utrała nosa Za naszymi chopcami patrzałach Bez toż sie podrywać niy dałach Wtoś o kultura ino ciyngiem woła Tam kaj Dom Kultury dzisiej momy szkoła W "Muzie" gimnastyczno sala Choć to potrzebne, trocha powalo Odpowiedz Link
madohora Re: Sto wierszy:"Księgarnia Pana Żabńskiego" 05.03.08, 14:20 "Księgarnia Pana Żabńskiego" Och, ja już chyba jestem zmęczona i bardzo stara Bo mi się księgarnia Żabińskiego przypomniała Jak ja tam lubiłam w dzieciństwie przesiadywać I tego starszego pana o książki zagadywać Była tam gdzie cukiernia a później kurczaki I chociaż ciasno wybór książek nie byle jaki Właśnie pierwsze moje książki tam kupiłam A ja tych książek dość dużo już nabyłam Jemu żaden klient nigdy nie wadził I zawsze można się było poradzić Dzisiaj są wielkie molochy, EMPI-ki I o czytaniu książek słychać krzyki A u mnie sprawa nie jest taka prosta Oglądania książek nawyk mi został Odpowiedz Link
jurek-de1 Re: Sto wierszy:"Księgarnia Pana Żabńskiego" 06.03.08, 14:45 Jak zech do przedszkola chodzil. To nauczylech sie wiersza. Bylo to jakies przedstawienie. Czy go caly pamiyntom,tego niywiym. Sledzik Jestem ci ja sledzik slony. Wczoraj z beczki wyciagniony. Moje luski,srebrne szatki. Wiec mnie biora do salatki. Gniewa sie na mame tata. Ze bez sledzia jest salata. Odpowiedz Link
madohora Re: Sto wierszy:"Księgarnia Pana Żabńskiego" 06.03.08, 18:21 Och, coś mi się przypomniało Co się w pierwszej klasie grało Jako aktorka znakomita byłam A jedną kwestię tylko mówiłam: "Józiu, myj się, mój złoty" Narrator: "Lecz Józio nie miał ochoty" Odpowiedz Link