hpetka 23.05.08, 11:07 Witajcie... nie wiem co robić.. pada już od tylu dni i trawnik nie skoszony.. Chyba trawa a już z 12 cm jak nie więcej. Co robić? Czekać az będzie sucho, czy kosić mokrą? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
horpyna4 Re: pada i pada - a trawa rosnie... 23.05.08, 11:20 Niedługo przestanie, poczekaj jeszcze trochę. Jeżeli chodzi o trawnik, to najlepiej nie przesadzać z nawożeniem. Wtedy rośnie wolniej i łatwiej jest kosić po dłuższej przerwie. Odpowiedz Link Zgłoś
hpetka Re: pada i pada - a trawa rosnie... 23.05.08, 11:27 Mam z tym prawdziwego pecha.. Bo właśnie po poprzednim koszeniu nawoziłam... A prognoza na Wa-wę jest, że ma padać do środy.. :( Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: pada i pada - a trawa rosnie... 23.05.08, 11:34 A widzisz, leniwi mają lepiej. Ja swojego wcale nie nawożę, tylko podlewam, jak jest susza. I nie zamierzam się nim przejmować. Też będzie koszony po niedzieli. A co do prognozy dla Warszawy, to lepiej wypluj te słowa, bo wcale mi się to nie podoba... Odpowiedz Link Zgłoś
dar61 Crassulaceae etc. 23.05.08, 11:26 Pójść - odwiązać - przyciągnąć - przywiązać. Na trawniku swym! Dziwić się, w razie czego, i "głupa" udawać jak właściciel krasulę znajdzie. Umowę spisać na podnajem szczęk krasulowych. Zrzec się w umowie udoju - a niech tam... "Placki" suszyć - dobrze się palą zimą [ponoć]. * * * Parasol - dobra rzecz. Albo ponczo. Poncz też [=grzaniec]. Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: Crassulaceae etc. 23.05.08, 11:36 Lepiej postaraj się o owieczkę, mniej miejsca zajmuje... Odpowiedz Link Zgłoś
halfoat Re: Crassulaceae etc. 23.05.08, 12:37 albo jeszcze lepiej gęsi trawnik przystrzygą, nawiozą i jeszcze domu przypilnują lepiej od niejednego psa Odpowiedz Link Zgłoś
piotrazona Re: Crassulaceae etc. 26.05.08, 08:23 A pod plackami robaczki jak marzenie, na ryby Odpowiedz Link Zgłoś