tu-tusia Re: przeciętny rozmiar Małobiuściastej 02.09.08, 12:11 Ja z wymiarami 64-81 czuję się prawie średniobiuściasta ;P Wiem, że wymiary wskazują na coś innego, ale jak ma się 155cm wzrostu i jest się szczupłym to to jest zwykły proporcjonalny biust. Tylko mam nadzieję, że jak się doczekam dobrego stanika to mi ładnie podniesie i wyeksponuje to co mam :) bo póki co płasko i rozlaźle jest.. Odpowiedz Link
stary_dywanik A ja cały czas nie wiem czemu ma służyć ten wątek 02.09.08, 12:24 W wątkach rozmiarowych wszystko jest, a takie wymienianie się kto się czuje bardziej a kto mniej trochę bez sensu. Odpowiedz Link
vickydt Re: przeciętny rozmiar Małobiuściastej 03.09.08, 19:04 przy moim 76/92 czuje sie malobiusciasta bez stanika (choc jak to ujela w tym watku calkiemplaska: "w bluzce a bez stanika jest plasko za to bez bluzki i stanika calkiem, calkiem) a podziwiam swoje piersi w szerokofiszbinowych balkonetkach. Odpowiedz Link
kuraiko Re: przeciętny rozmiar Małobiuściastej 04.09.08, 02:20 moja "biuściastość" zmienia się zależnie od dnia, godziny, nastroju i czego tam jeszcze. za całkiem biuściastą uważałam się nosząc 80B lub 80C, potem nosząc 75C. teraz przy 75/93 z niedawną zmianą w 73/91 mam tendencje do wpadania w czarną rozpacz pod tytułem "płaski opadnięty mały" do względnego zadowolenia, że jest spory... terapia by się przydała ;) powtarzanie jakiejś mantry... Odpowiedz Link
kaja86 Re: przeciętny rozmiar Małobiuściastej 05.09.08, 16:54 Ja się zmierzyłam dziś, po raz pierwszy w życiu zresztą :P Wychodzi mi pod biustem 75, a w biuście 80, czyli tak raczej płasko. Stanika w zasadzie nie mam obecnie żadnego, bo uważam, że nie jest mi potrzebny. tzn generalnie przymierzam się, żeby jakiś kupić i chciałabym zacząć od dobrze dobranego. Generalnie bardzo fajne forum :P Przeczytałam ten wątek wydaje mi się, że w porównaniu z niektórymi, to jestem naprawdę małobiuściasta, tzn w ogóle mam jakąś taką sylwetkę gimnazjalistki :P Odpowiedz Link
friday133 Re: przeciętny rozmiar Małobiuściastej 09.09.08, 12:48 O kuraiko :) Mam identyczne zaburzenia nastroju ;) Mam 70-71/92-3 (chyba, różnie mi pomiary wychodzą). Startowałam na forum LB od chyba 78/98, w efekcie migracji miałam w pewnym momencie 75/100 a w efekcie chudnięcia - tak jak napisałam na początku. Odpowiedz Link
ambeer Re: przeciętny rozmiar Małobiuściastej 19.09.08, 13:11 Jak w sygnaturce, 71/88, rozmiar brytyjski 65E. A zanim trafiłam na LB, czyli jakieś półtora roku temu, gotowa byłam popadać w stany depresyjne z racji rzekomego posiadania mikrobiustu, który wpychałam wtedy w chomąta 70A. Odpowiedz Link
sbarazzina Re: przeciętny rozmiar Małobiuściastej 25.09.08, 22:34 Rozmiar jak w sygnaturce. Niby nie mały, ale ja ciągle mam z tym problem. I tak sobie myśle, że ten obwód jakiś taki naciągany jest ;) I że to pewnie głównie szerokie plecy. Jestem następna chętna do terapii grupowej!! Odpowiedz Link
yomajka Re: przeciętny rozmiar Małobiuściastej 27.09.08, 08:12 68/78,ale wcale nie wyglada na mały:) Odpowiedz Link
rs1211 Re: przeciętny rozmiar Małobiuściastej 27.09.08, 09:14 70/90 dla mnie raczej mały pewnie przez kształt kropelki a nie jabłuszka. Odpowiedz Link
faforzyca Re: przeciętny rozmiar Małobiuściastej 27.09.08, 17:02 Ja się dzisiaj cała zmierzyłam i nie wiem co mam myśleć ;) tzn wymiary sobie, a wygląd sobie. Otóż pod biustem 67cm, w 86, w talii 57 a w biodrach 91. W rzeczywistości mam jakieś takie rozrośnięte okolice miednicy ;) i mój biust wygląda na bardzo mały - w staniku go widać, bez i w bluzce zero. Noszę rozmiar 65DD/E, przy 60F już z proporcjami fiszbinowo-miskowymi dzieje się coś bardzo złego ;) Hmm. Chyba powinnam była urodzić się w innej epoce, bo wszelkie wcięcia w talii mi służą, a tu moda taka, że wszystko jest na mnie w talii za szerokie, za wąskie w biodrach i za małe w biuście. Może Effuniak się przekwalifikuje i uszyje mi jakąś sukienkę? ;) Odpowiedz Link
mm1124 Re: przeciętny rozmiar Małobiuściastej 27.09.08, 17:56 Oj dziewczyny, wy małego biustu nie widziałyście ja mam 78/82 :( jestem szczupła Odpowiedz Link
jola.nda Re: przeciętny rozmiar Małobiuściastej 07.10.08, 13:27 Hej mm1124 - widziałam jam mam 77/84 Odpowiedz Link
lyncis Re: przeciętny rozmiar Małobiuściastej 27.09.08, 19:42 65/74 a dzisiaj obrazilam sie na wszystkie sklepy z bielizna bo nie znalazlam NIC co by na mnie pasowalo.nie przepraszam - znalazlam jeden stanik,ktory mial jakies 5cm gabki...:( Odpowiedz Link
petite-wee Re: przeciętny rozmiar Małobiuściastej 06.10.08, 21:23 67/82 Nie jest tak źle:) Odpowiedz Link
klementynka.ja Re: przeciętny rozmiar Małobiuściastej 07.10.08, 20:11 70/84 - szału nie ma ;) Odpowiedz Link
malenstwo123 Re: przeciętny rozmiar Małobiuściastej 10.10.08, 11:54 ojej...nie wierzę! Ja mam bardzo mały biust i się z tego bardzo cieszę. Staniki kupuję bez problemu i są naprawde śliczne. Szczególnie mnie cieszy, gdy są przeceny i tylko najmniejsze zostają i kosztują grosze...już mi się szuflada nie zamyka. Mąż na razie nie protestuje bo lubi mnie w tych "maleństwach" ale naprawdę mam więcej staników niż potrzebuję. Nawet do sukni ślubnej znalazłam śliczność bez problemu. Pani nawpychała mi dodatkowych wkładek do środka a potem w sklepie do sukni krawcowa coś tam dołożyła i wyglądałam naprawdę kobieco. Tak naprawdę to cieszę się z małego biustu...dzięki temu mogę robić zakupy na działach dziewczęcych i bez problemu mogę kupować ładne ciuszki też w rozsadnych cenach... :) Wystarczy dobrze poszukać i nie ograniczać się do sklepów tylko ze stanikami, ja większość moich skarbów kupiłam idąc np...po buty :) Dodam, że mieszkam w Warszawie. Może w innych miejscowościach to problem i faktycznie nie ma małych rozmiarków. Pozdrawiam i życzę powodzenia. Może czas zacząć się cieszyć a nie marudzić... Odpowiedz Link
joankb Re: przeciętny rozmiar Małobiuściastej 10.10.08, 12:55 Tyle, że my szukamy staników bez nawpychanych wkładek... I wyglądamy równie kobieco... Zapraszamy do wątku rozmiarowego, czuje, że masz w tej szufladzie nie całkiem to co najlepsze :)) Odpowiedz Link
plica Re: przeciętny rozmiar Małobiuściastej 10.10.08, 23:52 przypomnialas mi moje ostatnie zakupy z mama. idziemy, ogladamy stoiska, a mama mi staje przy ciuszkach dzieciecych. prosi o sukienke, mierzy, dobra, prosi o zakiecik, dobry, a mi sie usmiech coraz wiekszy robi :) dla niewielkich kobietek (tu cos kolo 153 cm) to naprawde niezla koncepcja. niektore firmy dla dzieci szyja swietne eleganckie ciuchy, pewnie przeznaczone dla dziewczynek na imieniny u cioci czy wesele brata, o dziwo te ciuszki mialy calkiem kobiece ksztalty. a raczej kształciki :) Odpowiedz Link
ycik Re: przeciętny rozmiar Małobiuściastej 10.10.08, 12:31 Przyznam się, że częściej bywam na duzym lobby, ale przecież nie ma żadnej granicy do której jest się malo- lub dużobiusciasta. Mój rozmiar to 60G w trakcie migracji. Odpowiedz Link
necia20 Re: przeciętny rozmiar Małobiuściastej 11.10.08, 20:22 78/86 czyli niewiele.. rozmiar staniczkow był 75/80 A lub B, teraz jest 70B usztywniane, kupilam fraye 70C ale jest za duza, wiec miekkie tez chyba 70B musialby by byc. Kupilam 3 z F&F w tesco ale jednak nie jestem zadowolona (70C i 70B) bo nadal ksztalt jest taki sam- skocznia małysza-czyli niezadowalający.. Wiec znow wrocilam do usztywnianych. Odpowiedz Link