priller 11.04.09, 11:30 to z jaką prędkością można wyprzedzać w zielonej górze? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ziutek Re: wyprzedzał jadąc 100km/h. o jezu... IP: *.aster.pl 11.04.09, 11:37 Nie wiem, ale co innego setka na Batorego czy Trasie Polnocnej, a co innego gdzies w centrum czy na osiedlu :] Odpowiedz Link Zgłoś
priller Re: wyprzedzał jadąc 100km/h. o jezu... 11.04.09, 11:57 z załączonego w linku wideo wynika, że wyprzedzał na kompletnym zadupiu. miasta.gazeta.pl/zielonagora/1,35161,6490498,Pirat_szarzowal_na_jednym_kole_100_km_h.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Macio Re: wyprzedzał jadąc 100km/h. o jezu... IP: *.zgora.dialog.net.pl 11.04.09, 13:20 Nie tyle wyprzedzal co WYPRZEDZAL NA JEDNYM KOLE jak malpa w cyrku. Gdyby sie roztrzaskal stwarzalby nie tylko zagrozenie dla siebie ale dla jadacych za nim. Nie kumam jak mozna go bronic... mial fantazje - dalsza czesc filmu to pokazuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: wyprzedzał jadąc 100km/h. o jezu... IP: 92.244.58.* 11.04.09, 13:23 potencjalny samobójca - pal licho, może jego nerka na coś się przyda ... ale też potencjalny morderca Odpowiedz Link Zgłoś
priller drogi forumowiczu 11.04.09, 13:58 Gość portalu: x napisał(a): > potencjalny samobójca - pal licho, może jego nerka na coś się przyda > ... > ale też potencjalny morderca jasnym jest, że logika nie jest twoją mocną stroną (w przeciwieństwie do algorytmicznego stereotypizowania), ale rzeczywiści dawcy nerek funcjonują inaczej: wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,6491337,Poczatek_swiat_na_drogach__5_zabitych__161_rannych.html Odpowiedz Link Zgłoś
priller niuanse 11.04.09, 13:53 Gość portalu: Macio napisał(a): > Nie tyle wyprzedzal co WYPRZEDZAL NA JEDNYM KOLE jak malpa w cyrku. Gdyby sie r > oztrzaskal stwarzalby nie tylko zagrozenie dla siebie ale dla jadacych za nim. > Nie kumam jak mozna go bronic... mial fantazje - dalsza czesc filmu to pokazuje otóż właśnie mam się za motocykliste i to takiego, który programowo stawia się w opozycji do gównażerii terroryzującej dwuśladami miasta. dorosły jestem od lat i od lat jestem orędownikiem bezpiecznej (i cywilizowanej) jazdy. ale w tym przypadku ledwie mogę dostrzec jakiekolwiek zagrożenie dla kogokolwiek poza samym motocyklistą. miejsce w niczym nie przypomina mi ludnego miasta. chętnie też przeczytam paragraf dyskwalifikujący jazdę na jednym kole - proszę o numer ustawy, przepis kodeksu albo link. po wideo wygląda mi na to, że koleś wie, co robi. raz jeszcze zapytam, z jaką prędkością wyprzedza się w zielonej górze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sly Re: niuanse IP: *.gprs.plus.pl 11.04.09, 19:02 > otóż właśnie mam się za motocykliste i to takiego, który programowo > stawia się w opozycji do gównażerii terroryzującej dwuśladami > miasta. dorosły jestem od lat i od lat jestem orędownikiem > bezpiecznej (i cywilizowanej) jazdy. u mnie jest podobnie i tylko tu mamy wspólną płaszczyznę >ale w tym przypadku ledwie mogę > dostrzec jakiekolwiek zagrożenie dla kogokolwiek poza samym > motocyklistą. samookaleczenia leczy się na zamkniętych oddziałach psychiatrycznych,poza tym jest to droga publiczna i nie wiesz w którym momencie pojawi się ktoś na drodze >miejsce w niczym nie przypomina mi ludnego miasta. i co według ciebie usprawiedliwia to ponad dwukrotne przekroczenie prękości,czy KRD obowiązuje tylko w ludnych miastach,a ciebie w szczególności nie > chętnie też przeczytam paragraf dyskwalifikujący jazdę na jednym > kole - proszę o numer ustawy, przepis kodeksu albo link. policja zatrzymuje nie za jazdę na jednym kole(która stricte przepisami jeszcze nie jest zabroniona),tylko z stwarzanie zagrożenia w ruchu. Poza tym jakie to ma znaczenie na ilu kołach jedzie.Pijany jedzie autem na jednym czy jak wg ciebie,wyjaśnij mi proszę bo staram sie ogarnąć twoje posrane myślenie. > wygląda mi na to, że koleś wie, co robi. w moim małym miasteczku już dwóch młodych motocyklistów leży,bo myśleli że wiedzą co robią. > raz jeszcze zapytam, z jaką prędkością wyprzedza się w zielonej > górze? z taką jak w każdym mieście,a jeśli nie wiesz to ci napiszę oczojebnie DOZWOLONĄ prosze uprzejmie miłośniku cytatów Odpowiedz Link Zgłoś
opidum Re: niuanse 12.04.09, 00:33 żal mi was wszystkich, polska rzeczywistosc i polskie drogi zmuszaja do takiego zachowania - zabijmy wszystko czego nie rozumiemy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S-17 i okolice Re: niuanse, logika, praktyka IP: *.xdsl.centertel.pl 13.04.09, 14:54 sly, ty po prostu nie masz prawa jazdy! nie pitol o wyprzedzaniu gdy nie masz o nim pojęcia! jeśli dopuszczalna na obwodnicy Garwolina (Lublin-Wawa) przy 2 pasach (nie pasmach;) oddzielnych pasem zieleni i barierami (energochłonnymi,+przeciwoślepieniowe) wynosi 110kmh to samochód jadący 100kmh jest wyprzedzany lewym pasem (o ile jakiś muł tam nie ciąży 85...) bez problemu z dopuszczalną prędkością JEDNAK GDY MASZ po jednym pasie w obie strony to MUSISZ wyprzedzać z maksymalną możliwą prędkością bez utraty trakcji, a gnasz po to by skrócić czas wyprzedzania i tu możesz chwilowo jechać nawet 200! WOLNIEJ WYPRZEDZASZ, PRĘDZEJ ZGINIESZ:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sly Re: niuanse, logika, praktyka IP: *.gprs.plus.pl 13.04.09, 19:47 wiesz mam wrażenie że dyskutuję z piętnastoletnim gó...arzem.wytłumacz mi po h..j ten wykład z obwodnicą garwolina.Rozumiesz pojęcie- dopuszczalna prędkość-czy nie. jeszcze ten tekst z utratą trakcji :))))).gdzie się naczytałeś takich idiotyzmów. dla mnie powinieneś wyprzedzać przy 350 km/h jednego idioty byłoby mniej Odpowiedz Link Zgłoś
priller Re: niuanse 16.04.09, 21:01 Gość portalu: sly napisał(a): > samookaleczenia leczy się na zamkniętych oddziałach psychiatrycznych co mnie to obchodzi? > poza tym jest to droga publiczna i nie wiesz w którym momencie pojawi się ktoś na drodze prawda: nigdy nie wiadomo, w którym momencie pojawi się coś w lesie na zadupiu > i co według ciebie usprawiedliwia to ponad dwukrotne przekroczenie > prękości,czy KRD obowiązuje tylko w ludnych miastach,a ciebie w > szczególności wyrażnie nie rozumiesz kwestii: chodzi o to, czy wyprzedzanie z prędkością 10km/h ponad limit jest wydarzeniem godnym czołówki w ogólnopolskiej gazecie > policja zatrzymuje nie za jazdę na jednym kole(która stricte przepisami jeszcze > nie jest zabroniona),tylko z stwarzanie zagrożenia w ruchu. w tym rzecz, że tam nie widać żadnego zagrożenia. resztę twojego mamrotania przyjmuję za przyznanie się do wątłego przekonania do własnych argumentów albo ich braku > Poza tym jakie to ma znaczenie na ilu kołach jedzie.Pijany jedzie autem na jedn > ym czy jak wg ciebie,wyjaśnij mi proszę bo staram sie ogarnąć twoje posrane myś > lenie. kompletnie nie wiem, o co ci chodzi. nie chce mi się ogarniać twego rozkołatania. > w moim małym miasteczku już dwóch młodych motocyklistów leży,bo myśleli że wied > zą co robią. zwróć się do sanepidu w twojej dziurze; prawdopodobnie macie problem z powietrzem lub z wodą. poczytaj też o darwinie. raz jeszcze zapytam, z jaką prędkością wyprzedza się w zielonej górze? > z taką jak w każdym mieście,a jeśli nie wiesz to ci napiszę oczojebnie DOZWOLONĄ > prosze uprzejmie miłośniku cytatów jak wspomniałem wyżej: twoim problemem jest upośledzona zdolność do czytania ze zrozumieniem. nie pytałem z jaką prędkością należy wyprzedzać, a z jaką wyprzedza się. starasz się być złośliwy, ale to niepotrzebne, ponieważ w przeciwieństwie do twoich moje nerwy nie są z keczupu i mierny bełkot nie czyni na mnie wrażenia. polecam turystykę kolejkami wąskotorowymi: nie ma wyprzedzania, wagoniki zawsze toczą się na więcej niż dwóch kołach i mowy nie ma o konfliktach z innymi użytkownikami publicznej przestrzeni. jeśli nie narażam nikogo na niebezpieczeństwo, żadna menda nie będzie mówiła mi, jak mam jeździć. jeśli w szczerym polu zatrzyma mnie policja, to stawie czoła konsekwencjom jak mężczyzna, a nie będę przejmował się internetowym marudzeniom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: niuanse IP: *.swi.vectranet.pl 17.04.09, 18:36 Tylko później nie płacz jak ktoś Cię nie zauważy w lusterku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziutek Re: niuanse IP: *.aster.pl 17.04.09, 18:53 > wyrażnie nie rozumiesz kwestii: chodzi o to, czy wyprzedzanie z > prędkością 10km/h ponad limit jest wydarzeniem godnym czołówki w > ogólnopolskiej gazecie To moze i nie, ale wyprzedzanie przy 100km/h na jednym kole na drodze publicznej, a pozniej cisniecie do 200 moze juz byc. Dla mnie jest to zabawna sytuacja, gosc chcial sobie poszalec i poszalal, pod okiem policji ;) > jak wspomniałem wyżej: twoim problemem jest upośledzona zdolność do > czytania ze zrozumieniem. nie pytałem z jaką prędkością należy > wyprzedzać, a z jaką wyprzedza się. Twoje slowa z pierwszego postu "to z jaką prędkością można wyprzedzać w zielonej górze?" raczej wskazuja na pytanie z jaka predkoscia nalezy. Nie miotaj sie juz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziutek Re: niuanse IP: *.aster.pl 12.04.09, 12:10 Przeciez dobrze wiesz, ze tutaj chodzi o jedno kolo i 200km/h, a nie glupia setke przy wyprzedzaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
aski68 Re: niuanse 12.04.09, 20:03 raz jeszcze zapytam, z jaką prędkością wyprzedza się w zielonej > górze? w terenie zabudowanym... 50km/h to chyba proste ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S-17 i okolice Re: niuanse IP: *.xdsl.centertel.pl 13.04.09, 14:57 PRZEMYŚL PYTANIE - zrozum je, chodzi nie o podróżowanie lecz o wyprzedzanie, a to zupełnie inna para kaloszy. DŁUŻEJ WYPRZEDZASZ, SZYBCIEJ ZGINIESZ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sly Re: niuanse IP: *.gprs.plus.pl 13.04.09, 19:50 proponuję gościa s-17 na mistrza cytatów.Kolejny debilizm DŁUŻEJ WYPRZEDZASZ, SZYBCIEJ ZGINIESZ. w niemczech wyprzedzanie aut czasami trwa nawet minutę a dlaczego to dowiesz sie jak trochę dłużej pożyjesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: wyprzedzał jadąc 100km/h. o jezu... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.09, 14:20 A pokaz mi przepis ktory zabrania jazdy na jednym kole czy wyprzedzania na jednym kole.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ya-nek Re: wyprzedzał jadąc 100km/h. o jezu... IP: *.hsd1.nj.comcast.net 11.04.09, 13:50 Z dozwolona! Odpowiedz Link Zgłoś
priller Re: wyprzedzał jadąc 100km/h. o jezu... 11.04.09, 13:59 Gość portalu: Ya-nek napisał(a): > Z dozwolona! i tak wszyscy w zielonej górze jeżdżą? każdy, kto przekroczy limit o 10km/h trafia na czołówki zielonogórskich gazet? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bremze Chcecie podgrzać forum przed świętami ? IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.04.09, 14:36 Dyskutować na temat idiotów?Forum motoryzacyjne jest od tego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Chcecie podgrzać forum przed świętami ? IP: *.pl 11.04.09, 19:00 Priller ja popieram Cie i proponuje nie pisac wiecej na ten temat bo tu raczej ludzie niewiele maja wspolnego z motocyklami i moga tak bic piane w nieskonczonosc...Pozdrawiam wszystkich a szczegolnie motocyklistow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sly Re: Chcecie podgrzać forum przed świętami ? IP: *.gprs.plus.pl 11.04.09, 19:07 > Priller ja popieram Cie i proponuje nie pisac wiecej na ten temat bo tu raczej > ludzie niewiele maja wspolnego z motocyklami i moga tak bic piane w nieskonczon > osc...Pozdrawiam wszystkich a szczegolnie motocyklistow. gościu, to jak nie masz nic mądrego do napisania to popieraj w ciszy,niedługo pseudo prawdziwi motocykliści będą popierać palenie gumy na przejsciu dla pieszych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Chcecie podgrzać forum przed świętami ? IP: *.pl 11.04.09, 19:16 Uderz w stol a nozyce sie odezwa....Wszystkiego najlepsego z okazji Swiat Wielkanocnych. Odpowiedz Link Zgłoś
ireo nie chcemy. 12.04.09, 19:23 tylko priller i sly chcą dzięki za życzenia i wzajemnie - radości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziutek Re: Chcecie podgrzać forum przed świętami ? IP: *.aster.pl 13.04.09, 20:19 No, to zamiast wytlumaczyc lepiej powiedziec "po cholere i tak nie zalapia". Prawda jest taka, ze tutaj za bardzo nie ma jak obronic tego motocyklisty. Wy piszecie o wyprzedzaniu przy 100km/h, a inni widza wyprzedzanie na jednym kole przy 100km/h, a pozniej docisniecie do 200. Ot, pomijacie drobne szczegoly :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S-17 i okolice Re: wyprzedzał jadąc 100km/h. o jezu... IP: *.xdsl.centertel.pl 13.04.09, 15:12 Stary, jak widzisz tutaj prawie nikt nie wie co przeczytał i o czym rozmowa, zobaczyli kolesia na kółku (na końcu świata między tysiącem przedszkolaków na szosie;)i już wyłączyli myślenie:( Zero wyobraźni, strach pomyśleć po co takim auta i lusterka. PS.nie mogę doczekać się KIEDY 17 BĘDZIE S-17, przynajmniej wtedy będzie można wyprzedzać przy 125kmh;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziutek Re: wyprzedzał jadąc 100km/h. o jezu... IP: *.aster.pl 13.04.09, 20:16 Ty tez za bardzo nie widzisz co zawieraja podane linki, bo gadasz od czapy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: wyprzedzał jadąc 100km/h. o jezu... IP: *.swi.vectranet.pl 13.04.09, 20:41 No właśnie. Jak widzę ten filmik z motocyklistą jadącym około 200kmh i wyprzedzającym inne pojazdy, oraz to jak go tutaj na forum popieracie, to cała ta akcja - kierowcy patrzcie w lusterka wydaje mi się nieco śmieszna. Motor jadąc o 100kmh szybciej niż samochód zbliża się do samochodu o 27 metrów z każdą sekundą. Łatwo go nie zauważyć, nawet jak korzystasz z lusterek tak jak trzeba. Zresztą, zapraszam, do zapoznania się z artykułem waszych kolegów: www.scigacz.pl/Statystyki,wypadkow,na,motocyklach,w,2008,8569.html Przedstawione są w nim statystyki wypadków z 2008 roku, z których jasno wynika, że jeżeli chodzi o wypadki z udziałem jednośladów to w 85% przypadków winny jest motocyklista. Większość wypadków spowodował jadąc za szybko, lub/i wyprzedzając nieprawidłowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S-17 i okolice Re: wyprzedzał jadąc 100km/h. o jezu... IP: *.xdsl.centertel.pl 13.04.09, 15:01 Czyli z jaką??? pamiętaj, że mówimy o wyprzedzaniu a nie o wycieczce do babci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bloodline Re: wyprzedzał jadąc 100km/h. o jezu... IP: *.zgora.dialog.net.pl 14.04.09, 20:25 i jak znam życie to Wy wszyscy macie prawo jazdy, a nikt nie wie jakie są dozwolone prędkości na drodze. w takim razie zapraszam do lektury "Prawo o ruchu drogowym", a z drugiej strony to czytajcie ze zrozumieniem, on nie jechał w Zielonej Górze tylko go złapali na droze miedzy Zieloną a Żarami, i dla kumatych to jest trasa od Auchan w stronę Krosna ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: wyprzedzał jadąc 100km/h. o jezu... IP: *.pl 15.04.09, 09:23 Jak powiadają starzy motocykliści;,,to nie prędkość zabija a gwałtowne zatrzymanie''Dajcie spokój i nie ubliżajcie sobie bo poziom tej debaty zaczyna sięgać dna.Pozdrawiam wszystkich i proponuje się szanować.A kto ma jeździć na jednym ,dwóch czy czterech kołach to będzie jeździł bez względu na to co reszta będzie mówić i pisać.Tak już jesteśmy zbudowani. Odpowiedz Link Zgłoś