Dodaj do ulubionych

wyprzedzał jadąc 100km/h. o jezu...

11.04.09, 11:30
to z jaką prędkością można wyprzedzać w zielonej górze?
Obserwuj wątek
    • Gość: ziutek Re: wyprzedzał jadąc 100km/h. o jezu... IP: *.aster.pl 11.04.09, 11:37
      Nie wiem, ale co innego setka na Batorego czy Trasie Polnocnej, a co innego
      gdzies w centrum czy na osiedlu :]
      • priller Re: wyprzedzał jadąc 100km/h. o jezu... 11.04.09, 11:57
        z załączonego w linku wideo wynika, że wyprzedzał na kompletnym
        zadupiu.

miasta.gazeta.pl/zielonagora/1,35161,6490498,Pirat_szarzowal_na_jednym_kole_100_km_h.html
        • Gość: Macio Re: wyprzedzał jadąc 100km/h. o jezu... IP: *.zgora.dialog.net.pl 11.04.09, 13:20
          Nie tyle wyprzedzal co WYPRZEDZAL NA JEDNYM KOLE jak malpa w cyrku. Gdyby sie roztrzaskal stwarzalby nie tylko zagrozenie dla siebie ale dla jadacych za nim. Nie kumam jak mozna go bronic... mial fantazje - dalsza czesc filmu to pokazuje
          • Gość: x Re: wyprzedzał jadąc 100km/h. o jezu... IP: 92.244.58.* 11.04.09, 13:23
            potencjalny samobójca - pal licho, może jego nerka na coś się przyda
            ...
            ale też potencjalny morderca
            • priller drogi forumowiczu 11.04.09, 13:58
              Gość portalu: x napisał(a):

> potencjalny samobójca - pal licho, może jego nerka na coś się
              przyda
              > ...
              > ale też potencjalny morderca

jasnym jest, że logika nie jest twoją mocną stroną (w
              przeciwieństwie do algorytmicznego stereotypizowania), ale
              rzeczywiści dawcy nerek funcjonują inaczej:

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,6491337,Poczatek_swiat_na_drogach__5_zabitych__161_rannych.html
          • priller niuanse 11.04.09, 13:53
            Gość portalu: Macio napisał(a):

> Nie tyle wyprzedzal co WYPRZEDZAL NA JEDNYM KOLE jak malpa w
            cyrku. Gdyby sie r
            > oztrzaskal stwarzalby nie tylko zagrozenie dla siebie ale dla
            jadacych za nim.
            > Nie kumam jak mozna go bronic... mial fantazje - dalsza czesc
            filmu to pokazuje

otóż właśnie mam się za motocykliste i to takiego, który programowo
            stawia się w opozycji do gównażerii terroryzującej dwuśladami
            miasta. dorosły jestem od lat i od lat jestem orędownikiem
            bezpiecznej (i cywilizowanej) jazdy. ale w tym przypadku ledwie mogę
            dostrzec jakiekolwiek zagrożenie dla kogokolwiek poza samym
            motocyklistą. miejsce w niczym nie przypomina mi ludnego miasta.
            chętnie też przeczytam paragraf dyskwalifikujący jazdę na jednym
            kole - proszę o numer ustawy, przepis kodeksu albo link. po wideo
            wygląda mi na to, że koleś wie, co robi.

raz jeszcze zapytam, z jaką prędkością wyprzedza się w zielonej
            górze?
            • Gość: sly Re: niuanse IP: *.gprs.plus.pl 11.04.09, 19:02
              > otóż właśnie mam się za motocykliste i to takiego, który programowo
              > stawia się w opozycji do gównażerii terroryzującej dwuśladami
              > miasta. dorosły jestem od lat i od lat jestem orędownikiem
              > bezpiecznej (i cywilizowanej) jazdy.

u mnie jest podobnie i tylko tu mamy wspólną płaszczyznę

>ale w tym przypadku ledwie mogę
              > dostrzec jakiekolwiek zagrożenie dla kogokolwiek poza samym
              > motocyklistą.

samookaleczenia leczy się na zamkniętych oddziałach psychiatrycznych,poza tym jest to droga publiczna i nie wiesz w którym momencie pojawi się ktoś na drodze

>miejsce w niczym nie przypomina mi ludnego miasta.

i co według ciebie usprawiedliwia to ponad dwukrotne przekroczenie prękości,czy KRD obowiązuje tylko w ludnych miastach,a ciebie w szczególności nie

> chętnie też przeczytam paragraf dyskwalifikujący jazdę na jednym
              > kole - proszę o numer ustawy, przepis kodeksu albo link.

policja zatrzymuje nie za jazdę na jednym kole(która stricte przepisami jeszcze nie jest zabroniona),tylko z stwarzanie zagrożenia w ruchu.
              Poza tym jakie to ma znaczenie na ilu kołach jedzie.Pijany jedzie autem na jednym czy jak wg ciebie,wyjaśnij mi proszę bo staram sie ogarnąć twoje posrane myślenie.

> wygląda mi na to, że koleś wie, co robi.

w moim małym miasteczku już dwóch młodych motocyklistów leży,bo myśleli że wiedzą co robią.

> raz jeszcze zapytam, z jaką prędkością wyprzedza się w zielonej
              > górze?

z taką jak w każdym mieście,a jeśli nie wiesz to ci napiszę oczojebnie DOZWOLONĄ

prosze uprzejmie miłośniku cytatów
              • opidum Re: niuanse 12.04.09, 00:33
                żal mi was wszystkich, polska rzeczywistosc i polskie drogi zmuszaja do takiego
                zachowania - zabijmy wszystko czego nie rozumiemy
              • Gość: S-17 i okolice Re: niuanse, logika, praktyka IP: *.xdsl.centertel.pl 13.04.09, 14:54
                sly, ty po prostu nie masz prawa jazdy! nie pitol o wyprzedzaniu gdy nie masz o
                nim pojęcia! jeśli dopuszczalna na obwodnicy Garwolina (Lublin-Wawa) przy 2
                pasach (nie pasmach;) oddzielnych pasem zieleni i barierami
                (energochłonnymi,+przeciwoślepieniowe) wynosi 110kmh to samochód jadący 100kmh
                jest wyprzedzany lewym pasem (o ile jakiś muł tam nie ciąży 85...) bez problemu
                z dopuszczalną prędkością JEDNAK GDY MASZ po jednym pasie w obie strony to
                MUSISZ wyprzedzać z maksymalną możliwą prędkością bez utraty trakcji, a gnasz po
                to by skrócić czas wyprzedzania i tu możesz chwilowo jechać nawet 200!
                WOLNIEJ WYPRZEDZASZ, PRĘDZEJ ZGINIESZ:(
                • Gość: sly Re: niuanse, logika, praktyka IP: *.gprs.plus.pl 13.04.09, 19:47
                  wiesz mam wrażenie że dyskutuję z piętnastoletnim gó...arzem.wytłumacz mi po
                  h..j ten wykład z obwodnicą garwolina.Rozumiesz pojęcie- dopuszczalna
                  prędkość-czy nie.
                  jeszcze ten tekst z utratą trakcji :))))).gdzie się naczytałeś takich idiotyzmów.
                  dla mnie powinieneś wyprzedzać przy 350 km/h jednego idioty byłoby mniej
              • priller Re: niuanse 16.04.09, 21:01
                Gość portalu: sly napisał(a):

> samookaleczenia leczy się na zamkniętych oddziałach
                psychiatrycznych

co mnie to obchodzi?

> poza tym jest to droga publiczna i nie wiesz w którym momencie
                pojawi się ktoś na drodze

prawda: nigdy nie wiadomo, w którym momencie pojawi się coś w lesie
                na zadupiu

> i co według ciebie usprawiedliwia to ponad dwukrotne przekroczenie
                > prękości,czy KRD obowiązuje tylko w ludnych miastach,a ciebie w
                > szczególności

wyrażnie nie rozumiesz kwestii: chodzi o to, czy wyprzedzanie z
                prędkością 10km/h ponad limit jest wydarzeniem godnym czołówki w
                ogólnopolskiej gazecie

> policja zatrzymuje nie za jazdę na jednym kole(która stricte
                przepisami jeszcze
                > nie jest zabroniona),tylko z stwarzanie zagrożenia w ruchu.

w tym rzecz, że tam nie widać żadnego zagrożenia. resztę twojego
                mamrotania przyjmuję za przyznanie się do wątłego przekonania do
                własnych argumentów albo ich braku

> Poza tym jakie to ma znaczenie na ilu kołach jedzie.Pijany jedzie
                autem na jedn
                > ym czy jak wg ciebie,wyjaśnij mi proszę bo staram sie ogarnąć
                twoje posrane myś
                > lenie.

kompletnie nie wiem, o co ci chodzi. nie chce mi się ogarniać twego
                rozkołatania.

> w moim małym miasteczku już dwóch młodych motocyklistów leży,bo
                myśleli że wied
                > zą co robią.

zwróć się do sanepidu w twojej dziurze; prawdopodobnie macie problem
                z powietrzem lub z wodą. poczytaj też o darwinie.

górze?

> z taką jak w każdym mieście,a jeśli nie wiesz to ci napiszę
                oczojebnie DOZWOLONĄ
                > prosze uprzejmie miłośniku cytatów

jak wspomniałem wyżej: twoim problemem jest upośledzona zdolność do
                czytania ze zrozumieniem. nie pytałem z jaką prędkością należy
                wyprzedzać, a z jaką wyprzedza się.

starasz się być złośliwy, ale to niepotrzebne, ponieważ w
                przeciwieństwie do twoich moje nerwy nie są z keczupu i mierny
                bełkot nie czyni na mnie wrażenia. polecam turystykę kolejkami
                wąskotorowymi: nie ma wyprzedzania, wagoniki zawsze toczą się na
                więcej niż dwóch kołach i mowy nie ma o konfliktach z innymi
                użytkownikami publicznej przestrzeni.
                jeśli nie narażam nikogo na niebezpieczeństwo, żadna menda nie
                będzie mówiła mi, jak mam jeździć. jeśli w szczerym polu zatrzyma
                mnie policja, to stawie czoła konsekwencjom jak mężczyzna, a nie
                będę przejmował się internetowym marudzeniom.
                • Gość: kierowca Re: niuanse IP: *.swi.vectranet.pl 17.04.09, 18:36
                  Tylko później nie płacz jak ktoś Cię nie zauważy w lusterku.
                • Gość: ziutek Re: niuanse IP: *.aster.pl 17.04.09, 18:53
                  > wyrażnie nie rozumiesz kwestii: chodzi o to, czy wyprzedzanie z
                  > prędkością 10km/h ponad limit jest wydarzeniem godnym czołówki w
                  > ogólnopolskiej gazecie

To moze i nie, ale wyprzedzanie przy 100km/h na jednym kole na drodze
                  publicznej, a pozniej cisniecie do 200 moze juz byc. Dla mnie jest to zabawna
                  sytuacja, gosc chcial sobie poszalec i poszalal, pod okiem policji ;)

> jak wspomniałem wyżej: twoim problemem jest upośledzona zdolność do
                  > czytania ze zrozumieniem. nie pytałem z jaką prędkością należy
                  > wyprzedzać, a z jaką wyprzedza się.

Twoje slowa z pierwszego postu "to z jaką prędkością można wyprzedzać w zielonej
                  górze?" raczej wskazuja na pytanie z jaka predkoscia nalezy.
                  Nie miotaj sie juz.
            • Gość: ziutek Re: niuanse IP: *.aster.pl 12.04.09, 12:10
              Przeciez dobrze wiesz, ze tutaj chodzi o jedno kolo i 200km/h, a nie glupia
              setke przy wyprzedzaniu.
            • aski68 Re: niuanse 12.04.09, 20:03
              > górze?

w terenie zabudowanym... 50km/h to chyba proste ?
              • Gość: S-17 i okolice Re: niuanse IP: *.xdsl.centertel.pl 13.04.09, 14:57
                PRZEMYŚL PYTANIE - zrozum je, chodzi nie o podróżowanie lecz o wyprzedzanie, a
                to zupełnie inna para kaloszy. DŁUŻEJ WYPRZEDZASZ, SZYBCIEJ ZGINIESZ.
                • Gość: sly Re: niuanse IP: *.gprs.plus.pl 13.04.09, 19:50
                  proponuję gościa s-17 na mistrza cytatów.Kolejny debilizm
                  DŁUŻEJ WYPRZEDZASZ, SZYBCIEJ ZGINIESZ.

w niemczech wyprzedzanie aut czasami trwa nawet minutę a dlaczego to dowiesz sie
                  jak trochę dłużej pożyjesz
          • Gość: ktos Re: wyprzedzał jadąc 100km/h. o jezu... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.09, 14:20
            A pokaz mi przepis ktory zabrania jazdy na jednym kole czy
            wyprzedzania na jednym kole....
    • Gość: Ya-nek Re: wyprzedzał jadąc 100km/h. o jezu... IP: *.hsd1.nj.comcast.net 11.04.09, 13:50
      Z dozwolona!
      • priller Re: wyprzedzał jadąc 100km/h. o jezu... 11.04.09, 13:59
        Gość portalu: Ya-nek napisał(a):

> Z dozwolona!

i tak wszyscy w zielonej górze jeżdżą? każdy, kto przekroczy limit o
        10km/h trafia na czołówki zielonogórskich gazet?
        • Gość: bremze Chcecie podgrzać forum przed świętami ? IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.04.09, 14:36
          Dyskutować na temat idiotów?Forum motoryzacyjne jest od tego!
          • Gość: Gość Re: Chcecie podgrzać forum przed świętami ? IP: *.pl 11.04.09, 19:00
            Priller ja popieram Cie i proponuje nie pisac wiecej na ten temat bo tu raczej ludzie niewiele maja wspolnego z motocyklami i moga tak bic piane w nieskonczonosc...Pozdrawiam wszystkich a szczegolnie motocyklistow.
            • Gość: sly Re: Chcecie podgrzać forum przed świętami ? IP: *.gprs.plus.pl 11.04.09, 19:07
              > Priller ja popieram Cie i proponuje nie pisac wiecej na ten temat bo tu raczej
              > ludzie niewiele maja wspolnego z motocyklami i moga tak bic piane w nieskonczon
              > osc...Pozdrawiam wszystkich a szczegolnie motocyklistow.

gościu, to jak nie masz nic mądrego do napisania to popieraj w ciszy,niedługo
              pseudo prawdziwi motocykliści będą popierać palenie gumy na przejsciu dla pieszych.
              • Gość: Gość Re: Chcecie podgrzać forum przed świętami ? IP: *.pl 11.04.09, 19:16
                Uderz w stol a nozyce sie odezwa....Wszystkiego najlepsego z okazji Swiat Wielkanocnych.
                • ireo nie chcemy. 12.04.09, 19:23
                  tylko priller i sly chcą

dzięki za życzenia i wzajemnie - radości
            • Gość: ziutek Re: Chcecie podgrzać forum przed świętami ? IP: *.aster.pl 13.04.09, 20:19
              No, to zamiast wytlumaczyc lepiej powiedziec "po cholere i tak nie zalapia".
              Prawda jest taka, ze tutaj za bardzo nie ma jak obronic tego motocyklisty. Wy
              piszecie o wyprzedzaniu przy 100km/h, a inni widza wyprzedzanie na jednym kole
              przy 100km/h, a pozniej docisniecie do 200. Ot, pomijacie drobne szczegoly :)
        • Gość: S-17 i okolice Re: wyprzedzał jadąc 100km/h. o jezu... IP: *.xdsl.centertel.pl 13.04.09, 15:12
          Stary, jak widzisz tutaj prawie nikt nie wie co przeczytał i o czym rozmowa,
          zobaczyli kolesia na kółku (na końcu świata między tysiącem przedszkolaków na
          szosie;)i już wyłączyli myślenie:( Zero wyobraźni, strach pomyśleć po co takim
          auta i lusterka. PS.nie mogę doczekać się KIEDY 17 BĘDZIE S-17, przynajmniej
          wtedy będzie można wyprzedzać przy 125kmh;)
          • Gość: ziutek Re: wyprzedzał jadąc 100km/h. o jezu... IP: *.aster.pl 13.04.09, 20:16
            Ty tez za bardzo nie widzisz co zawieraja podane linki, bo gadasz od czapy.
          • Gość: kierowca Re: wyprzedzał jadąc 100km/h. o jezu... IP: *.swi.vectranet.pl 13.04.09, 20:41
            No właśnie. Jak widzę ten filmik z motocyklistą jadącym około 200kmh
            i wyprzedzającym inne pojazdy, oraz to jak go tutaj na forum
            popieracie, to cała ta akcja - kierowcy patrzcie w lusterka wydaje
            mi się nieco śmieszna. Motor jadąc o 100kmh szybciej niż samochód
            zbliża się do samochodu o 27 metrów z każdą sekundą. Łatwo go nie
            zauważyć, nawet jak korzystasz z lusterek tak jak trzeba.

Zresztą, zapraszam, do zapoznania się z artykułem waszych kolegów:
            www.scigacz.pl/Statystyki,wypadkow,na,motocyklach,w,2008,8569.html
            Przedstawione są w nim statystyki wypadków z 2008 roku, z których
            jasno wynika, że jeżeli chodzi o wypadki z udziałem jednośladów to w
            85% przypadków winny jest motocyklista. Większość wypadków
            spowodował jadąc za szybko, lub/i wyprzedzając nieprawidłowo.
      • Gość: S-17 i okolice Re: wyprzedzał jadąc 100km/h. o jezu... IP: *.xdsl.centertel.pl 13.04.09, 15:01
        Czyli z jaką??? pamiętaj, że mówimy o wyprzedzaniu a nie o wycieczce do babci.
        • Gość: bloodline Re: wyprzedzał jadąc 100km/h. o jezu... IP: *.zgora.dialog.net.pl 14.04.09, 20:25
          i jak znam życie to Wy wszyscy macie prawo jazdy, a nikt nie wie jakie są
          dozwolone prędkości na drodze. w takim razie zapraszam do lektury "Prawo o ruchu
          drogowym", a z drugiej strony to czytajcie ze zrozumieniem, on nie jechał w
          Zielonej Górze tylko go złapali na droze miedzy Zieloną a Żarami, i dla kumatych
          to jest trasa od Auchan w stronę Krosna ;P
          • Gość: Gość Re: wyprzedzał jadąc 100km/h. o jezu... IP: *.pl 15.04.09, 09:23
            Jak powiadają starzy motocykliści;,,to nie prędkość zabija a gwałtowne zatrzymanie''Dajcie spokój i nie ubliżajcie sobie bo poziom tej debaty zaczyna sięgać dna.Pozdrawiam wszystkich i proponuje się szanować.A kto ma jeździć na jednym ,dwóch czy czterech kołach to będzie jeździł bez względu na to co reszta będzie mówić i pisać.Tak już jesteśmy zbudowani.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka