Dodaj do ulubionych

który wasz cykl starań o maleństwo?

23.02.05, 11:42
Wiem że wątek jest może już kilka razy rozpatrywany ale dla mnie stał sie on
niedawno bardzo bliski. Mam 24 lata i niedawno zaczęłam sie starać o
dzidziusia (obecnie to 2 cykl). Rok temu odstawiłam tabletki i
zabezpieczaliśmy się innymi środkami. A teraz - kiedy już chcemy maleństwo to
się nie udało. Sama nie wiem co o tym myśleć - kiedy człowiek nie chce to
bierze tabletki i myśli że to tak prosto a jak już chce to nic nie
wychodzi..Jestem obecnie trochę przybita i tracę nadzieję na bycie w ciąży..
Wcześniej miałam niedoczynność tarczycy ale podobno mam wyleczoną.. teraz
znów robiłam wyniki.. Jak macie podobne odczucia to proszę - podzielcie się!
Zapraszam wszystkie!
Obserwuj wątek
    • 1monika Re: który wasz cykl starań o maleństwo? 23.02.05, 11:47
      Czesc. Ja mam 30 lat, 3 letnia coreczke {z 1 cyklu staran :)) } a teraz 4 cykle
      staram sie o drugie dziecko. Od wczoraj rozkreca mi sie @ wiec w marcu
      powinnam zaczac 5 cykl, ale nie mam juz sily i zaczynam sie podlamywac...

Zycze wszystkim powodzenia i II na tescie...

Pozdrawiam.
      • ggosiek Re: który wasz cykl starań o maleństwo? 23.02.05, 13:10
        Ja napiszę tak jeśli ktoś powie że dziecko jest łatwo zrobić to chyba
        zamorduję. Ze swoim mężem spotykalam się 4 lata i po roku czasu współżyliśmy
        używajać prezerwatywy. Nie było wpadki. Teraz w sierpniu tego roku miną 2 lata
        od naszego ślubu. W wrześniu zaczęliśmy się starać o dzidzię i dopiero w 3
        cyklu zaszłam e ciążę. Przeżywałam to samo co ty. Czasami przychodziły mi
        czarne myśli, że być może nie mozemy., chociaż dopiero to były początki starań.
        Poradze ci tak, musicie z seksu czerpać radość, nic pod przymusem, bo jak
        zaczniecie myśleć tylko o dziecku to nici, psychika się zablokuje. Wiem bo
        sama to przechodziłam. więc zupełny luzik a dzidzia przyjdzie.
        • zuza03 Re: który wasz cykl starań o maleństwo? 23.02.05, 13:23
          ggosiek co do seksu to zawsze jest z tego przyjemnosc ale powiedz jak to
          zrobilas ze nie myslalas o ciazy ??
    • sss8 Re: który wasz cykl starań o maleństwo? 23.02.05, 11:49
      hej nikki!
      ja staram sie od listopada i tez nic.
      jednak nie łam sie,to dopiero drugi cykl.przede wszystkim to sie wyluzuj. moja
      gin powiedziala,ze jak sie za bardzo chce to tez nie wychodzi,no i u mnie sie
      to niestety sprawdza.
      bedzie ok. na pewno
      • nikkii Re: który wasz cykl starań o maleństwo? 23.02.05, 11:53
        cześć dziewczyny.. Cieszę się że zajrzałyście... No więc trzymajmy sie razem i
        nie traćmy nadzieji! Na pewno się uda!!
        • espressoo Re: który wasz cykl starań o maleństwo? 23.02.05, 12:19
          Miśki drogie, wpadnijcie na forum dla starających się. Tam wszystkiego się
          dowiecie. Jak długo, czemu tak długo, jak zrobic żeby było szybciej, jakie
          badania wykonać, co pić, co jesć itp.
    • sss8 Re: który wasz cykl starań o maleństwo? 23.02.05, 12:31
      ja jednak odpadam w tym cyklu
      • zuza03 Re: który wasz cykl starań o maleństwo? 23.02.05, 12:54
        ja tez juz odpadlam dwa dni temu....:( ale bylam zla!! zalamana i wogole.
        No ale coz jazda od poczatku sie zaczyna, czy tak bedzie juz z miesiaca na
        miesiac? (to moj pierwszy cykl staran). Myslalam ze zalapie od razu bo od 4 lat
        bez tabletek zyje a tu sie okazuje ze jednak jak sie chce to nie ma :(( Nie
        pozostaje nic innego jak sie pocieszac wzajemnie prawda dziewczyny?? Moj maz to
        nie wiem czy nie rozumie co czuje czy po prostu nie okazuje ze tez sie
        wkurzyl?? Jak wasi mezowie reaguja na wasze zalamki??Czy to tylko moj taki
        opanowany ??
        • magda292 Re: który wasz cykl starań o maleństwo? 23.02.05, 13:15
          Dziewczyny, nie piszcie, że starałyście się AŻ 3 cykle, bo mnie to naprawdę
          wkurza. Ja staram się 1,5 roku i nic! I co mam zrobić?! Wszystkie wyniki O.K.
          • zuza03 Re: który wasz cykl starań o maleństwo? 23.02.05, 13:22
            Madzia moze rzeczywiscie przestac o tym myslec, tylko z drugiej strony te mysli
            same przychodza.....
            • tromysza Re: który wasz cykl starań o maleństwo? 23.02.05, 13:41
              A ja staram się od września. Od września z jednym cyklem przerwy. Znów się nie
              udało. To był chyba 6 raz. Dla mnie bardzo dużo, a przecież być może to nie
              koniec. Ale moja lekarka też powtarzała- za bardzo chcesz.
              Jestem zdrowa, mąż też. Kochamy się więc dlaczego?
              Ale na te pytanie nie ma sensowenej odpowiedzi, a ja już przestałam tak
              obsesyjnie myśleć i upierać się, by znaleźć odpowiedź. Nie będę działać wbrew
              losowi. Będzie jak będzie. Koniec. I jest mi z tym łatwiej. Mam nadzieję, że
              będzie.
              3 cykle to bardzo krótko, 6 dla niektórych też. Ale czas rozumiemy (odbieramy)
              tak bardzo indywidualnie. Ja jednak staram się nie zapominać, że są tacy,
              którzy starają się rok, dwa, trzy. I modlę się o to, by nie starać się tak
              długo. Ale już wiem, że nawet to zniosłabym z pokorą. Bo jestem szczęśliwą
              kobietą: mam męża którego kocham i który kocha mnie. Przyjaźnimy się,
              rozumiemy. Mam cudowną rodzinę, zdrowie, i wiele innych rzeczy. Nie mam dziecka.
              Ale już nie mogę sobie mówić: jak wreszcie zajdę w ciążę będę do końca
              szczęśliwa.
              Bo wtedy będę miała już wszystko?
              Przecież nie można mieć wszystkiego. Zawsze się coś znajdzie.
              Tak więc starałam się teraz 6 cykl. I nie wyszło. Płakałam, klęłam,
              złorzeczyłam. A teraz czuję spokój.
              Wierzę, że w końcu zajdę w ciąże. I to wtedy, kiedy będę się tego najmniej
              spodziewała.
              Życzę nam wszystkim cierpliwości.
              I oczywiście spełnienia marzeń.
              • tola79 Re: który wasz cykl starań o maleństwo? 23.02.05, 13:47
                Tromyszko, podpisuję się obiema rękami pod tym, co napisałaś. Staramy się tyle
                samo czasu i też powiedziałam sobie, że będzie, co ma być. Bardzo, bardzo chcę,
                ale nie mogę się tak nakręcać, bo czasem po prostu wymiękam... Uda nam się,
                wierzę w to :-)
              • zuza03 Re: który wasz cykl starań o maleństwo? 23.02.05, 13:47
                tromysza piszesz ze nie bedziesz sie upierac i wogole ale nadal o tym myslisz i
                bardzo bardzo chcesz. Coz osobiscie uwazam ze kobieta przestanie o tym myslec
                jak juz sie kompletnie zalamie i zrezygnuje, a tak to nie pozostaje nam kobitki
                nic innego jak myslec pozytywnie, miec nadzieje i co miesiac czekac z nadzieja
                ze teraz @ nie bedzie i w finale ujrzec rozowa kreche na tesciku :D
                • nikkii Re: który wasz cykl starań o maleństwo? 23.02.05, 13:55
                  tromysza, ja już też zaczęłam tak myśleć. Jeszcze ta presja rodziny - ciągłe
                  dopytywanie się o potomka i czy "przypadkiem nie mam mdłości"...Teraz
                  powiedziałam że będzie co ma być i że niczego nie przyspieszę a jak będę na
                  siłę chciała to się nie uda... Także kiedyś może się uda.. A jak nie - to
                  trudno! jest tyle dzieci niekochanych, wtedy zaadoptujemy.
                • tromysza Re: który wasz cykl starań o maleństwo? 23.02.05, 13:57
                  pewnie, że tego chcę. Ale jest chyba jakaś różnica między obsesyjnym "muszę
                  mieć", a pokornym "bardzo bym chciała, ale będę cierpliwie czekać". :-)))
                  • zuza03 Re: który wasz cykl starań o maleństwo? 23.02.05, 14:09
                    no ja nie wychodze z zalozenia ze "musze" ale kurcze chce tak bardzo ze za
                    kazdym razem mam tak wielka nadzieje ze moze to juz i niestety sie
                    rozczarowywuje :(
                    • zuza03 Re: który wasz cykl starań o maleństwo? 23.02.05, 14:11
                      i nie daje rady myslec ze "co bedzie to bedzie.
                      Owszem tak sobie wmawiam ze co bedzie to bedzie ale przy kazdym nawet
                      najmniejszym objawie ciazy fiskuje i czekam z niecierpliwoscia :)
    • mamka22 Babeczki, trzymam za WAS kciuki!!!!! 23.02.05, 14:00
      Kochane,
      Trzymam za was kciuki,
      ja też długo sie starałam i w końcu sie udało.
      Bądźcie dobrej myśli i nie stresujcie się, choć wiem, że to trudne.
      Na was też przyjdzie czas, czego Wam serdecznie zyczę !!!!!!!!!

mamka22
      • judyta10 Re: Babeczki, trzymam za WAS kciuki!!!!! 23.02.05, 14:26
        cZeść dziewczynki dołącze do was jak czytam ,że staracie sie 4 czy 6 cykli to
        też bym tak chciała u mnie mineły dwa lata tak więc jestem weteranką.
        • zuza03 Re: Babeczki, trzymam za WAS kciuki!!!!! 23.02.05, 14:29
          judytko a badania robiliscie?? byly ok ?? jak ty sobie z tym radzisz?? masz
          jakis sprawdzony sposob jako weteranka ?? :D
    • sabina74 Re: który wasz cykl starań o maleństwo? 23.02.05, 14:23
      Obie ciąże w pierwszym cyklu starań.
      • zuza03 Re: który wasz cykl starań o maleństwo? 23.02.05, 14:26
        Sabinko blagam zdradz mi mi ten zloty srodek na ciaze w pierwszym cyklu :D
        • judyta10 Re: który wasz cykl starań o maleństwo? 23.02.05, 14:48
          Badania robiłam ;hormony ,nasienie toxo ,cyto listerio,
          chlamydie,immunologia,kariotyp wszystko ok,jedynie prolaktyna podwyzszona i to
          ona uniemożliwia zajście a poronienia niewiadomo.Jakoś jeszcze ciągne tan
          wózek,ale naprawdę czsamijest bardzo cięzko kążda @ to płacz,ale z drugiej
          strony @to nowy cykl i nowa nadzieja,która dodaje sił.
          • zuza03 Re: który wasz cykl starań o maleństwo? 23.02.05, 15:02
            Judytko to rzeczywiscie juz przeszlas bardzo duzo, podziwiam cie ze jeszcze sie
            trzymasz a ja rowniez trzymam za was kciuki bardzo bardzo mocno :)
            • pkaneta Re: który wasz cykl starań o maleństwo? 23.02.05, 15:24
              Dziewczynki dołączam do was. Ja staram sie już 5 cykl i każdy kolejny cykl
              budzi nadzieję a każda kolejna @ łezkę w oku. Ale kiedy czytam posty niektórych
              z Was - tych starających się już od roku, dwóch, trzech, to uważam się za
              olbrzymią szczęściarę. Ja staram się DOPIERO!!!5 cykl - tak właśnie o tym
              myślę. Mam już jedną córcię, więc wiem że prędzej czy później znów zostanę
              mamą. Życzę Wam wszystkim większej pogody ducha, przedewszystkim optymizmu.
              Zobaczycie - wkrótce będziemy opowiadać sobie jak to cudownie jest czuć
              kopniaczki. Życzę tego nam wszystkim. I gorąco Was pozdrawiam
    • abneptis Re: który wasz cykl starań o maleństwo? 23.02.05, 15:44
      Nieświadomie próbujemy od września-ślubu.
      swiadomie zaczynam 2 cykl starań... nie załamuje sie, jestem cierpliwa mąż też.
      Pozdrawiam

----------------------------------
      Sprzed Muzeum im. Kornela Makuszyńskiego w Zakopanem zniknęła rzeźba Koziołka
      Matołka. Zostało tylko jedno kopytko...
      • zuza03 Re: który wasz cykl starań o maleństwo? 23.02.05, 15:56
        No dziewczeta koniec pracy spadam do domciu, "robic" malenstwo :D maz czeka z
        obiadkiem a przed snem...... :DDD
        • nikkii Re: który wasz cykl starań o maleństwo? 24.02.05, 09:32
          kurcze, jestem dopiero po okresie a cały czas boli mnie podbrzusze... Mam
          nadzieję że żadnego zapalenia nie załapałam... Buziaki i pozdrawiam wszystkie!
          • monique23 Re: który wasz cykl starań o maleństwo? 01.03.05, 17:20
            acha Nikki,
            jesli to nie tajemnica,
            ciekawa jestem ile masz lat...
    • myszzz Re: który wasz cykl starań o maleństwo? 26.02.05, 17:58
      Witajcie dziewczyny, wszystkie tutaj mamy jeden cel, jedno pragnienie i jedno
      marzenie, fajnie ze jest taka mozliwosc abysmy o tym mogly porozmawiac i
      wspierac sie na duchu oraz zyczyc sobie tego aby nam wszystkim sie udalo, wiem
      ze jednym wczesniej innym pozniej ale uda nam sie :) Mam 24 lata i teraz bedzie
      nasz 3 cykl w ktorym bedziemy sie starali o dzidzie. Nie rozpaczam ze pierwszy
      ani drugi raz sie nie udalo choc bardzo tego chcialam i za kazdym razem po cichu
      sobie myslalam ze moze jednak sie udalo... bede czekac do konca marca, kto wie
      moze tym razem. Zycze tego Wam i sobie z calych sil, pozdrawiam
      • pszczolaasia1 Re: który wasz cykl starań o maleństwo? 26.02.05, 18:14
        czesc witam, w drugin cyklu zaszłam w ciąże, poroniłam. teraz robie badania i
        czekam na zgode gina kiedy moge zacząć od początku...
    • monique23 Re: który wasz cykl starań o maleństwo? 28.02.05, 10:52
      Witam wszystkie Dziewczyny!!!
      Mam nadzieje, ze podtrzymam Was na duchu...
      Sluchajcie- o dzidziusia staralismy sie z mężem 1,5 roku!!!
      Nie macie pojęcia ile negatywnych testów wyrzucaliśmy do kosza,
      a za każdym razem rozpacz :-(
      Odstawiłam pigułki, rzuciłam kawę, zdrowe odżywianie,
      zażywałam kwas foliowy i zaczeliśmy się starać,
      pół roku od odstawienia pigułek to taki okres,
      do którego zastrzeżeń nie ma żaden lekarz,
      nawet najbardziej konserwatywny.
      Jednak nic z tych starań nie wychodziło :-(
      Juz straciłam nadzieję... a jestem teraz w 9 tygodniu ciąży!!!
      Szalejemy z radości.
      Warto było czekać :-))))))
      Dziewczyny bierzcie kwas foliowy,
      dobrze go brac conajmniej na 3 m-ce przed zajsciem w ciaze,
      zapobiega wadom wrodzonym ukladu nerwowego dziecka.
      Nie stresujcie sie!
      To w koncu przyjdzie wtedy, kiedy bedzie odpowiednia pora.
      A poza tym stres, przemeczenie tez wplywa ujemnie,
      wiec warto by bylo zrobic sobie pare dni wolnego
      i do dzieła...!!!
      Zycze Wam z calego serca powodzenia!!!
      • nikkii Re: który wasz cykl starań o maleństwo? 28.02.05, 13:37
        dzięki za otuchę, ja sie stresuję i to bardzo.. niby staram się rozlużnic i
        takie tam ale i tak cały czas o tym muslę.. Ale masz na pewno rację - przyjdzie
        kiedy ma być...
        • monique23 Re: który wasz cykl starań o maleństwo? 01.03.05, 17:11
          Nikki!!!

Zaufaj mi...
          Doskonale Cie rozumiem, bo sama przez to przechodzilam.
          A wszystko przyszlo tak nieoczekiwanie,
          wlasciwie jak juz praktycznie sie poddalam
          i moze troche wyluzowalam, a to 50% sukcesu (???)
          Ale w koncu sie udalo.
          Wierze, ze bedziesz mogla mi napisac wkrotce to samo.
          Szczerze Wam tego zycze.
          I naprawde pomyslcie o wypoczynku,
          bo bylismy bardzo zapracowani,
          a udalo sie nam "zafasolkować" po swietach,
          po kilkudniowym urlopie :-)
    • karina50 Re: który wasz cykl starań o maleństwo? 01.03.05, 17:48
      Cześć dołączam do Was.Mam 32 lata i 5 cykli starań za sobą.Mamy już 5-letniego
      synka wtedy udało się nam za pierwszym razem.Teraz rozpoczynam 6 cykl starań i
      trochę się już załamuję,ale czytając wasze pełne optymizmu wypowiedzi znowu
      wstąpiła we mnię nadzieja.Myślę że trzeba mocno wierzyć a wszystko się nam
      uda.Trzymam za nas kciuki
    • monika276 Re: który wasz cykl starań o maleństwo? 01.03.05, 22:38
      a ja dzisiaj robilam test ...i niestety I krecha a @ jeszce niema..
      Od ok 4 dni mam podwyzszoną temperature ok 37 boli mnie brzucho raz po jednej
      raz po drugiej stronie i taki lekki ból jak na @
      P o ra z c i e bo nie wiem czy mam jeszce poczekac z ok tydzien (oczywiscie jak
      by @ nie bylo) ..czy ten dzisiejszy test (Pre-test ponoc b.dobry) juz
      osatecznie wyjasnilmi sprawe ciąży w tym miesiącu? moze powinnam drugi zrobic?
      • nikkii Re: który wasz cykl starań o maleństwo?-monique 02.03.05, 09:24
        hej, absolutnie nie jest to żadną tajemnicą! Mam 24 lata.. i już drugi cykl
        starań.. No więc podziwiam Cię - bo jakoś nie umiem odpuścić! baredzo się
        staram ale najgorsze jest to że cały czas o tym myślę.. Może jak przestanę to
        byłoby lepiej - tylko pytanie - jak przestać o tym myśleć... Buziaczki i
        pozdrawiam
        • agabilinska2 Re: który wasz cykl starań o maleństwo?-monique 02.03.05, 11:31
          hej ja mam 27 lat i to mój I cykl starań kupiłam nawet testy owulacyjne , ale
          jak na razie to owu ani sladu jedynie znaczący ból w jajnikach i mam nadzieje
          że to oznacza zblizające się jajeczko:) strasznie nastawiłam sie na ta ciążę i
          chyba bedzie mi trudno jak sie okaze ze nic z tego , a moze juz jestem w
          ciąży...:) pozdrawiam aga
          • monique23 Re: który wasz cykl starań o maleństwo?-monique 02.03.05, 11:47
            Testy owulacyjne to mysle bardzo przydatna sprawa,
            bo ja wlasciwie nigdy nie bylam pewna czy to napewno TEN dzien.
            A majac pewnosc co do konkretnego terminu rezultat napewno bedzie lepszy.
            Niestety nie powinno sie produkowac dzidzi codziennie,
            bo plemniki nie nadążaja dojrzec :-))))
            A tak wg kalendarzyka 3 dni przed non stop kolor,
            tescik owulacyjny z pewnym jajeczkiem i znow do dziela,
            a potem na deser poprawka :-))))
            i powinno sie udac!!!
            • agabilinska2 Re: który wasz cykl starań o maleństwo?-monique 02.03.05, 12:18
              wiesz najgorsze to jest to że ja już 3 testy zrobiłam i po teście ani sladu
              jajka, juz zaczynam sie denerwować , może niepotrzebnie, dzisiaj zrobie kolejny
              test i mam nadzieje ujrzec dwie piękne kreseczki co by dało znak "do roboty" no
              ale do 17 musze czekać, teraz jestem w pracy, a jajnik lewy boli jak diabli i w
              ogole jest midziwnie niedobrze w głowie mi sie kreci, normalnie psychoza
              powinnam sobie dac na wstrzymanie jutro wam powiem jak z moim testem /niemam w
              domu internetu niestety/ :) trzymajcie kciuki :)
              • myszunia1982 Re: który wasz cykl starań o maleństwo?-monique 02.03.05, 12:59
                kochaniutkie ja was nie chce załamywać ale ja miałam 17 lat jak byłam w ciąży z
                pierwszym dzieckiem i wcale nie było tak łatwo mi zajść bo staraliśmy sie o
                niego 8 miesięcy ale wam zycze zeby było szybciej
                • agabilinska2 Re: który wasz cykl starań o maleństwo?-monique 02.03.05, 13:15
                  wiesz mam nadzieje ze nie bedzie to tak dlugo trwało .... ale zobaczymy musze
                  sie uzbroić w cierpliwość
                • monique23 Re: który wasz cykl starań o maleństwo?-monique 02.03.05, 16:17
                  Bylas Myszko wtedy bardzo młoda
                  i moglas miec jeszcze pewne nieregularnosci.
                  W tym wieku czasem ma sie cykl bezowulacyjny,
                  a czasem owulacja prawie jedna za druga.
                  Grunt, ze Ci sie udalo :-)
                  Powiem Ci szczerze, ze Cie podziwiam,
                  bo ja w tym roku skoncze 27 lat,
                  o dziecko staralismy sie przez 1,5 roku,
                  ale tak wlasciwie to moj mąż juz nalegał,
                  bo mnie to az tak bardzo sie nie spieszylo.
                  Widocznie musialam do tego dojrzec
                  i dopiero teraz moge w pelni sie cieszyc.
                  • myszunia1982 Re: który wasz cykl starań o maleństwo?-monique 02.03.05, 19:03
                    moze i były bez owulacyjne ale napewno nie nieregularne bo teraz sa bardziej
                    nie regularne niz wczesniej
              • monique23 Re: który wasz cykl starań o maleństwo?-monique 02.03.05, 16:13
                A powiedz mi czy bralas wczesniej pigulki?
                Jesli tak to jak dlugo i ile juz ich nie bierzesz?
                Bo ja po odstawieniu pigulek bardzo dlugo mialam cykle bezowulacyjne.
              • monique23 Re: który wasz cykl starań o maleństwo?-monique 02.03.05, 16:29
                Dziewczyny no tak bardzo bym chciala Was pocieszyc!
                Ale pamietam jak mnie nikt nie potrafil przemowic do rozsadku.
                Kilkanascie miesiecy prob, kilkanascie negatywnych testow,
                za kazdym razem placz i rozpacz.
                Ale nie tędy droga!!!
                Ostatniego testu wcale nie chcialam zrobic,
                raz ze okres spoznil sie 1 dzien,
                a ja ciagle mialam problemy z regularnoscia,
                a dwa - to zakladalam z gory, ze i tak bedzie negatywny.
                Test mi kupil mąż i na sile mnie wygonili z rodzicami do lazienki,
                zebym go zrobila.
                Tak w duszy to liczylam po cichu, ze a noz tym razem sie uda,
                ale tak bylo przy kazdej probie, jak zawsze nieudanej.
                Teraz to juz wiedzialam, ze sie udalo na 100%,
                bo zawsze jak robilam test to powoli sie pokazywala 1 kreska,
                3 minuty czekania i nic,
                to moze 5 minut dla pewnosci i echo...
                a tym razem jak tylko wkropilam mocz od razu sie pojawily bladziutkie 2
                kreseczki,
                poczekalam jeszcze te 3 minuty
                i wtedy juz byly 2 czerwone krechy :-))))
                Jestem naprawde taka szczesliwa
                i wiem co to znaczy tyle czasu czekac i czekac.
                Ja sie doczekalam i tego tez Wam zycze.
                Sprobujcie ograniczyc kawe (papierosy i alkohol)w ogole nie wchodza w gre,
                no i przydalaby sie redukcja stresu,
                choc w dzisiejszych czasach to trudne.
    • monique23 Re: który wasz cykl starań o maleństwo? 02.03.05, 11:42
      Tak spytalam o wiek,
      bo to zadna tajemnica, ze "zaskakują" szybciej 20 latki.
      Po 25-tce podobno mozliwosci spadaja juz o 20%.
      Ale to statystyki, a u kazdej kobiety to sprawa indywidualna.
      Ja wyszłam za maz mając 24 lata,
      troche sie pobawilismy,
      a potem zaczelismy starac o dzidziusia.
      Tak jak pisalam 1,5 roku prob i nic.
      Ale u mnie w koncu byl happy end!!!
      Wiecie, zawsze chcialam urodzic dziecko do 28ego roku zycia.
      Wiadomo, ze teraz inne czasy i kobiety decyduja sie zwykle pozno na dziecko.
      Ale z medycznego punktu widzenia najlepszy okres na pierwsze dziecko
      jest miedzy 18 a 28 rokiem zycia.
      Wiec dziewczyny wszystkie kryteria spelnione.
      Wiem, ze bede monotematyczna,
      ale zrozumcie ze jesli tak strasznie chcecie,
      to rownoczesnie strasznie to stresuje.
      A stres to czynnik niemalze wykluczajacy.
      Pocieszczie sie, ze do tej 28-ki macie troche czasu
      i niech sie dzieje wola Boża.
      Starsze kobitki tez niech sie nie zalamuja,
      bo z pierwszym dzieckiem trzeba byc ostrzonym po 35-tce,
      ale medycyna i takim kobietom pomaga.
      A ja sie ciesze,
      bo urodzilam sie w listopadzie,
      wiec jak urodze we wrzesniu to jeszcze jako 26-letnia mamusia,
      a za 2 m-ce dopiero skoncze 27 lat cha cha :))))
      Naprawde wszystkim Wam zycze takiego szczescia jakie spotkalo mnie i mojego
      meza!
      To naprawde cudowne uczucie.
    • myszunia1982 Re: który wasz cykl starań o maleństwo? 02.03.05, 19:16
      dzisiaj rozpoczełam mój drugi cykl staran mam nadzieje ze sie uda bo nie
      zamierzam opuscic rzadnego dnia wiec mniejsza o owulacje
      • margola111 Re: który wasz cykl starań o maleństwo? 02.03.05, 21:10
        my staramy sie "już" czwarty cykl. Wczesniej sie o tym nie myslalo a teraz jak
        juz nie wychodzi to człowiek sie zaczyna denerwować. Znalazłam taką stronę
        www.fertilityfriend.com i tam można sobie prowadzic przez jeden darmowy miesiąc
        kalendarzyk , który przy prawidłowych pomiarach temperatury, określeniu śluzu
        itp... wskazuje płodne dni w cyklu. My wlasnie sie na nim teraz opieramy.
        Podobno działa, okaże sie :)
        Może warto spróbować. Pozdrawiam
        • marghe78 Re: który wasz cykl starań o maleństwo? 04.03.05, 09:01
          Ja już nie liczę...będzie chyba ze 26 cykl jak próbujemy...badania, zabiegi,
          stres, niby luz, znowu stres, doszukiwanie się objawów itd. Za 3 tygodnie
          skończę 27 lat, M - 32. Ale wierzę, że się uda, bo większych przeciwwskazań nie
          ma.
          • agabilinska2 Re: który wasz cykl starań o maleństwo? 04.03.05, 09:41
            moje kochane dziewczyny wczoraj robilam test owu :( i znowu klapa dobrze że mi
            sie juz skończyły bo tak to przynajmniej nie widze i sie nie denerwuję!! mam
            nadzieję, że i tak się uda:) mąż mnie pociesza, a ja nie moge spać i tylko
            jedno mi w głowie; tak teraz sobie mysle po co tak długo te cholerne tabletki
            brałam... a brałam je 7 lat /cilest/ ciekawa jestem jakie spustoszenie
            zasiały , wiecie wygląda na to że ta owu nadejdzie przecież są wszystkie
            symptomy, zobaczymy trzymajmy za siebie kciuki, co prawda to dopiero 1 m-c
            starań a ja juz nie moge wytrzymać! wczoraj nawet test ciążowy zrobiłam /pewnie
            pomyslicie że ze mna cos nie tak/ oczywiscie nic nie pokazał... jutro jade w
            góry odstersuje sie trochę...może to coś da:) napiszcie jak wy sobie z tym
            napięciem radzicie?? pozdrawiam Was kochane i piszcie co u Was... Aga
            • monique23 Re: który wasz cykl starań o maleństwo? 06.03.05, 13:17
              ja tez bralam Cilest,
              ale duzo krocej,
              w kazdym razie piguly komplikuja sprawe,
              bo po ich odstawieniu nie mialam okresu przez 5 cykli,
              a kolejne byly bezowulacyjne,
              ale po 1,5 roku w koncu sie udalo :)
              • agabilinska2 Re: który wasz cykl starań o maleństwo? 07.03.05, 08:30
                monique wiesz troche mnie przeraziłaś z tym cilestem mam nadzieję że to
                cholerstwo az takie nie jest , ja zrobiłam testy owu z których wynika że to
                jajko było!! mam nadzieję że szanse wykorzystalam!
                • monique23 Re: który wasz cykl starań o maleństwo? 07.03.05, 12:22
                  Agus nie przejmuj sie,
                  ja cale zycie mialam problemy z regularnoscia cyklu,
                  a pigulki najwidoczniej tez swoje zrobily,
                  ale efekt koncowy byl pozytywny,
                  wiec napewno bedzie ok.
                  Organizm musi sie wyszalec, a potem do dziela :-)
    • asia.mod Re: który wasz cykl starań o maleństwo? 04.03.05, 12:58
      My zaczeliśmy się starać w zeszły roku w styczniu. Wszystko sobie
      poukładaliśmy, co z pracą moją szkołą i tak dalej. Po trzech nieudanych próbach
      poszłam zaniepokojona do lekarza. Ten mnie uspokoił, kazał pozytywnie myśleć
      i "wyluzować się". Minęły wakacje i dalej nic. ja już zaczęlam nawet doszukiwać
      się jakiś chorób i w ogóle. Na szczęście wspieraliśmy się z mężem cały czas. I
      tak minął planowany czas na dziecko. Po obronie pracy licencjackiej miałam
      zacząć w końcu pracować. Nadal kochaliśmy się bez zabezpieczeń jednak bez
      jakichkolwiek nadziei. Aż tu nagle okres nie pojawił się 18 stycznia 2005 roku.
      Długo zwlekałam z testem, który wyszedł pozytywny. PO ROKU STARAŃ UDAŁO SIĘ!!!
      To juz 9 tc. Obronę przesunęłam na maj, pracy narazie nie podejmę, ale nie
      żałuję bo w końcu się udało. Będziemy mieli nasze upragnione dziecko, a jak
      wszystko się dobrze ułoży i rodzice nam pomogą to może pracę podejmę w
      przyszłym roku! Pozdrawiam i życzę wytrwałości.
    • moyyra Re: który wasz cykl starań o maleństwo? 04.03.05, 14:08
      Kochane - nie załamujcie się, choć wiem, że boli zarowno 2 czy 6 nieudany cykl.
      Jednak na pocieszenie napiszę wam, że mi sie udało po 3 nieudanych IUI
      naturalnie. 53 cykl okazał się trafiony :)
    • budzik11 Re: który wasz cykl starań o maleństwo? 04.03.05, 16:31
      Nam sie udało w 7 cyklu,kiedy już machnęliśmy ręką mówiąc "A, trudno, ma być,
      to będzie, nie, to nie". Przytulanko było w tamtym miesiącu tylko raz,
      przypadkiem, w ogóle nie myśleliśmy o ciąży i okazało się że to złoty strzał :)
      A zaraz po @ w 6-tym cyklu poleciałam do mojej gin z informacją, że mam problem
      z zajściem w ciążę. Ona mi tylko powiedziała, że czasami naprawde niewiele
      potrzeba... No i sie sprawdziło :) Więc, dziewczyny, trzmam kciuki za was i za
      moja maleńką fasolkę :)
      • margola111 Re: który wasz cykl starań o maleństwo? 06.03.05, 17:52
        tak mysle, ze najlepiej sobie odpuscic i o tym nie myslec, ale wcale nie jest
        latwo... pozdrowionka
      • nikkii Re: który wasz cykl starań o maleństwo? 09.03.05, 09:34
        cześc dziewczyny, ja na razie przestałam się tak przejmować bo mam remont
        mieszkania na głowie, a z mężem stwierdziliśmy że jak do 30tki nie będzie to
        adoptujemy.. Więc muszę teraz trochę wrzucić na luz bo już ostatnio to jakieś
        histerie już łapałam...
    • monique23 Re: który wasz cykl starań o maleństwo? 07.03.05, 12:55
      Dziewczyny,
      przeczytałam w poradniku,
      ze cebula ma działanie ANTYKONCEPCYJNE!!!
      Fakt, ze oczyszcza krew i reszta to same plusy,
      ale dodatkowo ten komentarz,
      ze czeste spozywanie cebuli utrudnia zajscie w ciaze!!!
      Hmmm... ja zawsze dodawałam cebulę prawie do wszystkiego...
    • myszunia1982 Re: który wasz cykl starań o maleństwo? 09.03.05, 12:29
      mój drugi ale chyba nic z tego nie bedzie bo chyba przegapiłam dni płodne a
      moze nie nie wiem zobaczymy około 27 marca
      • martika06 Re: który wasz cykl starań o maleństwo? 09.03.05, 17:09
        A ja zaczęłam od wczoraj))))
        jestem pełna optymizmu!!!

• ktat Re: który wasz cykl starań o maleństwo? 09.03.05, 17:20
      ja brałam tabletki 4 lata ja mam 24 po slubie 6 miesięcy, przestałam brać
      18.01 , pierwszy normalny cykl po 35 dniach, brak starań tak zalecił mi lekarz,
      teraz drugi cykl i zaczynamy ...,niby nie mam opsesji na tym punkcie jak bedzie
      to bedzie nie mierze nie prowadze obserwacji jedynie folik, a z drugiej strony
      to juz bym chciała,no ale nic na siłe,wole poczekać niż poźniej niedaj boże
      poronić nie dałabym rady. Trzymam za nas kciuki i wierze ze sie uda tym razem ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka