mat.monika 23.09.06, 15:19 Przy drodze w okolicach Gnewina w gnieżdzie siedzi bocin ze złamanym skrzydłem.Kto może mu pomóc w prztrwaniu zimy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wrexham Re: bocian ze złamanym skrzydłem-okolice Gniewina 23.09.06, 18:23 zamiescilam link do twojego postu na forum ornitologia; teraz pozostaje czekac, ze ktos sie odezwie; gdzie to gniewino jest? w poblizu czego? moze daloby sie znalezc jekis azyl dla ptakow? albo zorganizowac straz pozarna zeby go zdjela z gniazda, a potem transport do wawy do azylu dla dzikich ptakow w zoo? pisz jak sie rozwija sytuacja pozdrawiam wrex. Odpowiedz Link Zgłoś
cereusfoto Re: bocian ze złamanym skrzydłem-okolice Gniewina 23.09.06, 19:49 Czy to woj. pomorskie, powiat Wejherowo? Tu są ważne telefony, np. lecznica dla zwierząt: gniewino.logonet.pl/main1.php?cmd=telefony Odpowiedz Link Zgłoś
zoomaniak Re: bocian ze złamanym skrzydłem-okolice Gniewina 23.09.06, 21:26 Tu znajduje się pełna lista lecznic i azyli dla ptaków: klubciconia.ptaki.info.pl/portal/index.php?module=pages&id=6 Przydałyby się też dokładniejsze namiary - województwo chociażby. Odpowiedz Link Zgłoś
strix1 Re: bocian ze złamanym skrzydłem-okolice Gniewina 23.09.06, 21:40 To Gniewino to chyba rzeczywiście niedaleko wejherowa. Monika napisz cos więcej o bocianie, to jest młody bocian? Czy on jest cały czas na gnieździe? Bo jak tak to kto go karmi, powinien juz dawno umrzeć z głodu. Jeśli gniazdo jest na słupie to zacznij dręczyć energetyków, a najlepiej zadzwoń do lokalnej gazety zapewniam moga pomóc? A jak zainteresujesz gazete czy cokolwiek medialnego łatwiej bedzie Ci później "nakłonić" wspólnie z tym kimś energetyków, albo strażaków do ściągniecia biedaka. a potem to albo azyl albo zoo. Odpowiedz Link Zgłoś
wrexham monika! 24.09.06, 10:43 pisz co z bocianem; czy udalo ci sie cos zrobic? Odpowiedz Link Zgłoś
ontarian Re: bocian ze złamanym skrzydłem-okolice Gniewina 25.09.06, 14:16 jak bociek siedzi w gniezdzie to skad wiesz, ze ma zlamane skrzydlo? wyklekal ci? Odpowiedz Link Zgłoś
salma75 Re: bocian ze złamanym skrzydłem-okolice Gniewina 25.09.06, 18:15 Boże mój, jak ty Ontarian durny jesteś...aż żal..... Odpowiedz Link Zgłoś
ontarian Re: bocian ze złamanym skrzydłem-okolice Gniewina 25.09.06, 18:21 ni wzywaj imienia Boga na daremno p.s. ty napewno za mondrenka sie uwazasz, co? Odpowiedz Link Zgłoś
marta_znawca Re: bocian ze złamanym skrzydłem-okolice Gniewina 30.09.06, 19:13 tia.... świetnie... moze ja odpowiem na pytanie ontariana: Bociany juz odleciały to niby dlaczego ten mialby siedziec w gniezdzie? Odpowiedz Link Zgłoś