Dodaj do ulubionych

makijaż oczu szybcie powoduje powstawanie zmarszcz

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 17:26
Jestem kosmetyczką, ostatnio udało mi się uczestniczyć w szkoleniu wizażystów
w Monachium. Jednym z poruszanych punktów było starzenie się cery (szybsze
powstawanie zmarszczek) spowodowane tym, iż naskórek wokół oczu i na
powiekach ma zmniejszony przepływ tlenu międzykomórkowo.

Oczywiście to samo dotyczy podkładu, pudru i związanego z tym szybszego
powstawania zmarszczek wargowo-nosowych.

Chciałam się z wami podzielić tą wiedzą.
Wiem,że trudno zrezygnować z make-up całkowicie, wiec warto go wykonywać z
umiarem-najlepiej tylko tusz, ewentualnie delikatnie kredka, cienie tylko
sypkie.

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: justyna Re: makijaż oczu szybcie powoduje powstawanie zma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 18:54
      mam pytanko a jakie kosmetyki polecisz aby makijaż był trwały ???
      • Gość: karolinka Re: makijaż oczu szybcie powoduje powstawanie zma IP: *.kom / *.os1.kn.pl 05.06.06, 19:14
        zgadzam sie całkowicie..ja mam propblemy z cera ..ale jezeli chodzi omalowanie
        oczu , powiek,,,ograniczam to do minimum....
    • llilly Re: makijaż oczu szybcie powoduje powstawanie zma 05.06.06, 19:37
      No tak, bo większy problem jak będziemy brzydkie za lat 30 przez zmarszczki,
      niż jak będziemy brzydkie "od zawsze" nie malując się w ogóle...I wcale nie
      jestem złośliwa, to taka ogólna refleksja (to tak jak z butami-jak kupimy ładne
      to niech lepiej stoją na półce bo się zniszczą) ;-)))), a może malujmy się po
      prostu umiejętnie i dobrymi kosmetykami, dbajmy o pielęgnację, demakijaż i
      ochronę przeciwsłoneczną?Żadna przesada nie jest dobra.Pozdrawiam.
      • irenka82 Re: makijaż oczu szybcie powoduje powstawanie zma 05.06.06, 19:41
        herezje.lilli dobrze mowi:)
      • Gość: kasia Re: makijaż oczu szybcie powoduje powstawanie zma IP: *.itcomp.pl / *.itcomp.pl 05.06.06, 19:49
        zgadzam się,tapeta na powiekach nikomu nie służy, ale osobiście nie wyobrażam
        sobie nie podkreślić delikatnie oczu; nigdy nie położę się spać z resztkami
        makijażu, nie kupuję bazarowych kredek,tuszu czy cieni za 2 zł,
      • cza_arna Re: makijaż oczu szybcie powoduje powstawanie zma 05.06.06, 20:20
        No tak, bo większy problem jak będziemy brzydkie za lat 30 przez zmarszczki,
        > niż jak będziemy brzydkie "od zawsze" nie malując się w ogóle...

Jak będziemy brzydkie "od zawsze" będziemy miały czas się przyzwyczaić:D
        A tak nas to z nienacka dopadnie:d żeby nie było,mnie też.
    • Gość: ala Re: makijaż oczu szybcie powoduje powstawanie zma IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.06, 19:54
      oczywiscie ze zlosliwie interpretując mozna powiedziec ze trzeba dzis zacząc
      wyglądac do bani zeby za 20 nie bygladac jeszcze gorzej,wieze ze nie o to ci
      chodzilo:)
      • Gość: zołza2 Re: makijaż oczu szybcie powoduje powstawanie zma IP: *.aster.pl 05.06.06, 19:55
        wieze ze nie o to ci
        > chodzilo:)
        Ja też zachowam wiarę...
    • lida82 Re: makijaż oczu szybcie powoduje powstawanie zma 05.06.06, 20:28
      hmm..mam znajoma kosmetyczke wiec ciagle wspomina ,ze malowanie przesadne oczu
      powoduje powstawanie zmarszczek, ostatnio ograniczam sie do tuszu kredki na
      wyjscia robie wyjatki
    • Gość: Majeczka Re: makijaż oczu szybcie powoduje powstawanie zma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 20:59
      Wow. To juz wiem czemu mam twarz młodszą niz jestem :) Rzadko się maluję, tylko
      gdy wychodzę z domu, na zwykłe wyjścia puder w kamieniu, róż i tusz, na wyjścia
      randkowe i inne okazje dopiero używam fluidu i całego zestawu kosmetyków.
      Pracuję częściowo w domu i tu się nie maluję. Uffff. Ja słyszałąm też kiedyś od
      biochemika od kosmetyków że szminki niszczą czerwień wargową, im więcej
      zawierają pigmentów tym bardziej. Te kobiety które od lat malują się kryjącymi
      ciemnymi pomadkami maja wargi koloru skóry. I faktycznie tak jest!
      No to teraz współczuję modelkom.
      • Gość: zosia Re: makijaż oczu szybcie powoduje powstawanie zma IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.06, 21:30
        czy ja wiem , wydaje mi sie ze modelki ze swoją kasą władzą i najlepszymi
        kosmetykami i chirurgami mają to w głębokim poważaniu:)))
        one zawsze bedą dobrze wyglądac i zawsze beda modne - bo to one rozdają karty
        • Gość: ksiaze-gigi Re: makijaż oczu szybcie powoduje powstawanie zma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.06, 00:13
          mam wobec tego yatnie"
          czy matującuy krem koloryzujący i kolorowy błyszczyk odżywczy szkodzą tak samo
          jak szminka i puder/podkład?
          i czy korektor nakładany pod oczy też się przyczynia do szybszego powstawania
          zmarszczek pod oczami?
          • venus22 Re: makijaż oczu szybcie powoduje powstawanie zma 06.06.06, 00:42
            tak tak Kosmetyczko juz ci wierze. rozpedzilam sie.

nauka i experymenty naukowe ida do przodu nie do tylu wiec i kosmetyki do
            makijazu sa coraz lepsze a nie gorsze.

Poniewaz kosmetyka i makeup jest wielka maszyna do robienia pieniedzy,
            spece od make-up'u na glowie staja aby tylko tak dalej bylo,
            na pewno wyobrazaja sobie co by bylo gdyby odkryto ze kosmetyki postarzaja
            wiec po prostu takich beznadziejnych nie robia.

W dziejszych kosmetykach do makijazu sa przeciwutleniacze, filtry p/sloneczne,
            witaminy, colagen, coenzym Q10 i rozne inne bajery aby tylko czleka uspiekszyc
            nie oszpecic.
            Porzadne firmy poszly by z torbami gdyby ktos odkryl ze ich kosmetyki
            postarzaja.

A ze np taki Lancome chetnie by wygryzl z konkurencji np. Estee Lauder, to
            mysle ze moge spac spokojnie..

Zmarszczki robia sie przede wszystkim od:

- genow
            - slonca
            - odwodnienia
            - mimiki
            - niedelikatnego rociagnaia skory np przy zmywaniu makijazu.

Mozecie dalej spokojnie uzywac swoich ukochnaych kosmetykow.

Dbajcie o skore nie tylko z zewnatrz ale i z wewnatrz- odzywiajcie sie zdrowo,
            jedzie duzo witamin, pijcie duzo wody, uprawiajcie sporty, chroncie twarz przed
            sloncem,
            a takze stosujcie dobre kosmetyki i bardzo dokladnie zmywajcie make-up na noc
            ze specjalnie do tego stworzonych zmywaczy oraz stoujcie dobre kremy w kazdym
            wieku to wszystko bedzie dobrze.
            Nie zalujcie kasy na kremy pod oczy.

Venus

• Gość: ines Re: makijaż oczu szybcie powoduje powstawanie zma IP: *.rzeszow.mm.pl 06.06.06, 00:52
              Coś w tym jest. Mam wyrazistą twarz i długo nie używałam tuszu, ale od kiedy
              używam zdaje mi się, że rzęsy zmarniały. A może to wiek?? Jest cos w tym, że
              jeśli malujemy się mocno po rozmalowaniu wyglada sie blado. Dlatego nie chcę
              wyjść poza tusz , lekki podkład i błyszczyk. Na razie;)
              • Gość: ksiaze-gigi Re: makijaż oczu szybcie powoduje powstawanie zma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.06, 01:01
                myślę,że to że wyglądasz blado może byc tez po prostu efektem tego,że
                przyzwyczaiłaś się do siebie w mocniejszych kolorach i jak zmywsasz makijaż to
                ci się wydaje, ze jestes "sprana".
                • Gość: ines Re: makijaż oczu szybcie powoduje powstawanie zma IP: *.rzeszow.mm.pl 06.06.06, 01:28
                  Nie przyzwyczaiłam się do siebie w mocniejszych kolorach, bo jak pisałam używam
                  tylko tuszu, lekkiego podkładu i błyszczyka, ale gdybym używała kredki do oczu,
                  cieni pewnie czułabym się tak.
            • purecharm Re: makijaż oczu szybcie powoduje powstawanie zma 06.06.06, 01:05
              Tak dla informacji, filtry zawarte w kosmetykach to pic na wode, bo:

1) jak juz to sa to jedynie filtry chroniace przed UVB, NIGDY przed UVA, ktore przyczynia sie do fotostarzenia sie skory

2) filtry te czesto nie sa fotostabilne

Takze jak ktos uzywa najdrozszego na rynku podkladu i mysli, ze to cudo, no bo przeciez tyle kosztuje, to szczerze wspolczuje naiwnosci...
              • venus22 Re: makijaż oczu szybcie powoduje powstawanie zma 06.06.06, 01:10
                ja nie oceniam wylacznie po cenie, ale faktem jest ze te drozsze kosmetyki
                swiatowo znanych marek sa zwykle lepsze od tych tanszych.

Venus
                • Gość: zo,łza2 Re: makijaż oczu szybcie powoduje powstawanie zma IP: *.aster.pl 06.06.06, 07:03
                  > ja nie oceniam wylacznie po cenie, ale faktem jest ze te drozsze kosmetyki
                  > swiatowo znanych marek sa zwykle lepsze od tych tanszych.
                  Tak? A na jakiej podstawie oceniasz ten "fakt"? Jakieś badania w laboratorium
                  przeprowadziłaś czy może fakt wynika z twojego pobożnego życzenia?
                  Może przeczytaj choć raz (!) skład taniego i drogiego kremu, ciekawe, ile
                  zbieżnych punktów zauważysz?
                  • venus22 Re: makijaż oczu szybcie powoduje powstawanie zma 06.06.06, 08:56
                    Sklad moze byc podobny ale...

Jest woda w kranie i woda Evian, zrodlana i destylowana, i przegotowana,
                    filtrowana,
                    wszystko woda, niby wlasciwosci takie same, a jednak.

Nie jestem az taka glupia zeby myslec ze wszystko co drogie to od razu lepsze
                    ale mysle ze pewne normy sa.

Wytlumacz mi dlaczego najnowszy krem Guerlaina z orchidea ktory kosztuje w
                    Kanadzie $425 za pudeleczko mialby byc taki sam jak krem na zmarszczki Ziaja
                    za 25 zl.

Elisabeth Arden wlasnie wypuscila na rynek nowy krem Prevage $200 Can za
                    buteleczke, z aktywna substancja idebebnone co ma byc najskuteczniej dzialacym
                    p/utleniaczem dzialajacym p/ starzeniu sie w tej chwili na rynku.
                    mysle ze jeszcze troche potrwa zanim Ziaja czy nawet Eris czy L'Oreal zacznie
                    robic idebebnone za polowe Arden ceny.

Poza tym jeszcze zalezy jaki kosmetyk bierzemy pod uwage. kremy nawilzajace np
                    moga sie miedzy soba bardzo zasadniczo niewiele roznic pod wzgledem
                    skutecznosci ale juz np p/ zmarszczkowe tak.

Venus
                    • Gość: zołza2 Re: makijaż oczu szybcie powoduje powstawanie zma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.06, 09:08
                      > Jest woda w kranie i woda Evian, zrodlana i destylowana, i przegotowana,
                      > filtrowana,
                      > wszystko woda, niby wlasciwosci takie same, a jednak.
                      I jaką masz pewność, że w kremie za 200 zł nie ma zwykłej kranówy? Jeżsli
                      chodzi o certyfikaty... Hm, no cóż, dobrze, że ludzie nie wiedzą, w jaki sposób
                      są wydawane.

> Wytlumacz mi dlaczego najnowszy krem Guerlaina z orchidea ktory kosztuje w
                      > Kanadzie $425 za pudeleczko mialby byc taki sam jak krem na zmarszczki Ziaja
                      > za 25 zl.
                      Jedną cechę współną mają. Żaden nie jest "na zmarszczki".

z aktywna substancja idebebnone co ma byc najskuteczniej dzialacym
                      > p/utleniaczem dzialajacym p/ starzeniu sie w tej chwili na rynku.
                      Taa, i krasnoludki też istnieją...
                      • venus22 Re: makijaż oczu szybcie powoduje powstawanie zma 06.06.06, 09:13
                        >>>>Jedną cechę współną mają. Żaden nie jest "na zmarszczki".
                        >
                        > z aktywna substancja idebebnone co ma byc najskuteczniej dzialacym
                        > > p/utleniaczem dzialajacym p/ starzeniu sie w tej chwili na rynku.
                        > Taa, i krasnoludki też istnieją... <<<

nie no teraz juz piep****sz..

Benus
                    • justa_79 Re: makijaż oczu szybcie powoduje powstawanie zma 06.06.06, 10:23
                      a jakaś firma już go produkuje za pół ceny i z 3 razy wyższym stężeniem
                      idebenone: www.visagecream.com
                      • venus22 Re: makijaż oczu szybcie powoduje powstawanie zma 06.06.06, 11:05
                        a znasz te firme bo ja nie, a poza tym jak moze miec 3 razy wiecej idebenonu
                        jak ma go raptem o pol procenta wiecej.

Idebenone 1%

Idebenone 1.5%

to ze konkurentowi napisali ze ma tylko ounce of cream to nie znaczy ze nie ma
                        tam ounce of idebenonu tez.

No i $80 za buteleczke tez nie tak tanio.. nie jest to pol kilo kremu za
                        $12,50.. a majac na mysli tanie kremy o takie mi chodzilo.

Venus
                        • justa_79 Re: makijaż oczu szybcie powoduje powstawanie zma 06.06.06, 11:32
                          NEW Elizabeth Arden Allergan PREVAGE is here! Promising "proof...not promises,"
                          Elizabeth Arden and Allergan introduce a scientific break through in anti-aging
                          technology, PREVAGE 0.5% idebebenone.
                          www.skinstore.com/store/product.asp?catID=3353&prodID=3687
                          0,5% x 3 = 1,5% ;)
                          • venus22 Re: makijaż oczu szybcie powoduje powstawanie zma 06.06.06, 22:03
                            no ale o co ci chodzi?

Venus
                            • justa_79 Re: makijaż oczu szybcie powoduje powstawanie zma 07.06.06, 10:49
                              to była odpowiedź na Twoje pytanie: "jak moze miec 3 razy wiecej idebenonu".
                              • venus22 Re: makijaż oczu szybcie powoduje powstawanie zma 07.06.06, 11:24
                                o chodzilo ci o Arden!
                                a ja myslam ze o kolumny z lewej i z prawej z linka.
                                No tak oczywscie tam Visage 1,5% a Arden ma o.5 ale jak juz wczesniej pisalam
                                Arden to chociaz znana firma wiem ze np Lauder juz dobrze szpieguje czy aby nie
                                robia machlojek wiec jakies tam w miare zaufanie do czystosci i ze na pewno ma
                                te o.5% ideb. moge miec a tu firma nieznana..nie wiadomo jakiej jakosci
                                produktow uzywa..

poza tym z lewej strony czyli niby ta kolumna na be ktora miala tylko 1% nie
                                wiem czy zauwazylas pisalo ze to w kremach na Rx czyli pewnie od dermatologa na
                                recepte a wiec nie wiadomo wiec czy to dobrze tak nawalic tyle tego 1.5%.

nie wiemy tez na 100% czy te wszystkie glogi i kwasy az takie przydatne.

bottom line chodzilo mi o to ze jeszcze troche potrwa zanim bedzie krem Nivea
                                za $20 z idebenonem. a wtedy to juz Arden zrobi kolejny nowy "proof.. not
                                promise"..

Venus

• Gość: zołza Re: makijaż oczu szybcie powoduje powstawanie zma IP: 62.40.80.* 06.06.06, 07:27
      Gość portalu: kosmetyczka Asia napisał(a):

> Jestem kosmetyczką, ostatnio udało mi się uczestniczyć w szkoleniu wizażystów
      > w Monachium. Jednym z poruszanych punktów było starzenie się cery (szybsze
      > powstawanie zmarszczek) spowodowane tym, iż naskórek wokół oczu i na
      > powiekach ma zmniejszony przepływ tlenu międzykomórkowo.
      >
      > Oczywiście to samo dotyczy podkładu, pudru i związanego z tym szybszego
      > powstawania zmarszczek wargowo-nosowych.

To znaczy, że według ciebie podkład i puder mają zmniejszony przepływ tlenu
      międzykomórkowego? Tak jak naskórek wokół oczu i na powiekach? Co za bzdury
      wypisujesz.
      • venus22 Re: makijaż oczu szybcie powoduje powstawanie zma 06.06.06, 09:12
        >>>Nie przyzwyczaiłam się do siebie w mocniejszych kolorach, bo jak pisałam
        używam
        tylko tuszu, lekkiego podkładu i błyszczyka, ale gdybym używała kredki do oczu,
        cieni pewnie czułabym się tak.<<

czyli uzywasz minimalnego makijazu a to juz wystarczy aby znaczaco i
        korzystnie poprawic swoj wyglad nic dziwnego ze jak zmyjesz to czujesz sie
        bledsza.

jesli masz wrazenie ze "popsuly" ci sie rzesy od tuszu (co moze tez byc
        zludzeniem spowodowanym kontrastem przed i po zmyciu) to zmien tusz. moze ten
        ci nie sluzy. ja np nie moge uzywac Maybelline.
        albo Cover Gilr juz nie pamietam,..

Lilli powiedzialas znakomicie to co myslalam, ja rowniez nie mam (mialam)
        zamiaru chodzic jak wymokla kura w wieku 20, 30 lat po to aby majac 60 miec
        kilka zmarszczek mniej.

Mlodym i pieknym sie jest raz, nidgy to nie wroci, trzeba korzystac z zycia
        poki mozna oczywiscie nie przesadzac czyli make up i staranna pielegnacja
        skory, i nie robic nawyku z chodzenia spac w makijazu.

Poza tym nie wiadomo czy i kto dozyje bez tych zmarszczek wystarczajaco dlugo
        zeby miec z tego satysfakcje.... tak ze lepiej cieszyc sie zawczasu..

Venus
      • Gość: aga Re: makijaż oczu szybcie powoduje powstawanie zma IP: *.k.omnitec.pl 06.06.06, 09:28
        Podobno podkłady nowej generacji nie blokują juz oddychania skóry.

Poza tym co mam zrobic jak mam maksymalne cienie pod oczami i w ogole zawsze
        wyglądam jakbym byla niewyspana albo "nie miała oczu"? Mam zrezygnowac z
        podkładu i korektora oraz kredki i tuszu aby wyglądac jak zombie???
        • Gość: venus22 Re: makijaż oczu szybcie powoduje powstawanie zma IP: *.vs.shawcable.net 06.06.06, 09:36
          .. ale pomysl jak za to dobrze bedziesz wygladac w przyszlosci wsrod 60-letnich
          babc..

;)

Venus
    • crazygirl1 Re: makijaż oczu szybcie powoduje powstawanie zma 06.06.06, 10:08
      Zmarszczki to przede wszystkim kwestia genów. Są kobiety, które całe życie się
      nie malowały, a stan ich cery jest w wieku czterdziestu, pięćdziesięciu lat
      straszny, są też takie, które makijaż stosowały regularnie - i mimo to w
      późniejszym wieku nadal wygladają pięknie.
      Poza tym kobiety, które malują się na codzień, zazwyczaj też bardziej dbają o
      stan swojej skóry (już uprzedzam - nie uogólniam, i nie piszę, że te które się
      nie malują, to w ogóle o siebie nie dbają).

A o stan skóry trzeba dbać przede wszystkim od wewnątrz.

• tallka Re: makijaż oczu szybcie powoduje powstawanie zma 06.06.06, 17:54
        Muszę dorzucić i swoje zdanie na temat podkładu i mojej cery, otórz mam cerę
        skłonną do zanieczyszczeń chociaż wiek nastoletni mam już daaawno za sobą i
        jestem dojrzałą kobietą. Urzywam podkładu i sypkiego pudru codziennie i moja
        skóra to doskonale toleruje. Gdy mam przerwę i się nie maluję np, w weekend cera
        sie świeci i jest podrażniona tak jakby rozregulowana, zaczynają pojawiać się
        różne plamy i wypryski. Nie zauważyłam też żebym przez to wyglądała starzej, czy
        miała więcej zmarszczek, wręcz odwrotnie, wydaje mi się iż używając kremu i
        podkładu chronię naskórek przed złym promieniowaniem. Nie zapominam jednak o
        starannym demakijażu wieczorem żelem albo mleczkiem w zależnośći od kondycji
        cery. Dodam jeszcze na marginesie, że tubka podkładu starcza mi na 7,8 miesięcy.
      • Gość: 38-latka Re: makijaż oczu szybcie powoduje powstawanie zma IP: *.bluecom.no 06.06.06, 18:49
        Za 2 lata stuknie mi 40. Od *20 lat* stosuje makijaz wokol oczu z powodu
        wrodzonych cieni - pierwszy korektor dostalam z USA w roku 1986 i starczyl mi
        na b. dlugo. Stosowalam go codziennie od mlodosci. Nigdy nie uzywalam drogich
        kosmetykow (teraz dopiero mnie na to stac, ale tez nie szaleje). Podklad na
        twarz stosuje od 10 lat codziennie. Po prostu mam zawsze jakies krostki albo
        plamki po krostkach i lubie ujednolicic kolor skory twarzy. Pewnie to kwestia
        przyzwyczajenia, bo niemal do 30. swietnie obchodzilam sie bez podkladow, za to
        pudry stosowalam "od zawsze" (tlusta cera).
        Chociaz mimo codziennego stosowania podkladow (z wyzszej i dolnej polki)
        ciezkiej tapety nie nosze i wygladam na ledwo co umalowana(jednak o wiele
        lepiej sie czuje w makijazu).

No i na wlasnej skorze widze, ze teoria o zmarszczkach szybciej sie
        pojawiajacych u kobiet, ktore maluja oczy jest bzdura - a przynajmniej u mnie
        sie nie sprawdza. Wlasnie ciagle slysze komentarze nawet od sporo mlodszych ode
        mnie kobiet "co ja robie, ze nie mam zmarszczek nawet wokol oczu" (ani sladu
        kurzych lapek czy "bruzdek" pod oczami, ktore maja wszystkie znane mi babki w
        moim wieku pod 40.)
        Ludzie daja mi o kilkanascie lat mniej niz mam i oceniaja mnie glownie po
        twarzy i wlasnie oczach (z tego co slyszalam w ich komentarzach nt mego wieku i
        wygladu).Ale nawet gdyby korektor mial mi "dac" zmarszczki - wole je, niz
        te "niezakryte" ciemnie plamy pod oczami (ktore widac szczegolnie gdy jestem
        przemeczona, bo tak poza tym to nie sa takie straszne, mimo to lubie je
        CODZIENNIE rozjasniac wklepujac korektor zmieszany z kremem, bo wtedy
        naturalniej to wyglada).
        • Gość: b_woman Re: makijaż oczu szybcie powoduje powstawanie zma IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.06.06, 20:16
          "Gość portalu: Majeczka napisał(a):

Ja słyszałąm też kiedyś o
          > d
          > biochemika od kosmetyków że szminki niszczą czerwień wargową, im więcej
          > zawierają pigmentów tym bardziej. Te kobiety które od lat malują się kryjącymi
          > ciemnymi pomadkami maja wargi koloru skóry. I faktycznie tak jest!
          > No to teraz współczuję modelkom."

W moim przypadku teoria o zaniku czerwieni wargowej sie nie potwierdza.
          Używałam przez kilka lat mocnych intensywnych szminek w kolorze ciemnego
          burgunda i kolor nie zbald ani troche :(
    • Gość: Akinka Re: makijaż oczu szybcie powoduje powstawanie zma IP: 86.67.66.* 07.06.06, 01:20
      -Doktorze co mam zrobić, aby dożyć do 100 lat?
      -Pali pani?
      -Nie.
      -Pije?
      -Nie.
      -Jada tłusto?
      -Nie.
      Chodzi późno spać?
      -Nie.
      -Uprawia pani sex?
      -Nie.
      -To po co pani chce tyle żyć?

Do dialogu można wstawić "maluje się pani?"...
      • Gość: ania Re: makijaż oczu szybcie powoduje powstawanie zma IP: *.biz / *.biz 07.06.06, 11:20
        Hmm.... a ja za rok koncze skzole kosmetyczna a kosmetykami i uroda interesuje
        sie od zawsze. mam 25 lat a wygladam na 19 - tyle mi daja. I maluje sie bo to
        uwielbiam a w szczegolnosci mocno podkreslam oczy bo uwazam ze sa ladne i chce
        by byly jeszcze ladniejsze. Starzenie sie to sprawa genetyczna. Makijaz moje
        jest jakas taka mala przyczyna. Ale przeciez mamy mnostwo kosmetykow kolorowych
        odzywczych - pudry co nawilzaja i odzywiaja skore , pomadki z witaminami itp.
        Uwazam ze bardziej skzodzi nieumiejetne zmywanie makijazu. Dziewczyny ktore
        szybko sie maluja i intensywniej faktycznie szybciej sie starzeja ale nie przez
        kosmetyki tylko przez to ze niedokladnie zmywaja skore, a przede wszystkim
        rozciagaja ja na wszystkie strony. Makijaz nalezy zmywac delikatnie, zgodnie z
        przebiegiem miesni, nie trzec, nie rozciagac.
        • venus22 Re: makijaż oczu szybcie powoduje powstawanie zma 07.06.06, 11:28
          zgadzam sie z toba sama sie cale zycie malowalam ostatnio juz mniej,
          ale mam mniej zmarszczek niz niektore moje kolezanki sporo mlodsze ode mnie
          wiec jest tak jak piszesz genetyka przede wszystkim i ogolna dbalosc o siebie
          od wewnatrz i z zewnatrz.

Venus

• Gość: zazula Re: makijaż oczu szybcie powoduje powstawanie zma IP: *.zax.pl / *.zax.pl 07.06.06, 13:20
            w kosmetykach kolorowych zawsze -niezależnie od ich ceny, firmy i nakładów na
            markering-są substancje chemiczne, które mają jakiś wpływ na naszą skóre.Ten
            wpływ może być w mniejszym lub większym stopniu "szkodliwy".Zawsze to jakaś
            chemia(barwniki, konserwanty i inne).Każdy kto sięga po taki kosmetyk zdaje
            sobie z tego sprawe, i jest to kwestia naszego świadomego wyboru, do którego
            mamy prawo.
            Wszystko z umiarem i rozsądkiem , a będziemy piękne i młode czego sobie i wam
            wszystkim życze.
            • Gość: Ela Re: makijaż oczu szybcie powoduje powstawanie zma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 14:39
              ja używam cieni tylko malując nimi delikatną kreskę na powiece. Tradycyjna
              kredka powoduje bowiem,ze przy zmywaniu mam trudnosci i muszę pocierać mocno
              wacikiem,co naciąga mi skórę. Mam pędzelek Sephory do kresek nr 7, zmaczam i po
              prostu rysuje delikatną kreskę cieniem. Moim zdaniem o wiele ładniej oko
              wygląda tak umalowane niż kredką, a tym bardziej eyelinerem. Zresztą na topie
              obecnie natura.

Moja kolezanka zawsze malowała oczy 3 kolorami cieni i to, aż po samą brew,
              dzień w dzień, tak od 2 lat i teraz ma strasznie pomarszczoną skórkę na
              powiekach,taką przesuszoną, zwiotczałą, jak u starszej osoby. No i nic nie
              pomaga,zadne dobre kremy.

Byłam kiedyś u kosmetyczki i ona mi powiedziała,zebym na codzień nie używała
              żadnych pudrów w kamieniu, czy sypkich, po to strasznie zatyka cerę i zaczyna
              ona tracic jędrność w efekcie wiotczeje. Zaleciła mi natomiast podkład z Max
              Factor Lasting Performance i to mieszany pół na pół z kremem nawilzającym, a
              dopiero potem nakłądany na twarz. To jej zdaniem nie nie wpływa destrukcyjnie,a
              nawet troche chroni cerę przed słońcem,wiatrem, spalinami itp.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka