Dodaj do ulubionych

drzwi rozsuwane - chowane w ściance kart.gips

23.07.07, 22:16
jakie możecie polecić ? chodzi o to żeby nie były drogie - jakiej firmy ,
jestem w tym zielony ;) musze postawić ściankę działową z regipsu a po srodku
drzwi rozsuwane , najlepiej zamykane na klucz - nie mam pojęcia co tanie a
dobre - chodzi o firmę
Obserwuj wątek
    • Gość: mjkmjk Re: drzwi rozsuwane - chowane w ściance kart.gips IP: *.ists.pl 24.07.07, 22:06
      Chciałem coś takiego zrobić u siebie w mieszkaniu - dwa skrzydła zachodzące na
      siebie i wsuwane w szczelinę w ścianie (2 x 250cmx100cm) - taka przesuwana
      ściana pomiędzy kuchnią a pokojem dziennym. Jak zapytałem w firmach, które
      produkują takie profesjonalne rozwiązania (specjalne kasety) to ceny zaczynały
      się w okolicach 12-14 tysięcy złotych !!! (ze skrzydłami). Rozwiązaniem okazał
      się system Komandor (tak tak, ci od szaf wnękowych). Najpierw zbudowałem jedną
      scianę z kartongipsu, na to spece z Komandora zamontowali prowadnice dwutorowe
      oraz wstawili skrzydła, a na koniec wybudowałem drugą scianę z kartongipsu. W
      ściany powkładałem deski, bo z jednej strony wiszą meble kuchenne, a z drugiej
      TV LCD i półki. Cały system Komandora kosztował mnie razem z montażem coś ok.
      3,5 tysiąca (oprócz tych dwóch skrzydeł, cena jeszcze obejmowała trzecie
      skrzydło wmontowane w podobny sposób zamiast drzwi wejściowych do pokoju).
      Całoś sprawuje się bardzo dobrze od ponad roku.
      • Gość: haris67 Re: drzwi rozsuwane - chowane w ściance kart.gips IP: *.244.135.2.mielec135.ptc.pl 25.07.07, 14:17
        Kaseta Gustavson - za około 8 stów. Link: www.laguna.pl/wwwnowe/pol/index_pol.htm lub tu pasaz.wp.pl/cid,41674,sid,4502,katalog.html
        I więcej wiary w Google.
      • mj.agh Re: drzwi rozsuwane - chowane w ściance kart.gips 02.08.07, 10:47
        Gość portalu: mjkmjk napisał(a):
        > W ściany powkładałem deski, bo z jednej strony wiszą meble kuchenne, a z
        drugiej TV LCD i półki.

Zażyczyliśmy sobie coś trwalszego niż płyty kartonowo-gipsowe. Zamiast grubej
        warstwy takiej płyt ekipa zrobiła wnękę z płyty OSB i na wierzch położyła
        cienką płytę kartonowo-gipsową. Bardzo stabilna konstrukcja.
    • Gość: piter Re: drzwi rozsuwane - chowane w ściance kart.gips IP: 89.174.106.* 28.07.07, 01:19
      www.drzwi-wim.pl/ producent .montują mierzą .Mam co prawda nascienny ale
      system mają super.
    • lukaszszcz Re: drzwi rozsuwane - chowane w ściance kart.gips 28.07.07, 14:01
      ...nie wiem w jakim mieście mieszkasz ale znam dobrego fachowca który bardzo
      ładnie robi drzwi rożnego rodzaju ..łamane rozsuwane i inne. Płacisz za materiał
      a on wykonuje i jest nie drogi...polecam tel..509 971 707... p.Piotrek
    • Gość: maklima Re: drzwi rozsuwane - chowane w ściance kart.gips IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.07.07, 20:30
      ja brałam kasety firmy Ecslise (czy jakoś tam) kupywane w firmie Budus, do tego
      dobierasz skrzydła wg uznania
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka