Dodaj do ulubionych

Pierwsze mięsko

IP: *.swidnica.mm.pl 01.04.06, 22:27
mam pytanie: Dlaczego nie wolno mrozić ugotowanego mięsa? Ja właśnie
zamroziłam dzieciom zupkę na tydzień i nie wiem co mam robić?prosze mi
odpowiedzieć.Dziękuję
Obserwuj wątek
    • Gość: monia Re: Pierwsze mięsko IP: *.nyc.res.rr.com 02.07.06, 21:58
      Nie wiem dlaczego tak mowia, ja mroze takie danie i jest wszystko dobrze...
      • Gość: knieznanska Re: Pierwsze mięsko IP: 62.148.83.* 07.07.06, 10:31
        właśnie, przydałoby się sprostowanie. ja przygotowuję większe porcje, zgodnie z
        amerykańskimi przepisami i tam w związku z dużą ilością gotowego "materiału"
        każą zamrażać - najpierw w foremkach do kostek lodu, a następnie przesypywać
        zmrożone do woreczków (pewnie żeby opróżnić te foremki).
    • Gość: apanaski Re: Pierwsze mięsko IP: *.zagan.visnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.06, 10:10
      Dołączam się do prośby o wyjaśnienie kwestii niemożności zamrażania gotowych
      dań. Ja niedawno zaczęłam "kucharzyć" dla mojego syna i szczerze mówiąc męczące
      jest codzienne gotowanie, zwłaszcza jak się pracuje :)
    • Gość: Aja Re: Pierwsze mięsko IP: *.68.90.67.mielec90.tnp.pl 18.08.06, 11:20
      No a sprzedają mrożone: gołabki, pierogi z mięsem, pizzę z kiełbasą. Przecież
      to wszystko jest przerobione i zamrożone. O, jeszcze zupę wiejską z boczkiem.
      Albo różne dania z kurczakiem albo wieprzowiną, takie "na patelnię". No to
      chyba można mrozić...
    • Gość: Dorota Pierwsze mięsko IP: 217.153.161.* 09.10.06, 19:32
      no tak, tylko że mrozonki ze sklepu są teoretycznie przynajmniej zamrażane i
      powinny być przechowywane w sporo nizszej temperaturze niż w naszych
      zamrażalnikach :) Ja mroziłam zupki w kubeczkach zeby nie gotowac codziennie i
      zeby mala mogla dostac codziennie cos innego.
      Zastanawia mnie bardziej dlaczego zbierać z zupy tzw "szumowiny" przeciez to
      białko... a chyba zupa dla niemowlaka nie musi być taka klarowna jak rosół dla
      gości na niedzielę...
    • Gość: linda Re: Pierwsze mięsko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.07, 21:19
      ...ja mroże mięsko i nic się nie dzieje....
      ...a gotowe zupki przekładam do słoiczka, zakręcam i mrożę...pani doktor
      powiedziała mi że do 7 dni można przechowywać zupki w zamrażarce...

pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka