gaga.77 20.11.07, 08:45 Witajcie.Ma któraś z Was wzór na takie choinki ,strasznie mi sie podobają ,ale jak dotąd nie znalazłam wzoru .Z góry dziękuje i pozdrawiam. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
j.piotrowska Re: przestrzenne szydełkowe choinki 20.11.07, 09:04 Np takie? www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/565632e3a1e6a388.html www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1b7dc27175c90be0.html A tu cały wątek: maranta.livenet.pl/forum/viewtopic.php?t=1802Pozdrawiam, Justyna Odpowiedz Link
gaga.77 Re: przestrzenne szydełkowe choinki 21.11.07, 08:14 Dzięki serdeczne ,właśnie o to mi chodziło.pozdrawiam. Odpowiedz Link
marpo171 Re: przestrzenne szydełkowe choinki 21.11.07, 11:16 Bardzo podobają mi się te choineczki, prosiłabym tylko o dokładny schemat. Pozdrawiam Odpowiedz Link
apapon Re: przestrzenne szydełkowe choinki 21.11.07, 17:46 choinki są super, tylko nie rozumiem co znaczy "w tym oczku zrobić 20 słupków"? proszę pomóż, i powiedz, czy każdy rząd gałązek zaczyna sie nową nitką? i te gałązki to nie są typowe pikotki, tylko pętelki z oczek łańcuszka? Odpowiedz Link
j.piotrowska Re: przestrzenne szydełkowe choinki 21.11.07, 18:58 Ja nie robiłam tych choinek, na forum maranty dziewczyny robiły, wkleiłam linka do wątku wyżej. Z tego co zrozumiałam to 20 słupków robisz w pierwsze oczko, czyli np. robisz dwa oczka łańcuszka i w drugie oczko łańcuszka od szydełka wrabiasz dookoła te 20 słupków, w kolejnym okrążaniu znowu 20 słupków (po jednym w każdy poprzedni słupek), w 3 okrążeniu są słupki i słupki podwójne (dwa słupki w jedno oczko) itd... A z pikotkami masz racje - są to trzy pętelki po 5 oczek, 7 oczek i 5 oczek Odpowiedz Link
apapon Re: przestrzenne szydełkowe choinki 21.11.07, 19:42 dziękuje bardzo, choinka jest cudna ale bardzo pracochłonna Odpowiedz Link
gaga.77 Re: przestrzenne szydełkowe choinki 22.11.07, 11:33 Witam ponownie ,właśnie skonczyłam choinke,jest piękna ,wszyscy zachwyceni .pozdrawiam. Odpowiedz Link
j.piotrowska Re: przestrzenne szydełkowe choinki 22.11.07, 14:51 To może wkleisz jej zdjęcie np. na foto forum RiO? Chętnie bym ja obejrzała. Odpowiedz Link
gaga.77 Re: przestrzenne szydełkowe choinki 22.11.07, 21:47 Nie wiem jak wkleic zdjęcie na forum ,nigdy tego nie robiłam i prawdę mówiąc nie znam sie na tym. Odpowiedz Link
j.piotrowska Re: przestrzenne szydełkowe choinki 23.11.07, 11:36 Robisz tak: Zaloguj sie na gazecie. Wchodzisz na fotoforum.gazeta.pl/71,1,1111.html albo na fotoforum.gazeta.pl/71,1,916.html i klikasz w "+ rozpocznij nowy wątek". Otwiera Ci sie okienko jak do odpowiadania na post. Po prawej stronie widzisz swoje konto i tam mozesz dodawac zdjecia. Kliknij w "Dodaj nowe" i wybierajac zdjecia ze swojego komputera dodajesz je na serwer gazety. Teraz wracamy do odpowiadania na post, byc moze musisz jeszcze raz wejsc na foto forum i uruchomic rozpoczynanie watku. Gdy masz juz okienko z miejscem na wpisywanie wątku na dole jest duzymi literami napisane "Dołącz zdjęcia" i 2 możliwości z Twojej galerii (to co dodałaś wcześniej jest w Twojej galerii) albo z dysku czyli normalnie dodajesz zjdecia ze swojego komputera Robisz wyślij i po zaakceptowaniu zdjec przez moderatora (moze to troszke potrwać, nie trzeba sie denerwować) forum ukaze sie Twoj wątek ze zdjęciami. Odpowiedz Link
gaga.77 Re: przestrzenne szydełkowe choinki 23.11.07, 16:22 Dziękuję dziewczyny,za pomoc ,wkleiłam choinkę na fotoforum.pozdrawiam. Odpowiedz Link
marpo171 Re: przestrzenne szydełkowe choinki 24.11.07, 11:43 Chciałabym Cię bardzo poprosić o schemat takiej choinki. Bardzo mi się podoba, ale nie wiem jak ją zrobić. Pozdrawiam Odpowiedz Link
gaga.77 Re: przestrzenne szydełkowe choinki 24.11.07, 16:00 W tym wątku u góry jest schemat podany przez p.J piotrkowską ,jest tam opisane jak to zrobic .pozdrawiam. Odpowiedz Link
gaga.77 Re: przestrzenne szydełkowe choinki 24.11.07, 16:03 Przepraszam za przekręcenie nazwiska ,p.J.piotrowska. Odpowiedz Link
babusia_o Re: przestrzenne szydełkowe choinki 27.11.07, 22:31 mam na imie Jadzia od niedawna interesuje sie robotkami szydelkowymi,przegladajac te stronke, bardzo zauroczylam sie ta choinka.Mam prozbe czy mozna prosic o schemat w j. polskim i mozliwie zrozumialym.adres.babusia@poczta.onet.pl.bede bardzo wdziecza. Odpowiedz Link
babusia_o Re: przestrzenne szydełkowe choinki 27.11.07, 22:20 Te choinki sa super czy mozna prosic schemat ale w j. polskim. Odpowiedz Link
j.piotrowska Re: przestrzenne szydełkowe choinki 28.11.07, 08:39 Jadziu a wg Ciebie w jakim to jest języku? ) www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1b7dc27175c90be0.html (dodam że ten link podawałam wyżej) Pozdrawiam. Justyna Odpowiedz Link
babusia_o Re: przestrzenne szydełkowe choinki 06.12.07, 09:33 dzieki Justynko za odpowiedz,jest to w j. polskim ale dla mnie malo czytelne.Czy moge prosic o bardziej czytelny wzor lub schemat.to sa moje poczatki szydelkowania,moze dlatego nie wszysko dla mnie jasne.Bede bardzo wdziecza zgory serdecznie dziekuje.Jesli mozesz przyslij mi na e-mail. oto adres babusia@poczta.onet.p, Odpowiedz Link
bogdap1 wklejanie fotek 23.11.07, 10:56 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23884&w=72231051 zaglądnij tutaj Odpowiedz Link
apapon Re: przestrzenne szydełkowe choinki 25.11.07, 09:18 choinki sa śliczne, zrobiłam te 3 rozmiary, teraz robie taką wielką (powiekszyłam do ok.20 cm), kłopotem było nie wykończenie a wykrochmalenie, a tego piekielnie nie lubię, ale poradziłam sobie suszyłam na kroplach od nosa, chodziło mi o ten czubek, bo reszta pięknie się ułożyła Odpowiedz Link
splocik Re: przestrzenne szydełkowe choinki 28.11.07, 20:30 Witam. Zrobiłam choineczki inną metodą. Moje choineczki składają się z warstw różnej wielkości, które nałożone są na "kijek" zamocowany na podstawce. Zapraszam tutaj: splocik.blox.pl/2007/11/Zrobione-musialy-poczekac.html Pozdrawiam ciepło. splocik Odpowiedz Link