eliks 21.04.05, 12:52 Przed chwila wyczytalem ze Break 4 Love, ....... to takze cover oryginalnie nagrany w 1988 przez nic mi nie mowiacy projekt o nazwie Daze. co jeszcze? zaraz sie okaze ze WEG to jakas odrzucona przez Michaela Jacksona demowka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eliks Re: ile jeszcze coverow?? 21.04.05, 12:54 sorki, nie Daze tylko Raze, jesli to dla kogos czyni roznice Odpowiedz Link Zgłoś
balshoy Re: ile jeszcze coverow?? 21.04.05, 17:55 ba..pewnie stanowi to jednak różnicę...ten kawałek w oryginale jest jak najbardziej do ściągnięcia z netu..ale do produkcji PSB i Rauhofera się nie umywa...i taka jest właśnie istota robienia coverów; w przypadku psb to niemal standardowy motyw, z piosenki ot takiej sobie zrobić coś fajnego...jakim "schizo" jest np. oryginał HALLO SPACEBOY Bowiego...szaleństwo. a ile jeszcze coverów? może już na nowej płycie..czemu nie? Odpowiedz Link Zgłoś
diesel46 Re: Break 4 Love 22.04.05, 00:01 balshoy napisał: > do produkcji PSB i Rauhofera się nie > umywa...i taka jest właśnie istota robienia coverów; w przypadku psb to niemal > standardowy motyw, z piosenki ot takiej sobie zrobić coś > fajnego... Obawiam się że firmowanie tego projektu marką PSB to zwykły chwyt marketingowy. Zawsze lepiej sprzedac coś pod szyldem Pet shop Boys niż np. pod nazwą: Peter Rauhofer feat. Neil Tennant. Z tego co wiem Neil po prostu nagrał wokal i przesłał go Rauhoferowi. Sam potem narzekał, że nie dostał nawet singla z gotowym kawałkiem Czy Chris wogóle w tym brał udział to nie wiem... -- Andrzo Odpowiedz Link Zgłoś
krikra Break 4 Love i Chris 23.04.05, 16:19 diesel46 napisał: > Czy Chris wogóle w tym brał udział to nie wiem... Z tego, co czytałam, wynikało, że nie. Ale zgodził się na użycie nazwy PSB w owym projekcie ) Odpowiedz Link Zgłoś
diesel46 Re: ile jeszcze coverow?? 21.04.05, 22:06 eliks napisał: > Przed chwila wyczytalem ze Break 4 Love, ....... to takze cover oryginalnie > nagrany w 1988 przez nic mi nie mowiacy projekt o nazwie Daze. Break 4 Love to klasyk muzyki House. Mam go na kilku składankach. A na składance Clasic House Mastercuts vol.1 oprócz B4L jest też "It's Alright" Sterlinga Voida czyli pierwowzór przerobiony potem przez PSB. -- Pozdrawiam Andrzo Odpowiedz Link Zgłoś
eliks Re: ile jeszcze coverow?? 22.04.05, 09:21 diesel46 napisał: > Break 4 Love to klasyk muzyki House. Mam go na kilku składankach. > A na składance Clasic House Mastercuts vol.1 oprócz B4L jest też > "It's Alright" Sterlinga Voida czyli pierwowzór przerobiony potem > przez PSB. wobec tego mam pytanie - czy to co widnieje w katalogu PSB jako It's Alright International Mixes to sa pierwowzory, czy tez ponowny remix coveru? (utwor jest podpisany Sterling Void mix) Odpowiedz Link Zgłoś
diesel46 Re: ile jeszcze coverow?? 22.04.05, 09:31 > > "It's Alright" Sterlinga Voida czyli pierwowzór przerobiony potem > > przez PSB. > > wobec tego mam pytanie - czy to co widnieje w katalogu PSB jako It's Alright > International Mixes to sa pierwowzory, czy tez ponowny remix coveru? To są ponowne dwa remixy coveru PSB. Jeden remix Tyree'go a drugi Sterlinga. -- Andrzo Odpowiedz Link Zgłoś
eliks Co jest coverem? 22.04.05, 10:40 diesel46 napisał: > To są ponowne dwa remixy coveru PSB. > Jeden remix Tyree'go a drugi Sterlinga. kosmos. chcialbym zatem ustalic wspolnie - co zatem jest coverem, a co nie. wiadomo ze AOMM, GW, itd. to covery, ale co zatem z It's Alright, B4L, Sea Vida, etc. jak to nazwiemy? restauracja? Odpowiedz Link Zgłoś
diesel46 Re: Co jest coverem? 22.04.05, 12:00 > chcialbym zatem ustalic wspolnie - co zatem jest coverem, a co nie. wiadomo ze > AOMM, GW, itd. to covery, ale co zatem z It's Alright, B4L, Sea Vida, etc. jak > to nazwiemy? restauracja? It's alright i B4L to jak najbardziej covery. Natomiast Sea Vida ja bym powiedział, że został zainspirowany przez wymieniony wyżej oryginał. -- Andrzo Odpowiedz Link Zgłoś