idiotyzmy-kacze 28.07.06, 19:03 Prezio właśnie zapowiedział weto nowelizacji ustawy lustracyjnej. Co na to pisuarowi klakierzy z tego forum ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dr.szfajcner Re: Kartofle zamierzają utopić lustrację 28.07.06, 19:04 idiotyzmy-kacze napisał: > Prezio właśnie zapowiedział weto nowelizacji ustawy lustracyjnej. Co na to pisu arowi klakierzy z tego forum ? ... i co ciekawe, jej kretynskosc chca przypisac Platformie. Odpowiedz Link Zgłoś
silwuple Re: Kartofle zamierzają utopić lustrację 28.07.06, 19:09 dr.szfajcner napisał: > > ... i co ciekawe, jej kretynskosc chca przypisac Platformie. niestety,profesor Hołda też;))) Odpowiedz Link Zgłoś
alistair-p Re: Kartofle zamierzają utopić lustrację 28.07.06, 19:06 Straszny upał,niszczarki sie przegrzały,a urzędasom mylą sie prawdziwe lojalki z lewizną.Taki stan może sie utrzymać,lepiej zawetować. Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: Kartofle zamierzają utopić lustrację 28.07.06, 19:07 Kartofle topią lustrację juz od dłuższego czasu. Nie sadziłem jednak, że otwarcie zaatakują własną ustawę. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Kartofle zamierzają utopić lustrację 28.07.06, 19:09 idiotyzmy-kacze napisał: > Prezio właśnie zapowiedział weto nowelizacji ustawy lustracyjnej. Co na to pisu > arowi klakierzy z tego forum ? Oszolomy udupily lustracje 15 lat temu, udupia i teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Kartofle zamierzają utopić lustrację 28.07.06, 20:38 idiotyzmy-kacze napisał: > Prezio właśnie zapowiedział weto nowelizacji ustawy lustracyjnej. Co na to pisu > arowi klakierzy z tego forum ? Kaczyński wcale nie zapowiedział weta do ustawy lustracyjnej. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.m.c Re: Kartofle zamierzają utopić lustrację 28.07.06, 20:42 ciemny ludek ,prezia nie zrozumiał.:))) jak zwykle Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Kartofle zamierzają utopić lustrację 28.07.06, 21:11 pan prezydent nie zapowiedział niczego,tylko zapowiedział,że będzie się zasta- nawiał, być może nie podpisze,być może podpisze. Jest za a nawet przeciw. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Kartofle zamierzają utopić lustrację 28.07.06, 21:16 maureen2 napisała: > pan prezydent nie zapowiedział niczego,tylko zapowiedział,że będzie się zasta- > nawiał, być może nie podpisze,być może podpisze. Jest za a nawet przeciw. Kiedy oredzie? Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Kartofle zamierzają utopić lustrację 28.07.06, 21:19 maureen2 napisała: > pan prezydent nie zapowiedział niczego,tylko zapowiedział,że będzie się zasta- > nawiał, być może nie podpisze,być może podpisze. Jest za a nawet przeciw. Nie, zapowiedział, że ma zastrzeżenia do pewnego rozwiązania, ma nadzieję, że senat wprowadzi poprawki a on chętnie będzie przy tym współpracował. Nie zapowiedział weta, ani nie zamierza utopić lustracji. Chyba, że uznamy, że lustrację chcą też utopić Dudek, Kurtyka, Borusewicz, Piesiewicz. Bo też chcą wprowadzić pewne poprawki. Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Kartofle zamierzają utopić lustrację 28.07.06, 21:33 co na jedno wychodzi. Poczekajmy na czyny. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Kartofle zamierzają utopić lustrację 28.07.06, 21:43 maureen2 napisała: > co na jedno wychodzi. Nie wychodzi. > Poczekajmy na czyny. No właśnie, poczekajmy na czyny. Albo sobie przypomnijmy kto robił nocną zmianę, żeby zastopować lustrację. Bo tu już możemy mówić o czynach. Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Kartofle zamierzają utopić lustrację 28.07.06, 21:47 czyżby PiS knocił wszystko w nadziei na powtórkę nocnej zmiany "a nie mówili- śmy,że wszędzie jest układ". Może by coś porządnie zrobili. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Kartofle zamierzają utopić lustrację 28.07.06, 22:05 maureen2 napisała: > czyżby PiS knocił wszystko w nadziei na powtórkę nocnej zmiany "a nie mówili- > śmy,że wszędzie jest układ". He he he. Akurat najbardziej kontrowersyjną poprawkę zgłosiła Platforma postulując zrobienie lustracji według takich samych zasad jak "lista Macierewicza". Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Kartofle zamierzają utopić lustrację 28.07.06, 22:52 ta ustawa sama w sobie jest już listą Macierewicza i Wildsteina . Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Kartofle zamierzają utopić lustrację 28.07.06, 22:54 maureen2 napisała: > ta ustawa sama w sobie jest już listą Macierewicza i Wildsteina . Nie. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Gosiewski uspokój się! 28.07.06, 23:14 kataryna.kataryna napisała: Lub jaki inny oszołomie vel Asienka. Odpowiedz Link Zgłoś
idiotyzmy-kacze Re: Kartofle zamierzają utopić lustrację 22.09.06, 04:07 A co wspólnego miała akcja Macierewicza z lustracją ? Nic. To był raczej sabotaż i to skuteczny. Odpowiedz Link Zgłoś
p.smerf Re: Kartofle zamierzają utopić lustrację 28.07.06, 21:39 To, że pan prezydent postanowił się zacząć zastanawiać przed podpisaniem wszystkiego, co mu podsuwają, jest nadzwyczaj pozytywnym zjawiskiem. Jestem w pełni za! Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.m.c Re: Kartofle zamierzają utopić lustrację 28.07.06, 22:08 p.smerf napisał: > To, że pan prezydent postanowił się zacząć zastanawiać przed podpisaniem > wszystkiego, co mu podsuwają, jest nadzwyczaj pozytywnym zjawiskiem. Jestem w > pełni za! Na zastanawianiu się skończy, a i z tym zastanawianiem , to mam watpliwości. Przecież platworma winna:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Prezydent to nie żaden pan 28.07.06, 23:18 p.smerf napisał: > To, że pan prezydent postanowił Niech nie panuje tylko pracuje. Choć to trudne przy jego wzroście i kompleksach kartofla. Odpowiedz Link Zgłoś
jack20 Re: Kartofle zamierzają utopić lustrację 28.07.06, 22:42 Czym sie tak podniecacie?. Zmylka prezydenta dla narodu, jakoby zastanawial sie nad niepodpisaniem ustawy? Toz obaj kaczory mysla tak samo, ale jako prezydent wszystkich polakow to i jego rola taka, ze wypada mu sie ustawie "przypatrzyc". Wlasciwie to jedna z tych dwoch funkcji premier i prezydent (w wypadku pozostania obu kaczorow u wladzy) jest zbyteczna w Polsce. Chyba, ze traktowac prezydenta jako zabezpieczenie dla Jarka i jak cos jemu sie w planach pomerda i sam nie moze tego juzsprostowac to jest jeszcze szansa usuniecia bledu przez brata. Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Kartofle zamierzają utopić lustrację 28.07.06, 22:53 bynajmniej nie podniecam się Odpowiedz Link Zgłoś
otopoto I tak ta ustawa nic nie zmieniała 28.07.06, 22:58 To było dawanie nadziei naiwniakom. Żeby po wejściu w życie ustawy obudzili się z ręką w nocniku. Mi to obojetnie, bo żadna z tych propozycji nie daje bezproblemowego dostępu do teczki własnej, ani najbiższej nieżyjącej rodziny. Żadna z tych propozycji nie daje praktycznie możliwości kontroli pracowników IPN - byłych UBowców. Tak więc dalej Polską będzie żądzić UBowska mafia , a nie prezydent, premier, parlament. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.m.c Re: I tak ta ustawa nic nie zmieniała 28.07.06, 23:01 otopoto napisała: > To było dawanie nadziei naiwniakom. > Żeby po wejściu w życie ustawy obudzili się z ręką w nocniku. > > Mi to obojetnie, bo żadna z tych propozycji nie daje > bezproblemowego dostępu do teczki własnej, ani najbiższej nieżyjącej rodziny. > Żadna z tych propozycji nie daje praktycznie > możliwości kontroli pracowników IPN - byłych UBowców. > Tak więc dalej Polską będzie żądzić UBowska mafia , > a nie prezydent, premier, parlament. I o to chodzi! Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: I tak ta ustawa nic nie zmieniała 28.07.06, 23:12 otopoto napisała: > Mi to obojetnie, bo żadna z tych propozycji nie daje > bezproblemowego dostępu do teczki własnej, ani najbiższej nieżyjącej rodziny. Taką możliwość daje nawet obecna ustawa. > Żadna z tych propozycji nie daje praktycznie > możliwości kontroli pracowników IPN - byłych UBowców. W IPN pracują byli UBowcy? Ciekawe. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer I tak wiadomo, że na Kaczki są kwity 28.07.06, 23:24 kataryna.kataryna napisała: Ot choćby z akcji Hiacynt. > W IPN pracują byli UBowcy? Ciekawe. Więc wyluzuj Asienko i nie zmieniaj nicków. Styl zostaje ten sam. Ciekawe :-) Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka24 Kataryno szkoda dla nich czasu 28.07.06, 23:37 krzyku bedzie jeszcze duzo. Z wiadomej strony. Ide sobie zrobic wode z lodem, cytryna i sokiem figowym. Pycha, mowie ci ;) Odpowiedz Link Zgłoś
otopoto Re: I tak ta ustawa nic nie zmieniała 29.07.06, 11:07 > > Mi to obojetnie, bo żadna z tych propozycji nie daje > > bezproblemowego dostępu do teczki własnej, > > ani najbiższej nieżyjącej rodziny. > Taką możliwość daje nawet obecna ustawa. Bzdura. Złożyłam wniosek i nie udostępniono mi dokumentów mojego nieżyjącego dziadka - cichociemniego (spadochroniarza z okresu II wojny światowej), prześladowanego przez NKWD i UB. Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Bzdura! 29.07.06, 00:32 Coś tam naknocili (wszyscy razem) ale Senat to wyprostuje:) Odpowiedz Link Zgłoś
idiotyzmy-kacze Poprawki Senatu (czyli PiSuaru) 24.08.06, 23:32 1. brak dostępu dziennikarzy do akt IPNU 2. usunięcie przestępstwa kłamstwa lustracyjnego co pozwoli wrócić do polityki kapusiom 3. zablokowanie lustracji wśród osób publicznych Tak więc kartofle właśnie zablokowały lustrację Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Kartofle zamierzają utopić lustrację 29.07.06, 11:00 idiotyzmy-kacze napisał: > Prezio właśnie zapowiedział weto nowelizacji ustawy lustracyjnej. Co na to pisu > arowi klakierzy z tego forum ? Rząd tworzony przez PiS popieram głównie za zapowiedzi uporządkowania sprawy lustracji oraz wyjaśnienia roli służb specjalnych, a także układów z nimi ludzi rządzących i budujacych od 17 lat w Polsce demokracje i kapitalizm. Jeśli tego nie zrobią, a mają jeszcze 3 lata - nie powiem o Kaczyńskich ani jednego dobrego słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
idiotyzmy-kacze Re: Kartofle zamierzają utopić lustrację 30.07.06, 21:54 a jak PiSuar podniesie stawki ? Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Kartofle zamierzają utopić lustrację 02.08.06, 13:03 idiotyzmy-kacze napisał: > a jak PiSuar podniesie stawki ? Stawki czego? Odpowiedz Link Zgłoś
idiotyzmy-kacze Re: Kartofle zamierzają utopić lustrację 02.08.06, 14:12 stawki za post Odpowiedz Link Zgłoś
idiotyzmy-kacze Topienia lustracji przez Kaczyńskich ciąg dalszy 02.08.06, 12:58 Zamiast pełnej jawności - mataczenie. wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3523257.html Czyżby przyczyną była fałszywa lojalka z teczki Jarka ? A może raczej to czego nie ujawnił. Odpowiedz Link Zgłoś
fredoo Re: Kartofle zamierzają utopić lustrację 02.08.06, 13:16 A w ramach ustawy lustracyjnej zabroniłbym zajmowania stanowisk politycznych starszym niż 40 lat.Mamy chyba dość mądrych ludzi poniżej 40 stki??? Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz I slusznie wetuje. Przecież to knot sprzeczny z 02.08.06, 13:55 prawem. Konkretnie z zasadą domniemania niewinności. Trybunal Konstytucyjny by to z mniejsca uwalil. Kaczor chyba to w końcu zrozumial sluchając transmisji z procesu pierwszej znacznej ofiary kaczyzmu Gilowskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
nonno1 Re: Trzeba ją tak napisać, żeby można było 02.08.06, 13:58 użyć przeciw temu, kogo wskaże Wielki Analityk, a nie dopuścić do lustracji swoich. Jedyna moralność IV RP to moralność Kalego. Odpowiedz Link Zgłoś
idiotyzmy-kacze "Proces" lustracyjny TW Beaty będzie pretekstem 03.08.06, 13:06 do zastopowania lustracji. Myślę, że to był główny powód dla którego TW Beata znalazła się w "rządzie" Marcinkiewicza. SPiSek kartoflany jest widoczny gołym okiem Odpowiedz Link Zgłoś
idiotyzmy-kacze Atak na Herberta w PiSuarowej gadzinówce 17.08.06, 13:16 pt Wprost jest kolejnym elementem strategii kartofli. Odpowiedz Link Zgłoś
reakcjonista1 Jak tak ciebie czytam wydaje mi sie ze masz 17.08.06, 13:39 jakiś kompleks na punkcie PiS i pisuarów. Nie mówię, ze nie wolno krytykować, ale żeby w każdym poscie chłostać kaczystów za najdrobniejsze pierdnięcie? Odpowiedz Link Zgłoś
reakcjonista1 Leczysz kompleksy podszywajac sie pod cudze nicki 17.08.06, 13:42 kacapynko? Odpowiedz Link Zgłoś
idiotyzmy-kacze Re: Jak tak ciebie czytam wydaje mi sie ze masz 17.08.06, 13:51 PiSuary marnują jedyną i niepowtarzalną szansę, jakiej Polska nigdy już mieć nie będzie. Za 4 lata będzie już za późno. Odpowiedz Link Zgłoś
reakcjonista1 Re: Jak tak ciebie czytam wydaje mi sie ze masz 17.08.06, 13:53 Szansę na co? Odpowiedz Link Zgłoś
idiotyzmy-kacze Re: Jak tak ciebie czytam wydaje mi sie ze masz 17.08.06, 22:42 Na to, żeby Polska była w miarę normalnym i w miarę zamożnym krajem. Zamiast tego PiS konserwuje postkomunizm i zwiększa poziom socjalizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
reakcjonista1 Re: Jak tak ciebie czytam wydaje mi sie ze masz 17.08.06, 23:07 Aha, mam podobne zdanie. Ale czemu pozostało nam na to tylko 4 lata? Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Kartofle zamierzają utopić lustrację 17.08.06, 21:10 kręcisz... nieładnie tak robić. Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
idiotyzmy-kacze Ostatni akt tego ponurego dramatu 19.08.06, 13:57 Materiały SB na temat osób pełniących funkcje publiczne publikowane wyłącznie za ich zgodą www.naszdziennik.pl/index.php?typ=po&dat=20060818&id=po01.txt Tak jak przewidywałem 3 tygodnie temu - kaczyńscy topią lustrację. Odpowiedz Link Zgłoś
idiotyzmy-kacze LuStracji nie będzie - M. Karnowski 11.09.06, 01:29 Widzę to wyrażnie. A także czuję. Atmosfera się zmieniła i PiS -mający tę decyzję w rękach - porzuca język zmiany na rzecz języka wątpliwości. Tak, wiem - prezydent i premier zawsze mieli wątpliwości, nie byli radykałami - ale trudno to jednak będzie nazwać inaczej niż zdradą wyborczych obietnic. newsweek.redakcja.pl/blogi/blog.asp?Artykul=12832&Watek=96823&WatekStr=1&DA=110920060114&AutorBloga=M_Karnowski Odpowiedz Link Zgłoś
wyksztalciuch1 Re: Kartofle zamierzają utopić lustrację 12.09.06, 00:12 co na słynnej liscie wilsztajna robi maria kaczynska? no co ? Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd I dekomunizacje 12.09.06, 00:40 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=48396254 Czyli o lustracji i dekomunizacji w IV RP, tym PRLu PiS, trzeba zapomniec. Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Oni nie mieli takiego zamiaru... 12.09.06, 00:54 ale jak się zabrali do uchwalania nowej ustawy to wyszło o wyszło. Zachęcam do zapoznania się z projektem przedstawionym Sejmowi po wprowadzeniu poprawek senackich. To jest po prostu idotyczne! orka.sejm.gov.pl/Druki5ka.nsf/($vAllByUnid)/17C06E0B80DAE9E5C12571D400480CBC/$file/903.pdf Już gdzieś napisałam, że gdyby to wprowadzić w życie to IPN musiałby zmienić nazwę na Instytut Zemsty Narodowej. Odpowiedz Link Zgłoś
idiotyzmy-kacze Oni mieli od początku złe zamiary 12.09.06, 15:40 Gdyby naprawdę mieli uczciwe podejście do sprawy lustracji to nie ciągnełoby się to tyle miesięcy. Ustawę medialną uchwalili w kilka dni, prezio też nie miał kłopotu z podpisem. A lustracyjną zawetuje Odpowiedz Link Zgłoś