Dodaj do ulubionych

Dab Bartek. Prosze nie mordowac...

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.11.04, 14:12
Tebe, tak jak to Pollak swego czasu napisal, Aquanet to Dab Bartek Forum
Aktualnosci. A wlasciwie nie tylko FA, bo towarzyszy portalowi od samego jego
zarania. To czesc historii portalu. Ta blokada na ilosc postow nalozona na
Aquanet to jak scinanie debu Bartek, za to, ze za gruby wyrosl. Mam serdeczna
prosbe o przywrocenie go do zycia.
Obserwuj wątek
    • niech Re: Dab Bartek. Prosze nie mordowac... 25.11.04, 14:40
      Bartka? A co mu sie stalo?
      • patience Re: Dab Bartek. Prosze nie mordowac... 25.11.04, 14:43
        Przekroczył limit postów:(
        • Gość: patience PS. to coś w rodzaju Mind Map IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.11.04, 14:52
          Moze to wyglada malo zrozumiale, ale dla matuzalemow portalu jego istnienie sie
          tlumaczy samo przez sie. Nie wiem jak to wyjascic? Te programy komputerowe do
          robienia Mind Maps. To cos takiego...

To jest naprawde Dab Bartek, Pollak dobrze nazwal. Na calym portalu nie ma
          takiego drugiego watku, tak gleboko zanurzonego w historii portalu. Jak sie go
          zamorduje, to juz drugiego takiego nigdy nie bedzie:(
    • aqua Re: Dab Bartek. Prosze nie mordowac... 25.11.04, 14:53
      Przyłączam się do apelu, co komu szkodzą takie stare wątki?
      • tebe Re: Dab Bartek. Prosze nie mordowac... 25.11.04, 16:16
        Nie szkodzą, będzie sobie stał.
        To ograniczenie techniczne, z powodów wydajnościowych, nie ma technicznej
        możliwości stworzenia wyjątku, bo ograniczenie straciłoby sens.
        • Gość: patience Re: Dab Bartek. Prosze nie mordowac... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.11.04, 16:42
          tebe napisał:

> Nie szkodzą, będzie sobie stał.
          > To ograniczenie techniczne, z powodów wydajnościowych, nie ma technicznej
          > możliwości stworzenia wyjątku, bo ograniczenie straciłoby sens.

hmmm... bedzie stal, ale uschniety. Mam tez watpliwosci czy chodzi o mozliwosc
          techniczna czy tez raczej o uzasadniona skadinad obawe, ze jak sie zrobi wylom,
          to znajda sie inni chetni do przedluzania watkow. Moze jednak da sie uzasadnic
          tylko jeden wyjatek. Ow (inkryminowany;) watek jest jedynym na portalu ktory
          istnieje od poczatku portalu. To kategoria "S" i drugiego takiego po prostu nie
          ma i z natury rzeczy nie bedzie. Serwera tez specjalnie nie obciaza, gdyz jest
          uzupelniany bardzo powoli - czasem musi uplynac dare dni, zanim pojawi sie
          kolejny post.

A poza tym ja was dosyc lubie, za podejscie przy budowie portalu, ktore jest
          dosyc bliskie Open Source. Z kolei ci od OS lubia eksperymenty. Tak to juz jest,
          ze ktos pisze oprogramowanie, a kto inny wpada na pomysl jak je wykorzystac w
          sposob zupelnie nie przewidziany przez tworcow. Te eksperymenty to integralna
          czesc rozwoju internetu. Zobacz na przyklad tutaj jak sie niektore eksperymenty
          koncza:
          freemind.sourceforge.net/wiki/index.php/Main_Page

Wasze oprogramowanie zostalo wykorzystane do zrobienia czegos w rodzaju
          skrzyzowania hypertextu z mindmap w otwartym srodowisku. Byloby bardzo po
          hakersku pozwolic pokontynuowac.
          • Gość: patience Re: Dab Bartek. Prosze nie mordowac... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.11.04, 16:47
            Zapomnialam dodac jeszcze linka do hypertextu:

www.wordcircuits.com/connect/index.html

Te oba linki to tylko skromny poczatek, dalej jest duzo ciekawiej. Ale sam
            poczatek jest juz interesujacy, takze dla technicznych ludzi:)
          • tebe Re: Dab Bartek. Prosze nie mordowac... 25.11.04, 16:54
            Nie bierzesz jednej rzeczy pod uwagę: nie tylko pisanie jest problemem. Wątek
            stoi wysoko, wydaje się ciekawy bo ma dużo postów i wiele osób go otwiera.
            Otwieranie nas obciąża, bo trzeba sklecić wątek w drzewko. Nie może być
            wyjątku. To wyjaśnienie jest niemal doskonałe.
            Widać, że jego autor wie o co chodzi.
            Pozdrawiam
            • Gość: patience Re: Dab Bartek. Prosze nie mordowac... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.11.04, 17:16
              Zdrajca pollak. Nie gadam z nim!

Heh, szczerze powiem, ze tez wiem o co chodzi. Zagrozenie jednominutowym
              opoznianiem dla nielogowanych tez sie nie bierze z nadmiaru w transferze. Wiem
              tez ze rzeczywiscie troche ludzi tam zaglada. Raczej mialam nadzieje ze wy nie
              wiecie... Dlatego zreszta absolutnie nie podskakuje tylko prosze. Na zachete
              jeszcze jeden link, o nowym browserze, a raczej o nowej generacji browserow.
              Chodzi o to, ze na obecnym etapie internet jest cywilizacja plaskiego znaku, a
              chodzi o to zeby go przeniesc w 3d. Wizualizacje, ktore pomagaja przetwarzac
              informacje.

Od razu uprzedzam, ze ten browser jest dosyc wymagajacy sprzetowo.

www.spatialknowledge.com/projects/clara/

Czyli wiem ze watek zabiera transfer i tak dalej. Ale sie przydaje. Do licha...
              Prosze tylko zebyscie pomysleli nad tym. Nie mowiac o tym, ze jak sie doktor
              froyd obrazi i pojdzie sobie, to ja utrace rownowage psychiczna;)
              • aqua Re: Dab Bartek. Prosze nie mordowac... 25.11.04, 17:21
                Jednak, na dobrą sprawę, Tebe, te wątki już istnieją i różni tacy będą tam
                wchodzić i obciążać wam serwer. Nie możnaby tego ograniczenia wprowadzić od
                teraz? Dla nowych wątków? Gdzie tu logika.
                • tebe Re: Dab Bartek. Prosze nie mordowac... 25.11.04, 17:42
                  No jest, wierz mi.
                  • aqua Re: Dab Bartek. Prosze nie mordowac... 26.11.04, 09:47
                    No wierzę Ci Tebe, ale jednak żal rozstawać się z wątkami, tymi wiekowymi, bo
                    one są już jak rodzina, zadomowione na moim kompie:)
              • Gość: pollak Re: Dab Bartek. Prosze nie mordowac... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.04, 09:54
                Gość portalu: patience napisał(a):

> Zdrajca pollak. Nie gadam z nim!

Zanotowane i będzie użyte przeciwko Tobie przy najbliższej możliwej okazji.
                • Gość: patience Re: Dab Bartek. Prosze nie mordowac... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.11.04, 18:55
                  To ty jestes zdrajca i to zostanie uzyte przeciwko tobie przy najblizszej
                  okazji. Jeszcze o kubki i koszulki sie upominasz. Chyba ze sie poprawisz.

PS. Oferuje kubek zakupiony w sklepie oraz koszulke nocna, moja wlasna. Po wypraniu.
            • Gość: pollak Re: Dab Bartek. Prosze nie mordowac... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.04, 09:52
              "niemal doskonałe" :)

W związku z powyższem proszę o dwa kubki gazeta.pl oraz firmową koszulkę z
              autografem Maas i wszystkich ludzi z Waszego działu techno. ;)
              • tebe Re: Dab Bartek. Prosze nie mordowac... 26.11.04, 12:47
                Kubki będą Cafegazeta (chwilowo tylko takie są).
                Autograf Maas - to może chwilę potrwać ale myślę, że się da.
                Musisz mi mailem podać dane i rozmiar koszulki (trochę szkoda na te autografy
                ale skoro chcesz).
                pzdr
                • Gość: patience Re: Dab Bartek. Prosze nie mordowac... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.11.04, 19:01
                  Skoro ten towar taki wartosciowy, to oferuje ci kubek z ktorego wlasnie pije
                  kawe oraz moja koszule nocna. Nie wiem co mozesz dostac od doktora, ale
                  wyleczenie go z ciezkiej depresji samo w sobie jest wystarczajaca nagroda. Kubek
                  jest w kwiatki.
    • mcattery Ej Tebe! 25.11.04, 18:08
      Ej Tebe, wiesz,ze w biznesie i dyplomacji nie ma takich slow : nie da sie
      zrobic?
      Moze powiedz co my mozemy zrobic dla Ciebie, zebys nam zostawil ten zabytek
      klasy zero ?

Ja rzadko kiedy prosze.Ale o pozostawienie Aquanetu, bardzo, bardzo cie
      prosze.

www.pajacyk.pl/
      • eela Re: Ej Tebe! 25.11.04, 18:27
        Aquanet zostaje, tylko nie mozna się do niego dopisywać.
        • Gość: patience Re: Ej Tebe! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.11.04, 18:43
          eela napisała:
          > Aquanet zostaje, tylko nie mozna się do niego dopisywać.

Jakby ci to powiedziec. Tyle, to juz zdazylismy sami zauwazyc:)
    • Gość: patience Cytat w sygnaturce... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.11.04, 01:22
      to jest w watku na FA.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=18004870&a=18024207

• perla tam więcej postów było 26.11.04, 12:32
      ale około 500 zostało skasowanych przez admina. Jeszcze w czasach gdy nikt nie
      myślał o instytucji społecznego kapo.
      Sprawa poważna była, gdyż te skasowane posty to linki do pedofilskich stron z
      reguły były.
      • jureek Re: tam więcej postów było 26.11.04, 15:43
        perla napisał:

> ale około 500 zostało skasowanych przez admina. Jeszcze w czasach gdy nikt nie
        > myślał o instytucji społecznego kapo.
        > Sprawa poważna była, gdyż te skasowane posty to linki do pedofilskich stron z
        > reguły były.

Aha. I to naukowo nazywa się Mind Map?
        Jura
        • Gość: patience Re: tam więcej postów było IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.11.04, 18:38
          Naukowo to sie nazywa Telus. Taki gosc z bchsia.telus.net ktory uznal za swoj
          moralny obowiazek przeszkadzac, w zwiazku z czym pezez 4 lata puszczal po 2-3
          posty dziennie, w ostatnich czasach glownie o zakopywaniu ludzi zywcem i
          przerabianiu na abazury. Zgadza sie, kolejni admini mieli co robic.
      • Gość: patience Re: tam więcej postów było IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.11.04, 18:57
        czesc perla, i dzieki za wizyte:)
    • a.adas Jako początkujący uczestnik Forum 26.11.04, 20:11
      przyznaję - nigdy nie przyjrzałem się bliżej zjawisku "Aquanet". Ale składam
      samokrytykę i oświadczam, że chciałbym zapoznać się z tym tworem, tyle ze
      obcowania z trupem ... jest, hm, niezdrowe.
      A poważnie - rzeczony wątek to nie mój teren (żeby zrozumieć wszystkie niuanse
      trzeba być pewnie weteranem Aktualności, a tam przeżywają jedynie
      najsilniejsi:), ale proszę nie burzyć "nowej świeckiej tradycji" tamtego Forum.
      Błagam...
    • perli klikam 26.11.04, 20:21
      tam jak oszalała. Dużo fajnych tekstów tam przeczytałam...
      • Gość: patience Dziekuje, jestescie kochani/nt IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.11.04, 20:26
    • xtrmntr brawo tebe! brawo adminostwo! 26.11.04, 23:13
      nareszcie jakas zdroworozsadkowa inicjatywa! koniec z tasiemcami!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka