Dodaj do ulubionych

Można zmienic IP?

28.12.04, 08:57
Pytanie jak w temacie, chodzi mi czy na forum jedna osoba moze wpisywac sie
pod roznymi IP?
Obserwuj wątek
    • m.gregor Re: Można zmienic IP? 28.12.04, 08:59
      Tak:
      1.) Provider ma kilka IP i taka osoba wychodzac przez jego router wychodzi na
      swiat z roznymi IP
      2.) Uzytkownik uzywa proxy
      3.) Ma nie stale IP (np. neostrada)
      • gixera Re: Można zmienic IP? 28.12.04, 09:05
        Wiec kazdy, przecietny forumowicz moze sobie zmienic IP?
        • m.gregor Re: Można zmienic IP? 28.12.04, 09:14
          Tak.
          • gixera Re: Można zmienic IP? 28.12.04, 09:15
            Hmm, to niedobrze...

Dzekuje i pozdrawiam
            justyna
          • gray Re: Można zmienic IP? 28.12.04, 09:23

zależy co się rozumie pod pojęciem 'przeciętny' ;-)
            • m.gregor Re: Można zmienic IP? 28.12.04, 09:38
              No taki szar...Tzn. zielony uzytkownik ;-)
      • Gość: Neo Re: Można zmienic IP? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.04, 11:05
        W przypadku Neostrady to zawsze jest taki ip jak moj i w zasadzie to tak jakby
        jechac przez proxy.
        • gixera Re: Można zmienic IP? 28.12.04, 12:42
          A kto wie jak to sie robi?
          • m.gregor Re: Można zmienic IP? 28.12.04, 14:14
            Ale co?
            • gixera Re: Można zmienic IP? 28.12.04, 15:08
              Jesli ktos nie jest zalogowany, to wszyscy widza jego IP. Chodzi mi o to, jak
              je mozna zmienic? (IP niezalogowanego forumowicza)
          • Gość: Neo Re: Można zmienic IP? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.04, 14:20
            Moja, ulubiona Gixero: Co sie robi? Zeby miec takie ip na forum trzeba miec
            neostrade. I nic nie trzeba dodatkowo robic. A poniewaz neostrade maja tysiace
            ludzi - jest to de facto anonimowe.
            • m.gregor Re: Można zmienic IP? 28.12.04, 14:40
              Anonimowe jest dla nas. Szarych uzytkownikow. AES'y i admini gazety widza pelen
              adres (albo nr IP)
            • Gość: Gixera Re: Można zmienic IP? IP: 195.205.22.* 28.12.04, 15:05
              A ja nie mam neostrady, i mam takie IP.
              • Gość: dominik666 Re: Można zmienic IP? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.04, 15:48
                istnieje wiele sposobów

najprostszy z nich to proxy = w IE

Narzędzia -> opcje internetowe -> ustawienia sieci LAN ->
                server proxy -> ptaszkujemy (użyj servera proxy dla sieci LAN)
                i wpisujemy adres np. 83.16.79.106:8080 i port 8080

i jak można zauwazyć po moim IP mam internetdsl - choć z tepsy nie kożystam :)
                oczywiście nie można się czuć bezpiecznym używając tak prostego sposobu - w
                razie naruszenia prawa policja ma prawo sprawdzić kto kozystał z servera proxy
                w danym czasie

drugi sposób - bardziej skomplikowany polega na generowaniu fałszywego IP - tzw
                spoofing - niestety metoda ta ma jeden chaczyk - możemy wysłać np. pakiet z
                fałszywą informacją o naszym IP lecz nigdy nie dostaniemy potwierdzenia że
                dotarł on do celu i spełnił swoje zadanie :)

coś jagbyś wysłała list z fałszywym adresem nadawcy

jeszcze inny sposób opiera się na socks - proxy chain - czyli łańcuchu serverów
                proxy - tak że dotarcie do docelowego "nadawcy" jest dosyć skomlikowane
                • kell99 Re: Można zmienic IP? 28.12.04, 15:56
                  a to tylko ie potrafi z proxy korzystac?;) opatentowali juz proxy czy jak?

poza tym imho proxy jest dobre dla tchorzy ktorzy musza dac upust swoim
                  kompleksom, bo inaczej by sie wstydzili napisac na forum to 1, a 2 to wiekszosc
                  proxy tak przerazliwie spowalnia transfer, ze uzywanie tego jest mordega..
                • Gość: dominik666 Re: Można zmienic IP? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.12.04, 15:58
                  hehehh :)

myślałem że post nie dotarł i napisałem jeszcze raz :)

• Gość: to działa !!! Re: Można zmienic IP? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.01.05, 23:47
              • Gość: dominik666 Re: Można zmienic IP? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.04, 15:56
                istnieje kilka sposobów

proxy -
                narzędzia->ulubione->opcje internetowe->połączenia->ustawienia sieci lan-
                >server proxy->ptaszkujemy "użyj serwera proxy.."->wpisujemy adres i port
                np. 83.16.79.106:8080 i port 8080 i mamy ip tepsy :)

proxy chain - nasza wiadomość jest przekazywana przez wiele serverów proxy

spoofing - wysyłamy naszą "wiadomość" z fałszymym adresem IP - działa tylko w
                jedną strone !!!
              • Gość: Neo Maly Poradnik Pacynkarza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.04, 20:33
                Juz mowie co i jak. Jesli chcesz dac upust niskim instynktom i pacynkowac na
                forum jako np. Jedna z wielu gixer :) albo Jozef Zawadzki (niestety robi sie
                nieaktualne bo zaczal sie logowac), najlepiej sprawic sobie darmowa przegladarke
                Mozilla (sama Mozilla nie Firefox) w wersji np. 1.6pl albo 1.7.5. Instalujesz
                sobie do tego wynalazku plugin Switchproxy i Proctor( Switchproxy jest tez na
                Firefoxa). Switchproxy instaluje sie w postaci dodatkowego paska na gorze
                przegladarki (mozna go oczywiscie schowac jesli niepotrzebny). Mozna latwo
                dodawac sobie nowe serwery proxy i nadawac kazdemu nazwe widoczna w okienku np.
                jako nick pacynki. Dzieki temu mozna sie szybko przelaczac miedzy pacynkami
                widzac rozwijajaca sie liste wszystkich. Do tego zboznego celu bedzie jeszcze
                przydatny programik do wyszukiwania i weryfikowania serwerow proxy w sieci
                np.Complete Anonymus Web Surfing albo Proxy Hunter, ktory wynajdzie, sprawdzi i
                wywali nie dzialajace proxy. A potem wystarczy wpisac sobie do Switchproxy, z
                listy, najszybsze serwery. Proctor z kolei robi z twojego komputera podszywke
                (czolko ja zdradza :)). Wtedy twoj komputer jest widziany w sieci jako proxy.
                Pojedynczo obie te wtyczki nie zawsze sa skuteczne ale w parze daja calkiem
                dobre efekty. Mozna laczyc sie w takim wypadku przez szybki transparent proxy
                (np: w3cache.icm.edu.pl) a adres i tak bedzie niewidoczny (bedzie lamany:
                w3cache.icm.edu.pl/w3cache.icm.edu.pl czyli cos w stylu jak ma piecyk). Mozilla
                moze sobie siedziec cicho i byc uzywana tylko do tego celu obok IE albo Firefoxa
                i w niczym to niezakloci pracy innych przegladarek.

Mozille sciagniesz stad: mozillapl.org/index.php?name=MozillaPLMirrors
                (Proctor na dole strony)
                A Switchproxy stad: extensionroom.mozdev.org/more-info/switchproxy

Zainstaluj to wszystko sobie i pogon te wszystkie falszywe gixery bo im sie
                nalezy :P. Dziekuje za uwage.
                • gixera Re: Maly Poradnik Pacynkarza 28.12.04, 21:45
                  :-D Mozille juz mam, wlasciwie nie chodzilo mi o to zeby zaczac grac w te gierki
                  wszystkich podszywek, raczej probowalam wybadac, czy jest to jedna osoba, ciagle
                  zmieniajaca IP, czy kilka. Ja rowniez sie loguje, ale coz z tego, rozpierzchly
                  sie po calym forum, jak ktos mnie nie kojarzy, to przez te ich denne wypowiedzi
                  wychodze na strasznego buraka, az mi wstyd:-)
                  PS. Czy Neo pojawial sie na forum pod innym nickiem?
                  Ciebie tez probuje wybadac:-D
                  dziekuje i pozdrawiam
                  • Gość: Neo Do Gixery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.05, 18:16
                    Wszystko na to wskazuje, ze kilka. Popatrz sobie po hostach np. na watku "Drodzy
                    podszywacze" mamy tam pare neoplusow, abonenta Netii, kogos z dsl (chyba
                    wiekszosc kawiarenek internetowych ma takiego hosta) pewnie jakies
                    wspoldzielone, jakis kolornet.pl. Jest to na 100% kilku wesolkow, ktorym sie
                    spodobalo gixerowanie. Z drugiej strony sa umiarkowanie zlosliwi a zdaje sie ze
                    jestes obecnie jedyna osoba majaca tyle podszywek - swiadczy to o popularnosci.
                    Ja bym sie tam nie przejmowal.
                    A Neo sie pojawial pod wieloma. Nie mam przywiazania do jednego, raczej daje cos
                    na odczepnego.
                    • gixera Re: Do Gixery 02.01.05, 12:03
                      Gość portalu: Neo napisał(a):

> A Neo sie pojawial pod wieloma. Nie mam przywiazania do jednego, raczej daje co
                      > s
                      > na odczepnego.

np. J2345?
    • Gość: długopisem Re: Można zmienic IP? IP: 81.190.171.* 01.01.05, 19:59
      www.anonimoweproxy.abc.pl i wszystko jasne
      • Gość: Ethan Re: Można zmienic IP? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 04:16
        Tak ale jej podszywki raczej proxy nie uzywaja.
    • Gość: . A używajcie sobie proxy. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 12:37
      Aż któregoś dnia admini ściągną listę serwerów proxy:
      dialspace.dial.pipex.com/town/pipexdsl/o/aoxw32/BlueTack/proxy.txt
      i dodadzą regułkę do firewalla.
      • Gość: proxy Re: A używajcie sobie proxy. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 12:46
        Wydaje mi sie ze juz bywaja blokowane.
      • Gość: Szczał_przez_okno Re: A używajcie sobie proxy. IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 02.02.05, 14:33
        > Aż któregoś dnia admini ściągną listę serwerów proxy:
        > dialspace.dial.pipex.com/town/p ipexdsl/o/aoxw32/BlueTack/proxy .txt
        > i dodadzą regułkę do firewalla.

Eee tam, piszesz bzdury. Zeby zablokować wszystkie proxy, także
        wysokoaninimowe - NIE POTRZA WCALE ŚCIĄGAĆ JAKICHKOLWIEK LIST SERWERÓW I
        DODAWAĆ ICH DO REGUŁ Byłaby to robota dla głupiego. Znam przypadek, że program
        rozpoznaje po prostu proxy (nawet elite) i blokuje takie wejścia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka