gixera 28.12.04, 08:57 Pytanie jak w temacie, chodzi mi czy na forum jedna osoba moze wpisywac sie pod roznymi IP? Link Zgłoś Obserwuj wątek
m.gregor Re: Można zmienic IP? 28.12.04, 08:59 Tak: 1.) Provider ma kilka IP i taka osoba wychodzac przez jego router wychodzi na swiat z roznymi IP 2.) Uzytkownik uzywa proxy 3.) Ma nie stale IP (np. neostrada) Link Zgłoś
gixera Re: Można zmienic IP? 28.12.04, 09:05 Wiec kazdy, przecietny forumowicz moze sobie zmienic IP? Link Zgłoś
gixera Re: Można zmienic IP? 28.12.04, 09:15 Hmm, to niedobrze... Dzekuje i pozdrawiam justyna Link Zgłoś
gray Re: Można zmienic IP? 28.12.04, 09:23 zależy co się rozumie pod pojęciem 'przeciętny' ;-) Link Zgłoś
Gość: Neo Re: Można zmienic IP? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.04, 11:05 W przypadku Neostrady to zawsze jest taki ip jak moj i w zasadzie to tak jakby jechac przez proxy. Link Zgłoś
gixera Re: Można zmienic IP? 28.12.04, 15:08 Jesli ktos nie jest zalogowany, to wszyscy widza jego IP. Chodzi mi o to, jak je mozna zmienic? (IP niezalogowanego forumowicza) Link Zgłoś
Gość: Neo Re: Można zmienic IP? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.04, 14:20 Moja, ulubiona Gixero: Co sie robi? Zeby miec takie ip na forum trzeba miec neostrade. I nic nie trzeba dodatkowo robic. A poniewaz neostrade maja tysiace ludzi - jest to de facto anonimowe. Link Zgłoś
m.gregor Re: Można zmienic IP? 28.12.04, 14:40 Anonimowe jest dla nas. Szarych uzytkownikow. AES'y i admini gazety widza pelen adres (albo nr IP) Link Zgłoś
Gość: Gixera Re: Można zmienic IP? IP: 195.205.22.* 28.12.04, 15:05 A ja nie mam neostrady, i mam takie IP. Link Zgłoś
Gość: dominik666 Re: Można zmienic IP? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.04, 15:48 istnieje wiele sposobów najprostszy z nich to proxy = w IE Narzędzia -> opcje internetowe -> ustawienia sieci LAN -> server proxy -> ptaszkujemy (użyj servera proxy dla sieci LAN) i wpisujemy adres np. 83.16.79.106:8080 i port 8080 i jak można zauwazyć po moim IP mam internetdsl - choć z tepsy nie kożystam :) oczywiście nie można się czuć bezpiecznym używając tak prostego sposobu - w razie naruszenia prawa policja ma prawo sprawdzić kto kozystał z servera proxy w danym czasie drugi sposób - bardziej skomplikowany polega na generowaniu fałszywego IP - tzw spoofing - niestety metoda ta ma jeden chaczyk - możemy wysłać np. pakiet z fałszywą informacją o naszym IP lecz nigdy nie dostaniemy potwierdzenia że dotarł on do celu i spełnił swoje zadanie :) coś jagbyś wysłała list z fałszywym adresem nadawcy jeszcze inny sposób opiera się na socks - proxy chain - czyli łańcuchu serverów proxy - tak że dotarcie do docelowego "nadawcy" jest dosyć skomlikowane Link Zgłoś
kell99 Re: Można zmienic IP? 28.12.04, 15:56 a to tylko ie potrafi z proxy korzystac?;) opatentowali juz proxy czy jak? poza tym imho proxy jest dobre dla tchorzy ktorzy musza dac upust swoim kompleksom, bo inaczej by sie wstydzili napisac na forum to 1, a 2 to wiekszosc proxy tak przerazliwie spowalnia transfer, ze uzywanie tego jest mordega.. Link Zgłoś
Gość: dominik666 Re: Można zmienic IP? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.12.04, 15:58 hehehh :) myślałem że post nie dotarł i napisałem jeszcze raz :) Link Zgłoś
Gość: dominik666 Re: Można zmienic IP? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.04, 15:56 istnieje kilka sposobów proxy - narzędzia->ulubione->opcje internetowe->połączenia->ustawienia sieci lan- >server proxy->ptaszkujemy "użyj serwera proxy.."->wpisujemy adres i port np. 83.16.79.106:8080 i port 8080 i mamy ip tepsy :) proxy chain - nasza wiadomość jest przekazywana przez wiele serverów proxy spoofing - wysyłamy naszą "wiadomość" z fałszymym adresem IP - działa tylko w jedną strone !!! Link Zgłoś
Gość: Neo Maly Poradnik Pacynkarza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.04, 20:33 Juz mowie co i jak. Jesli chcesz dac upust niskim instynktom i pacynkowac na forum jako np. Jedna z wielu gixer :) albo Jozef Zawadzki (niestety robi sie nieaktualne bo zaczal sie logowac), najlepiej sprawic sobie darmowa przegladarke Mozilla (sama Mozilla nie Firefox) w wersji np. 1.6pl albo 1.7.5. Instalujesz sobie do tego wynalazku plugin Switchproxy i Proctor( Switchproxy jest tez na Firefoxa). Switchproxy instaluje sie w postaci dodatkowego paska na gorze przegladarki (mozna go oczywiscie schowac jesli niepotrzebny). Mozna latwo dodawac sobie nowe serwery proxy i nadawac kazdemu nazwe widoczna w okienku np. jako nick pacynki. Dzieki temu mozna sie szybko przelaczac miedzy pacynkami widzac rozwijajaca sie liste wszystkich. Do tego zboznego celu bedzie jeszcze przydatny programik do wyszukiwania i weryfikowania serwerow proxy w sieci np.Complete Anonymus Web Surfing albo Proxy Hunter, ktory wynajdzie, sprawdzi i wywali nie dzialajace proxy. A potem wystarczy wpisac sobie do Switchproxy, z listy, najszybsze serwery. Proctor z kolei robi z twojego komputera podszywke (czolko ja zdradza :)). Wtedy twoj komputer jest widziany w sieci jako proxy. Pojedynczo obie te wtyczki nie zawsze sa skuteczne ale w parze daja calkiem dobre efekty. Mozna laczyc sie w takim wypadku przez szybki transparent proxy (np: w3cache.icm.edu.pl) a adres i tak bedzie niewidoczny (bedzie lamany: w3cache.icm.edu.pl/w3cache.icm.edu.pl czyli cos w stylu jak ma piecyk). Mozilla moze sobie siedziec cicho i byc uzywana tylko do tego celu obok IE albo Firefoxa i w niczym to niezakloci pracy innych przegladarek. Mozille sciagniesz stad: mozillapl.org/index.php?name=MozillaPLMirrors (Proctor na dole strony) A Switchproxy stad: extensionroom.mozdev.org/more-info/switchproxy Zainstaluj to wszystko sobie i pogon te wszystkie falszywe gixery bo im sie nalezy :P. Dziekuje za uwage. Link Zgłoś
gixera Re: Maly Poradnik Pacynkarza 28.12.04, 21:45 :-D Mozille juz mam, wlasciwie nie chodzilo mi o to zeby zaczac grac w te gierki wszystkich podszywek, raczej probowalam wybadac, czy jest to jedna osoba, ciagle zmieniajaca IP, czy kilka. Ja rowniez sie loguje, ale coz z tego, rozpierzchly sie po calym forum, jak ktos mnie nie kojarzy, to przez te ich denne wypowiedzi wychodze na strasznego buraka, az mi wstyd:-) PS. Czy Neo pojawial sie na forum pod innym nickiem? Ciebie tez probuje wybadac:-D dziekuje i pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: Neo Do Gixery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.05, 18:16 Wszystko na to wskazuje, ze kilka. Popatrz sobie po hostach np. na watku "Drodzy podszywacze" mamy tam pare neoplusow, abonenta Netii, kogos z dsl (chyba wiekszosc kawiarenek internetowych ma takiego hosta) pewnie jakies wspoldzielone, jakis kolornet.pl. Jest to na 100% kilku wesolkow, ktorym sie spodobalo gixerowanie. Z drugiej strony sa umiarkowanie zlosliwi a zdaje sie ze jestes obecnie jedyna osoba majaca tyle podszywek - swiadczy to o popularnosci. Ja bym sie tam nie przejmowal. A Neo sie pojawial pod wieloma. Nie mam przywiazania do jednego, raczej daje cos na odczepnego. Link Zgłoś
gixera Re: Do Gixery 02.01.05, 12:03 Gość portalu: Neo napisał(a): > A Neo sie pojawial pod wieloma. Nie mam przywiazania do jednego, raczej daje co > s > na odczepnego. np. J2345? Link Zgłoś
Gość: długopisem Re: Można zmienic IP? IP: 81.190.171.* 01.01.05, 19:59 www.anonimoweproxy.abc.pl i wszystko jasne Link Zgłoś
Gość: Ethan Re: Można zmienic IP? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 04:16 Tak ale jej podszywki raczej proxy nie uzywaja. Link Zgłoś
Gość: . A używajcie sobie proxy. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 12:37 Aż któregoś dnia admini ściągną listę serwerów proxy: dialspace.dial.pipex.com/town/pipexdsl/o/aoxw32/BlueTack/proxy.txt i dodadzą regułkę do firewalla. Link Zgłoś
Gość: proxy Re: A używajcie sobie proxy. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 12:46 Wydaje mi sie ze juz bywaja blokowane. Link Zgłoś
Gość: Szczał_przez_okno Re: A używajcie sobie proxy. IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 02.02.05, 14:33 > Aż któregoś dnia admini ściągną listę serwerów proxy: > dialspace.dial.pipex.com/town/p ipexdsl/o/aoxw32/BlueTack/proxy .txt > i dodadzą regułkę do firewalla. Eee tam, piszesz bzdury. Zeby zablokować wszystkie proxy, także wysokoaninimowe - NIE POTRZA WCALE ŚCIĄGAĆ JAKICHKOLWIEK LIST SERWERÓW I DODAWAĆ ICH DO REGUŁ Byłaby to robota dla głupiego. Znam przypadek, że program rozpoznaje po prostu proxy (nawet elite) i blokuje takie wejścia. Link Zgłoś