katarynka111 12.10.06, 14:57 Są różne obciachowe imiona. Jakich byście dzieciom aza Chiny Ludowe nie nadali? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
drzejms-buond Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na 12.10.06, 15:03 alfons Odpowiedz Link Zgłoś
ultraviolet6 Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na 12.10.06, 15:06 Wiesiek Odpowiedz Link Zgłoś
ashton Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na 12.10.06, 15:11 Wszelkie typu Nikola czy Michelle mnie odrzucają (że nie wspomnę o Xawierze, Fabienne i Etiennette, hihi). Natomiast z "obciachowych" podoba mi się imię Genowefa, naprawdę! Już tu pisałam, że z racji powrotu mody na imiona naszych dziadków może niedługo i małych Genowefek się doczekamy ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na IP: *.os1.kn.pl 12.10.06, 15:55 Lech,Jarosław ,Roman. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iggorr Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.10.06, 16:26 kurde, wyprzedziłeś mnie.... Odpowiedz Link Zgłoś
negevmc Lech,Jarosław ,Roman. 13.10.06, 02:17 Gość portalu: x napisał(a): > Lech,Jarosław ,Roman. Gdzieś w latach 80-tych krążył taki dowcip: Przychodzi facet do USC i mówi do urzędnika - chcę się inaczej nazywać - a jak pana godność dzisiaj ? - Albin Dupa - rozumiem , prośba uzasadniona. A jak pan sobie życzy się nazywać ? - Zygmunt Dupa. Dla młodszych forumowiczów (bo niemożliwe żeby starsi nie pamiętali) małe info : pl.wikipedia.org/wiki/Albin_Siwak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.06, 17:55 Donald .. blee......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na IP: *.retsat1.com.pl 17.10.06, 20:03 Kunegunda!!! to jest paranoja ale ludzki tok myślenia zmierza ku zagładzie pojawia sie co raz wiecej imion branych od jakis przedmiotów albo nazwisk weźmy na przykład Diona, Albe, Lopeza albo Muche (nie mowie tu o nazwisku na serio jest takie imie!!),Piwonie (albo ktoś lubił sobie strzelic browara albo lubi kwiatki ;)) czy Pszczyne (tego to juz w ogole nie bede komentować ;/) Odpowiedz Link Zgłoś
zuunia Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na 04.11.06, 17:02 Wiktoryna,bohdan,bożydar,olgierd,lenart,Zytomir,hadrian,adrian(fuu czysty kicz),Ursyn,ludomir,klemens,sędzimir,Walerian , wirgiliusz,Maura,klaudyna. Odpowiedz Link Zgłoś
terra.nova Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na 12.10.06, 16:51 To jest dobre: www.kabarety.fani.pl/articles.php?id=126 Imię dla syna kabaretu moralnego niepokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na 12.10.06, 18:52 Jessica , Amanda, Antonina, Bernadeta, Jowita, Angelika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenotka Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.06, 19:11 Zdzisław i Ewelina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenon Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.06, 20:13 antonina i jowita nie sa zle Odpowiedz Link Zgłoś
takijeden1983 Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na 14.10.06, 20:54 Kalasanty!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kozborn Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na IP: *.tvk.torun.pl 26.10.06, 00:43 Jezus Odpowiedz Link Zgłoś
lili92 Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na 19.10.06, 16:58 A co myslisz o Andzelice? Odpowiedz Link Zgłoś
exotique Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na 01.11.06, 20:08 A mnie sie podobaja bardzo Antonina, Antoni czy Zosia. Szczegolnie po francusku :) Co odpada? Maria, Ryszarda, Romana, Aldona, Bernadetta, Maryna. Jakos z widlami i sianem mnie sie kojarza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: supermen Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na IP: 208.40.29.* 12.10.06, 20:26 Petronela, Kunegunda, Zdzislaw, Ignacy, Alfred, Anastazy, Maria, Mieczyslawa, Gizela, Romana, Sylwia, Gwidon, Hipolit, Alfons, Adolf, Hektor, Kasandra, Balbina, Eugenia, Melania, Leonia, eee tam , duzo tego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adaś Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na IP: *.aster.pl 12.10.06, 20:27 a d o l f Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patti Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na IP: *.dip.t-dialin.net 12.10.06, 20:31 Pelagia,Bronislaw,Hiacynt Odpowiedz Link Zgłoś
polla4 Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na 12.10.06, 20:32 Zenon, Zdzisław, Władysław Odpowiedz Link Zgłoś
sylki Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na 25.10.06, 13:17 A co masz do imienia Sylwia Odpowiedz Link Zgłoś
jontka1 Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na 12.10.06, 21:04 Bonawentura i Scholastyka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bazz Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.06, 21:17 Sandra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.06, 21:20 danuta renata Odpowiedz Link Zgłoś
milana2 Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na 13.10.06, 01:46 No dziekuje :-( Odpowiedz Link Zgłoś
urbanchaos Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na 12.10.06, 22:09 Mścisław,Pakosław,Lodzisław,Benwenutek,Jaropołk,Nawojka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grubasek Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na IP: *.zakoniczyn.net 12.10.06, 22:17 Urban, Hugo , Dzesika(tak tak..) , Dzon(no...), Brygida, Salomea, Apolonia, Hipolit, Teofil, Klementyna, Ariel, Teodor(kojarzy mi sie z psem docenta z "Alternatywy 4"), Swiatowid, Dziwa, Petronela, Tadeusz, Balbina(gaska), Leon, Leopold, Wieslaw/a i duuuzo, duuuzo innych imion jest obciachowych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na IP: *.spray.net.pl 12.10.06, 22:17 enter:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grubasek Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na IP: *.zakoniczyn.net 12.10.06, 22:21 no i Control(pierwsze), Alt(drugie), Delete(bierzmowanie) buhahahahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gruby Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na IP: *.aster.pl 12.10.06, 22:24 Tymoteusz (Tymek) maaaassssaaaakkkrrrra ! ! ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na IP: *.spray.net.pl 12.10.06, 23:12 jasiu smietana Odpowiedz Link Zgłoś
adam81w Bozydar , Boguslaw , Bogusia 12.10.06, 23:15 wszystkie imiona ktora maja boga w sobie bo to zraniloby moje dziecko poza tym jakby wygladal np Bozydar ateista ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaija Re: Bozydar , Boguslaw , Bogusia IP: *.elblag.dialog.net.pl 12.10.06, 23:43 Kategoria 1 - imiona "dresiarskie" i pretensjonalne - Andżelika, Nikola, Wanessa, Paula, Dżesika, Brajan, Dżastin, Amadeusz, itp. Kategoria 2 - imiona modne wśród ostentacyjnie odcinającej się "opozycji kulturalnej" ;): Bronisława, Józef(a), Zofia, Franciszek, Stanisław - przypomina mi to młodopolską chłopomanię Kategoria 3 - nie podobają mi się ;): Daniel, Dawid (nie jestem antysemitką, ale nie lubię), Genowefa (wyjątkowo niezgrabne spolszczenie), Aniceta, Domicela, Alfons, Adolf, Zenon, Krzysztof (źle mi się kojarzy), Łukasz (znam chyba ze 100 chłopaków o tym imieniu, ileż można), Tadeusz (najgorsze w moim życiu osoby nosiły właśnie to imię - prawdziwy koszmar), Urban i wiele, wiele innych... Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Bozydar , Boguslaw , Bogusia 13.10.06, 02:23 Niezły podział na kategorie! Z kat. 1 nieodmiennie rozkłada mnie Zaneta Odpowiedz Link Zgłoś
gosiaa_p beeeee 15.10.06, 00:03 Scholastyka, Bazyli - tak mówilisny, ze damy dzieciom na uzytek mojej tesciowej a jego mamusi, ale wtedy sie wkurzała :) ~~~~~~~~~~ jestem mamą Łobuziaka ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @d@m Re: beeeee IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 19:15 Aldona z dziórawego kondoma,Wincenty za późno wyjęty,Mietek z przeterminowanych tabletek :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Re: Bozydar , Boguslaw , Bogusia IP: 212.160.172.* 13.10.06, 10:25 adam81w napisał: > wszystkie imiona ktora maja boga w sobie bo to zraniloby moje dziecko poza tym > jakby wygladal np Bozydar ateista ? :) No, mój ojciec ma na imię Bogusław, a wierzący nie jest (boga nie sławi) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Bozydar , Boguslaw , Bogusia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.06, 17:58 Bożo w porzo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hermenegilda_zenia Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na IP: *.crowley.pl 13.10.06, 08:08 Dodam jeszcze Bożena, Marzena, Grażyna, Żaklina, Mścisław, Czesław, Damazy, Blandyna, Anna ( jak krzykniesz na ulicy to co druga się odwraca), Eustachy Odpowiedz Link Zgłoś
lu30 Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na 13.10.06, 21:41 masz rację co do imienia anna gdy chodziłam do szkoły moja klasa liczyła 25 uczniów 15 dziewczyn i 10 chłopaków anek było 8 i wychowawczyni tez anna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mary z pakamery Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na IP: *.net-serwis.pl 13.10.06, 08:55 Nikola, Dżesika, Dżastin, Brajan, Kewin, Pamela, Miszel, Aszlej, Vanessa, Arnold, itp. Odpowiedz Link Zgłoś
trusiaa Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na 13.10.06, 10:13 jaija napisała: "Kategoria 2 - imiona modne wśród ostentacyjnie odcinającej się "opozycji kulturalnej" ;): Bronisława, Józef(a), Zofia, Franciszek, Stanisław - przypomina mi to młodopolską chłopomanię" Dlaczego cesarza Franciszka Józefa oraz króla Stanisława Augusta Poniatowskiego sprowadzasz do kategorii "chłopstwa". A cóż Ci Zofia zawiniła swą mądrością ;)? Ostentacyjnie odcinająca się kulturalna opozycjonistka trusiaa z poważaniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaija Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na IP: *.elblag.dialog.net.pl 13.10.06, 23:43 He, he, chodzi mi o to, że obecnie są one snobistycznie staroświeckie i tradycyjne w zalewie tandetnych i różowych Nikol i Dżesik, tak jak młodopolscy artyści się snobowali na trochę słabo pojętą tradycję (np. Rydel, co to do przyszłego teścia przychodził i buty zdejmował, a to nie uchodziło). Takie pokazanie: my tu w odwecie damy tradycję... a mnie te imiona się ze starszymi paniami i panami kojarzą, choć niby zacne mają pochodzenie... A Zofia nigdy mi się nie podobała. W innych językach jakoś mi lepiej brzmi, podobnie jak masa spolszczonych imion (jak Genowefa chociażby). W naszym pokoleniu Zofia i Maria to były niestety, 2 najbardziej obciachowe imiona. Teraz już tak nie uważam, ale niechęć do Zofii mam dalej :) Trusiuu, masz może dziecko o którymś z tych imion? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
trusiaa Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na 14.10.06, 22:47 Owszem, po dziadku, mój syn ma Stanisław na drugie :) Kochajmy i chrońmy snobów - w nich ostatnia nadzieja! A co do znienawidzonego imienia, to Euzebiusz zdecydowanie - mój daaawny nauczyciel fizyki: podły, nikczemny, typ sadysty-frustrata. Uch. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaija Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na IP: *.elblag.dialog.net.pl 14.10.06, 23:32 Wiesz, po dziadku i na drugie "się nie liczy" jako snobizm ;) Po prostu teraz polskie sławy zaczęły te wszystkie Józki, Jaśki i Franki dawać, a ludzie za nimi, jak za panią matką, coby się od tych Dżesik i Waness zdystansować ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oporek Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 10:25 Zyta Donald Marek Jurek Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na 13.10.06, 10:33 Szczepan. Nie jest co prawda obciachowe, ale okropne - i wydaje mi się, że każdy Szczepan jest złośliwy i okrutny. Odpowiedz Link Zgłoś
lustroo Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na 13.10.06, 11:45 Pelagia, Prakseda. Odpowiedz Link Zgłoś
bilann Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na 29.10.06, 21:49 zgadzam się! osobniki o tym imieniu są obleśne a w dodatku fałszywe i sa ogólnie pętakami. i nie mają w sobie żadnej inwencji twórczej. wszystko kopiowac. nawet moją dziewczyne skoipował. zerwałem i on się z nią zabrał! bo modnie? hmmm... nie wiem! tak więc szczepan i anna. bllleeeeeee. jestem na nie. reszta może być nawet andżelika:pp Odpowiedz Link Zgłoś
chuck.norris2 Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na 13.10.06, 13:13 No zdecydowanie nie Roman. Brrrr Odpowiedz Link Zgłoś
katarynka111 Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na 13.10.06, 13:45 Ja napewno nie dam swojej córce jak bede miala imienia Maria. 1.Mam dość wmawiania ludziom przez 2 tysiące lat, że Maria była dziewicą i została do nieba wzięta. 2.Tyle Marii naokoło, że mi to imie spowszedniało.Po prostu jest pospolite. A nic tak mnie nie denerwuje jak pospolitość. Co z tego że ładne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teresa Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na IP: *.nat.tvk.wroc.pl 13.10.06, 16:12 Apolinary, Częstogniew i Donat :-) Odpowiedz Link Zgłoś
blumen1 Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na 13.10.06, 18:18 Nie cierpię imienia mojej byłej dziewczyny: Adriana. Ma rodzeństwo i ich imiona też u niektórych jak z zoo: Ingwar, Bianka, Astrid. Do tej pory mnie odrzuca.wrrrr Odpowiedz Link Zgłoś
tamsin Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na 13.10.06, 18:50 Mieczyslaw, Kazimierz, Zdzislaw, Bronislaw, Stanislaw itp to samo dla dziewczynki. Odpowiedz Link Zgłoś
trzepaczka1 Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na 14.10.06, 14:09 Miałam historyka o imieniu Hieronim. Nieprzyjemny typ. Jak słyszę to imię to mnie odrzuca. Odpowiedz Link Zgłoś
drzewo.mandragory Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na 14.10.06, 19:57 Bonifacy, Zyndram i co tam z takich sraroświeckich z kalendarza jakich jest bez liku obciachowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na IP: *.trustnet.pl 14.10.06, 20:04 Katarzyna.. bleh... Odpowiedz Link Zgłoś
zsa-zsa Re: Jakiego imienia byście swojemu dziecku nie na 14.10.06, 23:38 nooo... to juz wlasciwie wszystkie imiona wymieniliscie :) zostalo cos nieobciachowego? Odpowiedz Link Zgłoś