Dodaj do ulubionych

Wesele w Krakusie!! co myslicie??

11.01.06, 17:50
Witam, zastanawiamy sie nad wyborem miejsca na wesele w Krakowie. Czytałam
różne opinie na ten temat na forum jednak nie znalazlam nic na temat Krakusa
na ul. Reymonta. Zastanawiamy sie nad wyborem tego lokalu poniewaz ceny sa
konkurencyjne a polozenie blisko centrum tez przemawia za tym lokalem.
Zastanawiam sie tylko czy to ze jednoczesnie odbywajace sie tam dwa wesela
(na pietrze i w nowo wyremontowanej sali stołówkowej na dole) nie beda sobie
przeszkadzac. Moze ktos z Was byl tam na weselu-co powiecie o obsludze,
jedzeniu, podejsciu wlascicieli??. Czekam na jakiekolwiek informacje. Z gory
dziekuje:)
Obserwuj wątek
    • luckystrike Polecam 12.01.06, 11:39
      Miałem tam wesele 5 lat temu, więc info moze niezbyt aktualne, ale polecam.
      bylismy zadowoleni z jedzenia, wielkosci porcji, obsługi. Z szefostwem się łatwo
      dogadać. Plusem moim zdaniem jest jedna duza sala, no i parkiet( a nie jakieś
      sliskie płytki. nie wiem jak jest teraz przy dwóch weselach, ale przecież
      mozecie podejść i zobaczyć.
    • bruxellka Re: Wesele w Krakusie!! co myslicie?? 12.01.06, 15:55

albo zagldnij sobie na www.weselneforum.pl tam masz kopalnie adresow :)
    • boogie7 Re: Wesele w Krakusie!! co myslicie?? 16.01.06, 14:07
      Dzieki za wszystkie informacje, jeśli mozeci cos jeszcze napisac to bedze
      wdzieczna gdzyz ostatezna decyzja co do knajpy jeszcze przed nami:)
      • Gość: mmm [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.06, 14:36
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • luckystrike do pewnych restauratorów 19.01.06, 14:40
          to że sobie robicie reklame podszywając się pod zwykłych klientów jest naganne.
          ale odradzać konkurencje to juz jest sq....stwo
          • swing eee tam... 19.01.06, 16:31
            nie powinieneś być taki oburzony, bo na tym forum to normalka...
            szkoda, bo w ten sposób trudno którąkolwiek traktować opinię poważnie...

wracając do Krakusa - my dawno, ale siostra miała tam wesele półtora roku temu -
            moje spostrzeżenia:

- za największy mankament (mowa o sali na górze - dolną odradzałabym, jeżeli
            nadal są tam płytki) uważam scenę i jej zasłonę oraz poręcze wokół sali, które
            jednak przy pewnym nakładzie pracy (plus np. 50 m materiału podszewkowego i
            trochę kwiatów) można wykorzystać w celach dekoracyjnych
            - dobra lokalizacja - blisko centrum, ale przy niezbyt ruchliwej w weekendy
            ulicy - plus park Jordana :-)
            - plusem jest wielkość sali - niełatwo jest w Krakowie o miejsce, gdzie w
            jednej sali swobodnie usiądzie i zatańczy 120 osób (polecam układ stołów w
            kształce E otwartego wgłąb sali (w stronę sceny)
            - jedzenie, moim zdaniem - bardzo dobre i wręcz w nadmiarze - zwłaszcza, jeśłi
            goście zaczynają się wykruszać zbyt wcześnie(cztery ciepłe dania i zimna płyta
            to naprawdę max)
            - obsługa sprawna, przytomna i życzliwa - posiłki trafiają na stół ciepłe,
            stoły są porządkowane na okrągło, do pakowania pozostałych po imprezie mięs
            dostaliśmy z kuchni folię, kiedy zabrakło nam naszych plastikowych pudełek
            (warto przewidzieć zapas), z kolei w czasie wesela musieliśmy się upomnieć o
            papier toaletowy, bo akurat zabrakło - to się akurat zdarza, ale zwracam uwagę,
            bo obsługa dysponowała tylko szarą, siermiężną wersją takowego - może warto
            pamiętać o takim głupim szczególe i kupić kilka rolek jakiegoś bardziej
            wyszukanego ;-)
            - jest czysto i schludnie, a - miło stwierdzić - na przestrzeni kilku lat
            ciągle inwestują w wystrój (firanki, krzesła, świeczniki i stojaki na bukiety,
            kącik palacza...)
            - słyszałam, że ostatnio proponują pokój dla Nowożeńców w przyległym hotelu - w
            cenie wesela - to bardzo praktyczne (siostra się jeszcze nie załapała)
            - otwartość w kwestiach organizacyjnych - takich jak ustalanie menu,
            podglądanie cudzych dekoracji i wesel ;-), kwestia ciast, owoców, kwiatów,
            tortu, godzin podawania dań itp.)
            - jeśli rzeczywiście bywają tam teraz dwie imprezy równocześnie - radzę przed
            podjęciem decyzji podejść na miejsce, żeby zobaczyć jak się to sprawdza -
            upewniając się, że imprezy się zakłócają, że nie wpływa to na sprawność
            działania kuchni itp. - nie sądzę, żeby komuś to przeszkadzało (zresztą
            tradycja mówi, że nieznajomy na weselu przynosi szczęście Młodej Parze)

mam nadzieję, że moje uwagi na coś się przydadzą - choć generalnie trudno
            doradzać w takiej sprawie, bo dużo zależy od tego, jakie są Wasze oczekiwania,
            a tych nie znam...

tak czy inaczej - powodzenia!
            :-)
            • boogie7 Re: eee tam... 30.01.06, 16:36
              Witam!
              Dziekuję za bardzo obszerna odpowiedz:) Niestety(albo stety)przeczytałam ja juz
              po fakcie,tzn po podpisaniu umowy z Krakusem ale na szczescie potwierdza ona
              tylko nas w przekoniu ze podjelismy sluszna decyzje:)
              Jeszcze raz wielkie dzieki i pozdrawiam:)
    • gacek99 Re: Wesele w Krakusie!! co myslicie?? 26.01.06, 12:35
      Witam, jestem zainteresowana Waszymi opiniamii na temat Restauracji Śląskiej w
      Krakowie przy ul. Królewskiej. Czy ktoś miała tam przyjęcie weselne? Czy ktoś
      wynajął orkiestrę, właśnie z tej restauracji? Proszę o opinie na jej temat.
      Z góry dziękuje:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka