Dodaj do ulubionych

studiuje ktoś zdrowie publiczne na UJ ?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.06, 08:58
Mógłby mi ktoś powiedzieć (ktoś, kto studiuje na kierunku zdrowie pbliczne
CMUJ) na jakie przedmioty powinienem uważać i już od października zacząć się
solidnie przygotowywać, aby nie było niespodzianki ? Co w ogóle sądzicie o
tych studiach?
PS. A z ilu przedmiotów i jak często są kolosy ? Z góry dzięki :)
Obserwuj wątek
    • Gość: georg Re: studiuje ktoś zdrowie publiczne na UJ ? IP: *.75.58.133.brzesko58.ptc.pl 29.08.06, 15:26
      a po co to studiować??
      • Gość: pierwszak Re: studiuje ktoś zdrowie publiczne na UJ ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 11:53
        No cóż, rozważania takiej treści mam już za sobą :)
        Ponawiam więc swoje poprzednie pytania.
        BTW - ciekawe tytanie.
        • Gość: :) Re: studiuje ktoś zdrowie publiczne na UJ ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.06, 12:00
          Witam:) Jako szczesliwa studentka juz II roku moge Ci powiedziec, ze trzeba
          uwazac na I semestrze na Wstep do ochrony zdrowia, z tego sa co tydzien
          kolokwia i b. szczegolowy egzamin- warto chodzic na wyklady, Profesor jest
          troche zlosliwy:) II semestr jest o wiele trudniejszy- najwazniejsze egzaminy
          to ekonomia (duzo osob odpada), socjologia medycyny- zaliczenie egzaminu jest
          ogromnym sukcesem:) i farmakologia - nie jest trudny, ale to typowa
          pamieciówka. Nie bede owijac w bawelne- trzeba sie naprawde duuuzo uczyc:)
          Powdzenia, kierunek jest naprawde ciekawy.
          • Gość: pierwszak Re: studiuje ktoś zdrowie publiczne na UJ ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.06, 13:19
            Kierunek jest z pewnością ciekawy ; przy takiej mieszance dyscyplin składowych
            na pewno każdy znajdzie coś dla siebie :) A co mogłabyś mi powiedzieć o
            lektoracie języka na tym kierunku? A jaka część osób z roku odpadła po I i II
            semestrze ?

PS Czy byłabyś zainteresowana ewentualną sprzedażą podręczników i notatek z I
            roku? Jestem głęboko zainteresowany :)
            • Gość: :) Re: studiuje ktoś zdrowie publiczne na UJ ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.06, 18:32
              Język niestety jest tylko jeden, do tego narzucony odgornie- angielski. Musze
              przyznac, ze poziom nie jest powalajacy,a wrecz kiepski. Jesli ktos chce sie
              rozwijac to musi robic cos jeszcze we wlasnym zakresie. Po pierwszym semestrze
              odpadlo ok 10 osob, teraz ciezko powiedziec, bo trwaja poprawki :) ale niestety
              pewnie nas ubedzie, bo II semestr jest o wiele trudniejszy (w zeszlym roku z
              samej ekonomii odpadlo podobno 14 osob). Co do podrecznikow wszystkie mam
              kserowane i na pewno kilku juz nie potrzebuje, co do notatek to czesci rowniez
              moge sie pozbyc:)
    • Gość: diamencik Re: studiuje ktoś zdrowie publiczne na UJ ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.06, 15:29
      A co z dr. Martą Cieślik? (podobno ma jeszcze drugie nazwisko) jaka jest??
      • Gość: :) Re: studiuje ktoś zdrowie publiczne na UJ ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.06, 15:18
        Dr Malinowska-Cieslik. Totalnie nierszkodliwa osoba:)
    • Gość: moja siostra jest Re: studiuje ktoś zdrowie publiczne na UJ ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.06, 12:53
      Wiecie co...
      moja siostra jest albo bardzo inteligentna albo jakieś inne względy dochodzą,
      ale ona nigdy nie skarzyła się na jakomś straszną ilość nauki...Faktycznei
      trzeba sie uczyć, ale jak wszędzie...
      Głowa do góry:) Życzę powodzenia:)!!
      • Gość: pierwszak Re: studiuje ktoś zdrowie publiczne na UJ ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 17:50
        Pewnie chodzi o te inne względy ;) Nie mniej jednak zaszczepiłaś ziarko nadzei
        w moim sercu. BTW pozdrawiam siostrę.
        • Gość: lusia Re: studiuje ktoś zdrowie publiczne na UJ ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.06, 18:34
          a co nie masz zamiaru się uczyć;-)...ja mam nadzieje, że nie trzeba będzie
          często jeżdzić aż pod wydz. farmaceutyczny, bo tam zajęcia też mamy mieć:)
          • Gość: :) Re: studiuje ktoś zdrowie publiczne na UJ ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.06, 11:04
            moja droga, bedziesz tam miala w-f... mozna sie zalamac. i biochemie na
            pierwszym semestrze, a na II diagnostke laboratoryjna
          • wiesiek221 Re: studiuje ktoś zdrowie publiczne na UJ ? 22.09.06, 12:36
            Gość portalu: lusia napisał(a):

> a co nie masz zamiaru się uczyć;-)
            Pewnie że mam zamiar się uczyć. W końcu po to wybrałem sobie ten kierunek.

...ja mam nadzieje, że nie trzeba będzie
            > często jeżdzić aż pod wydz. farmaceutyczny, bo tam zajęcia też mamy mieć:)

A to zależy skąd się dojeżdża :D
            • Gość: lusia Re: studiuje ktoś zdrowie publiczne na UJ ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.06, 12:40
              ach... to pewnie masz blisko:)
              nio ja mam dosyć daleko, jakoś 1 h drogi:)
              wybrałeś ten kierunek z zamiłowania czy z przypadku?
              • wiesiek221 Re: studiuje ktoś zdrowie publiczne na UJ ? 22.09.06, 12:53
                Blisko...dobre sobie. Nie wiem nawet czy dostanę akademik na Rakowickiej.
                Dzisiaj dzwoniłem, ale na darmo - nikt nie odbiera. Jeśli nie to prawdopodobnie
                czeka mnie poszukiwanie mieszkanka dosłownie - na gwałt ;)
                Co do mojego wyboru, to muszę stwierdzić, że był w 100% przemyślany. Lubiłem
                biolę, gegrę i problemy społeczne też, więc myślę,że będę robił to co lubię i w
                tym właśnie upatruję wymiernych wyników.
                PS A co u Ciebie lusiu ?
                • zp2006.uj Re: studiuje ktoś zdrowie publiczne na UJ ? 22.09.06, 13:03
                  Ja jak najbardzej przemyślałam wybór kierunku, właściwe miałam pewne
                  wątpliwości, ale to było rok temu;)
                  Składałam w sumie jeszcze gdzieś indziej podanie, ale tam się nie dostałam...
                  Cieszę się, że się dostałam na ZP :-) a reszte zobaczę:)
                  • zp2006.uj Re: studiuje ktoś zdrowie publiczne na UJ ? 22.09.06, 13:05
                    ach i link dla "pierwszaków" zdrowia publicznego UJ 2006/2007

www.zp2006.uj.prv.pl
                    • zp2006.uj Re: studiuje ktoś zdrowie publiczne na UJ ? 25.09.06, 07:47
                      niewielka zmiana w adresie stronki: oto nowa jej aktualizacja
                      zp2006-uj.prv.pl/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka