Dodaj do ulubionych

A w jakich stanikach ćwiczycie? W sportowych?

11.04.08, 11:36
Na co dzień chodzicie w prawidłowo dobranych stanikach (m.in. dzięki temu forum;))), a w jakich biustonoszach ćwiczycie? Bo chyba uprawiacie jakieś formy ruchu? ;)

Ja dwa razy w tygodniu ćwiczę jogę, trochę biegam. Nie potrafię chodzić bez stanika, a tym bardziej bez niego biegać. Obecnie do ćwiczeń przeznaczyłam bardzo wygodny full-cup firmy Ballet, lecz zastanawiam się nad zakupem czegoś bardziej profesjonalnego - dobrego i prawidłowo dobranego biustonosza sportowego.

Na Youtubie wygrzebałam fragmenty programu Tyra Banks o biustach i biustonoszach, link:
www.youtube.com/watch?v=xj13Ivu8V1Q&feature=related
Jest tam fragment o anty-shockowym staniku do ćwiczeń. Czy któraś z was przetestowała podobne modele? Warto w nie zainwestować?
Obserwuj wątek
    • elmilinden Re: A w jakich stanikach ćwiczycie? W sportowych? 11.04.08, 11:44
      Chciałam sobie kupić jakiś Shock Absorbera ale z 65D raczej mały wybór jest, a
      staniki takie kosztują grubo ponad 100zł, więc póki co darowałam sobie.
      Niestety. A na 65DD raczej nie mam szans, bo podobno miski toto ma duże.

Kiedyś ćwiczyłam bez stanika i było ok. W sumie bardziej mi przeszkadzał niż
      pomagał. Ale odkąd się postarzałam a biust wisi niżej, noszę już stanik.
      Niestety taki "normalny":/
      • ada1 Re: A w jakich stanikach ćwiczycie? W sportowych? 11.04.08, 12:18
        Ciekawe jaka jest rozmiarówka tych shock-absorberów... czy należy je dobierać
        tak, jak normalne staniki?
        • pitupitu10 Re: A w jakich stanikach ćwiczycie? W sportowych? 11.04.08, 14:53
          > Ciekawe jaka jest rozmiarówka tych shock-absorberów... czy należy je dobierać
          > tak, jak normalne staniki?

Należy je dobierać do aktywności fizycznej, tzn "silniejsze" do sportów typu
          bieganie, "słabsze" do sportów mniej obciążających biust. Więcej info na stronie SA:
          www.shockabsorber.co.uk/home/index.htm
          (polecam Bounce-o-meter) :)

Wątek o stanikach sportowych z LB:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=28227467&a=28227467
          Wątek o SA:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=43676955&a=55411349
          • jane_austen :-( 11.04.08, 18:34
            Przyznam, że mocno się napaliłam na taki profesjonalny sportowy
            stanik. A tu co się okazuje? Że w rozmiarze D mają obwody od 32. :-(
            • zania_uk sportowe od 28 11.04.08, 18:42
              > Przyznam, że mocno się napaliłam na taki profesjonalny sportowy
              > stanik. A tu co się okazuje? Że w rozmiarze D mają obwody od 32. :-(

ej no, a szukalas porzadnie? jest jeden od 28 (wzgledna nowosc w bravissimo):
              www.bravissimo.com/products/lingerie/sports-bras/pure-lime/sports-bras/pl01-details.aspx?colour=Black
              a dwa sa od 30:
              www.bravissimo.com/products/lingerie/sports-bras/shock-absorber/sports-bras/be53-details.aspx?colour=White
              www.bravissimo.com/products/lingerie/sports-bras/royce/sports-bras/ro03-details.aspx?colour=Black

wszystkie zaczynaja sie od D.

i jeszcze o stanikach sportowych. czesto one sa bardzo scisle, wiec trzeba brac
              wiekszy obwod.
              • ada1 Re: sportowe od 28 14.04.08, 14:55
                Też czytałam na LB, że przy sportowych trzeba brać luźniejszy obwód niż przy
                zwykłych stanikach (są bardzo ścisłe).
    • adamowa83 Re: A w jakich stanikach ćwiczycie? W sportowych? 11.04.08, 12:55
      Ja chodzę na siłownię i zakładam po prostu staniki, które nie mają koronek itp.,
      co by się przez koszulkę nie odznaczały i to wszystko:-) A jak przyjdzie lato,
      to pewnie częściej będę chodziła w ogóle bez:-)
    • luliluli Re: A w jakich stanikach ćwiczycie? W sportowych? 11.04.08, 15:13
      w fantasie rimini, bo to full cup i nawet pochylając się prawie
      pionowo do przodu, nie boję się o wyskok piersi ze stanika:)
    • natashka87 Re: A w jakich stanikach ćwiczycie? W sportowych? 11.04.08, 18:49
      Ja mam bardzo fajną koszulkę z pumy z wszytym stanikiem i pomimo, że
      wygląda jak top z gumką na dole jest naprawdę fajny i dobrze trzyma
      piersi, tak, że nie bolą ani się specjalnie nie ruszają. Ten model
      jest naprawdę ok, bo gumka od dołu jest ścisła. Mierzyłam inne, to
      często wszyty stanik nie spełniał w ogóle funkcji. A biustonosze
      sportowe- kilka mierzyłam, ale spłaszczały tak na maksa, że
      wyglądało jakbym kompletnie nic tam nie miała i się źle czułam, więc
      sobie darowałam, bo mi się dużo lepiej ćwiczy jak wiem, że fajnie
      wyglądam :)(tzn chodzi o aerobik).
    • timisoara znalezione na balkonetce 15.04.08, 00:57
      na herroom jest b.fajne porównanie staników sportowych-filmiki z biustem w różnych modelach
      www.herroom.com/sports-bra-videos,301,30.html
    • scarlet_agta Pokrewne wątki 26.04.08, 11:29
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50580&w=75201017
      O stanikach sportowych na LB:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=28227467
    • skidblandir Re: A w jakich stanikach ćwiczycie? W sportowych? 11.08.08, 21:30
      byłam w bravissimo i mieszyłam takowy, dokładnie Pure Lime Sports Bra :) powiem
      Wam, że się też strasznie na niego napaliłam!
      takie "absorbowanie" ruchu to świetna rzecz! Pani mierząca (byłam na fittingu)
      powiedziała, że przede wszystkim taki stanik musi być wysoko zabudowany - wtedy
      spełnia swoją funkcję i chroni biust najlepiej. i faktycznie - biust minimalnie
      skakał przy moich podskokach.
      i faktem jest, że trzeba brać poprawkę na ich ściśliwość i brać co najmniej
      rozmiar większy.
      • eirenn Re: A w jakich stanikach ćwiczycie? W sportowych? 11.08.08, 21:41
        Ja ćwiczę bez :) Noszę bardzo mocno dopasowany crop-top w tym typie:
        www.otofotki.pl/img3/obrazki/qrst318889084g.jpg
        Piersi mam małe, więc dobrze są podtrzymane, no i prania mniej - bo po
        intensywnym stepie tylko topik idzie do pralki, a tak szedłby jeszcze stanik :)
    • prostokvashino Re: A w jakich stanikach ćwiczycie? W sportowych? 11.08.08, 21:47
      Ja sprawiłam sobie ostatnio panache sportowy.
      32DD - pasuje idealnie. Wygląda jak pancerz, generalnie go chyba można nosić
      jako top. Ale co najważniejsze - wtym pancerzu podczas warsztatów z tańca
      współczesnego nic mi ani drgnęło, mimo że i skakaliśmy, rzucaliśmy się na
      podłogę i td.
      Polecam do biegania i bardziej intensywnych wysiłków z czystym sumieniem, a na
      e-bay kupiłam go za 24 funciaki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka