amy33 06.04.08, 12:50 Oto artykuł dla zainteresowanych: www.turystyka.wp.pl/artykul.html?wid=9822063&katn=3:1&rfbawp=1207478598.533 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eliszka25 Re: W Szwajcarii, Niemczech i Austrii szaleje odr 07.04.08, 00:57 hmmm, mieszkam w szwajcarii i pierwsze slysze o takiej epidemii. nie znam nikogo, kto by w ostatnim czasie zachorowal na odre. poza tym, szczepienie na odre jest w szwajcarii obowiazkowe. wszystkie dzieci sa szczepione na odre w wieku 12 miesiecy, a pozniej jako 2-latki. mam poltoraroczniaka, wiec wlasnie "przerabiamy" szczepienia. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawakornelia hmm... 07.04.08, 10:17 mieszkam nad bodensee i tez pierwsze slysze o tym. Przedszkolaki sa obowiazkowo szczepione na odre, rozyczke i cos tam jeszcze. Natomiast podobno w Salzburgu faktycznie cos sie dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
edyta.bujak Re: hmm... 07.04.08, 13:06 Ja mieszkam w Austrii, w Linz i musze powiedziec, ze rowniez nie slyszalam o epidemii odry, mam nadzieje, ze do nas nie dojdzie, chociaz Salzburg jest niedaleko... Odpowiedz Link Zgłoś
malabju Re: hmm... 07.04.08, 13:35 no to teraz niech wypowiedzą się te mamy, które zarzekały się że nie będą szczepić dzieci bo im ktoś powiedział że odra już nie występuje . . . Odpowiedz Link Zgłoś
kasiak37 Re: hmm... 07.04.08, 14:15 a ja dzis bylam z dzieckiem na wizycie bo przeziebione i lekarz rozmawial z pielegniarkami na ten temat,chodzilo o zamowienie wiekszej ilosci szczepionek.Mieszkam w B-W.I boje sie bo mala ma termin szczepienia maj/czerwiec.Dzis przesunelam je na koniec kwietnia. Odpowiedz Link Zgłoś
mamciulka-nikulka Re: hmm... 07.04.08, 14:25 No to ja się wypowiem: nie boję się i nie szczepię Odpowiedz Link Zgłoś
nikki30 Re: hmm... 08.04.08, 21:23 Tak to fakt i był do przewidzenia. Szpitale zakaźne w Polsce też są postawione w stan gotowości.Wirusy i bakterie granic nie znają... Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielle76 No to ja sie wypowiem 08.04.08, 22:52 I mam racje ze odra nie występuje, oczywiście w Polsce. Do żadnego z tych krajów sie nie wybieram więc nie mam się czego bać. Poza tym 2 lata temu to samo było w Rosji, tez siali panikę i co ?? Spokój, zadnej epidemii nie było, więc bez paniki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
myelegans Re: No to ja sie wypowiem 08.04.08, 23:22 NIe musisz sie wybierac, sama przyjdzie. Jakis ruch pomiedzy Polska, a Austria istnieje. Wystarczy, ze postoisz w kolejce za panem, ktory z Austrii przyjechal. Odpowiedz Link Zgłoś
nikki30 Re: No to ja sie wypowiem 09.04.08, 11:56 Sama przyjedzie wraz z turystami wybierającymi się na Euro 2008 do Austrii i SzwajcariiA dużo Polaków się wybiera już za niedługoDlatego tak dużą uwagę zwraca się teraz na tego typu epidemie...1000 przypadków zachorowania to już nie przelewki po prostu przed tak dużą imprezą! Odpowiedz Link Zgłoś
bj32 Re: W Szwajcarii, Niemczech i Austrii szaleje odr 08.04.08, 13:24 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=577 Odpowiedz Link Zgłoś