dorotamakota1 30.08.07, 14:07 Wreszcie udało się... Jadę z dziećmi do sanatorium... Dąbki Argentyt. Szkoda, że listopad... Ale już teraz niepokoję się jak tam jest, co wziąść ze sobą i w ogóle o wszystko... Jak byłyście z dzieciakami to pomóżcie... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
adellante1 Re: Sanatorium Dąbki (Argentyt) byłyście?????? 30.08.07, 15:02 Mieszkałem dawno temu w Dabkach. za czasów jak jeszcze Jarzębianka była całkiem porzadna knajpą )))) Argentyt był zawsze obok Geologa jednym z najlepszych ośrodków wczasowych. Co zabrać? Listopad nad Bałtykiem jest najkorzystniejszym miesiacem sanatoryjnym bo juz jest po najwiekszych jesiennych sztormach - wysoka jonizacja , znaczna ilość Jodu... itp Zabrać przede wszystkim płaszcze p.deszczowe najlepiej sztormiaki, czapki, i dobre nieprzemakalne buty. Weź dużo rzeczy którymi dzieciaki mozes zająć bo Dąbki po sezonie są totalnie martwa miejscowością. Zostaje ci tylko Darłowo zeby gdzieś móc wyskoczyć. Ogólnie masz tam mnóstwo ciszy spokoju, listopadowego niezbyt spokojnego morza, troche bursztynów pewnie nazbierasz zwłaszcza jesli przejdziesz po sztormie w strone Dąbkowic czyli w kierunku zachodnim. Odpowiedz Link Zgłoś
reno-3 Re: Sanatorium Dąbki (Argentyt) byłyście?????? 31.08.07, 22:34 pamietaj o lekarstwach, w Dąbkach nie ma apteki!!! W Darłowie jest natomiast Park Wodny, zabierzcie ze soba stroje kapielowe. Ja byłam w 2004 r w sanatorium Dukat. Odpowiedz Link Zgłoś
dorotamakota1 Re: Sanatorium Dąbki (Argentyt) byłyście?????? 01.09.07, 21:01 A jak jest z zakwaterowaniem i płatnościami za siebie jako opiekuna??? Odpowiedz Link Zgłoś
milena344 Re: Sanatorium Dąbki (Argentyt) byłyście?????? 19.10.07, 17:27 W terminie 4-24 listopada opiekun dopłaca 1260 zł przy zakwaterowaniu z dzieckiem w pokoju 2 osobowym.Ja też będę z dzieckiem w tym czasie na turnusie sanatoryjnym.Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
jcm72 Re: Sanatorium Dąbki (Argentyt) byłyście?????? 03.09.07, 21:34 ja bylam kilka lat temu własnie w listopadzie i bylam rozczarowana. Po pierwsze bylo to sanatorium dla alergików a cały dom wczasowy wyłożony był wykładzinami (co z kurzem?). Opieka lekarska była b kiepska...jacys przypadkowi lekarze na dyzurach, synowi zaaplikowano na infekcję wirusową biodacynę w zastrzykach, nasza pediatra az sie za głowę złapała bo podobno to przy cięzkich infekacjach sie podaje typu zapalenie płuc. Jedzenie było dobre z tego co pamietam. Jednak pora roku nie najlepsza, dzien krótki i własciwie po 16 to siedzielismy juz w pokoju bo ciemno sie robiło. Poza tym ze dzieci bardzo chorowały nie mam zastrzezen, zastanawiam sie tylko jak mozna w takim osrodku organizowac sanatorium dla dzieci c chorobami dróg oddechowych...no coz wiecej nie skorzystalam z sanatorium (moze o to chodzilo NFZ). Odpowiedz Link Zgłoś
dorotamakota1 Re: Sanatorium Dąbki (Argentyt) byłyście?????? 04.09.07, 13:55 Widzę, że się nieźle rozczarowałaś... Mam nadzieję, że ja jakoś lepiej to przeżyję... Odpowiedz Link Zgłoś
madzka1online Re: Sanatorium Dąbki (Argentyt) byłyście?????? 14.09.07, 21:43 Ja też mam jechac do senatorium Argentyt . Dostałam od 26.11 do 16.12.07 a ty w jakim terminie masz? Odpowiedz Link Zgłoś
bereszka79 Re: Sanatorium Dąbki (Argentyt) byłyście?????? 15.09.07, 22:29 Witam, wybieram się z córką do tegoż właśnie sanatorium-Argentyt, nasz termin 4 -24 listopad. Będzie to nasz pierwszy pobyt w sanatorium. Czy ma ktoś zaplanowany pobyt w tym samym terminie co my? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dorotamakota1 Re: Sanatorium Dąbki (Argentyt) byłyście?????? 17.09.07, 10:49 bereszka79 to się spotkamy))) Skąd jesteś? Odpowiedz Link Zgłoś
bereszka79 Re: Sanatorium Dąbki (Argentyt) byłyście?????? 17.09.07, 17:03 Witaj , jestem z Podkarpacia, Mielec, czyli przed nami długa droga nad Bałtyk.A Ty gdzie mieszkasz? Odpowiedz Link Zgłoś
dorotamakota1 Re: Sanatorium Dąbki (Argentyt) byłyście?????? 17.09.07, 20:45 Jutro napiszę na maila. Ok? Odpowiedz Link Zgłoś
bereszka79 Re: Sanatorium Dąbki (Argentyt) byłyście?????? 17.09.07, 21:00 nie ma sprawy, bereszka79@gazeta.pl.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bammbi Re: Sanatorium Dąbki (Argentyt) byłyście?????? 17.09.07, 08:31 jest tam całekiem fajnie i bliziutko do morza, atrakcją jest też jezioro, sama miejscowość to malutka wioska rybacka (co do apteki to jest punkt apteczny są w nim wszystkie leki i czasem jak czegoś nie mają to na 2 gi dzień jest)- ten ośrodek wydawał mi się bardzo fajny, ale mieszkałam obok w innym, miejscowość cicha i spokojna (nudnawa) ale dla zdrowia na pewno duża korzyść z takiego wyjazdu nawet w listopadzie, często sztormy i zimno, dużo grubych ciuchów i od wiatru bo tam wieje mocno, miłego pobytu, na pewno będzie super ! Odpowiedz Link Zgłoś
dorotamakota1 Re: Sanatorium Dąbki (Argentyt) byłyście?????? 18.09.07, 07:11 Pocieszyłaś mnie Odpowiedz Link Zgłoś
jovanka5 Re: Sanatorium Dąbki (Argentyt) byłyście?????? 08.10.07, 12:31 byłam w sąsiednim sanatorium, do argentytu chodziłam dla siebie na prywatne zabiegi, jest duzo lepszy niż cegielski. Dąbki to rzeczywiście dziura, ale we wrzesniu działala apteka, jest pediatra - także przyjmujący prywatnie, w szkole podstawowej mozna korzystać z biblioteki; nie będzie źle Odpowiedz Link Zgłoś
2barb Re: Sanatorium Dąbki (Argentyt) byłyście?????? 08.10.07, 15:55 jakiś czas temu złożyłam wniosek o sanatorium i jestem ciekawa gdzie nas poślą (jesteśmy z Trójmiasta). Od jakiego wieku są tam przyjmowane dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
sally30 Re: Sanatorium Dąbki (Argentyt) byłyście?????? 19.10.07, 21:35 witam ja bylam z dzieckiem w argentycie 2 lata temu sa dwa budynki wiem ze w jednym warunki sa jak w hotelu bo go wlasnie odnawiali drugi tez jest napewno po remoncie miejscowosc malutka fakt ale jedziecie przede wszystkim po jod wiec spacery i jeszcze raz spacery morze bliziutko dzieci sporo choruja to fakt wez jakies ksiazki gry dzieci jest sporo wiec sie nie nudza a mamy rowniez zycze milego pobytu Odpowiedz Link Zgłoś