Dodaj do ulubionych

Teraz Szczecin rzadzi

08.11.05, 15:49
Szczecin rządzi nad Bałtykiem-Gdańsk jest tylko pomocnikiem!
Traz my mamy minister finansów a wy ...musice słuchać Sczecina!
Mamy więcej uczelni niż wy.
Obserwuj wątek
    • Gość: SZCZECIN TO DNO WOLĘ NIERZĄD NIŻ RZĄD Z WASZĄ MINISTER FINANSÓW IP: *.chello.pl 08.11.05, 15:52
      • Gość: Renia Re: WOLĘ NIERZĄD NIŻ RZĄD Z WASZĄ MINISTER FINANS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.05, 17:45
        Oj masz racje to dno moralne i w dodatku moze kiedyś za Niemcow miasto
        przecietne-ale teraz brzydkie,nieciekawe i nudne!
        turysta tam nie ma co robić!
        Kiedyś w Dortmundzie mi mówili,że to taka wioska Stettin-dodf z tramwajem.
        Że miasto zdewastowane przez Polaków,że miasto straciło dusze,że tam sa
        komuniości przebranie w baranie skóry demokracji.
        • Gość: Luiza Re: WOLĘ NIERZĄD NIŻ RZĄD Z WASZĄ MINISTER FINANS IP: 212.244.66.* 09.11.05, 10:00
          Renia, ten tebaldi to jakis prowokator, a Ty nabrałaś się na jego niepoważną
          pisaninę... i jesteś pełna nienawiści. Jak można nienawidzieć miasto. Może nie
          podobać się, można byc obojętnym na uroki, ale żeby zaraz pisać takie obraźliwe
          posty. Ja lubię Gdańsk, Gdańsk podoba mi siębardzo, mam wielu tam znajomych.I
          jak w tej Polsce może być dobrze, kiedy w nas, ( zatwardziałych katolikach)
          jest tyle nienawiści.
    • Gość: frantz Re: Teraz Szczecin rzadzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.05, 16:04
      szczecin byl zawsze dla mnie czerwony. Smierdzial bloszewizmem i prowincja. Samo
      miasto to kibel, nawet do morza maja 150km.
      • Gość: Genowef Re: Teraz Szczecin rzadzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.05, 17:33
        Szczecin to miasto komusze,miasto prawnuków pańszczyźnianych chłopów,wygnanych
        z Kongresówki,przefarbowanych teraz w szaty Solidarności.Nie dotyczy to
        wszystkich-ale wiekszości tak!
        To miasto o porażającej wręcz megalomanii.Byłem tam kiedys na miesiecznym
        kursie!
        Poznałem troche i ludzi i miasto!Nie potrafie zrozumieć-skąd taka u nich
        zawiść do trójmiasta a w szczególności do Gdańska.
        Miasto pod względem architektury i urbanistyki wręcz nieciekawe.Gwałtownie
        rozbudowywane na przełomie XIX i XX w jako miasto robotnicze,przemysłowe.Plan
        miasta powstał na deskach.Stąd miasto nie ma serca,prawdziwego centrum.Miasto
        odwróciło sie od swojego rdzenia (najstarszej części),odwróciło sie od Odry,nad
        która było założone.Miasto do wybuchu wojny ie miało zadnej wyższej
        uczelni,opery,czy stałego zespołu teatralnego.Szczecin odwiedzali artyści
        bawiący w Berlinie,lub z Berlina przyjeżdzali.Dowiedziałem się,ze nie mogą sie
        obecni mieszkancy pogodzić z faktem,ze z Koszalina pochodzi trzech noblistów (z
        niemieckiego Koszalina),że tam urodził się Rudolf Clausiuss -twórca II zasady
        termodynamiki,że tam mieszkał i wychowywał się Rudolf Virchow.
        A już nie do przyjęcia jest fakt że z Gdanska
        pochodzili:Grass,Heveliusz,Farencheit,Oppenheimer...Bo ze Szczecina pochodzi
        tylko Katarzyna Wielka...
        • Gość: Ryszard Re: Teraz Szczecin rzadzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.05, 17:50
          O zgadzam sie z opinią!
          To rzeczywiście obrzydliwe miasto.Z powodu ludzi i przebudowania.Za Niemca
          mówlili,że było nawet ładne.
          W Poznaniu mowili,że to miasto buraków-nie wierzyłem,że to prawda!
          A oni mówia,że sa stolicą morską Polski!
        • xxtoja Re: Teraz Szczecin rzadzi 08.11.05, 21:55
          ale Katarzyna wielka caryca co trzymała na uwięzi Poniatowskiego i jego włości,
          gdzie wtedy Gdańsk do nich należał, czy może wtedy był już niemiecki?
        • xxtoja A pic polega na tym, że niedługo nie będzie was 08.11.05, 22:01
          jako odrębne miasta tylko Trójmiasto, a o Gdańsku, Gdyni i jeszcze jakiś Sopot
          to słuch zaginie. juz teraz się mówi w Polsce jadę do Trójmiasta, a nie do
          Gdańska czy do Gdyni
          • Gość: Gda Re: A pic polega na tym, że niedługo nie będzie w IP: 80.50.41.* 09.11.05, 14:28
            bo to są właśnie polskie buraki i kartofle. Trójmiasto to skrót myślowy
            godny "polskich amerykanów"
        • Gość: Gryf Re: Teraz Szczecin rzadzi IP: 217.153.6.* 08.11.05, 22:25
          Moim zdaniem Szczecin jest jednym z njapiekniejszych miast w Polsce.Olbrzymia
          ilosc zieleni wyroznia moje miasto w Polsce.Zabudowa zaprojektowana przez
          francuskiego projektanta Eifla wyroznia Szczecin nie tylko w Polsce ale i w
          Europie.Przed II-ga WS Szczecin posiadal najpiekniejsze opere w calych
          Niemczech (co pominal moj przedmowca).Owszem w czasie rzadow "komuy" oszpecono
          Szczecin tak samo jak Gdansk i dziesiatki innych polskich miast.Obecnie Sz-n
          jest najwiekszym portem nad Baltykiem razem ze Swinoujsciem.
          Faktem jest ze mieszkancy Sz-na sa bardzo zakochani w swoim urokliwym miescie
          podobnie (tak mysle)jak mieszkancy Gdanska w swoim.Serdecznie pozdrawiam
          pozdrawiam wszystkich.

Ps.Wszyscy jestesmy Polakami;-)))

Prawda,dla czlowieka jest tym,co czyni z niego czlowieka.
      • xxtoja Re: Teraz Szczecin rzadzi 08.11.05, 21:52
        a z gdańska ile jest do morza, bo aby morze zobaczyc to trzeba pojechac na Hel.
        Jurata jest piękną miejscowoscią, a Gdańsk widać za mgłą czarnego smogu i te
        dymy po prostu fe.
      • lehoo Re: Teraz Szczecin rzadzi 18.11.05, 19:06
        72. W linii prostej. Sprawdź na mapie, potem pleć bzdury
        • Gość: OLAĆ SZCZECIN SZCZECIN TO DNO - DO MORZA 150KM HA,HA IP: *.chello.pl 18.11.05, 19:22
    • Gość: blichtr Re: Teraz Szczecin rzadzi IP: 87.207.108.* 08.11.05, 16:45
      Niedawno wróciłem z Holandii i kiedy jechałem przez Szczecin aby dostać się do
      ukochanego Trójmiasta , wiedziałem ,że to już Polska . Bez kitu - co jak co ale
      Szczecin to tragedia , zresztą spora część Zachodniopomorskiego.
      • Gość: Opalenie Re: Teraz Szczecin rzadzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.05, 17:12
        Tez wracałem z Berlina i zajechałem do Szczecina.
        Toż to typowe prowincjonalne miasto.Mnie wcale sie nie podobało.Ale ludzie
        pełni tej szczecińskiej megalomanii.Oni twterdzą,że są największym miastem w
        Polsce Północnej.Mówią,że ich stare miasto jest piękniejsze niż w Gdańsku(to
        niedawno wybudowane bloki co udaja starówke).Mówia,że są morska stolicą Polski.
        Nie dali sobie powiedziec prawdy. Mogłem spotkać przypadkowych rozmówców,źle
        usposobionych do naszego miasta.Ale rozmawiałem z kilkoma i z różnych
        środowisk.Wielu z nich uważa ,że Solidarność powstała w Szczecinie...tylko,że
        Gdansk przechwycił wszystko.Więcej już tam do szczecina nie pojade.
        To już Koszalin jest przy Szczecinie uroczym,czystym,gościnnym miastem-musze
        przyznać bardzo mi sie tam spodobało.Tam na każdym kroku jak prawie nigdzie
        odczuwałem wielką sympatię dla Gdańska!
        • Gość: Sopocianin Re: Teraz Szczecin rzadzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.05, 17:40
          Szczecin to ukryta bolszewia.
          Kiedyś największa (po Warszawie i Śląsku) organizacja PZPR-a teraz udaja
          kolebke Solidarności.
          Nawet wybudowali sobie dwa sanktuaria,ze niby os wieków święte miejsca,coś na
          wzór naszego Piaseczna!,z tym,ze aż dwa na raz!
        • lehoo Re: Teraz Szczecin rzadzi 18.11.05, 19:07
          Starówke trzeba było odbudować po nalotach aliantów. Do kogo mam o to mieć
          pretensje ? Do marszałka Harrisa z Bomber Command ?
      • Gość: Krystyna Re: Teraz Szczecin rzadzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.05, 17:59
        Potwierdzam-Szczecin nie jast ładnym miastem na jakie sie sam kreuje!
        Jest nieciekawym wrecz miastem,miastem jakichś dziwnych zakompleksionych
        ludzi.Marza tam o potedze,że Pzczecin to stolica polski Północnej i całego
        Pomorza!A jakie tam buractwo!
      • xxtoja Re: Teraz Szczecin rzadzi 08.11.05, 21:47
        to jak ty jechałes z Holandii do gdańska, przecież to jest nie po drodze,
        jakies banialuki wciskasz, bo Szczecin ma najpiekniejszy wjazd ze wszystkich
        miast. a aby do gdańska wjechac to się jedzie przez Gdynię, która coraz lepiej
        jest zarządzana niż wasze sypiace sie tynki z kamienic, tylko blicht i nic
        wiecej.
    • Gość: %% Re: Teraz Szczecin rzadzi IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 08.11.05, 17:51
      tebaldi napisał:

> Szczecin rządzi nad Bałtykiem-Gdańsk jest tylko pomocnikiem!
      > Traz my mamy minister finansów a wy ...musice słuchać Sczecina!
      > Mamy więcej uczelni niż wy.

Zdaje, się, że masz problem jakis, gumka od majtek w głowę cisnie???
      Poza tym co to za radośc z ilości uczelni, jeżeli studiowałes, to tacy jak Ty
      nie przydaja im chwały............
      • Gość: &&& Re: Teraz Szczecin rzadzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.05, 17:55
        co ty piszesz u was nie ma nawet Uniwerku a ty mi o uczelniach.
        I tak wszyscy wiedza że Szczecin rządzi nad Bałtykiem-a Gdansk to tylko
        pomocnik!!!!!
        • Gość: Bryt Re: Teraz Szczecin rzadzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.05, 18:03
          Zakompleksiony człowieku ze Szczecina.Gdańsk to Gdańsk!Szczecin nie mogłby byc
          nawet jego przedmieściem-jest tak niepolski,obcy,nijaki,nieżyczliwy...pełem
          megalomańskich pomysłów i wyobrażeń!
          • Gość: master Nędzny prowokator z neostrady IP: *.sm-rozstaje.pl 08.11.05, 18:12
            Weż idź jątrzyć gdzieś indziej matole.
            • Gość: &&& Re: Nędzny prowokator z neostrady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.05, 18:14
              Nedzny pismak...
          • mg46 Re: Teraz Szczecin rzadzi 08.11.05, 18:24
            A Szczecin mi sie nie podoba!Na szczecin i tak mówi sie,że to miasto buraka!
            • xxtoja Re: Teraz Szczecin rzadzi 08.11.05, 21:50
              a burak jest zdrowy i szczecinianie nie mają czarnych podniebień jak ci co
              takie bzdury pisza na tym trójmiejskim forum, bo kaszuba tylko się po tym
              poznaje po czarnym podniebieniu. zatruta macie ta swoja zatoczkę wislana
              • paprykaszcz Prowokacja!!! 08.11.05, 21:54
                Błagam Was drodzy forumowicze. Ten post to prowokacja jakiegos
                niedopieszczonego ludka z Koszalina.

Pozdrawiam 3city
        • Gość: %% Re: Teraz Szczecin rzadzi IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 08.11.05, 18:14
          • Gość: %% Re: Teraz Szczecin rzadzi IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 08.11.05, 18:17
            biedny matołek....... w Szczecinie tylko takie egzemplarze????
    • Gość: ikea Jak juz to Gorzów Wlkp teraz rządzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.05, 19:26
      A Szczecin niech se tez porządzi, Gdańsk jakosnie ma kompleksu rządzenia
      (jeszcze Kurski moglby sie zalapac)
      • Gość: marian paździoch Re: byłem w gdańsku IP: *.chello.pl 08.11.05, 21:45
        widziałem ten syf i dziurawe ulice. stąd te wasze kompleksy.
        jii!

mp
    • Gość: TOUDI Re: Teraz Szczecin rzadzi IP: 83.168.96.* 08.11.05, 22:07
      Lech zdech kolejorz!! cw.. cw.. CRACOVIA lechia gdansk KUR... SZAJS!!
      • Gość: P Re: Teraz Szczecin rzadzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.05, 00:04
        No a Gdańsk to polski że cholera.Danzig , przepraszam.
    • Gość: andreas Piekne miasta i ludzie cudowni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.05, 01:00
      często bywam 3miescie, mam wielu przyjaciól tam - jeste,m ze Szczecina.
      Piekne jest 3miasto, piekny Gdańsk - lubię tu przyjeżdżać!
      Lubie Sopot, Gdynie!
      Naprawde piekne miasta!

Szczecin tez mi sie podoba, troche nie ma farta jakoś...
      po wojnie był rozgrabiany...
      Ale ma swój charakter.

Starajmy sie by masze miasta były jeszcze piekniejsze!
      Bo wszystkie miasta są piekne i sa nasze!

Z grubej rury poszedłem... a co tam!
    • Gość: easy Re: Teraz Szczecin rzadzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 16:52
      Szczecin raczej żądzi, niż rządzi!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka