Dodaj do ulubionych

jaka gondola może zastąpić fotelik samochodowy???

16.04.05, 11:07
Bardzo proszę o radę. Słyszałam, że niektóre firmy wypuszczają wózki z
gondolą dopuszczoną do przewożenia w niej dziecka na siedzeniu (po zapięciu
specjalnych pasów). Wiem na pewno, że taką możliwość ma wózek Deltim Fokus.
Niestety, jakoś nie pasuje mi ten wózeczek (mała gondolka). Muszę zdecydować
się szybko na coś takiego, bo planujemy z małym dzieckiem jeżdzić naprawdę
daleko i nie chciałabym zmęczyć podróżą mojego maleństwa smile
Nat 31tc.
Obserwuj wątek
    • trzyplus Re: jaka gondola może zastąpić fotelik samochodow 16.04.05, 14:56
      Peg perego nevata infant carier. Chyba tak sie pisze. Mozna mocowac pasami w
      samochodzie i naklada sie na wozki tej samej firmy. Super!

Pozdrawiam
      Ewa
      • mbuk Re: jaka gondola może zastąpić fotelik samochodow 17.04.05, 08:16
        czesc smile
        też jestem ciekawa czy wogóle można przewozić dziecko w gondoli?
        np. jadąc gdzies daleko mam wrazenie ze dziecko meczy sie bardziej w takim
        foteliku, musze popytac policjantów wink
        my kupilismy wozek Chicco C1 TRIO i ta własnie gondola jest przystosowana do
        zamontowania w samochodzie (trzeba zakupic dodatkowo te pasy dla dziecka)

www.chicco.pl/download/catalog/C1_folder.pdf
        www.chicco.pl/main/catalog/index.asp
        pozdrawiam Marzena
    • babsee Re: jaka gondola może zastąpić fotelik samochodow 17.04.05, 12:52
      Z tego co sie orientuje,niemowle mozna wozic w gondoli do ukonczenia 1 mies.
      Pożniej musi byc fotelik.zadzwon do "drogowki"on ci powiedzą
      • natall78 Re: jaka gondola może zastąpić fotelik samochodow 17.04.05, 17:31
        Bardzo dziękuję za ta podpowiedź. Na pewno dowiem się dokładniej. Nie miałam
        pojecia, że może być jakieś ograniczenie wiekowe smile Znalazłam właśnie gondolke
        bebe confort, którą na początek mogę wykorzystac, a potem pewnie kupię fotelik.
        Pozdrawiam
        Nat w 31 tc
        • trzyplus Re: jaka gondola może zastąpić fotelik samochodow 17.04.05, 19:02
          W gondoli ktora mozesz pasami przymocowac w samochodzie na tylnym siedzeniu
          (inaczej sie nie miesci) i w ktorej dziecko na lerzaco tez jest przymocowane
          pasami nie ma limitu wieku regulowanego przepisami. Limit pojawia sie sam gdy
          dziecko rosnie i nie chce juz jezdzic na plasko. Wtedy mozna kupic fotelik od 3
          miesiecy do 18 kilogramow.
          Znajomi w ten sposob zjezdzili pol Europy, dziecko spalo i spalo w naprawde
          luksusowych warunkach.
          Pozdrawiam
          Ewa
        • zuzka.slavo Re: jaka gondola może zastąpić fotelik samochodow 17.04.05, 19:28
          W gondoli posiadajacej certyfikat bezpieczenstwa nie ma ograniczen wiekowych co
          do przewozu dziecka i policja nie moze sie przyczepic do takiej gondoli. Np.
          gondola Deltima Focusa jest montowana na odpowiednim stelazu w samochodzie,
          poza tym dochodzi specjalny pas dla dziecka i ochrona na glowke. Samej godnolki
          od tego wozka nie wolno uzywac, bo pelne wymogi sa spelnione gdy gondola jest
          uzywana z zestawem mocujacym.
          Zuzka
    • izia30 Re: jaka gondola może zastąpić fotelik samochodow 18.04.05, 12:17
      kobiety! moze zadajcie sobie pytanie co w gondoli chroni dziecko? która gondola
      umożliwia przypięcie pasami!??
    • fasola25 ja kupilam BEBE CARa 18.04.05, 13:01
      gondola tez mam mozliwosc montowania w samochodzie
      pozdrawiam
    • izia30 Re: jaka gondola może zastąpić fotelik samochodow 18.04.05, 13:14
      mnie nie chodzi o możliwosc mocowania gondoli tylko o pasy dla dziecka. przciez
      dziecko leżące w gondoli, nie wiem jak dobrze przymocowanej nie jest nijak
      chronione. a przecież chodzi o to by dziecko było chronione pasami w czasie
      jazdy samochodem, czyż nie tak?
    • izia30 Re: jaka gondola może zastąpić fotelik samochodow 18.04.05, 13:14
      z gondoli wystrzeli jak z katapulty, w razie bodaj stłuczki!
      • fasola25 Re: jaka gondola może zastąpić fotelik samochodow 18.04.05, 14:22
        oczywiscie smile
        piszac o gondoli bebecar bialam na mysli taka ktoramozna zamontowac w aucie i
        dodatkowo przypiac w niej dziecko specjalnym pasem
        pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka