joasia78 11.08.05, 11:48 Czy ktoś z Was kupuje książeczki / należy do tego klubu? Czy jesteście zadowoleni, czy nie ma problemów z dostawą itp. Pozdrawiam PS Jest jeszcze Klub Książek Disneya - czy ktoś zna? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
leigh4 Re: Klub Książek Kubusia Puchatka 11.08.05, 13:54 Niestety ja mam doświadczenia z Kubosiem-i to niestety mało miłe Dostałam przesyłkę, okazało się, że jedna książeczka to kilkustronicowa książeczka w miękkiej okładce(to ta edukacyjna), a druga, co prawda okładkę miała twardą, ale cieniutka(dużo cieńsza niż te dostępne w sklepach, a nawet dołączane do pieluszek huggies). Odesłałam więc przesyłkę w terminie 10dni i ... było to na początku lipca a do dziś nie dostałam zwrotu pieniędzy Odpowiedz Link Zgłoś
hania731 Re: Klub Książek Kubusia Puchatka 11.08.05, 19:30 Witaj!należałam do tego klubu i byłam zadowolona do czasu. Nie należy on do najtańszych ( w stosunku do ich jakości),bo rzeczywiscie książeczki są cienkie i na zwykłym papieże,ale moja córeczka do dzisiaj je czyta i własnie te cieniutkie książeczki edukacyjne bardzo lubiła. A prezenty są żenujące,np.wycieta z gąbki do mycia kuleczka. Zakupiłam chyba z 8 przesyłek,ale w końcu się zdenerwowałam,bo przesyłki miały dochodzić chyba raz na miesiac (już nie pamiętam dokładnie),a mi nagle przyszła jedna paczka pod koniec września,następna w połowie października i pod koniec października kolejna. Po rezygnacji musiałam jeszcze jeden numer odebrać. Potem troszkę żałowałam,bo jak pisałam, moja córeczka bardzo lubiała te książeczki i czekała na nie,ale ona była od 2 roku zakochana w Kubusiu Puchatku i nadal jej to zostało. Odpowiedz Link Zgłoś
joasia78 Re: Klub Książek Kubusia Puchatka 11.08.05, 21:50 Hmmm no to troszkę mnie to zbiło z tropu .... ale dziękuję za podpowiedzi - chyba rzeczywiście będę po prostu kupowała takie książeczki w sklepie (tak z Kubusiem jak i z serii Disneya). Można dokładnie zobaczyć za co się płaci, ale tak nawiasem mówiąc, to firma wydawała się całkiem profesjonalna, ale cóż przecież takich wiele .... Dziękuję za pomoc i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
hania731 Re: Klub Książek Kubusia Puchatka 11.08.05, 22:18 Hej Joasiu! Nie chciałam Cię aż tak zniechęcić,bo moja mała była zachwycona bajeczkami,a zapomnialam Ci napisać,że moja mama zamówila,dla mojej siostrzenicy i im przychodziły regularnie,nie zdarzyło się cos takiego jak mi. Ogólnie uważam,że warto było,tylko,że drogo. Odpowiedz Link Zgłoś
madzialena11 Re: Klub Książek Kubusia Puchatka 11.08.05, 23:05 My należymy do klubu książek disneya. Niestety moja córeczka jeszcze nie jest na etapie czytania, ale na razie kolekcjonuję je, bo są równe i prawie tak samo wyglądają (tylko kolor inny). A wady??? Sporo. Nie przysyłają na czas, prezenty naprawdę "cieniutkie"(np 4 naklejki lub plastikowy breloczek). Oprócz tego - drogo, chociaż jedna rzecz jest pocieszająca: nie miałabym tyle zapału i chęci,żeby raz w miesiącu iść do sklepu i kupić bajkę, a tak... kolekcja rośnie Pozdrawiam. Ogólnie jest OK Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna2222 Re: Klub Książek Kubusia Puchatka 12.08.05, 00:12 Mój synek początkowo należał do Klubu Disneya, był jednak wtedy malutki i książki kupowałam tak "na zapas" (przychodziły regularnie raz w miesiacu). W pewnym momencie stwierdziłam, że zdecydowanie bardziej spodobają mu się te Kubusiowe książeczki, bo bardzo polubił Misia i Prosiaczka . Wypowiedziałam przynależność do klubu Disneya (sprawnie i bez problemu), zapisałam synka do Klubu Kubusia. Jest w nim już długo, bo półka się zapełnia. Bardzo lubi te książeczki, zarówno te cienkie jak i te grubsze, były czytane po kilkanaście razy każda, chętnie do nich wraca. Co do prezentów, to rzeczywiście drobiazgi, ale cieszą...A z plecakiem z Kubusiem i torbą z dalmatyńczykami (prezenty dla wstępujacych do klubu) jeździ na wakacje .Chętnie przeglądamy też gazetkę, rozwiązujemy zagadki...Dodam, że obecnie ma lat 4. Aha i jeszcze jedno, za tymi Disneyowskim w dalszym ciągu nie przepada... Właściwie jest tylko jedno ale ... CENA! Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna2222 Re: Klub Książek Kubusia Puchatka 12.09.05, 01:12 małe pytanko, do tych którzy należą do klubu, kiedy otrzymaliście ostatnią przesyłkę, bo mam wrażenie, że do nas cos ostanio dawno nic nie dotarło, to wakacyjna przerwa (coś mi chodzi po głowie, że w ubiegłym roku też tak było, ale nie mam pewności)? mój synek juz czeka... Odpowiedz Link Zgłoś
abosa Re: Klub Książek Kubusia Puchatka 12.09.05, 11:40 Dziewczyny, polecam, przejrzyjcie forum Książki dla dzieci. Tam znajdziecie mnóstwo ciekawych tytułów dla dzieci w różnym wieku, ciekawe wydawnictwa, recenzje... . Moim zdaniem te plastikowe wydawnictwa łupią z kasy i tyle. Przejrzyjcie ofertę Muchomora, Wytwórni, Znaku i wielu innych, zobaczycie, o czym mówię. Niskie ceny w stosunku do jakości wydań, wspaniałe treści, książki, które dzieci naprawdę lubią, książki zdobywające wiele nagród. Książki przygotowane przez ludzi z pasją, stawiających na jakość. Nie musicie ruszać się z domu, wystarczy odwiedzić kilka stron. Ja też, kilka tyg. po porodzie dostałam ofertę z Disneya i kupiłam pozycję Mój brat niedźwiedź. Na szczęście na tym poprzestałam. W międzyczasie zamówiłam Kubusia Puchatka z oryginalnymi (czarno-białymi) ilustracjami, Ja ciebie wyleczę... Janoscha, porównałam ... i przejrzałam na oczy Odpowiedz Link Zgłoś
carminamama Re: Klub Książek Kubusia Puchatka 12.09.05, 12:56 Absolutnie popieram Abosa!!!)) I anprawde nie trzeba sie ruszać z domu Forum Ksiązki dla dzieci tez polecam mozna zajzec do postow na temat polecanych ksiazeczke dla konkretnego wieku... Przy pieknych ksiazeczkach tam polecanych Kubusie z kluby wypadaj abaardzo blado Dla ułatwienia podaje kilka linkow: Forum forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=16375 Polecam ksiegarnie w ktorej ostatnio robilam zakupy i paczka przyszła po 3 dniach od złozenia zamowienia)) Polecam ksaizeczke przy okazji "Co tu sie dzieje?Poznajemy miasto" dla malucha od roku do 3-5 lat rewelacja! www.badet.pl/go/_category/?idc=%221_4%22 inna ksiegarnia www.merlin.com.pl/frontend/dzial/1,727 Wydawnictwa w ktorych mozna bezposrednei przez internet kupic ksiazki www.muchomor.pl/ksiazka/?idk=5 www.wilga.com.pl/sklep.php www.rea-sj.pl/sklep.php?PHPSESSID=d397bb0872d36dfb1da5603e9f1c3e1c www.znak.com.pl/book.php?id=1261 tez super ksiazeczka ksiegarnia.bellona.pl/index.php?c=cat&cid=3 siedmiorog.pl/?sid=2cac853f5e&pg=grupa&idgrupa=130000 www.zielonasowa.pl/katalog.php?grupa_p=5&pwd[5]=%2F100590%2F109717&grupa_rek[5]=&ngrp=&sortuj=#109717 fajna seria z okienkami www.wilga.com.pl/sklep.php?s=karta&id=209inne www.ezop.com.pl/dladzieci.htm tu niestety nie ma sprzedazy przez wydawnictwo To tak na zachete naprawde warto ksiazeczki rozwijaja dziecku wyobraznie, ucza, warto zeby były na poziomie...i starannie wybrane Pozdrawiam miłosniczki ksiazeczek dla dzieci))) Odpowiedz Link Zgłoś
sdomitrz Re: Klub Książek Kubusia Puchatka 12.09.05, 15:16 Wszystkie te książeczki są do nabycia na Allegro za półceny. Oczywiście czytane, ale najczęściej po jednym dziecku oznaki użytkowania są znikome. Po co się pakować w obowiązki zakupu.... Można to samo kupić na próbę od kogoś Odpowiedz Link Zgłoś
joasia78 Re: Klub Książek Kubusia Puchatka 13.09.05, 12:26 Hej Dziewczyny wielki dzięki za namiary na inne wydawnictwa, świetnie, ze ktoś je wreszcie podał, ponieważ ja początkująca Mama nawet nie wiedziałam o nich. Mam nadzieję, że mój Synek będzie lubił czytać, ponieważ ja uwielbiam czytanie, tylko obecnie trochę nie mam kiedy - same rozumiecie Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś