Dodaj do ulubionych

czy ktos jezdzi na skuterze?

26.03.07, 22:15
zastanawiam sie nad zakupem skutera. mieszkam w centrum, po drodze do pracy
korki koszmarne. parkuje w garazu podziemnym.
w polsce to bardzo malo popularne. macie jakies doswiadczenia? warto? nie warto?
Obserwuj wątek
    • jusytka Re: czy ktos jezdzi na skuterze? 26.03.07, 22:28
      Ja mam tylko jedno doświadczenie - mąż kiedyś wypożyczył skuter w Turcji i
      ruszyliśmy nim w góry Taurus. Diabeł go podkusił, by mi zaproponować kierowanie
      (nigdy wcześniej nie jechałam żadnym skuterem, czy motocyklem). Tak kierowałam,
      że się przewróciłam na kamienie - nie założyłam kasku, bo było za gorąco - i
      miałam szczęście, że skończyło się tylko na złamanym paznokciu i kilku otarciach
      - nigdy więcej na niego nie wsiądę, ale może ty masz większy "dryg" do takich
      pojazdów smile We Włoszech widziałam mnóstwo dziewczyn na skuterach, nieźle sobie
      radziły.
    • wobbler Re: czy ktos jezdzi na skuterze? 26.03.07, 23:00
      Jezeli jest skuter gdzie schowac w domu i w pracy-to dobry pomysl.(zebys nie
      musiala stale tkwic w oknie patrzac czy Ci ktos nie odpilowuje z barierka lub
      slupkiem do ktorego go przywiazalas. wink
      Inna sprawa,ze u nas sezon na jednoslady jest stosunkowo krotki,a pojazd
      garazowac trzeba caly rok.
      No i chyba najwazniejsza rzecz-radze potrenowac jazde na drogach o mniejszym
      ruchu przed wypuszczeniem sie do centrum w godzinach szczytu!Glupio byloby tak
      zginac...No nie? wink
      Troche znam te sprawy,bo dobre kilka lat jezdzilam motocyklem.Zycze powodzenia!
    • iwonag25 Re: czy ktos jezdzi na skuterze? 26.03.07, 23:10
      Ja mam. Maz mi w tamtym roku kupil. Jesli tylko nie pada (ale jezdzilam rowniez
      podczas deszczu, tylko jest wtedy zimno) wsiadam na niego i jezdzesmile
      Polecam jak najbardziej. Ma kuferek na zakupy, a jak sie nie mieszcza, trzymam
      torby miedzy nogami, ma alarm, blokade kierownicy, wiec nie boje sie ze mi go
      skradna. A jakie wrazenia jak sie jezdzismile
      Ja bym sie nie zastanawiala.
      • kubek0802 Re: czy ktos jezdzi na skuterze? 27.03.07, 08:15
        Poważnie zastanawiamy się nad zakupem ale w celu pojeżdzenia sobie w czasie
        weekendów i ewentualnie zabrania do naszego letniego domu 70km za miastem. Sama
        jazda to niesamowita frajda ale korzystaliśmy do tej pory tylko podczas urlopów
        w Grecji. Dojazdy do pracy niestety nie wchodzą w grę bo jesteśmy z tych
        garniturowych, ale jeżeli dla Ciebie to nie problem to również na miasto jak
        najbardziej.
      • cafe_de_flore Re: czy ktos jezdzi na skuterze? 27.03.07, 12:35
        a czy mozna wykupic ubezpieczenie od kradziezy? Co jesli ukradna pomimo alarmu i
        blokady kierownicy?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka