flea_pm 26.03.07, 22:15 zastanawiam sie nad zakupem skutera. mieszkam w centrum, po drodze do pracy korki koszmarne. parkuje w garazu podziemnym. w polsce to bardzo malo popularne. macie jakies doswiadczenia? warto? nie warto? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jusytka Re: czy ktos jezdzi na skuterze? 26.03.07, 22:28 Ja mam tylko jedno doświadczenie - mąż kiedyś wypożyczył skuter w Turcji i ruszyliśmy nim w góry Taurus. Diabeł go podkusił, by mi zaproponować kierowanie (nigdy wcześniej nie jechałam żadnym skuterem, czy motocyklem). Tak kierowałam, że się przewróciłam na kamienie - nie założyłam kasku, bo było za gorąco - i miałam szczęście, że skończyło się tylko na złamanym paznokciu i kilku otarciach - nigdy więcej na niego nie wsiądę, ale może ty masz większy "dryg" do takich pojazdów We Włoszech widziałam mnóstwo dziewczyn na skuterach, nieźle sobie radziły. Odpowiedz Link Zgłoś
wobbler Re: czy ktos jezdzi na skuterze? 26.03.07, 23:00 Jezeli jest skuter gdzie schowac w domu i w pracy-to dobry pomysl.(zebys nie musiala stale tkwic w oknie patrzac czy Ci ktos nie odpilowuje z barierka lub slupkiem do ktorego go przywiazalas. Inna sprawa,ze u nas sezon na jednoslady jest stosunkowo krotki,a pojazd garazowac trzeba caly rok. No i chyba najwazniejsza rzecz-radze potrenowac jazde na drogach o mniejszym ruchu przed wypuszczeniem sie do centrum w godzinach szczytu!Glupio byloby tak zginac...No nie? Troche znam te sprawy,bo dobre kilka lat jezdzilam motocyklem.Zycze powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
iwonag25 Re: czy ktos jezdzi na skuterze? 26.03.07, 23:10 Ja mam. Maz mi w tamtym roku kupil. Jesli tylko nie pada (ale jezdzilam rowniez podczas deszczu, tylko jest wtedy zimno) wsiadam na niego i jezdze Polecam jak najbardziej. Ma kuferek na zakupy, a jak sie nie mieszcza, trzymam torby miedzy nogami, ma alarm, blokade kierownicy, wiec nie boje sie ze mi go skradna. A jakie wrazenia jak sie jezdzi Ja bym sie nie zastanawiala. Odpowiedz Link Zgłoś
kubek0802 Re: czy ktos jezdzi na skuterze? 27.03.07, 08:15 Poważnie zastanawiamy się nad zakupem ale w celu pojeżdzenia sobie w czasie weekendów i ewentualnie zabrania do naszego letniego domu 70km za miastem. Sama jazda to niesamowita frajda ale korzystaliśmy do tej pory tylko podczas urlopów w Grecji. Dojazdy do pracy niestety nie wchodzą w grę bo jesteśmy z tych garniturowych, ale jeżeli dla Ciebie to nie problem to również na miasto jak najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
cafe_de_flore Re: czy ktos jezdzi na skuterze? 27.03.07, 12:35 a czy mozna wykupic ubezpieczenie od kradziezy? Co jesli ukradna pomimo alarmu i blokady kierownicy? Odpowiedz Link Zgłoś