Dodaj do ulubionych

dlaczego nie Siemiradzki?

15.11.05, 16:32
Kilka lat temu ten szpital cieszył się w Krakowie dużym powodzeniem, a nawet
uznawany był za prestiżowy. A teraz jakoś nikt nie poleca, nikt nie
krytykuje, zlikwidowali porodówkę czy co? Mnie by pasowało już się zdecydować
a dalej nie wiem na co...
Obserwuj wątek
    • vanilia25 Re: dlaczego nie Siemiradzki? 15.11.05, 21:59
      wiesz, mam podobny pytanie do ciebie. lekarz znajomy poleca goraco mi ten
      szpital ( nie w fachu), a znajome odradzaja. dlaczego???
      • olga2512 Re: dlaczego nie Siemiradzki? 17.11.05, 14:06
        ja zamierzam rodzic w Siemieradzkim... Mam tam lekarza i juz lezalam w szpitalu, polozne sa w porzadku
        a szczerze mowiac slyszalam same dobre opinie na temat tego szpitala ( sporo znalazlam tez na forum )
        w przeciwienstwie do innych
        pozdrawiam
        my.
        • kismet3 Re: dlaczego nie Siemiradzki? 17.11.05, 14:20
          O czym Ty piszesz? Poszukaj w wyszukiwarce - jest dużo pozytywnych opini o
          nim . Jest to wg mnie i nie tylko mnie najlepszy szpital w Krakowie zaraz po
          Kopernika (chyba każdy wie czemu Kopernika jest naj i nie mowię tu o
          personelu) . Według opini wielu lekarzy, a zwłaszcza lekarek, które były
          pacjentkami tego szpitala jest on na b.wysokim poziomie począwszy od lekarzy a
          skończywszy na np pysznym jedzeniu jakie tam serwują.
          Rodziłam tam ja , rodziły moje znjome- wszyscy byli zadowoleni i nikt nie miał
          żadnych zastrzeżen.
          Prawda jest taka, ze najbardziej głosno jest o Ujastku a to poniekąd za sprawą
          duzej bytnosci ich personelu na internetowych forach - takie podejrzenia
          równiez w necie krąza.
          • jana111 Re: dlaczego nie Siemiradzki? 17.11.05, 15:27
            Chyba się zdecydowałam smile W niedzielę mają dzień otwarty, zobaczę. Ujastek
            raczej mnie nie pociąga. Mam do Ciebie jedno pytanie- jakie są warunki
            sanitrne? Że nie ma pokoi z łazienkami, to wiem. A generalnie jest w miarę
            przyzwoicie? Dla mnie to akurat jest to dość istotne, bo będę mieć cc, a wtedy
            podobno ciężko wstać i w ogóle. Dawno temu rodziłaś?
            • kismet3 Re: dlaczego nie Siemiradzki? 17.11.05, 15:32
              Rodziłam 11 mies temu ale naturalnie ,(z zzo)i leżałam i z tego co wiem kobiety
              po cc parę dni po porodzie leża na innym piętrze wiięc nie wiem jakie są tam
              warunki . Nie ma luksusów bo to stary szpital ale jest b. czysto .
              Wiem też ,ze jest (od niedawna) możliwość wynajęcia jednoosobowej sali z
              lazienką. zaraz Ci pdrzucę link jak znajdę.
    • kismet3 Re: dlaczego nie Siemiradzki? 17.11.05, 15:35
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=588&w=27965708&a=27965708
      Może napisz do Fifinki na gazetowy - ona też miała cc i leżała na tej sali.
      Pozdrawiam serdecznie i życzę udanego porodu !!smile))
    • taormina Re: dlaczego nie Siemiradzki? 17.11.05, 16:56
      Cześć Dziewczyny!
      Dwa miesiące temu urodziłam w Siemiradzkim moją Kruszynkę i mogę z czystym
      sumieniem polecić ten szpital. Rzeczywiście czysto, dobre jedzenie, personel
      bardzo pomocny i sympatyczny. Poród wspominam pozytywnie, pobyt również.
      Potwierdzam, że budynek stary, ale są tzw. sale komercyjne: dwuosobowe za 100
      zł za dobę, a po trzeciej dobie, jeśli hospitalizacja nadal jest konieczna - 50
      zł, oraz sala jednoosobowa za 200 zł za dobę z dodatkowym łóżkiem dla meża.
      Oczywiście sale te są z łazienkami.
      Bardzo polecam dni otwarte szpitala, ja się zdecydowałam właśnie po takiej
      wizycie. Wszystko sama zobaczyłam, wypytałam, jak jechaliśmy na poród
      wiedziałam dokładnie dokąd iść i co mnie po kolei czeka (izba przyjęć, sala
      przygotowań, sala do porodu rodzinnego).
      A sam poród... cóż nie taki diabeł straszny (rodziłam bez znieczulenia).
      Pozdrawiam i życzę powodzenia!!!
      • taormina Re: dlaczego nie Siemiradzki? 17.11.05, 17:33
        Acha i jeszcze jedno: bardzo dobra jest opieka nad dziećmi po porodzie. Super
        pediatrzy, zwłaszcza dr Burzyńska, wspaniała lekarka, bardzo sympatyczna i
        ludzka. A ordynator Marcinek to bardzo miły pan, w dodatku doskonały fachowiec
        wzywany do Kopernika na operacje ginekologiczne i cesarki. Mówi samo za siebie.
    • mija281 Re: dlaczego nie Siemiradzki? 17.11.05, 17:18
      Polecam ten szpital. Rodziłam tam 5 miesięcy temu. Położne są super. Nie widze
      potrzeby wynajmowania położnej do porodu, bo naprawde pracujące tam panie mają
      serce. Natomiast teraz wiem, że ja napewno następnym razem wink wynajmę sobie
      pokój. Po pierwsze łazienka (choć te ogólne, mimo iż stare, były bardzo często
      sprzątane, podobnie jak sale), a po drugie za komfort bycia samej warto
      zapłacić. choć może ja miałam pecha i trafiłam na sale z kobietami, które
      potrafiły tylko leżeć i jęczeć. brrr
      Szpital, według mnie, jest godny polecenia.
      Pozdrawiam.
      • jana111 byłam na dniu otwartym 21.11.05, 17:03
        Obejrzałam sobie co i jak. Też się decyduję na salę płatną. 2-osobową, bo mąż i
        tak będzie musiał być w pracy, zresztą jakoś go chyba nie widzę w szpitalu. A
        chyba wolę leżeć z kimś niż sama. Przekonała mnie odległość do łazienki i
        porównanie tych starych z nowymi smile Położnej nie opłacam, to akurat spokojnie
        się w tej samej kwocie zmieszczę, tym bardziej, że takiego dzidziusia to się
        rodzi góra kilka razy w życiu, więc można bardziej zaszaleć a mieć pewien
        komfort. Po cc wychodzi się w 5. dobie, chyba że są jakieś komplikacje. Szpital
        sam w sobie-jak to stary szpital... Położna oprowadzająca grupę tłumaczyła
        wszystko co i jak, mam nadzieję, że mi się znowu nie odwidzi smile
        Więc podsumowując na dzień otwarty warto się wybrać, tylko lepiej zwiedzać w
        małej grupie, bo przynajmniej można coś zobaczyć, usłyszeć i o wszystko się
        wypytać.
      • kroner1 Re: dlaczego nie Siemiradzki? 27.11.05, 22:22
        ja rodziłam tam 2 miesiące temu,moja mama rodziła tam mojego brata 20 lat
        temu.Muszę powiedzieć,że jestem bardzo zadowolona. Opieka jest ok. Jedzenie
        jest pyszne!!! Nie jest to nowy szpital ale zadbany i czysty, a personel jest
        spoko- szczególnie opieka nad noworodkiem.Polecam. Jeśli zdecyduję się na
        drugie dziecko to na pewno tam będę rodzić!!!
    • fifinka2 Re: dlaczego nie Siemiradzki? 08.12.05, 18:49
      Rodzilam przez cc w sierpniu. Jestem super zadowolona , bylam w 1 os pokoju z
      mezem smile Opieka nad dziecmi super. POLECAM W 100 %.
      • jana111 Re: dlaczego nie Siemiradzki? 09.12.05, 15:10
        fifinko planuję do Ciebie napisać i się zebrać nie mogę
        sprawdź skrzynke wieczorem, proszę

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka