edziecko_beatabe 07.08.06, 06:53 urodziłąm synka. rodziłam w szpitalu w świnoujściu. macie pytania? chętnie odpowiem na forum lub na priv gazety pozdrawiam beata Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rena78 Re: rodziłam w świnoujściu- pytajcie 07.08.06, 08:38 ja mam standardowe pytanie jak było??czy bardzo bolało??chodzi mi też o nacięcie krocza, golenie i lewatywę bo tego jakos się obawiam.....gratuluję synka jak ma na imię? Odpowiedz Link Zgłoś
edziecko_beatabe Re: rodziłam w świnoujściu- pytajcie 08.08.06, 11:04 bolało standardowo - musi, ale nie jest to nie do wytrzymania. u mnie intensywność skurczy była większa bo poród po terminie wzniecono oksytocyną. lewatywa tak, ale jest czas by spokojnie wejść do toalety, wziąć prysznic. po lewatywie nic nas nie zaskoczy. golenia nie ma krocze nie było nacinane (super się goi) położne świetne, pani ordynator rzeczowa, profesjonalna i skuteczna (b. dobre mam zdanie) 2 godz. z dzieckiem na sali porodowej i z mężem; dziecko do badań mierzeń zabrano po tych 2 godzinach mąż przy porodzie (pempowina, a wcześniej pomoc w parciu) spokojnie i życzliwie. polecam szkołę rodzenia bocianek. synek skończył 4 tyg. ma na imię szczepcio pzdr beata Odpowiedz Link Zgłoś
benitaa2 Re: rodziłam w świnoujściu- pytajcie 07.08.06, 08:55 Gratuluje synka! Napisz jak szpital. Jaki personel,możliwość znieczulenia,czy mogłaś wybrać pozycję do porodu.Jak opieka na oddziale noworodkowym. Pozdrawiam imienniczke. Odpowiedz Link Zgłoś
edziecko_beatabe Re: rodziłam w świnoujściu- pytajcie 08.08.06, 11:23 poród aktywny, piłka, worek, prysznic, chodzenie. rodziłam na łóżku porodowym na boku są stołki porodowe znieczulenia dolędźwiowego nie ma tylko standard czopki rozkurczowe i p.bólowe noworodki w dobrych i sympatycznych rękach p. doktor brzezowskiej i pań pielęgniarek z oddziału pozdrawiam beata Odpowiedz Link Zgłoś