Dodaj do ulubionych

Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2

08.05.15, 12:02
No i poprzedni wątek się skończył. Zaczynam nowy wpisujcie się. Ja już po oddaniu krwi. Siedzę teraz i czekam na wynik. Melo_di jestem przy rejestracji mam torebkę carry.
Obserwuj wątek
    • melo_di Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 08.05.15, 13:20
      ja jestem teraz przy 01 w szarej sukience
      • stokrotka8880 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 08.05.15, 13:28
        ooooo wlasnie super zescie zalozyly nowy watek!!!!!!wiec dziewczyny chodzcie wszystkie tutaj !mam nadzieje ze sie odnajdzieciewinktrzymam za was kciuki melodi raksa maracala!!!!!!!!!
        • raksa1976 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 08.05.15, 13:38
          Właśnie odebrałam wynik 0.06
          • stokrotka8880 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 08.05.15, 14:15
            raksa-tak mi przykro;-(tule mocno;-(
          • melo_di Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 08.05.15, 14:16
            bardzo mi przykro raksa sad
            ja juz po transferze, blastusia klasy A zwolnienia nie dostalam, bo nie ma potrzeby sad mam isc do rodzinnego jak chce.....co robic?
            • iza26p Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 08.05.15, 14:23
              Kurcze juz myślałam że was nie odnajde . Trzymam kciuki za was kochane rasa głową do gory kochana
              • raksa1976 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 08.05.15, 14:39
                Przede mną 2 próba ale chyba dopiero w lipcu jak będę miała urlop letni mam od 27 to bym akurat się wstrzeliła. Ale będę z wami na łączach i trzymam kciuki za was.
                • stokrotka8880 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 08.05.15, 14:52
                  raksa-trzymaj sie kochanawinkmelo-di-jak to nie dali ci zwolnienia?a ty u P.R sie leczysz?mi dal ale tez jakos niezachetnie itp pierwszy raz sie z tym spotkalam;-(
                  • stokrotka8880 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 08.05.15, 14:57
                    zawsze dostawalam na 10 dni a teraz jedynie na 7 ;-(idz do rodzinnego powinien dac ci bez problemu
                    • sia191 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 08.05.15, 15:08
                      Raksa szkoda... ale bedzie dobrze, przygotuj sie do nastepnej proby i odpocznij smile
                      Melodi, to jestem w szoku!!! Jak mogli ck nie dac, to jest ich obowiazek, mowisz, ze masz prace fizyczna wink i sorry, tyle staran i masz sie meczyc ?!!!!!!!!????? Ja bym nie darowala. Idz spokojnie do rodzinnego, powiedz, ze zapomnialas z kliniki a nie za bardzo sie czumesz, mysle ze spokojnie ci da. Ale fajnie, kochana mam nadzieje ze sie uda, bede myslec o tym i czarowac smile
                      maracala, u ciebie to tylko formalnosc smile pytanie tylko ile wzrosla. Ja nie poszlam bo nie chcialo mj sie, wszystko sie jutro okaze ale czuje ze nic nie czuje smile
                      • melo_di Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 08.05.15, 15:33
                        No Banaszczyk mi nie dala.....wtedy P.R dal bez problemu ale byla tez punkcja.....a napisalam pytanie do mojego dr z Poznania, tego 1 ulubionego mam z nim kontakt caly czas, wie co u nas, czasem mojej kumpeli podpytuje bo tez sie leczy u niego a wie ze sie ptzyjaznimy.....aaaa wlasnie pisal moj dr ze mam przyjsc po zwolnienie smile czyli sprawa rozwiazana!
                        • raksa1976 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 08.05.15, 15:36
                          To fajnie.
                          • stokrotka8880 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 08.05.15, 15:43
                            melo-di -i dobrze a ja juz myslalam ze to P.R tak zrobil tym zwolnieniem al jest cos na rzeczy z tymi zwolnieniami bo mam kolezanka z Kliniki i tez teraz po transferze nie dali zwolnienia..nie wiem ale wazne ze ci dai.A jak melo-di sie czujesz???
                            maracala-odezwij sie jak beta mam nadzieje ze nas znajdziesz!
                            • melo_di Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 08.05.15, 16:03
                              Stokrotko, czuje sie dobrze. zadnych boli przy transferze, wszystko sprawnie, ale nie powiem cos tam delikatnie czulam, a u P.R nic, nawet nie wiedzialam ze to juz smile upomnialam sie o pokazanie zarodka I myslalam ze to bedzie kropeczka a to taka jakby lezka ten plyn z zarodkiem jak sie rozlal I taki ogon jak przy komecie.....ale dr powiedziala: najwazniejsze zeby tam zostal! smile
            • iza26p Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 08.05.15, 16:40
              Kurcze juz myślałam że was nie odnajde . Trzymam kciuki za was kochane rasa głową do gory kochana
              • stokrotka8880 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 08.05.15, 17:59
                melo-di - a ja nigdy nie widzialam jak to wyglada te nasze kruszynkiwinkale dzieki Tobie mam przyblizony obrazwinkno mi 4 razy robil P.R i nigdy nie bolalo-nie ma co jest delikatny jezeli chodzi o badania itpwinka ta Banaszczyk to nawet nie wiem kto to taki i nie fajnie postapila z tym zwolnieniem,masz prace fizyczna?bo ja tak.
                Mam nadzieje ze wszystkie dziewczynki odnajda nasze forum i dołaczam !!!zwlaszcza Maracala ktora ma juz pewnie wyniki bety i co chwile wchodze czy sie pojawila tutaj bo sie martwie;-(
                • raksa1976 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 08.05.15, 18:43
                  youtu.be/aW7BB6DH7V4 Melo_di to dla Ciebie
                  • stokrotka8880 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 08.05.15, 18:59
                    melo-di-Wlasnie Wszystiego Naj Naj z okazji urodzinekwink!!!!!!!!!raksa-dobre hahahah ciesze sie ze jakos sie tzrymasz
                    • maracala Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 08.05.15, 19:14
                      O kuzwa!! Ja pierdzu smile wreszcie Was znalazłam smile pół dnia szukałam wink
                      mel.odi juz składałam ale jeszcze raz sto lat!smile i kciukaski za transfer smile jesteś z poznania może polecisz mi jakiegoś dobrego gina doprowadzenia ciąży,bo u mnie Ci lekarze kompletnie nie znają się jeżeli chodzi o IVF, nawet chyba na becie zbytnio się nie znasad
                      Raksa bardzo mi przykrosaddoskonale wiem kochana co czujesz, tule mocno kiss
                      Moja beta dzisiaj 12389 (19dpt) a 3 dni temu była 4853 to chyba dobrze przerosła? A ja nadal plamie sad
                      • raksa1976 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 08.05.15, 19:21
                        Cieszę się że nas znalazłaś i cieszę się z twojej bety na bank będą 2 bobasy.
                        • maracala Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 08.05.15, 19:26
                          Raksa aż mi niezręcznie pisać o mojej becie sad mam nadzieję że nie zrobiłam Ci przykrości sad zobaczysz że też kiedyś zobaczysz na kartce wysoką betę czego Ci z całego serca życzę, co do bobaskow tovjak na razie jestem raczej bez euforii, dopiero jak serduszka zobaczę i dowiem się skąd te plamienia to się zacznę na prawdę cieszyć. Czuje się jak na tykajacej bombę i.nie wiem czy wybuchnie sad
                          • raksa1976 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 08.05.15, 19:36
                            Nie no spoko zgorzkniała nie jestem cieszę się ze szczęścia innych nie znoszę za to ludzi którzy cieszą się z czyjegoś nieszczęścia.
                            • stokrotka8880 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 08.05.15, 19:46
                              raksa-super podejscie naprawde godne podziwu,wiem ze jest trudno ja tez mialam tyle porazek ale ciesze sie szczesciem jezeli komus sie udaje a szczegolnie tu z naszych staraczek bo wiem ile nas to kosztuje itp choc nie powiem ze czasami newry mnie lapia na kobiety ktore zachodza w ciaze od tak i nie potrafia tego docenic albo co gorsze pija pala itp ech brak slow!ciesze sie Maracalka ze narazie wszystko okwinkja natomiast dzis 1 dpt i znowu lapie mnie dol ze juz nic z tego nie bedzie bo nie mam zadnych objawow tak bym chciala to plamienie implantacyjne a tu nic myslalam ze nie bedzie mnie łapal doł i brak wiary a tu niestety brrrr
                          • cytrynka2610 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 08.05.15, 19:41
                            Już się bałam że Was nie znajdę smile
                            Raksa przykro mi, wiem co czujesz. A masz mrożaczki? Bo nie pamiętam.
                            Melodi dbaj teraz o siebie. I również sto lat i spełnienia marzeń wink
                            • melo_di Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 08.05.15, 20:08
                              maracala smile czekamy z niecierpliwoscia na serduszka!
                              x
                              kochane ja urodzinki mam w czwartek 14 maja smile nie bede znala jeszcze wyniku, ale mam nadzieje ze kruszynka zrobi mi prezent! tak moze to zle napisalam z ta 30 smile ale Dziekuje kochane jestescie!
                            • raksa1976 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 08.05.15, 20:09
                              No niestety to był jedyny odpocznę i podejdę w lipcu jak będę miała urlop
                              • raksa1976 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 08.05.15, 20:19
                                Teraz będę mogła fizycznie popracować na działce. Do tej pory mąż nic mi nie pozwalał a tyle jest jeszcze do zrobienia.
                                • cytrynka2610 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 08.05.15, 20:38
                                  Raksa-To tym bardziej mi przykro sad
                                  nasze szczęcia muszą być ogromne, bo strasznie wolno idą kiss
                                  • sia191 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 08.05.15, 22:54
                                    Maracala, tak myslalam ze to tylko formalnosc wink z tym badaniem bety. Super! Z tym plamieniem to po prostu sie oszczedzaj a lekarzy kilku przyjmuje w Kaliszu, ktorzy na co dzien pracuja w szpitalu lub w klinice w Poznaniu. Ja lecze sie u dr Rabiega, suuuuper.
                                    • maracala Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 09.05.15, 00:17
                                      Sia mówisz że dobry lekarz? smile a to jest pan czy pani? I z poznania czy Kalisza?do Kalisza nie mam daleko także muszę pomyśleć smile Nie wiem czy dobrze pamiętam ale chyba dzisiaj masz wizytę? Trzymam kciuki żebys usłyszała bicie serduszka które nosisz w sobie smile czekam na dobre wieści od Ciebie wink
                                      • stokrotka8880 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 09.05.15, 06:54
                                        sia-rowniez trzymam kciuki!dziewczyny ktorym sie udalo tzn sia,maracala.bo.dzie,czy wy mialyscie wszystkie plamienia inplantacyjne?maracala to wiem ze w 2 dpt a reszta?bardzo prosze o odowiedzwink
                                        • melo_di Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 09.05.15, 08:46
                                          Sia! mysle o tobie I czekamy na dobre wiesci!
                                          x
                                          Ja z Poznania polecam bardzo A.Bartlewicza, przyjmuje na Dabrowskiego, masz z nim kontakt tel o kazdej porze dnia I nocy, oddzwania, kieruje na badania I jest bardzo empatyczny smile robi 2 specjalizacje z endokrynologii, pracuje na Polnej (chociaz mial przerwe, bo ta specjalnosc robil) ale tez operuje w szpitalu w Szamotulach. moja kumpela mi go polecila I ja potem 2 innym I wszystkie zadowolone! on jako 1 mnie leczyl na nieplodnosc, dzialal a nie czekal az zajde, w rok wyslal na laparoskopie I wykryl endometrioze (chociaz nie mialam typowych objawow) ja bede u niego prowadzic ciaze! I nie jest to przesadna reklama tylko szczera prawda!
                                          x
                                          Stokrotko, zaraz przez kolano przeloze! sprawdz ile procent kobiet ma takie plamienie! nie kazda z pozytywna beta je ma. Prosze o potwierzenie moich slow smile
                                          • stokrotka8880 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 09.05.15, 09:22
                                            melo-di-daj spokoj wkreca mi sie wariacja;-(myslalam ze za 5 razem mnie to ominie,i wkercilam sobie juz oczywsicie ze jak do 3 dpt czyli do juta nie bede miala plamienia implantacyjnego to oczywiscie nic z tego bo nigdy nie mialam i byla dupa a wszystkie tutaj kochane z forum ktorym sie udalo mialy!!!!!!dajcie spokoj musze sie ogarnac bo przeciez zglupieje a ty melo-di jak sie czujesz?mialas jakies plamienia???hehe jak bedziesz miala to pisz mi od razuwinkja ciagle sikam sikam ale to od progesteronu.Wariacja poprostu!!!!a Gosia jak sie czujesz?sia-ja juz od wczoraj tzrymam mega kciuki!!!!!!!
                                            • stokrotka8880 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 09.05.15, 09:25
                                              inka-rowniez sie odezwij jak u Ciebie!!!bo cisza ....
                                              • inka-1981 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 09.05.15, 09:45
                                                stokrotka - u mnie samopoczucie normalne, żadnych objawów, w drugim dniu po transferze rano przez godzinę pobolewał mnie brzuch jak na okres, teraz nic się nie dzieje; nie brałam zwolnienia, funkcjonuję normalnie i staram się nie myśleć o tym wszystkim, dla mnie bycie w ciąży to jak wygrana w totka, więc wiesz sama jakie to trudne.... Plamień nie mam żadnych, co ma być to będzie i my nie mamy już na to w wpływu. Umówiłam się na wizytę na 16 maja, bo mam jeszcze w zapasie jednego mrozaka (jak się nie uda), mam zrobić rano w Gamecie betę (oczywiście jak nie dostane wcześniej okresu), a później wiztyta. A TY jakie masz samopoczucie? Pozdrawiam
                                              • melo_di Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 09.05.15, 09:47
                                                Stokrotko, od wczoraj, ale juz przed transferem bola piersi, od progesteronu. a tak to nic! wczoraj zaraz po zabiegu troche brzuch jak na okres bolal. ale jak bedzie plamienie to napisze smile naprawde wszystkie mialyscie nasze ciezaroweczki?
                                                • stokrotka8880 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 09.05.15, 09:59
                                                  inka,melo-di-no ja zaczelam lekko wariowac ale musze sie ogarnac;-/bo masakra;-/no wlasnie czekam zeby nasze ciezaroweczki napisaly bo z tego co kojarze to chyba kazda miala jakies plamienie po tranferze;-(
                                                  • inka-1981 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 09.05.15, 10:43
                                                    Stokrotka
                                                  • bo.dzie Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 09.05.15, 11:09
                                                    Hej - dotarlam i tutaj smile wiec będę Wam caly czas slac pozytywne wibracje ciążowe smile
                                                    Stokrotko - ja miałam plamienie w 3dpt (bardzo bardzo delikatne) ale tym się nie sugeruj, bo widicznie mam predyspozycje do plamien, krwawien i krwiakow.
                                                    Z tego, co pamiętam to houston nie plamila.
                                                    PS Wczoraj Dostalam od życia najpiękniejszy prezent urodzinowy - usg polowkowe a na nim zdrowa córcia. Musialam się pochwalić, bo kto jak nie Wy doceni wagę tego prezentu. Normalnie ryczalam i musiałam się powstrzymywac, by brzuch się nie telepał.
                                                    6 lat na to czekalam. ..
                                                  • raksa1976 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 09.05.15, 12:30
                                                    🚼cudowne uczucie a kiedy termin porodu?
                                                  • stokrotka8880 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 09.05.15, 11:09
                                                    luzujewink
                                                  • stokrotka8880 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 09.05.15, 11:10
                                                    bo.dzie-super gratulujewink!!!!!!!!!
                                                  • julla88 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 09.05.15, 11:15
                                                    Cześć stokrotkosmile trochę mnie nie było ale widzę ze musze ci napisać ze ja nie miałam żadnego plamienia, żadnych boli, od transferu to piesi przestały mnie boleć a teraz zaraz będę 12 tc smile wiec się nie filmuj! Ja przechodzę wszystko bez objawowo! Do teraz nie mam żadnych! I co dzień chciała bym chodzić do lekarza, za. Tydz mam prenatalne ciągle się boje czy wszystko ok i ten strach mnie tak paraliżuje ze nawet na forum nie wychodzę. Pozdrawiam wszystkie dziewczyny. Każdej się uda, tylko trzeba walczyć.
                                                  • stokrotka8880 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 09.05.15, 12:17
                                                    julla88!!!-bosheeeeee odezwalas sie w koncu ale sie ciesze wywolywalam cie tyle razy na forum ale nic to nie dalo,myslalam o Tobie czasami ale po cichu mialam nadzieje ze wszystko dobrze bardzo sie ciesze ze sie odezwalas ,duzo to dla mnie znaczy zwlaszcza teraz ...zycze ci Julla szczesliwego rozwiazania i trzymam mega kciuki i naprawde baaaardzo mnie uspokoilaswinkdziekuje kochana;-* ps.faktycznie teraz kojarze ze u Ciebie nic specjalnego sie nie dzialo i bylas w szoku jak zrobilas betesmileu mnie tym razem tez nic nawet piersi nie bola tylko ciagle sikam i sikam....ale teraz dzieki Tobie juz napewno sie uspokajam i niech sie dzieje wola niebawinkpozdrawiam;-*
                                                  • maracala Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 09.05.15, 12:30
                                                    Bod.dzie super że córka zdrowasmile
                                                    Stokrotka co ciąża to inny objaw smile ja miałam plamienia w sumie cały czas je mam z przerwami, nie wiem co jest bo beta przyrasta. Dziewczyny mam mega mdłości sad cały czas mnie mdli masakra sad
                                                    Dziękuję sia i bodzie za polecenie doktorów, muszę to przemyśleć, chociaż do Kalisza mam dużo bliżej niż do poznania smile
                                                    Sia czekamy na wieści smile
                                                  • uleczka2910 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 09.05.15, 13:28
                                                    Cześć Jula w końcu sie odezwałaś. Ja też mam za tydzień prenatalne w rzgowie w piątek a ty gdzie robisz
                                                  • julla88 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 09.05.15, 14:53
                                                    Hej, uleczka smile ja też robie w gamecie ale w sobotę. Napisz jak ty się czujesz? Bo ja tak jak mówiłam nic mi nie dolega, w 7 tyg miałam lekkie mdłości, leki ból piersi. A teraz nic a nic! Cycki nie bolą i takie jak przed ciążą! Ale przed wysuszona byłam u lekarza, szkrab ma. 4,5 cm i sobie fika hehe. Super widok. We wtorek zacznę 12 tc. Pozdrawiam
                                                  • stokrotka8880 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 09.05.15, 15:38
                                                    julla88 -super daj znac jak po badaniachwinkuleczka-rowniez tzrymamy kciuki za twoje badania i odzywajcie sie czasami dziewczyny jest nam to teraz baaardzo potrzebne te wasze fludiki ciazowewinksia-ja tez ciagle czekam na dobre wiesciwink
                                                  • melo_di Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 09.05.15, 17:18
                                                    Bo.dzie smile super i zycze ci wszystkiego najlepszego smile spełnienia w macierzyństwie smile
                                                    x
                                                    Sia?????
                                                  • houston_83 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 09.05.15, 17:50
                                                    tak jak pisała Bo.dzie ja nie miałam zadnych plamień, ani zadnych innych objawów-dokładnie jak u Julli wszystko bezobjawowo wiec chyba nie ma reguły smile trzymam mocno kciuki smile
                                                  • stokrotka8880 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 09.05.15, 18:27
                                                    houston-wiec chyba naprawde nie ma reguly bedzie co bedziewinkjak sie czujesz?
                                                    sia....?????
                                                  • maracala Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 09.05.15, 20:43
                                                    Sia jak tam u Ciebie, czekamy.....
                                                  • sia191 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 09.05.15, 21:04
                                                    Czesc kochane smile
                                                    Bylam pozno na usg, nomjest tak bym powiedziala pol na pol. Pisalam wam ostatnio, ze nic nie czuje, jakby objawy ustaly I tak jakos dziwne przeczucie. Pani doktor dzisiaj potwierdzila, ze pecherzyk przyrosl, nie jest to ksiazkowy przyrost, nie widac zarodka, ani tym bardziej serduszka. Ale zauwazyla tez drugi pecherzyk. Nie byla do konca pewna, ale mowi ze duzo juz widziala I to jej wyglada, jakby sie podzielil zarodek, widziala jeszcze jakis trzeci punkt i tylko pokiwala glowa. Masakra! Ja juz w sumie cicho sie przygotowywalam na najgorsze, tak przeczuwalam, nie weim jak to wytlumaczyc ale naprawde to sie czuje, nawet sie nie oszczedzalam ostatnio tak bardzo. I co ja mam teraz myslec... mam nadzieje caly czas, ale nie nastawiam sie zupelnie. Ma odczekac w tygodnie , traz mam podobno tak mi wyliczyla 6t 2dz ciazy i mowi, ze duzo sie moze jeszcze zdarzyc, a ostatnio miala przypadek w klinice ratowali dziewczyne w ciazy, z widocznym pecherzykiem i z ostrym zapaleniem ukladu moczowego, dostawala konskie dawki lekow, krwawila niesamowicie, no strasznie i mowi, ze jakos ja odratowali i pk thm w 8 tyg pojawil sie zarodek. Takze czekam ... smile
                                                    Pecherzyk ma tylko 9 mm sad
                                                  • sia191 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 09.05.15, 21:12
                                                    Ale bledow narobilam, mam nadzieje, ze jest czytelna moja odp.
                                                    stokrotka, ja nie mialam plamienia typowo na implantacje, tylko brazowe plamienia chyba w 6dpt i potem przez dwa dni. Takze kochana, ten objaw a raczej jego brak odpada wink
                                                    maracala, dr rabiega to Pani domtor smile , jest bardzo dobra, na co dzien w poznaniu, kompetentna, pochodzi z ostrowa wink i wedza jaka posiada jest naprawde spora, wykryla u mnie stan przednowotworowy szyjki, robila mi zabieg na szyjce, laparoskopie, hsg, wszystko w klinice, zajmuje sie kazdym pacjentsm od poczatku do konca. Jedyny minus, to ze ma yle ludzi, ze opoznienia sa okolo 2 godzin na wizytach. Ale to chyba o czyms swiadczy smile
                                                  • sia191 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 09.05.15, 21:13
                                                    Poczytaj sobie jeszce, chwaleni s adr olejniczak i dr meller tez na codzien pracuja w poznaniu
                                                  • sia191 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 09.05.15, 21:16
                                                    Ale ich nie znam, przyjmuja tez w kaliszu 2 razy w tyg, podbnie dr Rabiega we wtorki i soboty. I zawsze masz ta pewnosc, ze jak cos sie zadzieje to bez problemu jestes przyjeta w klinice w Poznaniu
                                                  • maracala Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 09.05.15, 21:33
                                                    Sia no wreszcie się odezwałaś smile Kurcze w sumie tyle wiesz że nic nie wieszsmile Z tego co piszesz to mogą być nawet 3 dzieciaczki?smiletrzymam kciukasy żeby było wszystko oki, a Ty biedna znowu w niepewności... A co do pani doktor to przyjmuje na zapisy? czy z marszu można do niej jechać?
                                                  • sia191 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 09.05.15, 22:11
                                                    Maracala, tak, wszystko takie skomplimowane smile. Martwi tylko, ze tak wolno to wszystko sie rozwija.
                                                    Co do pani doktor, trzeba sie zapisac, nie wiem jak terminy ale jak powiesz ze jestes w ciazy blizniaczej po in vitro, to mysle, ze cie bez problemu przyjma.
                                                  • uleczka2910 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 09.05.15, 21:43
                                                    Hejka Jula. Ja też bardzo dobrze się czuje trochę piersi bolą. Ale ogólnie dobrze się czuje. Czesto tylko śpię. Na kiedy masz termin porodu bo chyba idziemy równo też mi się zaczął 12 tydzień. W poniedziałek idę na usg do swojego lekarza i zobaczy ile przerósł. Pozdrawiam
                                                  • stokrotka8880 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 10.05.15, 07:19
                                                    sia-no to niezle wszystko jest dziwne ale przeciez kazda z nas jest inna i roznie to wszsytko moze sie rozwijac ale z tym podzialem to czad winkczyli ta beta mogla sadac bo zazelo sie dzielic itd ja jestem kochana dobrej mysliwinki tzrymam za Ciebie mega kciukiwinku mnie dzis 3 dpt nic w sumie sie nie dzieje wczoraj delikatnie pobolewal brzuch jakby na miesiaczke i jakis taki sluz wodnisty ale bardzej woda wylatuje ale to pewnie od prolutexu no nic czekamysmileale uspokoilsycie mnie z tym plamieniem inmpantacyjnymwinkmyslalam ze kazda z was miala a okazalo sie ze tylko maracalawink
                                                  • inka-1981 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 10.05.15, 07:36
                                                    Sia- na pewno wszystko będzie dobrze, trzymam kciuki
                                                    Stokrotka - u mnie też bez żadnych dolegliwości no ale to chyba jednak za wcześnie, musimy być dobrej myslismile
                                                  • sia191 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 10.05.15, 07:45
                                                    Stokrotka dzien dobry smile wczesnie wstajesz, ja jakos nie moge spac.
                                                    najwazniejsze wedlug mnie zebys nie miala skurczy, odpoczywala, bierz sobie magnez 3x dziennie . Musi sie udac, ale nie mysl za duzo o tym, psychika tez duzo dziala a po co nastawiac sie zle, sluz to mysle jest dobry znak i tak mysl wlasnie, uda sie ! Ja caly czas myslalam ze okres dostane tak mnie brzuch tlil.
                                                    A u mnie czekanie, oj naucze sie cierpliwosci smile no ta beta to pani doktor mi powiedziala, ze nie jest miarodajna bo kazdy zarodek ma w tym przypadku oddzielna kosmowke i kazdy sobie cos tam wydziela. Zeby tylko pecherzyk rosl, o to sie bede modlic, bo te 2 pozostale to sa malutenkie. Dziwna sprawa, wyglada, ze to sie zaczelo dzielic ale lekarka nie widziala tego jeszcze 2 tyg temu a wlasciwie 10 dni temu, ale w usg we wczesnej ciazy tak jest przeciez, ciezko cokolwiek zobaczyc na poczatku. Imjakmsie tak podzielily to jeden urosl bardziej a te dwa nie... niemwiem. A dzisiaj zrobie sobie jakis spacerek, poleze w ogrodzie jak bedzie pogoda smile caly czas sobie mysle, ze przeciez to dopiero 6t2d ciazy, wszystko sie moze zdarzyc, chociaz jak zawsze to bywa w moim przypadku, wszystko musi byc takie skomplikowane, nie moze byc prosto.
                                                    milego dnia i objawow wink
                                                  • sia191 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 10.05.15, 07:58
                                                    Inka1981 dziekuje smile za kciki, ja dokladam swoje do ciebie, oby sie udalo
                                                  • melo_di Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 10.05.15, 09:37
                                                    Stokrotka, Inka trzymam kciuki. U mnie tez nic No ale czego sie tu spodziewac? dzis 2 dpt....staram sie byc spokojna, ale pierwszy raz tak mam, bo prZeciez oetatnio w 1 dpt juz mi tata zmarl I mialam taki maraton ze nie wiedzialam co sie dzieje sad teraz staram sie o kropku myslec, o naszym tym konktetnie dziecku! bo to nie kolejna proba, to zupelnie inny czlowiek!
                                                    x
                                                    Sia, ja mam nadzieje ze 1 dzieciaczek bedzie z Toba smile moze byly by 2 ale bardzo licze na tego walecznego smile
                                                  • stokrotka8880 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 10.05.15, 09:56
                                                    sia-kochana no cos nie moge spac ale wieczorem juz o 21 sie klade bo na oczy nie widze ale to progesteron tak na mnie dziala wczesniej tez tak mialam.Wiem trzeba myslec pozytywnie choc zla jestem na siebie bo myslalam ze juz teraz nie bede tak wariowala itp a tu zonk choc od wczoraj juz sie troche ogarnelam itpwinka magne b6 biore 2*2 dziennie niby jest napisane ze min 6 tabletek dziennie ale bez przesady.Ale powiem ci kochana ze u Ciebie naprawde dziwna sprawa jezeli chodzi o ilosc zarodkow ale co do wielkosci to przeciez zagniezdzenie moglo byc o wiele pozniej niby 2-4 dzien zagniezdza sie blastka a byla dziewczyna na forum kiedys gdzie robila bete w 11dpt i byla zerowa potem powtorzyla w 16 i byla lekko dodatnia itp chodzi mi oto ze wszystko moglo zagniezdzic sie o wiele pozniej,wazne ze kruszek jest silny i walczywinkmelo-di i inka-moze w naszym przypadku brak objawow to dobry objawwinkdawajcie znac jak u was
                                                  • melo_di Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 10.05.15, 10:39
                                                    o rany, ja wlasnie 30 min spedzilam na kibelku. przeciez progesteron powoduje zaparcia a nie odwrotnie....nie wiem gdzie ja to wszystko mialam....no moze stres mi wychodzi albo wczorajsze menu, salatka owocowa czy jak? no nic wzielam prysznic I leze smile jeszcze glowa cmi, bo pogoda byla syper, a teraz duze zachmurzenie ...
                                                  • sia191 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 10.05.15, 11:05
                                                    Stokrotka, tak wiem, ze moglo byc roznie, jest to mala wielkosc pecherzyka jak na ten tydzien, od ostatnich 2 mm wzrosl do 9 mm, wiec albo wszystko sie dopiero zaczelo rozijac po tym podziale albo nieprawidlowy wzrost jesg od poczatku.
                                                    A ciebie rozumiem, to normalne Ze tak wariujemy smile
                                                    maracala, co u ciebie, uspokoily sie plamienia?
                                                    Melodi pewnie to jakas niestrawnosc, wiesz, ja, sie jest w ciazy, to rozne dziwne rzeczy sie dzieja w organizmie smile
                                                  • cytrynka2610 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 10.05.15, 12:46
                                                    Dziewczynki czy w tym tyg tylko ja mam transfer?? Czy jecie ananasa, bo myślę czy nie zacząć jeść smile
                                                  • gosia19850604 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 10.05.15, 12:58
                                                    Jakos was znalazłam dziewczynki
                                                    Stokrotko u mnie wszystko ok czyli bez zmian, żadnych objawów a zreaszta za bardzo sie ich nie doszukuje bo zawsze wszystko analizowałam i nic teraz dałam na looz i czekam....
                                                  • iza26p Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 10.05.15, 13:46
                                                    Ja jadę jutro ale na usg I ok soboty transfer
                                                  • melo_di Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 10.05.15, 13:59
                                                    Dziewczyny, przespalam sie po tych rewulucjach i mialam straszny sen!!!! Masakra ze wyszedl mi jakis skrzep z luteina i kawalkiem strzykawki(ze niby od transferu) i ja to rozwalilam a w srodku byl zywy zarodek 2 mm ale wygladal jak ok 12 tyg tylko malutki i zyl i ja zadzwonilam placzac do lekarza (do ktorego ide jutro po zwolnienie) ze co teraz czy mi go umiesci spowrotem?? i tak sie splakalam ze obudzilam sie zalana lzami i na poczatku myslalam ze to prawda sad i dopiero zawolalam meza i mu opowiedzialam i sie bardzo ucieszylam ze to byl sen smile wydawalo mi sie ze spokojna jestem smile
                                                    Cytrynka ja jem ananasa, 1 plaster dziennie zaczelam chwile przed transferem smile
                                                  • cytrynka2610 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 10.05.15, 14:06
                                                    To dziś jadę kupić zapas ananasa smile winko piłam do 12 dnia cyklu i endometrium miałam 12 mm, zawsze miałam coś koło 8 mm więc chyba pomogło smile jem morele ale to akurat mi pomaga na moje leniwe jelita i dzięki temu schudłam 5 kg przez te dwa tyg. Albo po prostu mniej hormonów teraz biorę albo nerwy... I zastanawiałam sie co z tym ananasem, a i chyba magnez dzisiaj kupie.
                                                  • cytrynka2610 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 10.05.15, 14:08
                                                    Melodi a sen się nie przejmuj kiss to tylko zły sen, jak mawiała mamusia jak się bylo małym smile
                                                  • raksa1976 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 10.05.15, 15:32
                                                    Cześć dziewczyny ja mam do was pytanie czy robiłyście badanie na poziom wit d? Podobno dobra jest na wzmocnienie jajeczek. Zrobię sobie jeszcze ja i mąż badanie dhea i dhea so4.
                                                  • maracala Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 10.05.15, 16:24
                                                    Dzień doberek kochanesmile ale naskrobalyscie smile
                                                    Sia dzisiaj jest pierwszy dzień od środy kiedy nie mam żadnych plamien.
                                                    Mel.odi ja o dziwo tez nie mam problemu z kabelkiem,wręcz przeciwnie jak po parę dni nie szłam do toalety to teraz po 2 razy dziennie idę smile
                                      • slonkoo88 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 10.05.15, 17:11
                                        Maracala ale wynik smile super ja też Ci mogę polecić. Ten sam gabinet co sia191 smile tylko ,ze dr Tomasz Olejniczak smile Mam do niego meeeega zaufanie, wyprowadził mnie na prostą i zawsze wszystko stawia jasno, oddzwania,odpisuje na sms i e-mail smile
                                        Poczytuje was Kochane smile Raksa ściskam mocno i 3mam kciuki kiss
                                        U nas wszystko się przeciąga bo ja mam niedoczynność tarczycysad Wynik 5,49 indifferent Dostałam leki i pod koniec maja mam się pokazać. Oprócz tego musieliśmy się wyprowadzić od teściów (różnice pokoleniowe) a jutro jade z mamą do Pozania bo w czw. dowiedzieliśmy się ,że ma nowotwór złośliwy piersisad I tak się tego wszystkiego nagromadziło, że sama myśl o stymulacji i całej procedurze mnie przeraża. Pozdrwiam was i wasze kropeczki,serduszka,fasolki...smile Powodzenia dla oczekujących wink kiss
                                        • maracala Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 10.05.15, 17:46
                                          Słonko bardzo mi przykro z powodu mamysad i dziękuję za polecenie lekarza,też choruję na niedoczynność tarczycy jak się okazało że transfer się udał moje tsh bardzo spadło i wynosiło 0,538 nigdy takiego niskiego nie miałam.
                                          Sia za wcześnie chyba napisałam że koniec plamien, bo niestety znowu się pojawiły sad
                                          • alleshop Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 10.05.15, 19:23
                                            Dziewczyny z którą z Was pisała na poprzednim forum ze leczy się też u prof Jerzak z W-wy bo nie pamiętam, ja jestem po pierwszej wizycie u prof i chciałam zapytać o kilka rzeczy smile
                                            • sia191 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 10.05.15, 19:33
                                              Slonko, ale ci sie nazbieralo, to jest wlasnie to zycie, najwazniejsze jest zdrowie, ma nadzieje, ze z mama bedzie wszystko dobrze. los nas co chwile wystawia na probe, ale to nas tylko wzmacnia i docieramy do celu silni i taki cel bardziej pozniej doceniamy. Trzymaj sie kochana smile
                                              Maracala, kurcze co to za plamienia, brazowe czy jest cos z krwia? Mam nadzieje, ze lezysz, nie martw sie i wcale nie pisze gak bo jest mi latwo pisac, ale wiem ze ja jestem w takiej samej sytuacji, nie wiem czy mi urosnie ten pecherzyk co bedzie dalej, tyle juz sie udalo a teraz stan zawieszenia i dlatego wiem jak mozna sie stresowac takimi sytuacjami. Ale co nam pozostalo? no powiedzsmile nic, tylko lezec i gladzic sie po brzuszkach, jesc same pyszne rzeczy i rozkoszowac sie stanem ciazy smile
                                              • maracala Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 10.05.15, 21:38
                                                Sia trudno powiedzieć jaki mają kolor, raz jasno brązowy,raz bardziej czerwony,różowy, raz ciemny, raz jasny na prawdę nie wiem jak określić ten kolor. Co do leżenia niestety mam synka który ma 11 lat,muszę go naszykowac do szkoły,zrobić obiad zakupy, na prawdę nie mam możliwości na leżenie, ale jak znajdę tylko chwilkę to hops na kanapę smile
                                                • maracala Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 10.05.15, 21:40
                                                  Niestety mam synka ale to zabrzmiało smile miałam na myśli że niestety nie mogę sobie pozwolić na leżenie
                                                  • sia191 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 10.05.15, 21:53
                                                    smile no to oczywiscie ze musisz dbac o swojego synka, mysle, ze dzidzie ci wybacza i beda silne wink. jak synek bedzie w szkole, to wtedy nadrabiaj lezonko na kanapie. Mysle, ze plamienia to po prostu sie oczyszcza cos tam, chyba, ze jakis krwiak tam powstal, jak beda ciagle to lepiej idz do lekarza.
                                                  • maracala Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 10.05.15, 22:33
                                                    Sia poczekam do tego czwartku bo mam wizytę w gamecie powiem co i jak no i zobaczę czy tam wszystko Oki. Juz się nie mogę doczekać smile jak będzie Oki to umowie się do Kalisza do któregoś z poleconych lekarzy,ale na razie czeka mnie 4 dni niepewności
                                                  • maracala Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 10.05.15, 22:37
                                                    A do mojego lekarza chyba nie ma po co iść bo on nic tam nie widział niepokojącego, także nie wiem czy się nie znał.... poprostu nie wiedział skąd to krwawienie
                                                  • inka-1981 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 11.05.15, 08:04
                                                    stokrotka - jak tam samopoczucie? U mnie prawie żadnych objawów, od czasu do czasu czuję tylko tak jakbym miała dostać okres; pewnie dlatego że zbliża się dzień w którym powinnam dostać, bo to 26dc, a 5dpt
                                                  • raksa1976 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 11.05.15, 11:56
                                                    No i do pracy przyszedł czas jechać ciekawe tylko kiedy dostanę okres tabletki odstawiłam w piątek i narazie cisza.
                                                  • stokrotka8880 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 11.05.15, 12:07
                                                    inka-hejka mnie brzuch ciagnie co jakis czas tak jakby na miesiaczke ale slabiej i duzo jakies wydzielny ale to wszystko moze byc po hormonach wiec nie nastawiam sie na nic;-(a powiedz mi kiedy betujesz?bo ja planowo powinnam 18.05 czyli w pon ale zawsze robilam juz w 8 dpt i bylo wszystko jasne lecz tym razem jak sobie pomysle ze mam isc na bete to mam jakoms traume wiec mysle sobie tak ze gora do soboty powinnam dostac miesiaczke wiec chyba i tak poczekam do tego poniedzialku;-/bo ja mimo brania progeteronu tak czy siak jak sie nie udalo dostawalam miesiaczke wiec u mnie ona bedzie wyznacznikiem tak mysle..dzis jest moj 4 dpt a wy dziewczyny gosia,melo-di jak betujecie i jak sie czujecie?
                                                    raksa-no niestety znam ten bol i powroty do pracy...;-(a po odtawieniu progeteronu nawet do 10 dni mozesz czekac tak mowil mi moj lekarz choc ja dostawalam w sumie zawsze w terminie nawet pomimo brania progeteronu;-/
                                                  • stokrotka8880 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 11.05.15, 12:12
                                                    progesteron****boshe za kazdym razem zrobilam blad w tym slowie powyzej ale to tylko lietrowka bo szybko pisze hehe zebyscie sobie nie pomyslaly ze nie znam dokladnie jak to sie piszewinklol
                                                  • inka-1981 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 11.05.15, 12:39
                                                    Stokrotka- ja na betę i na wizytę jestem umówiona na sobotę. Przy pierwszym in vitro nie zdążyłam zrobić bety bo wcześniej dostałam okres. Zobaczymy jak teraz będzie cały czas mam wrażenie jakbym dostała okres.
                                                  • stokrotka8880 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 11.05.15, 12:44
                                                    inka-no to ja mialam prawie za kazdym razem tak samo ze dostawalam okres w sumie w dniu bety;-/ale takie pobolewanie jak na mesiaczke to tez podobny dobry objaw...ale ja za kazdym razem mialam 100 tys objawow i byla du....pa wiec tym razem jak mnie cos boli to lykam nospe i biore magne b6 2*2 tabsy i troche lepiej bo bo.dzie tu chyba pisala ze nawaznijesze zeby nie bylo skurczy macicy
                                                  • gosia19850604 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 11.05.15, 13:06
                                                    Stokrotko, Inka ja czuje sie normalnie kurcze zero objawów tylko delikatne kłucia co jakis czas,no i osłabienie ale to po estrofenie tak mam,odpoczywać staram się ale nie bardzo mam jak bo mam hodowle psów a przy nich jest ciagle cos do zrobienia i ciagle musze sie wkurzyć bo każdy coś nabroi...I tak sie zastanawiam z tym okresem czy przy estrofenie on wogole przyjdzie na czas ponieważ zatrzymuje cykl...czy dopiero jak go odstawimy po nieudanej becie zacznie się cykl i dopiero za miesiac przyjdzie to mnie zastanawia bo to nie jest ta sama sytuacja co przy swiezych zarodkach dlatego piszcie dziewczynki po nieudanym crio jak to jest z tym okresem po estrofenie...
                                                  • maracala Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 11.05.15, 13:30
                                                    Stokrotka,Gosia, Mel.odi jeszcze parę dni do bety,kochane trzymam za Was mega kciuki a jak dobrze pójdzie to w czwartek prześlę Wam ciążowe wiruski. Dziewczyny a ja mam mega mdłości sad jakąś masakra od paru dni chodzę do tyłu smile

Gosia jakiej rasy masz pieski? Ja jestem maniaka dogow niemieckich smile mam teraz suczkę, jest to pies z hodowli niestety wzięłam ja jak miała 16 miesięcy,mąż pojechał na wystawę i klapa,nie szło jej utemperowac rzucała się na psy.Z poprzednim dowiem hylusmy stałymi bywalców wystaw, zebrał ładne tytuły zapowiadał się na prawdę dobrze,niestety odszedł od nas na sercesad nawet nie miał 3 lat,a to był mój wymarzony psiak,czekałam na niego 2 lata...i Jechałam po niego 400 km
                                                  • gosia19850604 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 11.05.15, 13:51
                                                    Maracala liczymy na te ciążowe fluidy....
                                                    Ja mam pieski labrador retriever też stale bywamy na wystawach...
                                                    Obecnie zastój bo mamy do wystaw młodą suczkę i naszego reproduktora championa ktory raz po raz bywa w klasie championów... Ale powiem ci ze psa trzeba od malego iczuc wystaw wiek 16 mcy to juz pora na hodowlanke....najwyraźniej suczka nie byla odp socjalizowana z innymi psami i ciezko w tym wieku to wyeliminowac...wspolczuje staty wymarzonego psa ja swojego reproduktora jedynego kocham nad zycie i nie wyobrazam sobie jego straty po brylowaniu na wystawach przez piec lat bo tyle ma....
                                                  • melo_di Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 11.05.15, 13:59
                                                    Dziewczyny, ja mam dzis 3dpt i nic.....czasem cos zakluje czasem ciut tli jak na okres ....mi dr Banaszczyk kazała robic 18-19 (18 maja - 10 dpt bedzie) ostatnio tez dzien przed beta mialam krew i wiec zrobilam dzien wczesnej i juz następnego dnia miałam 1 dc. Ja tez nie wiem co jak beta będzie negatywna. Odstawiamy chyba wszystko?? Dzis ide do tego mojego 1 gina po L4 i pogadam z nim on zawsze mnie trochę uspokoi.
                                                    Kurde dziewczyny jesteśmy chyba w 4 (strokrotka, Inka, Gosia i ja)oby się bety wysokie posypały..... tak się boje....
                                                  • inka-1981 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 11.05.15, 14:10
                                                    Tak czytam te posty i coraz bardziej zaczynam się denerwować . Tak bym chciała juz coś wiedzieć a tu jeszcze 5 dni....
                                                  • maracala Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 11.05.15, 14:28
                                                    Inka widzisz zapomniałam o Tobie smile również kciuki smile) tyle Was betujacych że już się gubię smile

Gosia dokładnie jeżeli chodzi o wiek, mój mąż umie ustawić psy ale jak mówisz od małego, pierwszym naszym wystawowych psem był dog de Bordeaux ta rasa to miłość mojego msmile labradory też są piękne smile a moja miłość to dogi niemieckie, ale stwierdziłam że chyba to jest mój ostatni duży pies w domu,bo dosłownie mam chlew a nie domsmile
                                                  • iza26p Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 11.05.15, 15:16
                                                    Dziś kochane mam wizytę w gamecie będzie któraś?
                                                  • iza26p Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 11.05.15, 15:17
                                                    Czy któraś by chciała luteiny mam ok 2 opakowań komuś się może przydać będę dziś w rzgowie
                                                  • nincia6 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 11.05.15, 16:07
                                                    Cześć dziewczyny. Nie wiem czy mnie pamiętacie z poprzedniej części. Dziś robiłam Bete i jest 92. Matko jak mi sie rece trzesa!!!!!!! Nie za mało? Dodam ze mój zarodek był podany w 2 dobie.
                                                  • stokrotka8880 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 11.05.15, 16:21
                                                    nincia -jasne ze cie pamietamy!super ale wiesci!!!!!!!gratulacje!gosia-ja uwielbiam psy jestem ich milosniczkawinksama mam cocker spaniela ale jest juz troch babciulinka bo ma ok 9 lat ,moze zalozmy osobne forum o psach hehe a normalnie jesli beta jest ujemna od razu odtswia sie leki i czeka na @ ja odstaje od razu,a ja sie dzis cos zle czuje boli mnie ten brzuch musze brac leki rozkurczowe itp martwie sie ;-(
                                                  • gosia19850604 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 11.05.15, 16:41
                                                    Stokrotko forum o psach hmmm ciekawy pomysł mogłabym pisac i pisac hehe... nie martw się takie bóle niejednokrotnie zdarzają sie na poczatku...nie stresuj się lepiej i mysl pozytywnie...
                                                  • inka-1981 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 13.05.15, 07:37
                                                    Dość, że cały czas boli mnie brzuch jak na okres, to jeszcze od rana mam bardzo wodniste luteinowe upławy, jakby się woda lała....
                                                  • maracala Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 13.05.15, 08:16
                                                    Dzień doberek smile u mnie już lepiej, dzisiaj lekarz na obchodzie jak wziął zdjęcie z usg to coś pod nosem mruczal o jakimś krwiaku, to dopiero pierwszy lekarz który wreszcie stwierdził co jest
                                                  • houston_83 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 11.05.15, 16:26
                                                    Gratulacje!!!!!!!!!! pewnie ze nie mało smile ja w 11 dpt miałam 90 a w 13 juz 289 smile
                                                    Obyś zapoczątkowała falę wysokich bet!!! juz bym chciała kazdej gratulowac smile
                                                  • melo_di Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 11.05.15, 19:16
                                                    nincia - gratulacje kochana!! no pewnie ze nie za malo smile
                                                  • inka-1981 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 13.05.15, 15:37
                                                    Nincia- gratulacjesmile na takie wiadomości wszystkie tu czekamy
                                                  • inka-1981 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 13.05.15, 15:38
                                                    A jak samopoczucie? Masz jakieś objawy?
                                                  • raksa1976 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 11.05.15, 15:46
                                                    Melo_di ja wszystko odstawiłam zaraz po becie w piątek i dziś z godzinę temu jak dostałam okres ale wierzę że ty nie będziesz musiała nic odstawić
                                                  • gosia19850604 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 11.05.15, 16:04
                                                    Maracla dokladnie uczenie wystaw pieska od malego to podstawa...dogi sa piękne ale troche duze ale nie martw się labki są mniejsze a robia jeszcze gorszy bałagan pewnie hehe
                                                  • raksa1976 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 11.05.15, 17:12
                                                    Nincia moje gratulacje tak się cieszę może i mnie kiedyś spotka to szczęście.
                                                  • nincia6 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 11.05.15, 17:31
                                                    Jeju dziewczyny aż nie mogę w to uwierzyć!!!! Mój mały zarodeczek dał radę!!!!!! Serce mi do tej chwili wali. Dziękuje za dobre słowa i za uspokojenie. Życzę każdej z Was takich emocji jak moje gdy patrzyłam na ta biała kartkę z pozytywnym wynikiem!
                                                  • 0majekmeg0 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 11.05.15, 17:35
                                                    Hej dziewczyny, podcztuje podczytuje i widze grono już szczęśliwie oczekujących i będących w niepewności. Gdyby to wszystko było prostrze. Ja już nie mogę doczekać sie kiedy ja będę na Waszym etapie. no ale jeszcze dużo przede mna. Czasem mam już takiego doła, ale kto jak nie my będzie taki cierpliwy. Dzisiaj nawet męża siostrzenica , która ma 6 lat pytała dlaczego ja.jeszcze nie mam dziecka i kiedy wreszcie będę mieć. Ehhh... Może przyjdzie ten czas. Jestem młoda ale mój instynkt już dawno sie upomina. A co do psiaków też posiadam, dwa Shih Tzu, małe ale waleczne i taki bajzel robią ze to przechodzi ludzkie pojęcie... Pozrawiam w ten piękny ciepły dzień.. Oby to ciepło i słońce po wczorajszym ponurym dniu zwiastowało dobre wieści dla Was wszystkich. >big_grin<
                                                  • raksa1976 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 11.05.15, 19:30
                                                    I ja jestem psiara mam amstaffa suknię ale taką bez rodowodu jest kochana taka przylepa ze wszystkimi chciałaby się bawić nawet z obcymi a najbardziej to kocha dzieci chociaż nie ma żadnego w domu.
                                                  • stokrotka8880 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 11.05.15, 19:51
                                                    widze ze wszystkie kochamy pieski ja ta swoja cala milosc pzrelewam na moja sunie,wy pewnie tez,traktuje ja jak moja córeczkewinkhehe pozdrawiamwink
                                                  • gosia19850604 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 11.05.15, 19:55
                                                    Widze same psiary tu mamy...ja też swoje traktuje jak dzieciaczki i tyle z nimi pracy co i z dziecmi...a mam szóstkę pociech 5córeczek i jednego ukochanego synka hehe
                                                  • stokrotka8880 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 11.05.15, 20:30
                                                    gosia-ale masz fajnie zazdroszczewinkjak sie czujesz?
                                                  • stokrotka8880 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 11.05.15, 20:30
                                                    kiedy betujesz?
                                                  • gosia19850604 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 11.05.15, 20:52
                                                    Stokrotko taka gromadka to sama radosc hehe... co do bety to zrobie tak jak kazali za tydzien choc i wtedy nie wiem czy bede miala odwage isc... dzis zacząl mnie pobolewać i kluć brzuch,i w krzyżu mnie boli czyli standardowe objawy przedokresowe ale jestem dobrej myśli...chociaż to...
                                                  • sia191 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 11.05.15, 21:12
                                                    Ja sie tez dopisuje, ze pieski to najkochansze zwierzeta, moj cocker spaniel czarny to łobuz, jakich malo. Ma tez kolo 10 lat, ale ciagle bawi sie zabawkami, podkrada dzieciakom i wpycha sie ciagle jak sie bawia. Nkrmalnie sam jak dziecko smile
                                                  • sia191 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 11.05.15, 21:13
                                                    Dziewczyny mnie tez bolal brzuch ja, na okres, ja oprocz nospy pilam i pije ciagle nagietka, dziala rozkurczowo.
                                                  • gosia19850604 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 11.05.15, 21:21
                                                    sia a ten nagietek to w torebkach jak herbata tak? musze zakupić skoro pomaga....
                                                  • maracala Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 11.05.15, 21:44
                                                    Nicia gratulacje, jak dla mnie beta piękna smile)
                                                    A jeżeli chodzi o psiaki to dodam tylko że mam jeszcze jedną suczkę, kundelka którą wzięłam ze schroniska 13 lat temusmile i tak na prawdę nie wiemy ile ma lat bo nie była już szvzeniakiem, może ma z 14-15 latsmile

Powiem wam że moje objawy przy udanym i nieudanym transferze były prawie taki same, z tą różnicą ze wtedy nie zdążyłam bety zrobić i juz miałam @ mimo brania luteiny
                                                  • sia191 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 11.05.15, 21:53
                                                    Nagietek mozna kupic w aptece, to sa takie saszetki do zaparzania. Ja mam z herbapolu, na opakowaniu jest mylace to, ze jets napisane, ze do stosowania zewnetrznie, bo nagietek dobrze robi na rany, zle gojace sie np, w ogole ma bardzo duzo wlasciwosxi, normalnie bylam w szoku jak czytalam. Mozna go spokojnie pic, czytalam opinie i porady experta, pani doktor z forum na bocianie, ktora wlasnie twietdzila, ze dziala przeciwskurczowo i mozna go pic. Ja pilam sporo przed sama stymulacja i powiem wam ze w 2 transfach zawsze mialam skurcze, a w tym 3 w ogole, bolal mnie tylko brzuch, ale skurczy nie bylo.
                                                  • sia191 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 11.05.15, 21:56
                                                    Tzn pilam sporo czasu przec stymulacja (a nie duzo bo slowo sporo moze to sugerowac)smile. Czyli dwa razy dziennie, przez caly okres stymulacji, po transferze, codziennie. Teraz pije tez, bo juz sie tak przyzwyczailam do smaku, ze uwielbiam, pije go zamiast herbaty, ktora odstawilam jezcze przed stymulacja.
                                                  • cytrynka2610 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 11.05.15, 22:24
                                                    Hej psiary smile ja mam 7 miesięczną pudlice smile rok temu dokładnie odeszła moja poprzednia pudlica... to bylo straszne, miałam już nigdy nie mieć psa. Nie wytrzymałam i po pół roku była już z nami malutka wink oczywiście usłyszałam że sobie pieska zamiast dziecka kupiliśmy uncertain ludzie nie myślą co mówią. A moja zadziora jest boska, miała nie spać z nami a śpi. I jest rozpieszczona.A jak nie mogę zasnąć to przytulam się do niej i wystarczy 10 min smile no właśnie zaraz sie do niej przytule, jutro będzie z nami nasza śnieżynka smile oby została na długoo smile
                                                  • gosia19850604 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 11.05.15, 22:25
                                                    Musze spróbować skoro pomaga... moze smak mi przypasi...
                                                  • gosia19850604 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 11.05.15, 22:28
                                                    Cytrynko trzeba mieć coś do kochania i przytulanka a psiaki sa kochane i rekompensuja nam poki co pewne chwilowe brakismile
                                                  • sia191 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 11.05.15, 22:45
                                                    Psiaczki sa kochane smile i takie wdzieczne.
                                                    Nagietek jest gorzki i niedobry, ale mi naprawde zaczal smakowac, uwielbiam go za to, ze jest taki zdrowy smile
                                                  • iza26p Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 11.05.15, 23:28
                                                    Hehe ja mam maltanczyka transfer mam w środę następna
                                                  • melo_di Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 12.05.15, 00:16
                                                    I ja dolaczam do grona posiadaczy pieskow smile mamy kundelka, ma 1.5 roku wlasnie chodzi na swoje 2 juz szkolenie z posluszenstwa smile wczesniej byl w psim przedszkolu. wzielismy do ze wsi z ogloszenia, zaniedbany, w sobie, zapchlony, ale teraz ma raj smile wzielismy go jak mial 3 miesiace, jest biszkoptowy, postury bigla I kazdy pyta czy to maly labrador? smile ma tez cos ze spaniela bo uszy dlugie smile przepraszam musislam sie pochwalic smile
                                                    Mam zwolnienie. pogadalam z dawnym lekarzem u ktorego ciaze chce prowadzic smile moze to juz za chwile? a ktora pierwsza betuje? ja w pon 18
                                                  • melo_di Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 12.05.15, 00:17
                                                    mialo byc zaniedbany I mieszkal w szopie a nie w sobie smile nasze oczko w glowie smile
                                                  • cytrynka2610 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 12.05.15, 06:50
                                                    Dziewczyny co do nagietka to można się przyzwyczaić. Po jakimś czasie nawet smakujewink
                                                  • stokrotka8880 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 12.05.15, 08:12
                                                    cytrynka-tzrymam za Ciebie kciukiwinkczyli mowicie ze ten nagietek ja to sie juz oczywsicie martwie bo ja niby nie mam skurczy ale pobolewanie takie cmienie aa i doszedl mi bol piersi czyli wszystko tak jak na okres;-(ktory powinnam dostac w piatek gora w sobote ja powinnam betowac 18.05 i chyba poczekam raz tak jak tzreba bez wczesniejszych sikancow itp chyba ze wczesniej dostane miesiaczke i po sprawie.sia-tez masz cockera one sa super choc moja ma czasami mega humory i musze ja przytemperowacwink
                                                  • inka-1981 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 12.05.15, 08:50
                                                    stokrotka - ja przeczuwam, że dostanę okres, od rana pobolewa mnie podbrzusze jak na okres, który powinnam dostać w czwartek. Obawiam się, że nie będzie mi dane testować... Wszystko zaczyna mnie denerwować...
                                                  • stokrotka8880 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 12.05.15, 09:33
                                                    inka-nic mi nie mow juz na temat tego bo tez mam dosyc ja zdecydowalam ze ide tak jak lekarz kazal i mam na kartce tego 18.05 i koniec chyba ze bedzie miesiaczka w piatek lub w sobote max..to problem z glowy;-/i chyba gdyby sie nie udalo to takie byloby najlepsze wyjscie,mnie brzuch tez pobolewa ale nie jeszcze tak typowo na okres tylko mnie cmi i tak jakby ciagnie i dzis bol syskow doszedl ;-/ech staram sie naprawde o tym wszystkim nie myslec itp zajmuje sie 100 roznymi rzeczami tip ale nic z tego inka a ty mialas tez blastusie 5 dniowa?dzis u Ciebie 6 dpt?jakie masz cykle?u mie dzis 5 dpt i 24 dc wiec jeszcze 4 dni niby do okresu;-/
                                                  • sia191 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 12.05.15, 09:52
                                                    Melodi, no super ze sie zajeliscie biedaczkiem, pewnie jest w was zakochany smile . Ja bym mogla godzinami mowic o psiakach.
                                                    stokrotka, tak, moj jest tez czasem humorzasty, jak mu sie przeszkadza w spaniu np. Ale ogolnie jest jak dziecko. I ten proszacy wzrok spaniela... hehe wszystko mozna mu wtedy dac i zrobic dla niego.
                                                    dziewczyny inka i stokrotka, tak bedzie, ze bedziecie sie teraz denerwowac, nawet nie ma co wam mowic inaczej. Tak bedzie, ze bole ktore sa okresowe beda was denerwowac, ja tez bylam pewna ze to okres. Ale pocieszcie sie, ze to jeszcze tylko kilka dni i pomyslcie ze to moga byc tez objawy ciazowe. Z drugiej strony jakby nie bolalo, to by bylo tez zle albo nawet gorzej. To chyba wiec dobrze ze boli? wink
                                                  • gosia19850604 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 12.05.15, 09:57
                                                    melodi ja tez betuje w pn 18 ...
                                                    Stokrotko i Inko nie przejmujcie sie mnie też czasem zaboli brzuch i mam straszne wiatry z ktorymi nie mpge dac se rady juz dwa dni....piersi o dziwo wogole nie czuje a zawsze mnie bolały po transferze....widzialyscie poprzednie posty ze te dziewczynki co zaszly mialy też okresowe bóle wiec tym się nie sugerujcie...trzymam za nas wszystkie kciuki wiec głowa do góry psiary musi być dobrze....
                                                  • inka-1981 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 12.05.15, 10:05
                                                    Stokrotka- miałam 5 dniowa blastocyste. Cykle mam jak w zegarku co 28 dni, dzisiaj mój 6 dot. Ja muszę jechać na wizytę w sobotę bo nawet jak dostane okres to nie wiem co robić dalej mam jeszcze jednego mrozaka
                                                    .
                                                  • melo_di Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 2 12.05.15, 11:11
                                                    Gosia i Stoktotka, czyli pon bedzie nasz? dzis u mnie 4 dpt....niby 11 dni jest dzien pozniej, ale sama pani dr powiedziala pon 18.05. nic sie nie dzieje...nic mnie nie boli ...zero plamienia implsntacyjnego, piersi czuje wieczorem (progesteron daje o sobie znac)
                                                    Inka? a Ty? staram sie myslec ze nic to nie da ze sie bede denerwowac, bo tam juz sie albo cos dzieje, albo nie I nic juz tego nie zmieni.....