Dodaj do ulubionych

... SLDowiec - obywatel swiata...

IP: *.dsl.bell.ca 29.05.07, 19:09
>Leszek Miller zaznaczył, że trzeba oswoić się z myślą, że polscy obywatele
coraz częściej będą gromadzili pieniądze na zagranicznych kontach.<

...oto wlasnie jest moralnosc i postawa obywatelska ludzi SLD...!
...bylych prominentow ktorym na sercu lezala przyszlosc Polski.

...jestem obywatelem Kanady i posiadam konto...ale zarobone i zdeponowane na
nim pieniadze nie pochodza z Polski...zostaly zarobione tutaj ciezka praca...
taka jest miedzy mana a towarzyszem Leszkiem Milerem roznica....i taki jest
punkt widzenia jakze bardzo nasz rozniacy....malo tego jakis procent z moich
pieniedzy trafia systematycznie do kraju przyspazajac mu gotowki...i
wzmacniajac wartosc zlotowki.

...niech was pokreci i wasza Miedzynarodowke towarzysze..rodem z PZPR-u..!
Obserwuj wątek
    • Gość: Filip Re: ... SLDowiec - obywatel swiata... IP: *.dsl.bell.ca 29.05.07, 19:32
      ...jestem obywatelem Kanady i posiadam konto.../...powinno byc ; jestem
      obywatelem Kanady, posiadam konto jednoczesnie bedac obywatelem Polski....ale
      najpierw panie Miller...trzeba byc zeslany na banicje ....przyjac obywatelstwo
      innego kraju bo nie ma wyboru...
      .Tamta Polska Millerow Kwasniewskich Urbanow Rakowskich Jaruzelskich....takich
      szans panu nie dawala...(jakie wam jak widac zapewniaja IV RP. )...przynajmniej
      przecietniakowi takiemu jak mnie...ale wy towarzysze zawsze potrafiliscie
      zadbac o wlasna dupe.

...ludzie niezdolni acz cwani sa strasznym obciazeniem rozwoju zycia na
      ziemi...pedza styl zycia bakterii na rozne sposoby podgryzaja zdrowa tkanke
      organizmu spolecznego.
      • Gość: F. Re: ... SLDowiec - obywatel swiata... IP: *.dsl.bell.ca 29.05.07, 20:06
        www.tvn24.pl/2050279,26086,0,0,1,wideo.html
        • Gość: Fix Re: ... SLDowiec - obywatel swiata... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.07, 23:38
          Wolność gospodarcza polega na tym że każdy trzyma pieniądze tam gdzie mu się
          podoba i gó...o to kogo obchodzi. Za komuny nie wolno było handlowac obcą
          walutą. Był zakaz wywozu za granicę, to było dobrze czy źle? mamy wrócic do
          tych czasów?
          • agnostyk11 Re: ... SLDowiec - obywatel swiata... 30.05.07, 12:16
            Filipku. Czekam niecierpliwie na obiecywany wykaz TAJNYCH kont komuchów w
            Szwajcarii i Lichtensteinie. Niecierpliwie! Nie zawiedź. Przekazuj natychmiast.
      • Gość: antek Re: ... SLDowiec - obywatel swiata... IP: *.205.udn.pl 30.05.07, 12:48
        Nie przypominam sobie, żebym musiał zmienić obywatelstwo, jak w GB miałem
        konto - ale widocznie filipa inne zasady obowiązują.
        • agnostyk11 Re: ... SLDowiec - obywatel swiata... 31.05.07, 11:38
          No czekam Filipku. A może już lepiej podaj (wymyśl) nastepną, "udokumentowaną"
          zeznaniami przestępców, rewalację?
          • Gość: Filip Re: ...Ola zrobila kupe... IP: *.dsl.bell.ca 07.06.07, 06:10
            Bananowe życie Oli

PAP 03:05

Oto dziecko szczęścia. Superwóz ma za darmo, mieszkanie dostała od rodziców,
            świetną pracę dała jej telewizja. Na dzień dobry dostała więcej, niż to, do
            czego zwykły śmiertelnik dochodzi przez dziesięciolecia albo nie dochodzi
            nigdy - pisze "Fakt".

O takim życiu marzy w Polsce każdy młody człowiek. Ola Kwaśniewska, córka
            byłego prezydenta, dopiero od niedawna jest na swoim, ale już ma pracę
            reporterki w TVN za około 10 tys. zł miesięcznie, wielkie 4-pokojowe mieszkanie
            i luksusowe auto. Za to ostatnie nie zapłaciła ani grosza. Bo takie VIP-y jak
            ona przyjemności mają za darmo - stwierdza gazeta.
            Według "Faktu" samochód kosztuje prawie 140 tys. złotych. Tylko, że córka
            byłego prezydenta jeszcze nic za nie nie zapłaciła. Panna Kwaśniewska chce
            kupić u nas samochód. Na razie tylko testuje auto. Zastanawia się nad dwoma
            modelami. Jeszcze nie wiadomo, który z nich wybierze - poinformował gazetę
            jeden z pracowników salonu. Dodał, że testowanie auta przez tydzień, dwa lub
            trzy, to nic dziwnego. Tylko, że srebrnym luksusowym samochodem Ola wozi się
            już ponad dwa miesiące i nie wygląda na to, by miała ochotę przesiąść się z
            niego do czegoś innego - zauważa "Fakt".
            • Gość: Fix Re: ...Ola zrobila kupe... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.07, 09:52
              Coś ci się Filipku w w głowę zrobiło. Kwaśniewski jest politykiem bez
              decyzyjnej władzy i chyba nie ma takiego frajera co by rozdawał drogie prezenty
              jego córce. Wałęsówna też ma mieszkanie w stolicy i pewnie rowerem nie jeździ.
              I tak się powodzi wielu dzieciom polityków i przedsiębiorców. Takie są warunki
              kapitalizmu. Jedni mają luksusowe samochody i mieszkania innych nie stać na
              rower i mieszkają w klitkach. Ale o to walczyła "Solidarność" Chcesz powrotu do
              socjalizmu i społecznej równości? Gomułka mieszkał w 3-pokojowym mieszkaniu,
              dziś byle poseł ma luksusową willę.
              • Gość: Filip Re: ...Ola zrobila kupe... IP: *.dsl.bell.ca 07.06.07, 16:02
                ...o to nie walczyla "NSZZ Solidarnosc 80"....o to walczyla solidarnosc
                81...kontrolowana juz przez ubekow....Urzad Bespieczenstwa

Ludowy ruch Solidarnosc zostal zdradzony....raz prze Walese na zjezdzie 81
                roku...a drugi raz ...mozna powiedziec DOBITY....w Magdalence PODZIAL
                LUPU.......i oficjalna wysprzedaz walorow Solidarnosci przy "okraglym stole".

...a jak wyglada kapitalizm to chyba najlepiej ja wiem - w ktorym zyje od 27
                lat....
                W kapitalizmie obowiazuje ludzi polityki reprezentantow narodu - wysokie
                morale..i ich dziecie rowniez....
                ....student drugiego roku inzynierii...w firmie gdzie jego ojciec jest
                prezydentem zarabiajacym straszne pieniadze w okresie wakacji...pracuje na hali
                jako suwnicowy....nie pomyl sie powiedziano mi ....ten ze szczotka sprzatajacy
                scinki obrabianego metalu na hali - to syn naszego prezydenta.

...alez oczywiscie ze tym ludziom tak jak kazdemu chodzi o pieniadze w celach
                wzrastania ich biznesow....tylko jaka droga....kreowania wspolnego klimatu
                zaufania...robotnika i kadry.....takie daja szanse najwyzszych osiagow....

...a rodzina Kwasniewskich to pruderia, to amoralne dno..zsowietyzowane, nie
                rozumiejaca logicznej drogi rozwoju cywilizacji....powierzchowne odbieranie
                bogactwa z londynskiej ulicy....za tym bogactwem kryje sie ...ludzka
                milosc...wiara...zaufanie wzajemne do siebie ludzi...bez wzgledu na spoleczna
                przynaleznosc.

...tak sie jakos zlozylo w moim zyciu...ze bylem dokladnym obserwatorem
                zycia "Diany Princess of Wales..."
                Pierwszy raz zobaczylem ja w progranie ITV BBC..lata temu gdy byla jeszcze
                panienka (na dlugo przed slubem )...zjmujaca sie dziecmi w przedszkolu.

...zakonczyla swe zycie 31 sierpnia 1997.
                Radom...godzina 7:00 rano...stalem przy uchylonym oknie, patrzylem na zolte
                kwiaty rosnace za oknem...ciply letni poranek...pierwszy kubek kawy...radosc
                zycia...wlaczylem radio....i oto wiadomosc ktora powala...

tydzien puzniej stalem juz przed brama Buckingham Palace....ukwieconej na
                niespotykana skale lioscia wiazanek i doczepionych don karteczek ze slowami
                kondonencji...
                ja tez dolaczylem do swej wiazanki slowa ; "dziekuje ci Diana - pamietam cie ze
                srbrnego ekranu wiele lat temu otoczona dziecmi, zajeta swa praca w
                przedszkolu...ten obraz twojego zycia na zawsze przetrwa w mej pamieci..
                ...w swej pamieci zachowam dla wlasnego duchowego bogactwa tylko twoje piekno -
                dobro."
                • oryganion1 Re: ...Ola zrobila kupe... 07.06.07, 18:43
                  wiesz nie spodziewałem sie ale nawet wzruszyc potrafisz
                  pozdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka