Dodaj do ulubionych

Gdzie mozna smacznie i tanio zjesc w Płocku lub ok

IP: *.x / *.x-com.pl 12.02.05, 20:38
W niedlugim czasie w czasie podrozy przez nasz piekny kraj popas wypadnie mi
w Plocku moze ktos podpowie mi gdzie mozna smacznie i w miare tanio zjesc w
Płocku lub okolicach. Z gory dziekuje !!
Obserwuj wątek
    • Gość: Obserwotor Re: Gdzie mozna smacznie i tanio zjesc w Płocku l IP: 80.48.4.* 12.02.05, 22:38
      Przy ulicy Tysiąclecia jest bar szybkiej obsługi tj. przy postoju taksówek i
      przy sklepie PSS. Jest naprawdę tanio i co najważniejsze smacznie. Polecam
      zraz w sosie pieczarkowym, buraczki zasmażane no i rosół. Wpadam tam czasami
      jak jestem w pobliżu.
      • Gość: rolnik Re: Gdzie mozna smacznie i tanio zjesc w Płocku l IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.05, 22:49
        Tanio i zdrowo mozna zjeść w Chłopskiej Chacie 10 km od Płocka.
        Specjał- Orkisz z grzybami Shie-Take i sztuka mięsa z królika.
        • Gość: guciog Re: Gdzie mozna smacznie i tanio zjesc w Płocku l IP: *.x / *.x-com.pl 13.02.05, 00:05
          Dzieki ale gdzi ta chlopska chata jest w ktora strone od plocka?
          Pozdr.Gugiog
          • Gość: rolnik Re: Gdzie mozna smacznie i tanio zjesc w Płocku l IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.05, 12:10
            Już powstaje jak bedzie otwarcie to powiadomię.
            Pozdrawiam
        • roman_j Re: Gdzie mozna smacznie i tanio zjesc w Płocku l 13.02.05, 12:59
          Ale ten chłop to chyba jakiś z importu, bo to danie, o którym piszesz jakoś nie
          kojarzy mi się z polską chłopską chatą. ;-))
          • Gość: rolnik Re: Gdzie mozna smacznie i tanio zjesc w Płocku l IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.05, 13:27
            Okazuje się, że Ty mało wiesz Romanie j albo tkwisz jeszcze w komunizmie.
            Orkisz i grzyby shie-take to wszystko uprawiane jest w Polsce.
            Z uprawą kartofli i żyta chłop nie ma szans w Unii, której jesteś zwolennikiem
            Romanie j.
            • roman_j Re: Gdzie mozna smacznie i tanio zjesc w Płocku l 13.02.05, 17:36
              Gość portalu: rolnik napisał(a):

> Okazuje się, że Ty mało wiesz Romanie j albo tkwisz jeszcze w komunizmie.

Kulinarnie? Być może. Ale nie poczytuję sobie tego za wadę. :-))

> Orkisz i grzyby shie-take to wszystko uprawiane jest w Polsce.

O orkiszu słyszałem, ale o tych grzybkach nie. Czy to jakaś dalekowschodnia
              pieczarka? :-))

> Z uprawą kartofli i żyta chłop nie ma szans w Unii, której jesteś
              > zwolennikiem Romanie j.

Na kartofle i zyto chłop zawsze znajdzie zbyt, bo robią z nich wódkę, której na
              pewno nie jesteś przeciwnikiem, rolniku. ;-))))
              • Gość: rolnik Re: Gdzie mozna smacznie i tanio zjesc w Płocku l IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.05, 17:08
                Ja jestem rolnik postępowy i światowy.
                Wódki z zyta i kartofli nie piję bo po niej z mordy zieje.
                Owszwm lubię wypić codziennie do obiadu dobre wino.
                Masz rację shie-take to jest pieczarka
              • gibki Re: Gdzie mozna smacznie i tanio zjesc w Płocku l 14.02.05, 17:23
                malo jak malo ale zeby taki postępowiec i swiatowiec nie znal jednej z
                najpopularniejszych restauracji w Polsce - troche rozczarowuje
                • roman_j Re: Gdzie mozna smacznie i tanio zjesc w Płocku l 14.02.05, 22:25
                  Ten "postępowiec i światowiec" to niby o mnie? Pytam na wszelki wypadek, bo ja
                  takim nie czuję, ale różne rzeczy o mnie ludzie na forum piszą. :-))
                  A na wypadek, gdybym kiedyś chciał jednak aspirować do miana "postępowca i
                  światowca", zapiszę sobie w kajeciku, że taki człowiek po prostu musi wiedzieć,
                  co to jest "Chłopska Chata", bo inaczej go na salony nie wpuszczą. ;-))
        • Gość: Marta Re: Gdzie mozna smacznie i tanio zjesc w Płocku l IP: *.c151.petrotel.pl 26.02.05, 07:10
          A gdzie jest ta Polska Chata, w którym kierunku?
      • Gość: HANIA Re: Gdzie mozna smacznie i tanio zjesc w Płocku l IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 13.02.05, 14:20
        Polecam reustoracje POD SZCZECHOM u Pani Pocieiowej na ulicy Grockiej,
        lub bar który znajduje się w TSSsie na ulicy NOWY RYNEK pozdrawiam.
        • Gość: .... Re: Gdzie mozna smacznie i tanio zjesc w Płocku l IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 13.02.05, 18:51
          Chyba sama pani Pociejowa to pisała sadząc po składni i pisowni.
          • Gość: Maciek Re: Gdzie mozna smacznie i tanio zjesc w Płocku l IP: *.ssss.gouv.qc.ca 14.02.05, 13:52
            Jeszcze ubieglego lata restauracja w Hotelu Angielskim na ulicy Tumskiej
            serwowala bardzo tanie obiady; nad wejsciem wywieszony byl wielki jakby
            transparent informujacy o obiadach za te wlasnie cene ( 10 zl ) Az zdumiewajace
            ze w samym centrum miasta i..........tak tanio !!
            • amph Re: Gdzie mozna smacznie i tanio zjesc w Płocku l 14.02.05, 14:19
              Oj,nie polecam akurat tej restauracji.Czeka się długo,dania podają
              zimne,bywa i tak,że nie ma dań ,które są w karcie.
              Warto zaliczyć za Dobrzykowem przydrożną jadłodajnię z rybami.Tanio i
              smacznie.Znakomite sałatki rywalizują ze świeżymi rybkami.
            • Gość: JACEK Re: Gdzie mozna smacznie i tanio zjesc w Płocku l IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.05, 14:57
              Polecam bar w TSSesie obiady smakują jak domowe codziennie tam się stołuje
        • Gość: yacek Re: Gdzie mozna smacznie i tanio zjesc w Płocku l IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.15, 00:15
          A ja polecam korepetycje z j.polskiego :-P
    • Gość: ja Re: Gdzie mozna smacznie i tanio zjesc w Płocku l IP: 193.59.95.* 14.02.05, 15:14
      Często robimy sobie z przyjaciółmi wypady na dobre jedzonko, więc podam Ci
      nasze ulubione miejsca (biorę pod uwage jedzenie i obsługę):
      1. Art Deco, Salonik (na starówce)- w każdym calu na 5!
      2. Bagatela w Bierzewicach pod Gostyninem, rewelacyjne dania przyrządzane przez
      właściciela p. Krzysia
      3. Pod Strzechą na Grodzkiej
      4. Lucienianka w Lucieniu (też pod Gostyninem) - pyszne, prawdziwie domowe
      jedzonko i do tego niskie ceny, a sama knajpka jakby zatrzymała się w czasach
      Gierkowskich ale może w tym też jej urok? :)
      5. Figaro na Dworcowej
      6. Restauracja w hotelu Starzyński
      7. Dobrodziejka w Sierpcu, tuż obok Skansenu (zresztą ta knajpka a'la karczma w
      Skansenie też serwuje niezłe dania, tylko wybór dużo mniejszy ale za to chleb i
      smalec - najlepsze na Mazowszu! :))

No i oczywiście rewelacyjne pizzerie: Roma i 10,5!!!

Nie polecam za to Retro - bardzo niemiłe rozczarowanie (kulinarno - ilościowe),
      chociaż wystruj świadczy o czymś innym... :(
    • gibki Re: Gdzie mozna smacznie i tanio zjesc w Płocku l 14.02.05, 17:18
      smacznie i tanio - sphinx
    • Gość: Guciog Re: Gdzie mozna smacznie i tanio zjesc w Płocku l IP: *.x / *.x-com.pl 14.02.05, 23:43
      Dziekuje pieknie za info wiedzialem ze mozna liczyc na internautow!!! Na pewno
      z jednej propozycji skorzystam
      Pozdr. Guciog
      • Gość: Gonia Re: Gdzie mozna smacznie i tanio zjesc w Płocku l IP: *.c151.petrotel.pl 01.03.05, 09:02
        Polecam zdecydowanie restaurację przy Hotelu Petrochemia. Może z zewnątrz nie
        zachęca, ale w środku tanio i naprawdę smacznie. Mają korzystne promocje dla
        pracowników ORLENu i spółek.
        • Gość: Polsilver Re: Gdzie mozna smacznie i tanio zjesc w Płocku l IP: *.plocman.pl 01.03.05, 09:38
          Mi wyjątkowo smakuje na Dobrzyńskiej pod strzechą tylko trochę za długo tam się
          czeka na jadło ale warto. Narazie to co próbowałem to wszystko szmaczne :-)

Polecam rosołek i goloneczkę ;-) dla odchudzających się, sałatkę ;-)
          • Gość: satyde Re: Gdzie mozna smacznie i tanio zjesc w Płocku l IP: *.plocman.pl 01.03.05, 09:58
            Popieram
            W karczmie pod strzechą dają niezłe żarło!
            Polecam herbatkę z rumem - do popicia :-)
    • Gość: orleniak Re: Gdzie mozna smacznie i tanio zjesc w Płocku l IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.14, 15:40
      Jesz paszteciki dlatego, że tam pracujesz. Tyle! Byłem dwa razy jako zaproszony gość. Sam bym tam nigdy więcej nie poszedł. Wielka pomyłka z pretensjonalnym zadęciem na lokal luksusowy chociaż niby swojski.
    • Gość: ap Re: Gdzie mozna smacznie i tanio zjesc w Płocku l IP: *.adsl.inetia.pl 05.09.14, 10:40
      nigdzie
    • Gość: uw Re: Gdzie mozna smacznie i tanio zjesc w Płocku l IP: *.adsl.inetia.pl 26.09.14, 18:10
      nigdzie
      • Gość: żarty Re: Gdzie mozna smacznie i tanio zjesc w Płocku l IP: *.dynamic.mm.pl 26.09.14, 18:37
        jeżeli chcecie się przekonać jak smakuje prawdziwy schabowy a nie te wióry które podają w większości knajp w płocku czy całym kraju jedzcie do grabiny , przy szosie koło rusałki na parkingu jest budka w której facet robi takie schabowe że kapcie spadają , duże, soczyste skąd on cholera takie mięso bierze ?
        natomiast kawałek dalej w Bierzewicach koło drogi jest skromna budka z napisem "Bagatelle" tam zjecie najlepszą polędwicę wołową w całym powiecie chyba jak nie lepiej .
        uwaga ! chef się krzywi jak chcecie dobrze wysmażoną , jak dobrze zagadać to zrobi do tego sos bearnaise !!! ma jeszcze zupy -krem też świetne .

polecam unikać różnych mutacji chłopskich jadeł bo to jest ohyda ,
        w płocku dobrą kaczkę mają w zamkowej
        niezła kuchnia w tumskim ale drogo jak cholera
        art deco , salonik, estera etc nie polecam , niesmaczne pretensjonalne i nie tanie

są jeszcze chłopaki z hamburgerami naprzeciwko starostwa - warto zajrzeć ! przy tych hamburgerach te z maca i innych takich nie powinny robić nawet za odpady dla świń
        • Gość: góra Re: Gdzie mozna smacznie i tanio zjesc w Płocku l IP: *.plock.mm.pl 27.09.14, 09:02
          pod strzechą żarcie jest beznadziejne nawet nie jest cieniem dawnej knajpy pod tą samą nazwą
          tam potrafili zrobić w dość siermiężnych czasach cudowny bryzol z cebulką a do tego puree puszyste , to co jest na grodzkiej ocieka tłuszczem , nawalone na talerz byle jak z kupą warzyw ,
          w art deco krewetki zapaskudzone jakimś różowym sosem - ohyda , jakby nie można po prostu usmażyć na masełku z czosnkiem
          można pochwalić kaczkę w zamkowej ale już reszta na talerzu poziomem od tej kaczki mocno odbiega , jabłko jest półsurowe na przykład
    • Gość: emanuel Re: Gdzie mozna smacznie i tanio zjesc w Płocku l IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.15, 07:02
      Chyba najlepszy jest Kasztelan na Sienkiewicza przed bielska.Tanio,szybko,smacznie,spokoj i fajna atmosfera.Jak mam okazje zawsze tam wpade.
      • Gość: Do Emanuel Re: Gdzie mozna smacznie i tanio zjesc w Płocku l IP: *.dynamic.mm.pl 23.03.15, 07:50
        No chyba jesteś smieszny ..gdzie ty polecasz tam to można wyskoczy na setę i piwo z kolegami ..I jeszcze ta dzielnic cudów .A właściciel to prowadzi jeszcze jakiś pseudo sklepik trochę dalej ??.Ogólnie Tanio nigdy nie Będzie szło z dobrze ..A jeśli już coś to Bar na Tumskiej .Tylko ten cały Guciok co się zapytał w 2005 r ."o smacznie i tanio " to jeśli tylko przejeżdżał przez Płock to juz o nim zapomniał zobaczywszy że u nas ruin goni rujne na starym mieście ..haha
    • Gość: kostek Re: Gdzie mozna smacznie i tanio zjesc w Płocku l IP: 95.171.121.* 08.04.19, 06:51
      Nie rozumię o czym ludzie tutaj piszą. Wczoraj pojechaliśmy z żoną do Płocka . Myślałem , że pospacerujemy pozwiedzamy coś zjemy , wypije piwko. Jakie było moje zdziwienie, kiedy zapytałem kilka osób z Płocka a nawet panią z warzywniaka, którzy nie byli mi w stanie powiedzieć, gdzie u nich w mieście jest stare miasto , jakaś lepsza knajpka z dobrym jedzeniem i spokojnie można posiedzieć i porozmawiać. Zatrzymałem się na jakimś osiedlu "Stare miasto"Po godzinnym błądzenie i radami mieszkańców wędrówkami w przeciwnych kierunkach, siedzący na przystanku pan w średnim wieku( w moim wieku) skierował nas w odpowiednie miejsce. Doszliśmy do ulicy Grodzkiej. Już na wstępie zaczepił nas młody człowiek mocno chwiejący się z prośbą o" wspomożenie" finansowe. Pomimo sobotniego dnia zupełne pustki. Ten tzw. deptak to krótka uliczka z trzema chyba restauracyjkami prawie pustymi miejscami. Trafiliśmy do restauracyjki " Pod Strzechą" W środku podobno zarezerwowane, ale pusto, usiedliśmy na zewnątrz po zadaszeniem Było oczywiście w miarę ciepło. Zjedliśmy smaczne piwko i zjedliśmy również smaczny żurek. Poszliśmy pod pomnik ( nie pamiętam nazwy). Natomiast pamiętam skwerek na którym siedziało na ławkach wesołe 13 osobowe towarzystwo w stanie zupełnej wesołości i błogiego stanu zamroczenia. Oczywiście dwukrotnie acz bez agresji byliśmy proszeni o wspomożenie. Kilkanaście metrów dalej nastepna grupka , dwóch mężczyzn i pani załatwiające swoją potrzebę fizjologiczną nr2 przy samej uliczce w rzadziutkich krzaczkach.
      A tak ogólnie rzecz biorąc po 2 godzinach ruszyliśmy z powrotem do mojego Włocławka i oświadczam , że już nigdy nie powiem o moim mieście , że to dziura. Dlaczego? Bo widziałem większą dziurę. Dziekuję!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka