Gość: kasiunia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.05, 20:59 INTERESUJĄ MNIE WASZE OPINIE NT RZECZONEJ UCZELNI, JESTEM Z WOLSZTYNA I WYBIERAM SIE TAM, TYLKO NIE WIEM, CZY WARTO...NAPISZCIE CO SĄDZICIE PROSZĘ!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: student Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI???? IP: *.ztpnet.pl 26.06.05, 21:17 Ale myslę ze ty masz o sobie duże mniemanie , przyjedz zobacz i zastanów sie czy dasz rade studiować , czy twoja baska to znaczy głowa bedzie mogła przyjąć tyle mądrości co możesz uzyskac na naszym uniwerku. SIEMA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.05, 21:28 Uniwersytet Zielonogorski to jaedna wielka porazka. Jesli masz ambicje to sie trzymaj zdala od tej uczelni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zg Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI???? IP: *.ztpnet.pl 26.06.05, 23:14 Dlaczego???/ To jaka jest dobra szkola w Lubuskiem?????/ PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bior Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI???? IP: *.zgora.dialog.net.pl 26.06.05, 23:47 Bardzo ciekawa podpowiedź, potwierdzona wieloma argumentami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trendy Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.05, 20:48 Zgoda. Porażka to mało powiedziane. W rankingu Uniwersytetów ostatnie miejsce (albo przedostatnie zamiennie z Rzeszowem). Studia prawdziwe to są studia: 1. W miastach akademickich, a nie w takiej dziurze. 2. W prawdziwych uczelniach, np. UW, UJ, KUL, SGH itp. Naprawdę jakakolwiek dyskusja jest tu nie na miejscu. Byłem kiedyś w tym mieście na konferencji naukowej...no cóż... bez komentarza....zresztą jeszcze nigdy!!! na żadnej konferencji naukowej organizowanej w Wawie (czy w innym liczącym się ośrodku akademickim) nie spotkałem osoby z Uniwersytetu Zielonogórskiego.Myślę, że oprócz nijakiej jakości tego ośrodka, większość osób nie wie że w Zielonej Górze jest uczelnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI???? IP: *.zgora.dialog.net.pl 04.07.05, 21:13 Czy "akademickość" miasta mierzy się liczbą uczelni, czy liczbą mieszkańców? Czy Cambridge to nie dziura, tylko miasto akademickie? Czy wiesz jak wypadają "prawdziwe uczelnie" KUL i SGH w rankingach światowych (europejskich)? Na jakież to konferencje organizowane w Wawie jeżdzisz (z Gorzowa)? Teologiczno- biznesowe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rudi Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI???? IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 05.07.05, 00:14 w jakim charakterze byłeś na tej konferencji ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poi Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI???? IP: 62.87.178.* 05.07.05, 00:32 Gość portalu: rudi napisał(a): > w jakim charakterze byłeś na tej konferencji ? Był w charakterze "mikrofonu". Widze że niektórym sie wydaje że w państwie gdzie żyje 38mln ludzi powinno byc tylko np. 20 uczelni, bo przecież powinno się studiowac tylko na tych "prestiżowych". Śmieszne, widać że Ci co tak twierdzą nie wyjeżdżają za rogatki własnego miasta a tym bardziej za granicę. Pewnie nie byłoby trudne zredukowac liczbe Uniwersytetów do np. 7 - tylko po co? Nie zapominajcie że jak ktos jest głąb to nawet po SGH bedzie głąb. Tylko że z dyplomem.Tak naprawdę liczy sie to co każdy ma w głowie a nie gdzie studiował. I nawet z dyplomem Uniwersytetu w Pcimiu Dolnym sobie poradzi. tylko po prostu MOŻE bedzie mu trudniej. Ale sobie poradzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nol Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI???? IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 26.06.05, 23:14 prowokujesz, ale odpowiem, to dobra uczelnia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sztudencioch Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI???? IP: *.gorzow.mm.pl 26.06.05, 23:52 Najlepiej poczekaj na juniversity w Gorzowie Wielkopolskim. Broń Cię Panie Boże przed UZG, szczególnie pedagogiką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juniversity Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI???? IP: 62.87.178.* 26.06.05, 23:57 Gość portalu: sztudencioch napisał(a): > Najlepiej poczekaj na juniversity w Gorzowie Wielkopolskim. > Broń Cię Panie Boże przed UZG, szczególnie pedagogiką. Podejrzewam że Kasiunia chce zacząć studia w najbliższym czasie. A Ty składasz propozycje studiowania jej przyszłej wnuczce ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dragon Re: Pooglądaj strony internetowe UZ i innych IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 27.06.05, 08:41 uczelni... to pierwszy wniosek juz bedziesz miała bardzo ciekawy. Po drugie jak sie dowiesz po pierwszym roku że obiecana Ci specjalizacja nie istnieje to sie nie dziw. Po trzecie musisz wiedzieć że sporo dobrej kadry odeszło z UZ dzięki pomocy JM Rektora. Zanim zaczniesz studia poszukaj sobie mentora. Nie jest ważna lokalizacja ale ludzie u których chcesz studiować. Jeśli znajdziesz ich w UZ to przybywaj a jesli ich tu nie znajdziesz to nie trać czasu. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MACIEJ Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 09:19 Daj sobie spokój dziewczyno, tyle masz wspaniałych uczelni w nieodległym Poznaniu. UZ to wrzód na tyłku polskiego szkolnictwa wyższego, szkoła o fatalnym poziomie, braku klimatu i bez prestiżu. Jeżeli masz jakiekolwiek ambicje to daj sobie spokój i wybierz się na prawdziwy uniwerek. Poza tym Zielona Góra to miasto bez klimatu, na dodatek zdegradowane po reformie do rangi powiatowej. Nie ma tam żadnych perspektyw, bo miasto się nie rozwija. Wystarczy spojrzeć co robi pod jej bokiem Nowa Sól, że o Gorzowie nie wspomnę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maria Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI???? IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 27.06.05, 09:29 droga Kasiuniu, niestety tej dobrej uczelni szkodzą opinie zawistników z Gorzowa i to weź pod uwagę, życzę sukcesów :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 09:35 Jeżeli chcesz wybrać dobrze, to weź pod uwagę przede wszystkim rangę uczelni i porównanie jej w zetswieniach i rankingach publikowanych przez np. Newsweek, Wprost, Politykę. UZ wszędzie jest ostatni, albo przedostatni, to chyba wystarczy za komentarz i jest najlepszą odpowiedzią na twoje pytanie. Ja np. choć mieszkam w Sulechowie wybrałem Wrocław. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zg Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI???? IP: *.ztpnet.pl 27.06.05, 12:18 UZ jest uczelnia mlada i dlatego w rankingach z innymi uniwerkami tak wypada. Jesli czujesz ise na silach to zdawaj na UW,Jagielonski czy A.Mickiewicza:) Uczelnia sie rozwija, klimat jest a w ZG napewno-brzydki Poznan czy obskurny gorzow zawsze beda pierdzielic glupoty. Wspomnialem juz ze ZG jest stol.woj??:) Najlepiej sama przyjedz i sprawdz. PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 15:53 adra słaba, infrastruktura coraz lepsza, tylko ludzie zdarzają sie czesto dziwni - postawa małomiestoczkowych i wiejskich osób - bywa czasami irytująca na zajeciach, cały czas chcą sie popisac wiedzą ktorej im brakuje, są niezdrowo aktywni, głoszą oczywistości sądząc ze odkrywają nowe prawdy. Ale poziom ogolnie nie jest wysoki wiec przy minimalnym nakladzie pracy, mozna miec stypendium Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bogna Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI???? IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 27.06.05, 18:39 to jedna z najlepszych uczelni w kraju, pamiętaj, że jest ich kilkaset , a my zawsze jesteśmy w pierwszej setce i to nie na końcu, może podasz miejsce jakiejś uczelni z Gorzowa ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mir Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI???? IP: *.zgora.dialog.net.pl 27.06.05, 20:18 Ten temat jeszcze raz i pewnie nie ostatni świadczy o inspiracjach Gorzowa ale nie przejmuj się tymi potyczkami zielono - gorzowskimi. Zapraszamy do Zielonej. Na marginesie znam mieszane małżeństwa z obu miast - maja się bardzo dobrze. A na koniec dodam że sam byłem studentem na UZ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.05, 22:32 Ja studiowałam w Poznaniu na UAM i w zielonej górze jest rewelacja po tamtym uniwerku. Cieszę sie ze tutaj studiuję. Mam fajny kierunek studiów, fajni ludzie, fajny klimat i nikt mnie nie wyzywa na zajeciach od jełopoów, debili, nieuków, jak to miało miejsce w Poznaniu. Jeśli ktoś uważa że na UZ nie ma klimatu to niech spróbuje studiować na UAM czy UW. Na zadnej innej uczelni w Polsce wykładowca nie robi w czasie zajęć grilla na dworze przed budynkiem uczelni. W Poznaniu też nie chodzilismy z wykładowcami na piwo po zajeciach. Klimat jest. A z poziomem tez nie jest tak źle. Na moim wydziale masa wykładowców przyjeżdża z Pozania, Wrocławia. Wielu z nich ma wiele osiągnięć w Polsce i zagranicą. Odpowiedz Link Zgłoś
marekkl Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI???? 27.06.05, 22:51 Kasiunia, polecam Tobie tą uczelnię, (szczególnie kierunki techniczne). Wiadomo UZ to nie to samo co Uniwerek im. A.Mickiewicza lub Wrocławski ale ma swój klimat. We Wrocławiu i Poznaniu także studenci krytykują swoje uczelnie. Oczekują nie wiadomo czego, dają pozytywne opinie innym uniwerkom nie znając ich. Ja osobiście znam ludzi którzy studiowali na różnych uniwerkach (wiadomo w dzisiejszych czasach im ma się więcej skończonych kierunków na różnych uniwerkach tym lepiej),a zachwalali UZ. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magister UZ Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI???? IP: 80.51.94.* 28.06.05, 00:53 Jam bym ci polecił tom szkołę czyli Unifersyted Zielonogurski bo tam na prawdę morzna wiele wiedzy uzyskać. Spujrz na mnie, zkonczyłem tam pedagogike, teraz co prawda nie pracóje w fachu wyuczonym bo pracy nie mogłem znależć, ale radzem sobie w zyciu bardzo dobże. Jestem iwnwestorem, jerzdże Żukiem po Zielonej Gurze i sprzedaje kalafior. Moj ziom ze stódiuw (zkoczył filologie romańską) jest na zasiłku. Tagże warto bo studenty z UZ to monrre puźniej są ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kmaga Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI???? IP: 62.87.178.* 28.06.05, 00:58 Gość portalu: Magister UZ napisał(a): > Jam bym ci polecił tom szkołę czyli Unifersyted Zielonogurski bo tam na prawdę > morzna wiele wiedzy uzyskać. Spujrz na mnie, zkonczyłem tam pedagogike, teraz c > o prawda nie pracóje w fachu wyuczonym bo pracy nie mogłem znależć, ale radzem > sobie w zyciu bardzo dobże. Jestem iwnwestorem, jerzdże Żukiem po Zielonej Gurz > e i sprzedaje kalafior. Moj ziom ze stódiuw (zkoczył filologie romańską) jest n > a zasiłku. Tagże warto bo studenty z UZ to monrre puźniej są ludzie. Panie Mars RTV AGD prosze iść już spać!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zg Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI???? IP: *.ztpnet.pl 28.06.05, 01:13 On skonczyl PWSZ w gorzowku:) Tak to sie mamy z tym zakompleksionym spoleczenstwem z pólnocy. PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
0bserwat0r Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI!!!! 28.06.05, 08:39 Odpowiedź jest bardzo prosta. Jeśli chcesz aby z nauki pozostało Ci coś w głowie to wybierz UZ. Uczelnia może i nie ma "prestiżu", ale ma solidnych wykładowców. Jagiellonki, warszawskie i poznańskie - mają "prestiż", ale na tym się kończy. Dostaniesz papierek z "prestiżowej" uczelni, ale zero wiedzy. Bo wiedz, że z tymi "prestiżowymi" uczelniami jest tak, że im wystarczy samo to, iż mają budynki i kadrę i TYLKO TO jest brane pod uwagę w tych wszystkich PSEUDO rankingach. Nie pytają się profesury co nauczają, jak nauczają , no i czy W OGÓLE nauczają. Liczą się tylko cyferki. UZ w tych rankingach może i nie spełnia wymogów CYFERKOWYCH, ale przynajmniej Ci co są, co UCZĄ robią to naprawdę. Tak więc masz dylemat: mieć papierek czy coś w głowie - you'r choice! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziutek Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI!!!! IP: *.ztpnet.pl 28.06.05, 09:52 > głowie to wybierz UZ. Uczelnia może i nie ma "prestiżu", ale ma solidnych > wykładowców. Jagiellonki, warszawskie i poznańskie - mają "prestiż", ale na tym Moze i ma solidnych, szkoda tylko, ze u nas solidnie nie wymagaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziutek Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI!!!! IP: *.ztpnet.pl 28.06.05, 10:06 I w ogole Twoja wypowiedz jest sprzeczna. :) Bo skoro mamy profesure z prestizowych uczelni to dlaczego u nas maja uczyc dobrze (po czym zostaje wiedza na lata), a na swoich macierzystych uniwerkach maja uczyc zle (po czym zostaje tylko papier)? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polo Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI???? IP: *.ztpnet.pl 28.06.05, 09:34 Nie polecam lipa, zła organizacja. Dziekanat na Wojska Polskiego - jedna z pań to lipa. Polecam inne uczelnie. Odpowiedz Link Zgłoś
marekkl Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI???? 28.06.05, 09:38 Gość portalu: Polo napisał(a): > Nie polecam lipa, zła organizacja. Dziekanat na Wojska Polskiego - jedna z > pań to lipa. Polecam inne uczelnie. Polo, jak możesz polecać inne uczelnie jak na nich nie studiowałeś???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poi Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI???? IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 28.06.05, 10:07 Polo poleca inne uczelnie bo jedna Pani go zdenerwowała. Argumentacja powalająca na kolana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZIELONKA Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI???? IP: 80.51.222.* 28.06.05, 14:26 Nasz uniwerek to dobra uczelnia!!! Nie jestesmy najlepsi ale najgorsi tez nie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rudi Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI???? IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 28.06.05, 21:31 słusznie, miana uniwersytetu nie przyznaje się byle uczelni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FreakyMisfit Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI???? IP: *.lubin.dialog.net.pl 29.06.05, 01:07 Nie przejmuj się jakimiś dziwnymi rankingami, to są konkursy popularności/piękności. Jak się chcesz czegoś nauczyć, to się nauczysz, tylko trochę motywacji, na studiach nie jest tak, że wszystko pod nos podsuwają. Też mam znajomych na innych uczelniach, i to co oni opowiadają o swoich wykładowcach, to jest horror... masówka, olewatorstwo, sobiepaństwo, wyniki kolokwiów z d... wzięte... Ja na UZ z tym się nie spotkałem, a jestem tam już trochę. Powodzenia życzę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziutek Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI???? IP: *.ztpnet.pl 29.06.05, 02:10 > . masówka, olewatorstwo, sobiepaństwo, wyniki kolokwiów z d... wzięte... Ja na > UZ z tym się nie spotkałem, a jestem tam już trochę. A ja sie spotkalem. Jestesmy sredniakami, a nie jakas super uczelnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RIKI Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI???? IP: *.gorzow.mm.pl 29.06.05, 22:14 Myślę, że te wypowiedzi zawistnych i zakompleksionych zielonogórskich oszołomów starczą za komentarz. A jaki jest poziom tego niby-uniwerku sprawdź tutaj: www.indeks.edu.pl/rw_1.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zg Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI???? IP: *.ztpnet.pl 29.06.05, 22:17 Ile ci zajelo czasu wredny gorzowiaku aby znalesc ten ranking??????? haha ludzie co to jest?? Gorzowianie sa specami od rankingow tak???? TAK a jak sie pytalem gdzie w rankingach sa gorzowkowe uczelnie to cisza........ My wypadamy slabo(nie najgorzej jak twierza wredne gorzowiaczki)w rankingach z najlepszymi uczelniami a ich nie ma z zadnym rankingu:)-zakompleksione spoleczenstow. PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pipi Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI???? IP: *.ztpnet.pl 29.06.05, 22:20 Ale jest ,a u was nie ma I NIE BĘDZIE! Zrozumialeś ty rąbnięty buraku? I na koniec w twoim stylu: BUHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiemcoś Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI???? IP: w3cache.* / *.2-0.pl 03.07.05, 14:12 Dajesz link do rankingu wprost, który jest zupełnie niewiarygodny. Bo porównaj: zaplecze intelektualne czołówki do tyłówki ma się jak 58:53. Świadczy to o tym, że punktacja jest wyssana z palca. W roku przed powołaniem UZ, WSP w ZG miało ocenę zaplecza intelektualnego nieco niższą od WSP w Częstochowie. To drugie miało wtedy dwa uprawnienia doktoryzowania i koniec, a ZG miało kilka, do tego jedno habilitowania oraz instytut filozofii z I kat. KBN-u. Było jedyną WSP w Polsce, która miała jednostkę I kat. Po powstaniu UZ ocena zaplecza intelektualnego nagle znacznie przekroczyła poprzednie oceny WSP i PZ, z których UZ powstało. Tymczasem od połączenia zaplecze intelektualnie nie rośnie, lecz maleje, bo rektor kisielewicz wypłoszył co najmniej kilkunastu profesorów. Mimo to jest na UZ kilka kierunków, które warto studiować. W szczególności filozofia. Choć odeszło z niej kilku profesorów międzynarodowego formatu, to kilku ich kolegów i uczniów zostało. Na pewno nie ustępuje filozofii na UAM, a przewyższa filozofię na UWr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RIKI Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI???? IP: *.gorzow.mm.pl 29.06.05, 22:34 Oj widzę, że zielonogórzakom nerwy puszczają. Czyżby odezwali się absolewnci tej powiatowej "krynicy mądrości"? Naprawdę chciałabyś kasiuniu znaleźć się w gronie takich frustratów i nieuków (spójrz na ortografię!) Ja wykazałem na przykładzie jak beznadziejny jest u.z. Takie są fakty. Skoro twierdzicie, że to taka dobra uczelnia, to udowodnijcie. Dziewczyna się grzecznie pyta, więc ją informuję zgodnie z prawdą. Wnioski wyciągnie sama. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zg Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI???? IP: *.ztpnet.pl 29.06.05, 22:40 No wlasnie pokazales jej ze na UZ warto studiowac. Widziales reszte tych uczelni????? To sie nazwya ex-liga Gdzie jest gorzowek w rankingach ty specjalisto???:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: "karolekfan" Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI???? IP: 62.87.178.* 29.06.05, 22:54 Człowieku co ty chcesz udowodnić? Przecież nikt nie twierdził że UZ ma konkurować z UW, UWr czy UAM. Jeżeli już to z Opolem, Rzeszowem, Białymstokiem czy Olsztynem. Trzeba zachować pewne proporcje. P.S. Zastanów sie czasami zanim coś wklepiesz bo choroba zwana nienawiścią przesłania ci zdrowy rozsądek. Odpowiedz Link Zgłoś
marekkl Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI???? 29.06.05, 22:58 Dziękujemy Riki za tą tabelę 17 uniwersytetów Polski. Kasiuniu widzisz sama jest w Polsce tylko 17 porządnych uczelni, są nimi uniwersytety. W zachodniej Polsce tylko 4. UZ jest najmłodszy a już wyprzedził 2 uniwerki. Także zapraszamy na UZ, gdzie nie trzeba latać po całym mieście od budynku do budynku, ponieważ mamy 2 campusy. Campus A to dawna Politechnika (wschodnia część Zielonej Góry) oraz Campus B dawna WSP (zachodnia część miasta). W przyszłym roku Rektorat uczelni będzie znajdował się w przepięknym budynku pomiędzy dwoma campusami. Zielona Góra jest miastem akademickim, jeżeli chcesz zasmakować prawdziwego życia studenckiego, to zapraszamy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziutek Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI???? IP: *.ztpnet.pl 29.06.05, 23:18 > jest w Polsce tylko 17 porządnych uczelni, są nimi uniwersytety. No tak, bo wszystkie inne szkoly nie bedace uniwersytetami sa do kitu. Na co te wszsytkie PW, PWr, AGH, SGH i wiele innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inka Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI???? IP: *.zgora.dialog.net.pl 03.07.05, 10:41 Zwróć uwagę, że UZ to najmłodszy uniwerek w POlsce, a jest na trzecim miejscu od końca na 17 uniwersytetów. To juz coś. Nie ma szans, by dorownac tym najstarszym, bo one pracowały na te pozycje dziesiątki lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RIKI Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI???? IP: *.gorzow.mm.pl 29.06.05, 22:48 Powtarzam, że wykazałem jak beznadziejny poziom reprezentuje u.z. Uczelnia powołana wyłącznie decyzjami politycznymi, która w normalnym systemie edukacyjnym nie miałaby prawa istnieć. Dziewczyna nie pytała o studia w Gorzowie, tylko na u.z. Czytaj uważnie gamoniu i nie stosuj tu retoryki lepperowskiej, bo wystawiasz jak najgorsze świadectwo sobie i swojemu miasteczku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia m. RIKI serduszko, jaką uczelnie ukończyłeś? IP: *.acn.waw.pl 29.06.05, 22:59 ... no? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: "karolekfan" Re: RIKI serduszko, jaką uczelnie ukończyłeś? IP: 62.87.178.* 29.06.05, 23:07 Nie strasz go bo więcej tutaj sie nie pojawi. Chłopak sie teraz zaczerwienił i gryzie z nerwów paznokcie jak odpowiedzieć. P.S. chyba skończył Akademię Śmiechu bo świetnie mu wychodzi "Buahahahahahaha" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia m. Re: RIKI serduszko, jaką uczelnie ukończyłeś? IP: *.acn.waw.pl 29.06.05, 23:32 A wiesz "karolekfan" Riki chyba coś jednak skończył. Pisze petycje do marszałka Bochenka w sprawie lotniska i NIKiem sie odgraza. Paragrafy nawet cytuje. Urzedas on ci. To mi pachnie raczej WSA (Wyższa Szkoła Absurdu) Sory GWSA (Gorzowska...) Pa, Odpowiedz Link Zgłoś
marekkl Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI???? 29.06.05, 23:03 Riki, wykazałeś, że w Polsce jest tylko 17 porządnych uczelni jakimi są uniwersytety. UZ jest najmłodszy, a już wyprzedził dwa uniwerki 15 miejsce. Także jest to powód do dumy, iż w ciągu 5 lat istnienia z 17 miejsca awansowaliśmy na 15. Nie zapomnij ile lat na te czołowe miejsca pracowały inne uniwerki np. Jagieloński:) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zg Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI???? IP: *.ztpnet.pl 29.06.05, 23:09 riki gamoniu ja sie pytalem o uczelnie gw bo jestes specem od rankingow a mnie to interesuje, ja moze tez bo sie zastanawia gdzie studiowac:) Nikt w gw nie ma honoru aby odp. na pytanie???????? PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: riki to debil Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI???? IP: *.zgora.dialog.net.pl 29.06.05, 23:36 riki to młot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uzi Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI???? IP: *.gorzow.mm.pl 29.06.05, 23:54 Pamiętajcie buractwo zielonogórskie że lepiej siedzieć pod lipą i pisać,niż pisać lipę i siedzieć buuuuuuuhhhaaaa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia m. Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI???? IP: *.acn.waw.pl 30.06.05, 00:11 Moralisto ty jeden z Gorzowa Norwid przed tobą sie chowa Sam jesteś burak zasrany Mózg masz tycio pomieszany i mogłabym tak dalej i dalej, ale mi sie nie chce Pa i pzdr z SGH Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RIKI Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI???? IP: *.gorzow.mm.pl 30.06.05, 00:26 a co zajęcza wargo, sprzątasz na nocnej zmianie w SGH i sie dorwałaś do kompa? żadna praca nie hańbi, szczególnie jak się jest niewykształconą zmorą z powiatowej zielonej górki. buhahahahah!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia m. Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI???? IP: *.acn.waw.pl 30.06.05, 01:01 z twoja wulgarnoscia to mogłbys co najwyżj tym sprzątaczkom na SHG wiadero nosić - za ich pozwoleniem. Przy okazji liznałbyś troche uczelni. Jak widzę po innych postach jesteś wyjatkową zakałą Gorzowa, nawet na rodzimym forum. Tak juz na koniec zapytam czy ty i swinstar to nie z jednej rodziny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RIKI Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI???? IP: *.gorzow.mm.pl 30.06.05, 00:11 Dziękuje zielonogórzakom (pannie: "paczcie" jaka jestem fajna, bo mam "warszafski" IP też) za kolejne głosy "na poziomie" w dyskusji nt. niby- uniwerku w ich powiatowym miasteczku. Właśnie z ich bzdurnych wypowiedzi rysuje się obraz powiatowej zielonej górki i jej mieszkańców - bandy zakompleksionych nieuków. Cóż, jaka wieś, tacy jej mieszkańcy. Że też Gorzów musi być stolicą tego burdelu. Buhahahahahah!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia m. Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI???? IP: *.acn.waw.pl 30.06.05, 00:17 No a teraz Riki zabieraj już swoje podziekowania z tego forum i wsadź je sobie w dupe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: "karolekfan" Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI???? IP: 62.87.178.* 30.06.05, 00:23 Kochany troglodyto uważnie przeczytaj wszystkie swoje posty a następnie swoją ostatnią wypowiedź. Jak ulał pasuje do ciebie (tylko pozamieniaj nazwy miast) Jesteś żenujący. P.S. Nie wiesz co oznacza wyrażenie "mieć komleksy". A świadczą o tym twoje marne wypociny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RIKI Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI???? IP: *.gorzow.mm.pl 30.06.05, 00:27 masz rację, nie wiem co znaczy "mieć komleksy". buhahahahahha!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: "karolekfan" Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI???? IP: 62.87.178.* 30.06.05, 00:30 Widzisz głupku ty nawet nie rozumiesz co sie do ciebie pisze. Coż....... Wszystko na ten temat. Idź sie pobabraj w piaskownicy ze swoimi kolegami ze "starszaków" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RIKI Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI???? IP: *.gorzow.mm.pl 30.06.05, 00:32 stajesz się coraz bardziej perwersyjny. babrasz się ze starszakami?? buhahahahahahhahahahahahahahhahahahahahahhaha!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RIKI Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI???? IP: *.gorzow.mm.pl 30.06.05, 00:23 co zakompleksiona bidulko? siedzisz w tej warszawce, wpatrujesz się pryszczatą gębą w monitor, ślina ci cieknie z zajęczej wargi i pewnie w głowę zachodzisz czemu cie nikt nie lubi? to że jesteś obleśna o niczym nie świadczy, w końcu każda zmora znajdzie swego amatora, a na razie podziałaj paluszkiem. buhahahahahahahahah!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: "karolekfan" Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI???? IP: 62.87.178.* 30.06.05, 00:24 Przestań jeść ten kisiel bo całkiem psycha ci siądzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zg Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI???? IP: *.ztpnet.pl 30.06.05, 00:33 riki gorzowiaczku bez honoru... Kiedy powstanie w gw uniewerek?? 100,2000,... lat????? Jak wypadaja teraz gorzowskie uczelnie upssss jakie uczelnie:) Biedny zakompleskony gorzowiaczek:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia m. Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI???? IP: *.acn.waw.pl 30.06.05, 01:04 riki bidulko, ty pisz dziecko do psychiatry a nie na forum. Wyleczysz sie to wpadnij. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RIKI Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI???? IP: *.gorzow.mm.pl 30.06.05, 00:37 Kompleksy to wy macie. Dziewczyna spytała o poziom waszego niby-uniwerku, więc jej zaprezentujcie tą parodię szkolnictwa wyższego. Czekam na wskazanie rankingu, w którym u.z. będzie choć w połowie tak oceniony jak tu o nim piszecie zakopleksione wieśniaki. Uniwerek w zielonej górce. Buhahahahahaha!!! Brzmi jak ochronka dla Czerwonego KApturka. Hahahahahha!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zg Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI???? IP: *.ztpnet.pl 30.06.05, 00:47 Nikt tu nie napisal ze UZ jest wspaniala i najepsza!! Nie przypisuj nam cech a raczej wad gorzowiakow oki? Kompleksyyy??? ty glupku twoi ziomale dopiero co zalozyli watek w korym wygarniali tele pizzy ze ich mapka internetowa jest zla bo ZG duza litera a gw mala!! To sa kompleksy!!!! Wszyscy tu jej odp. ale ty przyleciales i rozpie..les temat. Kolejna os. wie jacy sa gorzowianie:) Ps. kiedy znowu wpadniesz na forum Wrocka i oscieszysz swoje miasteczko???:) hahah hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AGATA Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI???? IP: 80.51.222.* 30.06.05, 07:20 Uuuu.... Jagielonka dopiero na 3 miejscu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 15:19 Szkoda, że powstało w kraju 16 województw zamiast planowanych 12, no może 13-14 z Kujawsko-Pomorskim i Opolsmim. Bowiem co to za wojdeództwo,które ma dwie stolice oddalone od siebie kilkadziesiąt kilometrów. Co innego Toruń i Bydgoszcz, bowiem miasta te tworzą bardziej Dwumiasto, tak jak Trójmiasto z Grańskiem, Gdynią i Spopotem. A co do uczelni, to jeśli możesz, to staraj się na UAM lub UWr, ewentualnie na UZ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI???? IP: *.ztpnet.pl 02.07.05, 19:06 Ja studiuje tu pedagogike juz na III roku i jstem bardzo zadowolona!!! polecam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fifi Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.05, 09:55 Hehe, Uniwerek Zieleniogórski... Trzyma klasę razem z Opolskim i Rzeszowskim... Ja w żadnym z nich bym za żadne skarby nie studiował... (dla wyjaśnienia studiuje w Lublinie, a jestem z Rzeszowa, żeby nie było że na UZ się uwziąłem). Jeśli ktoś ma trochę wiedzy to niech wybierze uczelnię, która posiada choć troszkę prestiżu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: javka^^ Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.05, 18:46 Studiowalam na UJ ale niestety z przyczyn ode mnie niezaleznych musialam sie przeniesc na UZ i jestem zdruzgotana:( tu jest po prostu strasznie!! fatalna kadra,organizacja (a raczej jej brak)w sumie nic nie trzeba robic a i tak sie dostaje dobre oceny (dla kogos moze to byc zaleta,ale jezeli chcesz sie czegos nauczyc to idz na jakis porzadny uniwersytet) Nie zgadzam sie z ludzmi ktorzy twierdza ze albo prestiz albo zdobywanie wiedzy (na UZ nie ma ani jednego ani drugiego),to prawda ze moze byc czasami ciezko,ale przynajmniej nie ma tylu tepakow. Pozdrawiam i szczerze radze: omijaj to miejsce z daleka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DS2 Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI???? IP: *.hsd1.il.comcast.net 05.07.05, 22:34 wszystko zalezy od tego co chcesz studiowac. jak na WSP to moze sie przydazyc wpadka - roznie bywa, zalezy zawsze od wykladowcy jak podchodzi do swojego przedmiotu. SLyszalem rozne opinie , wiec mowie to co zaslyszalem. Ja moge sie wypowiedziec natomiast na temat polibudy , a w szczegolnosci wydzialu EIiT. Pozdrawiam kadre ISSI oraz IME (tsy psy :P ). Nie ma mozliwosci zeby jakis totalny glab przeszedl daleko. Predzej czy pozniej wpadnie i wyjdzie jego nieuctwo - jeden z wielkich "cfaniakuf" wkoncu odpadl na warunku rocznym z drugiego roku. Wybor nalezy do Ciebie, bedac nawet na tzw "dobrej" uczelni jak nie bedziesz chciala to sie i tak nie nauczysz... nie jestem ani asem, ani orlem, moja najwyzsza srednia to 3.9 - wszystko zalezy od podejscia. Z przedmiotow na ktorych mi zalezy mam 4 i 5 , reszta 3. Jak juz ktos powiedzial, nie liczy sie to co masz na dyplomie a wiedza. Mozesz na starcie wygrac z dyplomem UW i 5tkami ale po paru dniach wylecisz z pracy jak nic nie bedziesz umiec. pozdro ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PODSUMOWANIE Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI???? IP: *.ztpnet.pl 06.07.05, 11:04 :-PPPPPPPPPPPPPPPPP Odpowiedz Link Zgłoś