Dodaj do ulubionych

UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI????

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.05, 20:59
INTERESUJĄ MNIE WASZE OPINIE NT RZECZONEJ UCZELNI, JESTEM Z WOLSZTYNA I WYBIERAM SIE TAM, TYLKO NIE WIEM, CZY WARTO...NAPISZCIE CO SĄDZICIE PROSZĘ!!
Obserwuj wątek
    • Gość: student Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI???? IP: *.ztpnet.pl 26.06.05, 21:17
      Ale myslę ze ty masz o sobie duże mniemanie , przyjedz zobacz i zastanów sie
      czy dasz rade studiować , czy twoja baska to znaczy głowa bedzie mogła przyjąć
      tyle mądrości co możesz uzyskac na naszym uniwerku. SIEMA
      • Gość: gość Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.05, 21:28
        Uniwersytet Zielonogorski to jaedna wielka porazka. Jesli masz ambicje to sie
        trzymaj zdala od tej uczelni.
        • Gość: zg Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI???? IP: *.ztpnet.pl 26.06.05, 23:14
          Dlaczego???/
          To jaka jest dobra szkola w Lubuskiem?????/
          PZDR
        • Gość: Bior Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI???? IP: *.zgora.dialog.net.pl 26.06.05, 23:47
          Bardzo ciekawa podpowiedź, potwierdzona wieloma argumentami.
        • Gość: Trendy Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.05, 20:48
          Zgoda.
          Porażka to mało powiedziane.
          W rankingu Uniwersytetów ostatnie miejsce (albo przedostatnie zamiennie z
          Rzeszowem).
          Studia prawdziwe to są studia:
          1. W miastach akademickich, a nie w takiej dziurze.
          2. W prawdziwych uczelniach, np. UW, UJ, KUL, SGH itp.

Naprawdę jakakolwiek dyskusja jest tu nie na miejscu.

Byłem kiedyś w tym mieście na konferencji naukowej...no cóż...
          bez komentarza....zresztą jeszcze nigdy!!! na żadnej konferencji naukowej
          organizowanej w Wawie (czy w innym liczącym się ośrodku akademickim) nie
          spotkałem osoby z Uniwersytetu Zielonogórskiego.Myślę, że oprócz nijakiej
          jakości tego ośrodka, większość osób nie wie że w Zielonej Górze jest uczelnia.

• Gość: ??? Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI???? IP: *.zgora.dialog.net.pl 04.07.05, 21:13
            Czy "akademickość" miasta mierzy się liczbą uczelni, czy liczbą mieszkańców?
            Czy Cambridge to nie dziura, tylko miasto akademickie?
            Czy wiesz jak wypadają "prawdziwe uczelnie" KUL i SGH w rankingach światowych
            (europejskich)?
            Na jakież to konferencje organizowane w Wawie jeżdzisz (z Gorzowa)? Teologiczno-
            biznesowe?
          • Gość: rudi Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI???? IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 05.07.05, 00:14
            w jakim charakterze byłeś na tej konferencji ?
            • Gość: poi Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI???? IP: 62.87.178.* 05.07.05, 00:32
              Gość portalu: rudi napisał(a):

> w jakim charakterze byłeś na tej konferencji ?

Był w charakterze "mikrofonu". Widze że niektórym sie wydaje że w państwie gdzie
              żyje 38mln ludzi powinno byc tylko np. 20 uczelni, bo przecież powinno się
              studiowac tylko na tych "prestiżowych". Śmieszne, widać że Ci co tak twierdzą
              nie wyjeżdżają za rogatki własnego miasta a tym bardziej za granicę.
              Pewnie nie byłoby trudne zredukowac liczbe Uniwersytetów do np. 7 - tylko po co?
              Nie zapominajcie że jak ktos jest głąb to nawet po SGH bedzie głąb. Tylko że z
              dyplomem.Tak naprawdę liczy sie to co każdy ma w głowie a nie gdzie studiował. I
              nawet z dyplomem Uniwersytetu w Pcimiu Dolnym sobie poradzi. tylko po prostu
              MOŻE bedzie mu trudniej. Ale sobie poradzi.
    • Gość: nol Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI???? IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 26.06.05, 23:14
      prowokujesz, ale odpowiem, to dobra uczelnia
      • Gość: sztudencioch Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI???? IP: *.gorzow.mm.pl 26.06.05, 23:52
        Najlepiej poczekaj na juniversity w Gorzowie Wielkopolskim.
        Broń Cię Panie Boże przed UZG, szczególnie pedagogiką.
        • Gość: juniversity Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI???? IP: 62.87.178.* 26.06.05, 23:57
          Gość portalu: sztudencioch napisał(a):

> Najlepiej poczekaj na juniversity w Gorzowie Wielkopolskim.
          > Broń Cię Panie Boże przed UZG, szczególnie pedagogiką.

Podejrzewam że Kasiunia chce zacząć studia w najbliższym czasie. A Ty składasz
          propozycje studiowania jej przyszłej wnuczce ;-)
    • Gość: dragon Re: Pooglądaj strony internetowe UZ i innych IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 27.06.05, 08:41
      uczelni... to pierwszy wniosek juz bedziesz miała bardzo ciekawy.
      Po drugie jak sie dowiesz po pierwszym roku że obiecana Ci specjalizacja nie
      istnieje to sie nie dziw. Po trzecie musisz wiedzieć że sporo dobrej kadry
      odeszło z UZ dzięki pomocy JM Rektora. Zanim zaczniesz studia poszukaj sobie
      mentora. Nie jest ważna lokalizacja ale ludzie u których chcesz studiować.
      Jeśli znajdziesz ich w UZ to przybywaj a jesli ich tu nie znajdziesz to nie
      trać czasu.
      pzdr
    • Gość: MACIEJ Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 09:19
      Daj sobie spokój dziewczyno, tyle masz wspaniałych uczelni w nieodległym
      Poznaniu. UZ to wrzód na tyłku polskiego szkolnictwa wyższego, szkoła o
      fatalnym poziomie, braku klimatu i bez prestiżu. Jeżeli masz jakiekolwiek
      ambicje to daj sobie spokój i wybierz się na prawdziwy uniwerek. Poza tym
      Zielona Góra to miasto bez klimatu, na dodatek zdegradowane po reformie do
      rangi powiatowej. Nie ma tam żadnych perspektyw, bo miasto się nie rozwija.
      Wystarczy spojrzeć co robi pod jej bokiem Nowa Sól, że o Gorzowie nie wspomnę.
      • Gość: maria Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI???? IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 27.06.05, 09:29
        droga Kasiuniu, niestety tej dobrej uczelni szkodzą opinie zawistników z
        Gorzowa i to weź pod uwagę, życzę sukcesów :-)
    • Gość: Adam Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 09:35
      Jeżeli chcesz wybrać dobrze, to weź pod uwagę przede wszystkim rangę uczelni i
      porównanie jej w zetswieniach i rankingach publikowanych przez np. Newsweek,
      Wprost, Politykę. UZ wszędzie jest ostatni, albo przedostatni, to chyba
      wystarczy za komentarz i jest najlepszą odpowiedzią na twoje pytanie. Ja np.
      choć mieszkam w Sulechowie wybrałem Wrocław.
      • Gość: zg Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI???? IP: *.ztpnet.pl 27.06.05, 12:18
        UZ jest uczelnia mlada i dlatego w rankingach z innymi uniwerkami tak wypada.
        Jesli czujesz ise na silach to zdawaj na UW,Jagielonski czy A.Mickiewicza:)
        Uczelnia sie rozwija, klimat jest a w ZG napewno-brzydki Poznan czy obskurny
        gorzow zawsze beda pierdzielic glupoty. Wspomnialem juz ze ZG jest stol.woj??:)
        Najlepiej sama przyjedz i sprawdz.
        PZDR
        • Gość: marian Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 15:53
          adra słaba, infrastruktura coraz lepsza, tylko ludzie zdarzają sie czesto dziwni - postawa małomiestoczkowych i wiejskich osób - bywa czasami irytująca na zajeciach, cały czas chcą sie popisac wiedzą ktorej im brakuje, są niezdrowo aktywni, głoszą oczywistości sądząc ze odkrywają nowe prawdy.
          Ale poziom ogolnie nie jest wysoki wiec przy minimalnym nakladzie pracy, mozna miec stypendium
          • Gość: bogna Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI???? IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 27.06.05, 18:39
            to jedna z najlepszych uczelni w kraju, pamiętaj, że jest ich kilkaset , a my
            zawsze jesteśmy w pierwszej setce i to nie na końcu, może podasz miejsce
            jakiejś uczelni z Gorzowa ?
            • Gość: mir Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI???? IP: *.zgora.dialog.net.pl 27.06.05, 20:18
              Ten temat jeszcze raz i pewnie nie ostatni świadczy o inspiracjach Gorzowa ale
              nie przejmuj się tymi potyczkami zielono - gorzowskimi. Zapraszamy do Zielonej.
              Na marginesie znam mieszane małżeństwa z obu miast - maja się bardzo dobrze. A
              na koniec dodam że sam byłem studentem na UZ.
              • Gość: ania Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.05, 22:32
                Ja studiowałam w Poznaniu na UAM i w zielonej górze jest rewelacja po tamtym uniwerku. Cieszę sie ze tutaj studiuję. Mam fajny kierunek studiów, fajni ludzie, fajny klimat i nikt mnie nie wyzywa na zajeciach od jełopoów, debili, nieuków, jak to miało miejsce w Poznaniu. Jeśli ktoś uważa że na UZ nie ma klimatu to niech spróbuje studiować na UAM czy UW. Na zadnej innej uczelni w Polsce wykładowca nie robi w czasie zajęć grilla na dworze przed budynkiem uczelni. W Poznaniu też nie chodzilismy z wykładowcami na piwo po zajeciach. Klimat jest. A z poziomem tez nie jest tak źle. Na moim wydziale masa wykładowców przyjeżdża z Pozania, Wrocławia. Wielu z nich ma wiele osiągnięć w Polsce i zagranicą.
    • marekkl Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI???? 27.06.05, 22:51
      Kasiunia, polecam Tobie tą uczelnię, (szczególnie kierunki techniczne). Wiadomo
      UZ to nie to samo co Uniwerek im. A.Mickiewicza lub Wrocławski ale ma swój
      klimat. We Wrocławiu i Poznaniu także studenci krytykują swoje uczelnie.
      Oczekują nie wiadomo czego, dają pozytywne opinie innym uniwerkom nie znając
      ich. Ja osobiście znam ludzi którzy studiowali na różnych uniwerkach (wiadomo w
      dzisiejszych czasach im ma się więcej skończonych kierunków na różnych
      uniwerkach tym lepiej),a zachwalali UZ.
      Pozdrawiam!
    • Gość: Magister UZ Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI???? IP: 80.51.94.* 28.06.05, 00:53
      Jam bym ci polecił tom szkołę czyli Unifersyted Zielonogurski bo tam na prawdę morzna wiele wiedzy uzyskać. Spujrz na mnie, zkonczyłem tam pedagogike, teraz co prawda nie pracóje w fachu wyuczonym bo pracy nie mogłem znależć, ale radzem sobie w zyciu bardzo dobże. Jestem iwnwestorem, jerzdże Żukiem po Zielonej Gurze i sprzedaje kalafior. Moj ziom ze stódiuw (zkoczył filologie romańską) jest na zasiłku. Tagże warto bo studenty z UZ to monrre puźniej są ludzie.
      • Gość: kmaga Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI???? IP: 62.87.178.* 28.06.05, 00:58
        Gość portalu: Magister UZ napisał(a):

> Jam bym ci polecił tom szkołę czyli Unifersyted Zielonogurski bo tam na prawdę
        > morzna wiele wiedzy uzyskać. Spujrz na mnie, zkonczyłem tam pedagogike, teraz c
        > o prawda nie pracóje w fachu wyuczonym bo pracy nie mogłem znależć, ale radzem
        > sobie w zyciu bardzo dobże. Jestem iwnwestorem, jerzdże Żukiem po Zielonej Gurz
        > e i sprzedaje kalafior. Moj ziom ze stódiuw (zkoczył filologie romańską) jest n
        > a zasiłku. Tagże warto bo studenty z UZ to monrre puźniej są ludzie.

Panie Mars RTV AGD prosze iść już spać!!
        • Gość: zg Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI???? IP: *.ztpnet.pl 28.06.05, 01:13
          On skonczyl PWSZ w gorzowku:)
          Tak to sie mamy z tym zakompleksionym spoleczenstwem z pólnocy.
          PZDR
    • 0bserwat0r Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI!!!! 28.06.05, 08:39
      Odpowiedź jest bardzo prosta. Jeśli chcesz aby z nauki pozostało Ci coś w
      głowie to wybierz UZ. Uczelnia może i nie ma "prestiżu", ale ma solidnych
      wykładowców. Jagiellonki, warszawskie i poznańskie - mają "prestiż", ale na tym
      się kończy. Dostaniesz papierek z "prestiżowej" uczelni, ale zero wiedzy. Bo
      wiedz, że z tymi "prestiżowymi" uczelniami jest tak, że im wystarczy samo to,
      iż mają budynki i kadrę i TYLKO TO jest brane pod uwagę w tych wszystkich
      PSEUDO rankingach. Nie pytają się profesury co nauczają, jak nauczają , no i
      czy W OGÓLE nauczają. Liczą się tylko cyferki. UZ w tych rankingach może i nie
      spełnia wymogów CYFERKOWYCH, ale przynajmniej Ci co są, co UCZĄ robią to
      naprawdę.
      Tak więc masz dylemat: mieć papierek czy coś w głowie - you'r choice!
      • Gość: ziutek Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI!!!! IP: *.ztpnet.pl 28.06.05, 09:52
        > głowie to wybierz UZ. Uczelnia może i nie ma "prestiżu", ale ma solidnych
        > wykładowców. Jagiellonki, warszawskie i poznańskie - mają "prestiż", ale na tym

Moze i ma solidnych, szkoda tylko, ze u nas solidnie nie wymagaja.
      • Gość: ziutek Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI!!!! IP: *.ztpnet.pl 28.06.05, 10:06
        I w ogole Twoja wypowiedz jest sprzeczna. :)
        Bo skoro mamy profesure z prestizowych uczelni to dlaczego u nas maja uczyc
        dobrze (po czym zostaje wiedza na lata), a na swoich macierzystych uniwerkach
        maja uczyc zle (po czym zostaje tylko papier)? :)
    • Gość: Polo Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI???? IP: *.ztpnet.pl 28.06.05, 09:34
      Nie polecam lipa, zła organizacja. Dziekanat na Wojska Polskiego - jedna z
      pań to lipa. Polecam inne uczelnie.
      • marekkl Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI???? 28.06.05, 09:38
        Gość portalu: Polo napisał(a):

> Nie polecam lipa, zła organizacja. Dziekanat na Wojska Polskiego - jedna z
        > pań to lipa. Polecam inne uczelnie.

Polo, jak możesz polecać inne uczelnie jak na nich nie studiowałeś????
        • Gość: poi Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI???? IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 28.06.05, 10:07
          Polo poleca inne uczelnie bo jedna Pani go zdenerwowała. Argumentacja
          powalająca na kolana.
    • Gość: ZIELONKA Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI???? IP: 80.51.222.* 28.06.05, 14:26
      Nasz uniwerek to dobra uczelnia!!! Nie jestesmy najlepsi ale najgorsi tez nie!
      • Gość: rudi Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI???? IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 28.06.05, 21:31
        słusznie, miana uniwersytetu nie przyznaje się byle uczelni
    • Gość: FreakyMisfit Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI???? IP: *.lubin.dialog.net.pl 29.06.05, 01:07
      Nie przejmuj się jakimiś dziwnymi rankingami, to są konkursy popularności/piękności. Jak się chcesz czegoś nauczyć, to się nauczysz, tylko trochę motywacji, na studiach nie jest tak, że wszystko pod nos podsuwają. Też mam znajomych na innych uczelniach, i to co oni opowiadają o swoich wykładowcach, to jest horror... masówka, olewatorstwo, sobiepaństwo, wyniki kolokwiów z d... wzięte... Ja na UZ z tym się nie spotkałem, a jestem tam już trochę.
      Powodzenia życzę!
      • Gość: ziutek Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI???? IP: *.ztpnet.pl 29.06.05, 02:10
        > . masówka, olewatorstwo, sobiepaństwo, wyniki kolokwiów z d... wzięte... Ja na
        > UZ z tym się nie spotkałem, a jestem tam już trochę.

A ja sie spotkalem. Jestesmy sredniakami, a nie jakas super uczelnia.
    • Gość: RIKI Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI???? IP: *.gorzow.mm.pl 29.06.05, 22:14
      Myślę, że te wypowiedzi zawistnych i zakompleksionych zielonogórskich oszołomów
      starczą za komentarz. A jaki jest poziom tego niby-uniwerku sprawdź tutaj:
      www.indeks.edu.pl/rw_1.htm
      • Gość: zg Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI???? IP: *.ztpnet.pl 29.06.05, 22:17
        Ile ci zajelo czasu wredny gorzowiaku aby znalesc ten ranking???????
        haha ludzie co to jest?? Gorzowianie sa specami od rankingow tak???? TAK a jak
        sie pytalem gdzie w rankingach sa gorzowkowe uczelnie to cisza........
        My wypadamy slabo(nie najgorzej jak twierza wredne gorzowiaczki)w rankingach z
        najlepszymi uczelniami a ich nie ma z zadnym rankingu:)-zakompleksione
        spoleczenstow.
        PZDR
      • Gość: pipi Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI???? IP: *.ztpnet.pl 29.06.05, 22:20
        Ale jest ,a u was nie ma I NIE BĘDZIE!
        Zrozumialeś ty rąbnięty buraku?
        I na koniec w twoim stylu: BUHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH
      • Gość: wiemcoś Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI???? IP: w3cache.* / *.2-0.pl 03.07.05, 14:12
        Dajesz link do rankingu wprost, który jest zupełnie niewiarygodny. Bo porównaj:
        zaplecze intelektualne czołówki do tyłówki ma się jak 58:53. Świadczy to o tym,
        że punktacja jest wyssana z palca. W roku przed powołaniem UZ, WSP w ZG miało
        ocenę zaplecza intelektualnego nieco niższą od WSP w Częstochowie. To drugie
        miało wtedy dwa uprawnienia doktoryzowania i koniec, a ZG miało kilka, do tego
        jedno habilitowania oraz instytut filozofii z I kat. KBN-u. Było jedyną WSP w
        Polsce, która miała jednostkę I kat. Po powstaniu UZ ocena zaplecza
        intelektualnego nagle znacznie przekroczyła poprzednie oceny WSP i PZ, z
        których UZ powstało. Tymczasem od połączenia zaplecze intelektualnie nie
        rośnie, lecz maleje, bo rektor kisielewicz wypłoszył co najmniej kilkunastu
        profesorów. Mimo to jest na UZ kilka kierunków, które warto studiować. W
        szczególności filozofia. Choć odeszło z niej kilku profesorów międzynarodowego
        formatu, to kilku ich kolegów i uczniów zostało. Na pewno nie ustępuje
        filozofii na UAM, a przewyższa filozofię na UWr.
    • Gość: RIKI Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI???? IP: *.gorzow.mm.pl 29.06.05, 22:34
      Oj widzę, że zielonogórzakom nerwy puszczają. Czyżby odezwali się absolewnci
      tej powiatowej "krynicy mądrości"? Naprawdę chciałabyś kasiuniu znaleźć się w
      gronie takich frustratów i nieuków (spójrz na ortografię!)
      Ja wykazałem na przykładzie jak beznadziejny jest u.z. Takie są fakty. Skoro
      twierdzicie, że to taka dobra uczelnia, to udowodnijcie. Dziewczyna się
      grzecznie pyta, więc ją informuję zgodnie z prawdą. Wnioski wyciągnie sama.
      • Gość: zg Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI???? IP: *.ztpnet.pl 29.06.05, 22:40
        No wlasnie pokazales jej ze na UZ warto studiowac.
        Widziales reszte tych uczelni????? To sie nazwya ex-liga
        Gdzie jest gorzowek w rankingach ty specjalisto???:)
      • Gość: "karolekfan" Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI???? IP: 62.87.178.* 29.06.05, 22:54
        Człowieku co ty chcesz udowodnić? Przecież nikt nie twierdził że UZ ma
        konkurować z UW, UWr czy UAM. Jeżeli już to z Opolem, Rzeszowem, Białymstokiem
        czy Olsztynem. Trzeba zachować pewne proporcje.
        P.S. Zastanów sie czasami zanim coś wklepiesz bo choroba zwana nienawiścią
        przesłania ci zdrowy rozsądek.
      • marekkl Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI???? 29.06.05, 22:58
        Dziękujemy Riki za tą tabelę 17 uniwersytetów Polski. Kasiuniu widzisz sama
        jest w Polsce tylko 17 porządnych uczelni, są nimi uniwersytety. W zachodniej
        Polsce tylko 4. UZ jest najmłodszy a już wyprzedził 2 uniwerki. Także
        zapraszamy na UZ, gdzie nie trzeba latać po całym mieście od budynku do
        budynku, ponieważ mamy 2 campusy. Campus A to dawna Politechnika (wschodnia
        część Zielonej Góry) oraz Campus B dawna WSP (zachodnia część miasta). W
        przyszłym roku Rektorat uczelni będzie znajdował się w przepięknym budynku
        pomiędzy dwoma campusami. Zielona Góra jest miastem akademickim, jeżeli chcesz
        zasmakować prawdziwego życia studenckiego, to zapraszamy:)
        • Gość: ziutek Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI???? IP: *.ztpnet.pl 29.06.05, 23:18
          > jest w Polsce tylko 17 porządnych uczelni, są nimi uniwersytety.

No tak, bo wszystkie inne szkoly nie bedace uniwersytetami sa do kitu. Na co te
          wszsytkie PW, PWr, AGH, SGH i wiele innych.
      • Gość: Inka Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI???? IP: *.zgora.dialog.net.pl 03.07.05, 10:41
        Zwróć uwagę, że UZ to najmłodszy uniwerek w POlsce, a jest na trzecim miejscu
        od końca na 17 uniwersytetów. To juz coś. Nie ma szans, by dorownac tym
        najstarszym, bo one pracowały na te pozycje dziesiątki lat.
    • Gość: RIKI Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI???? IP: *.gorzow.mm.pl 29.06.05, 22:48
      Powtarzam, że wykazałem jak beznadziejny poziom reprezentuje u.z. Uczelnia
      powołana wyłącznie decyzjami politycznymi, która w normalnym systemie
      edukacyjnym nie miałaby prawa istnieć. Dziewczyna nie pytała o studia w
      Gorzowie, tylko na u.z. Czytaj uważnie gamoniu i nie stosuj tu retoryki
      lepperowskiej, bo wystawiasz jak najgorsze świadectwo sobie i swojemu
      miasteczku.
      • Gość: gosia m. RIKI serduszko, jaką uczelnie ukończyłeś? IP: *.acn.waw.pl 29.06.05, 22:59
        ... no?
        • Gość: "karolekfan" Re: RIKI serduszko, jaką uczelnie ukończyłeś? IP: 62.87.178.* 29.06.05, 23:07
          Nie strasz go bo więcej tutaj sie nie pojawi. Chłopak sie teraz zaczerwienił i
          gryzie z nerwów paznokcie jak odpowiedzieć.
          P.S. chyba skończył Akademię Śmiechu bo świetnie mu wychodzi "Buahahahahahaha"
          • Gość: gosia m. Re: RIKI serduszko, jaką uczelnie ukończyłeś? IP: *.acn.waw.pl 29.06.05, 23:32
            A wiesz "karolekfan" Riki chyba coś jednak skończył. Pisze petycje do marszałka
            Bochenka w sprawie lotniska i NIKiem sie odgraza. Paragrafy nawet cytuje.
            Urzedas on ci. To mi pachnie raczej WSA (Wyższa Szkoła Absurdu) Sory GWSA
            (Gorzowska...)
            Pa,
      • marekkl Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI???? 29.06.05, 23:03
        Riki, wykazałeś, że w Polsce jest tylko 17 porządnych uczelni jakimi są
        uniwersytety. UZ jest najmłodszy, a już wyprzedził dwa uniwerki 15 miejsce.
        Także jest to powód do dumy, iż w ciągu 5 lat istnienia z 17 miejsca
        awansowaliśmy na 15. Nie zapomnij ile lat na te czołowe miejsca pracowały inne
        uniwerki np. Jagieloński:)
        Pozdrawiam!
        • Gość: zg Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI???? IP: *.ztpnet.pl 29.06.05, 23:09
          riki gamoniu ja sie pytalem o uczelnie gw bo jestes specem od rankingow a mnie
          to interesuje, ja moze tez bo sie zastanawia gdzie studiowac:)
          Nikt w gw nie ma honoru aby odp. na pytanie????????
          PZDR
          • Gość: riki to debil Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI???? IP: *.zgora.dialog.net.pl 29.06.05, 23:36
            riki to młot
            • Gość: uzi Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI???? IP: *.gorzow.mm.pl 29.06.05, 23:54
              Pamiętajcie buractwo zielonogórskie że lepiej siedzieć pod lipą i pisać,niż
              pisać lipę i siedzieć buuuuuuuhhhaaaa
              • Gość: gosia m. Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI???? IP: *.acn.waw.pl 30.06.05, 00:11
                Moralisto ty jeden z Gorzowa
                Norwid przed tobą sie chowa
                Sam jesteś burak zasrany
                Mózg masz tycio pomieszany

i mogłabym tak dalej i dalej, ale mi sie nie chce
                Pa i pzdr z SGH
                • Gość: RIKI Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI???? IP: *.gorzow.mm.pl 30.06.05, 00:26
                  a co zajęcza wargo, sprzątasz na nocnej zmianie w SGH i sie dorwałaś do kompa?
                  żadna praca nie hańbi, szczególnie jak się jest niewykształconą zmorą z
                  powiatowej zielonej górki. buhahahahah!!!
                  • Gość: gosia m. Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI???? IP: *.acn.waw.pl 30.06.05, 01:01
                    z twoja wulgarnoscia to mogłbys co najwyżj tym sprzątaczkom na SHG wiadero
                    nosić - za ich pozwoleniem. Przy okazji liznałbyś troche uczelni. Jak widzę po
                    innych postach jesteś wyjatkową zakałą Gorzowa, nawet na rodzimym forum.
                    Tak juz na koniec zapytam czy ty i swinstar to nie z jednej rodziny?
    • Gość: RIKI Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI???? IP: *.gorzow.mm.pl 30.06.05, 00:11
      Dziękuje zielonogórzakom (pannie: "paczcie" jaka jestem fajna, bo
      mam "warszafski" IP też) za kolejne głosy "na poziomie" w dyskusji nt. niby-
      uniwerku w ich powiatowym miasteczku. Właśnie z ich bzdurnych wypowiedzi rysuje
      się obraz powiatowej zielonej górki i jej mieszkańców - bandy zakompleksionych
      nieuków. Cóż, jaka wieś, tacy jej mieszkańcy. Że też Gorzów musi być stolicą
      tego burdelu.
      Buhahahahahah!!!
      • Gość: gosia m. Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI???? IP: *.acn.waw.pl 30.06.05, 00:17
        No a teraz Riki zabieraj już swoje podziekowania z tego forum i wsadź je sobie
        w dupe.
      • Gość: "karolekfan" Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI???? IP: 62.87.178.* 30.06.05, 00:23
        Kochany troglodyto uważnie przeczytaj wszystkie swoje posty a następnie swoją
        ostatnią wypowiedź. Jak ulał pasuje do ciebie (tylko pozamieniaj nazwy miast)
        Jesteś żenujący.
        P.S. Nie wiesz co oznacza wyrażenie "mieć komleksy". A świadczą o tym twoje
        marne wypociny.
        • Gość: RIKI Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI???? IP: *.gorzow.mm.pl 30.06.05, 00:27
          masz rację, nie wiem co znaczy "mieć komleksy". buhahahahahha!!!!
          • Gość: "karolekfan" Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI???? IP: 62.87.178.* 30.06.05, 00:30
            Widzisz głupku ty nawet nie rozumiesz co sie do ciebie pisze. Coż.......
            Wszystko na ten temat. Idź sie pobabraj w piaskownicy ze swoimi kolegami ze
            "starszaków"
            • Gość: RIKI Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI???? IP: *.gorzow.mm.pl 30.06.05, 00:32
              stajesz się coraz bardziej perwersyjny. babrasz się ze starszakami??
              buhahahahahahhahahahahahahahhahahahahahahhaha!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: RIKI Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI???? IP: *.gorzow.mm.pl 30.06.05, 00:23
      co zakompleksiona bidulko? siedzisz w tej warszawce, wpatrujesz się pryszczatą
      gębą w monitor, ślina ci cieknie z zajęczej wargi i pewnie w głowę zachodzisz
      czemu cie nikt nie lubi? to że jesteś obleśna o niczym nie świadczy, w końcu
      każda zmora znajdzie swego amatora, a na razie podziałaj paluszkiem.
      buhahahahahahahahah!!!!
      • Gość: "karolekfan" Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI???? IP: 62.87.178.* 30.06.05, 00:24
        Przestań jeść ten kisiel bo całkiem psycha ci siądzie.
        • Gość: zg Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI???? IP: *.ztpnet.pl 30.06.05, 00:33
          riki gorzowiaczku bez honoru...
          Kiedy powstanie w gw uniewerek?? 100,2000,... lat?????
          Jak wypadaja teraz gorzowskie uczelnie upssss jakie uczelnie:)
          Biedny zakompleskony gorzowiaczek:)
      • Gość: gosia m. Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI???? IP: *.acn.waw.pl 30.06.05, 01:04
        riki bidulko, ty pisz dziecko do psychiatry a nie na forum. Wyleczysz sie to
        wpadnij.
    • Gość: RIKI Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI???? IP: *.gorzow.mm.pl 30.06.05, 00:37
      Kompleksy to wy macie. Dziewczyna spytała o poziom waszego niby-uniwerku, więc
      jej zaprezentujcie tą parodię szkolnictwa wyższego. Czekam na wskazanie
      rankingu, w którym u.z. będzie choć w połowie tak oceniony jak tu o nim
      piszecie zakopleksione wieśniaki. Uniwerek w zielonej górce. Buhahahahahaha!!!
      Brzmi jak ochronka dla Czerwonego KApturka. Hahahahahha!!!!
      • Gość: zg Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI???? IP: *.ztpnet.pl 30.06.05, 00:47
        Nikt tu nie napisal ze UZ jest wspaniala i najepsza!!
        Nie przypisuj nam cech a raczej wad gorzowiakow oki?
        Kompleksyyy??? ty glupku twoi ziomale dopiero co zalozyli watek w korym
        wygarniali tele pizzy ze ich mapka internetowa jest zla bo ZG duza litera a gw
        mala!! To sa kompleksy!!!!

Wszyscy tu jej odp. ale ty przyleciales i rozpie..les temat.
        Kolejna os. wie jacy sa gorzowianie:)

Ps. kiedy znowu wpadniesz na forum Wrocka i oscieszysz swoje miasteczko???:)
        hahah hahaha
    • Gość: AGATA Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI???? IP: 80.51.222.* 30.06.05, 07:20
      Uuuu.... Jagielonka dopiero na 3 miejscu...
      • Gość: Michał Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 15:19
        Szkoda, że powstało w kraju 16 województw zamiast planowanych 12, no może 13-14 z Kujawsko-Pomorskim i Opolsmim. Bowiem co to za wojdeództwo,które ma dwie stolice oddalone od siebie kilkadziesiąt kilometrów. Co innego Toruń i Bydgoszcz, bowiem miasta te tworzą bardziej Dwumiasto, tak jak Trójmiasto z Grańskiem, Gdynią i Spopotem.
        A co do uczelni, to jeśli możesz, to staraj się na UAM lub UWr, ewentualnie na UZ.
        • Gość: kaska Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI???? IP: *.ztpnet.pl 02.07.05, 19:06
          Ja studiuje tu pedagogike juz na III roku i jstem bardzo zadowolona!!!
          polecam!!!
        • Gość: Fifi Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.05, 09:55
          Hehe, Uniwerek Zieleniogórski... Trzyma klasę razem z Opolskim i Rzeszowskim...
          Ja w żadnym z nich bym za żadne skarby nie studiował... (dla wyjaśnienia
          studiuje w Lublinie, a jestem z Rzeszowa, żeby nie było że na UZ się uwziąłem).
          Jeśli ktoś ma trochę wiedzy to niech wybierze uczelnię, która posiada choć
          troszkę prestiżu...
    • Gość: javka^^ Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.05, 18:46
      Studiowalam na UJ ale niestety z przyczyn ode mnie niezaleznych musialam sie
      przeniesc na UZ i jestem zdruzgotana:( tu jest po prostu strasznie!! fatalna
      kadra,organizacja (a raczej jej brak)w sumie nic nie trzeba robic a i tak sie
      dostaje dobre oceny (dla kogos moze to byc zaleta,ale jezeli chcesz sie czegos
      nauczyc to idz na jakis porzadny uniwersytet) Nie zgadzam sie z ludzmi ktorzy
      twierdza ze albo prestiz albo zdobywanie wiedzy (na UZ nie ma ani jednego ani
      drugiego),to prawda ze moze byc czasami ciezko,ale przynajmniej nie ma tylu
      tepakow. Pozdrawiam i szczerze radze: omijaj to miejsce z daleka.
    • Gość: DS2 Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI???? IP: *.hsd1.il.comcast.net 05.07.05, 22:34
      wszystko zalezy od tego co chcesz studiowac. jak na WSP to moze sie przydazyc
      wpadka - roznie bywa, zalezy zawsze od wykladowcy jak podchodzi do swojego
      przedmiotu. SLyszalem rozne opinie , wiec mowie to co zaslyszalem. Ja moge sie
      wypowiedziec natomiast na temat polibudy , a w szczegolnosci wydzialu EIiT.
      Pozdrawiam kadre ISSI oraz IME (tsy psy :P ). Nie ma mozliwosci zeby jakis
      totalny glab przeszedl daleko. Predzej czy pozniej wpadnie i wyjdzie jego
      nieuctwo - jeden z wielkich "cfaniakuf" wkoncu odpadl na warunku rocznym z
      drugiego roku.

Wybor nalezy do Ciebie, bedac nawet na tzw "dobrej" uczelni jak nie bedziesz
      chciala to sie i tak nie nauczysz... nie jestem ani asem, ani orlem, moja
      najwyzsza srednia to 3.9 - wszystko zalezy od podejscia. Z przedmiotow na
      ktorych mi zalezy mam 4 i 5 , reszta 3. Jak juz ktos powiedzial, nie liczy sie
      to co masz na dyplomie a wiedza. Mozesz na starcie wygrac z dyplomem UW i
      5tkami ale po paru dniach wylecisz z pracy jak nic nie bedziesz umiec.

pozdro ;)
    • Gość: PODSUMOWANIE Re: UNIWERSYTET ZIELONOGORSKI???? IP: *.ztpnet.pl 06.07.05, 11:04
      :-PPPPPPPPPPPPPPPPP
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka