Dodaj do ulubionych

Jak kontrolować za darmo wydatki w Erze?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.05, 22:48
Witam
w jaki sposób mam się za darmo dowiedzieć o tym ile wykorzystałem minut z
abonamentu, i ile poza tym wydałem na różne usługi (np. GPRS), bo o darmowych
minutach z tego co wiem do tej pory to mogę się tego dowiedzieć tylko za 29gr,
a zupełnie nie wiem skąd dowiedzieć się o reszcie? Mam taryfę Era Comfort. Po
prostu nie pasuje mi to żebym o rachunku dowiadywał się dopiero na końcu
miesiąca, i jakby coś było nie tak to mogę zareagować.

Pozdrawiam wszystkich forumowiczów
Obserwuj wątek
    • t-mon Re: Jak kontrolować za darmo wydatki w Erze? 21.12.05, 23:56
      na aparacie masz licznik czasu połączeń i wysłanych mesów-kasuj co miecha i w miare możesz to kontorować wydatki-ja tak robie ale pewnie blq zna dobry lepszy sposób
      • yavorius zadzwoń pod 602963 /nt 22.12.05, 07:53
        • Gość: SBKch Re: zadzwoń pod 602963 /nt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.05, 08:44
          Właśnie o to chodzi, że to kosztuje 29 gr, a mi chodzi o bezpłatny sposób.
          Więc chyba rzeczywiście pozostaje korzystać z ustawień telefonu, tylko nie wiem
          czy takie podliczanie mam, na razie go nie znalazłem, no i jest to nieco
          bardziej czasochłonne.
      • Gość: SBKch Re: Jak kontrolować za darmo wydatki w Erze? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.05, 14:40
        Więc tak jak napisał t-mon mam te liczniki, i będę z nich korzystał, ale one nie
        liczą ilości połączeń GPRS, tylko ilość przesłanych danych i czas, a ponieważ w
        erze za każdą rozpoczętą sesję nie przekraczającą 500KB płacę 72gr (i 72gr za
        każde następne 500KB, sesja zawsze naliczana jest na nowo o 24:00 każdego dnia)
        to nie bardzo mam jak kontrolować ile zapłacę za GPRS.

Więc podsumowując, to niezbyt "ładnie" ze strony Ery że nie daje żadnej
        sensownej i darmowej możliwości sprawdzenia swoich wydatków (np. kiedyś jak
        dzwoniłem z POP'a, to wystarczyło wybrać *111 i wszystko miałem za darmo podane
        jak na tacy, poza tym był też dokładny wykaz w menu telefonu) i pierwszy raz od
        dłuższego czasu ciśnie mi się na usta pewne nieładne słowo: co za ****!

Taka darmowa informacja powinna należeć do podstaw oferty sieci komórkowej!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka