qubraq 04.01.05, 22:26 www.deliaonline.com/recipes/r_0000001852.aspAndrzej Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ampolion Re: Delia robi szybką musakę ! 04.01.05, 23:05 Wykasować Andrzeja i wejdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: Delia robi szybką musakę ! 04.01.05, 23:09 Nie tylko Delia: www.gourmetgarden.com/recipes/recipe.asp?Rec_ID=170 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jak_malyna Re: Delia robi szybką musakę ! IP: 217.11.136.* 06.01.05, 09:43 nie wiem czy zauwazyliscie, ze te delii przyspieszone przepisy polegaja na uzywaniu polproduktow w marksa i spencersa albo tesco albo innego brytyjskiego marketu. dla mnie to traci caly urok... Odpowiedz Link Zgłoś
dispell Re: Jak małpa... 06.01.05, 11:03 Jak małpa po prostu...)))"To nie sztuka - powiedział Pan Ambroży - to tylko sztukadło..." Podobna sprawa - gdzieś w sieci natknąłem się na przepis na lody, polegający na tym, aby: wziąść lody o smakach...itd, itd. Było to jakieś forum, na którym nie patyczkowano się zbytnio...W komentarzach tak zdarto łacha z odkrywczej autorki, że łoj...))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jak_malyna Re: Jak małpa... IP: 217.11.136.* 06.01.05, 13:27 choc trzeba przyznac ze te przepisy, ktore nie maja w nazwie "cheated" sa czesto naprawde ok. tylko nerw mnie bierze na te ze skladnikow z 'torebki'. Odpowiedz Link Zgłoś
jezowka Re: Nie wszystko, nie zawsze... 06.01.05, 14:26 Bo ja na przykład znam genialny "cheated" właśnie przepis na ciasto francuskie, używam z lubością i prawie że jest takie, jak powinno. Składniki: mąka, masło, woda. Bez półproduktów ;) Jeżówka w pracy, więc krótko ;) Odpowiedz Link Zgłoś
qubraq Bardzo przepraszam... 06.01.05, 14:34 Bardzo przepraszam... więcej nie będę obejrzalem kiedys program Delii w BBC Prime i zachwyciłem się jej piekną angielszczyzną stąd podpalenie sie Delią a z kolei ta szybka musaka to po prostu zobaczyłem takie coś a że lubię musakę no to i zaufałem tekstowi bez wnikania w treść, jeszcze raz przepraszam! Andrzej Ps: oczywiście mialo być "bez Andrzej'a! <www.deliaonline.com/recipes/r_0000001852.asp> Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś