Forum Kultura Muzyka Muzyka
ZMIEŃ
      1980

1980

(8 wyników)
    • rocznik 1980 preferowany moglibyscie mi powiedziec jak to u was jest z muzyka pochodzenia PL? znasz Sztywny Pal Azji? Oddzial Zamkniety? Combi? Stare Mannam? Kobranocke? Republike?Dzem? Grechute? stare Ira? Chlopcow z placu broni? starzy Pudelsi? KSU? kogos kto gral w Jarocinie? bo znam moich rowiesnikow ktorzy muzyki polskiej nie znaja wogole, a KSU czy Sztywnego Palu Azji wogole nie kojarza
    • .. o ile czegokolwiek słuchaliście ?
    • Zrealizowałem dziś pomysł zrobienia sobie składanki zawierającej najciekawsze single z lat 1980-2000. No, nieliczne wyjątki to utwory niesinglowe, ponieważ ograniczenie czasowe płyty 80-minutowej powoduje że nie można nagrać wymarzonego zestawu...). 1. Joy Division - Love Will Tear Us Apart [1980] 2. Soft Cell - Tainted Love [1981] 3. The Jam - A Town Called Malice [1982] 4. The Smiths - This Charming Man [1983] 5. Talk Talk - It's My Life [1984] 6. The Replacements - Waitress ...
    • dzentelman.com/kolekcja-teledyskow-1980-89/ czy ktoś ma jeszcze jakies propozycje? czego tam brakuje?
    • Ian Curtis nie żyje od 25 lat. Nie mam prawa w zasadzie go pamiętać, bo po pierwsze byłem oseskiem, a po drugie dostęp do płyt pod koniec lat '70 i na początku '80 był dość ograniczony :-) Mimo tego, gdy poznałem JD i wokal Curtisa kilka lat temu, zakochałem się w tej muzyce. Jest w niej jakiś niesamowity autentyzm, przypieczętowany stryczkiem Curtisa. Blisko 30 lat istnienia zespołu, a wciąż rusza i wciąż inspiruje. O Ianie Curtisie krótkie wspomnienie i notka tu: www.pinezka...
    • Najnudniejszy zestaw do głosowania jaki kiedykolwiek istniał. Co roku praktycznie to samo. Spróbowałem wybrać 10 moich piosenek z tej listy i... wyszło jak wyszło... Alive - Pearl Jam Cloudbusting - Kate Bush Creep - Radiohead Enjoy The Silence - Depeche Mode Everybody Hurts - R.E.M. Wieza radosci, wieza samotnosci - Sztywny Pal Azji Wish You Were Here - Pink Floyd Lullaby - The Cure Running Up That Hill - Kate Bush Should I Stay Or Should I Go - The Clash Jedna rzecz - pom...
    • kto zna(4)

Słyszałam w spiewających fortepianach piosenkę... śpiewał pan Jerzy Filar no i kilka jej słów brzmiało mniej więcej tak "nie dzwoń do mnie kiedy będę stary" zna ktoś może tytuł, ewentualnie dysponuje plikiem mp3? Byłabym "Dźwięczna" :D
    • Cyzby U2 znow chcialo sobie nabic kabze kolejnym Grejtest hits?? Przeciez stosunkowo nie dawno wydali cos takiego??? No i jeszcze te 2 nowe utwory ktore maja przyciagnac fanow spragnionych czegos nowego. Czyzby U2 zapomnialo jak sie robi normalne plyty?? Pozdr. fanow troche zniesmaczony faktem kolejnego skladaka :((

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się