1982

(6 wyników)
  • 19 wrzesnia 1982 roku po raz pierwszy użyty został emotikon, czyli .. symbol usmiechnietej twarzy. Znaczka użył profesor Scott Fahlman z Carnegie Mellon University. Najczęściej przedstawia symboliczny ludzki grymas twarzy, obrócony o 90° w kierunku przeciwnym do wskazówek zegara, w licznych wariantach. Niektóre programy jak np. Microsoft Word czy Gadu-Gadu zamieniają wpisane znaki na buźkę nie przekręconą o 90°. W języku polskim rozpowszechniła się także forma żeńska tego wyrazu...
  • 19 wrzesnia 1982 roku po raz pierwszy użyty został emotikon, czyli ... usmieszek. Znaczka uzył profesor Scott Fahlman z Carnegie Mellon University. Najczęściej przedstawia symboliczny ludzki grymas twarzy, obrócony o 90° w kierunku przeciwnym do wskazówek zegara, w licznych wariantach. Niektóre programy jak np. Microsoft Word czy Gadu-Gadu zamieniają wpisane znaki na buźkę nie przekręconą o 90°. W języku polskim rozpowszechniła się także forma żeńska tego wyrazu - emotikona,...
  • 24 kwietnia 1982 roku odbyło sie pierwsze notowanie „Listy Przebojów Programu Trzeciego”.... "Już od pierwszych notowań audycja zdobyła ogromną popularność wśród słuchaczy i właśnie w początkach swego istnienia była najbardziej popularna. Nowatorski sposób prowadzenia audycji oraz wieści z zachodnich list przebojów od razu przyciągnęły młodych słuchaczy. W okresie trwającego wówczas w Polsce stanu wojennego dostęp do płyt czy wiadomości o wykonawcach był niezwykle u...
  • Czołem:) Dzis kolejna odsłona festwiwalu rokowego w podpoznańskim Jarocinie. "Organizatorom odrodzonej kilka lat temu imprezy niełatwo było znaleźć nową formułę, która pozwoliłaby Jarocinowi zachować status ważnego rockowego wydarzenia i konkurować z nowoczesnymi festiwalami. Postanowili połączyć historię ze współczesnością, dlatego w tym roku do Jarocina przyjadą muzyczni weterani, modni Brytyjczycy oraz artyści, którzy z rockiem nie maj nic wspólnego. A widzowie mogą liczy...
  • nie mam nic przeciw temu zeby ich brytyjczycy znów podrapali. [b]Chcącemu nie dzieje sie krzywda[/b] :D:D:D:D
  • Odkryłam, że na mojej wizytówce stoi, że mam 27 lat!!! Jest to nieprawda. Urodziłam się w sierpniu 1981 roku, więc mam niecałe 26 i pół!!! To nie fair, że wizytówka podaje wiek rocznikowy!!! :P:P:P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się