skiela1 27.10.20, 00:38 A co z Giertychem? Z ekonomia? Z wirusem? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iryska2604 Re: Cicho sza.... 🤐 29.11.20, 21:35 Rząd już nawet nie usiłuje opanować epidemii. Dba tylko o to, żeby liczby w tabelkach nie były za wysokie. Dane, które mamy, są absolutnie niewiarygodne. Nie mamy pojęcia, ile osób jest w tej chwili w Polsce zakażonych ani ilu z nas ma już COVID-19 za sobą. wyborcza.pl/7,75968,26555919,przezyja-najsilniejsi-rzad-walczy-z-pandemia-na-oslep.html?disableRedirects=true#s=BoxOpImg9 Z ekonomią - chyba tak samo jak z wirusem .A z Giertychem na razie cisza, ale on nie szpakami karmiony... Odpowiedz Link
skiela1 Re: Cicho sza.... 🤐 30.11.20, 02:12 skiela1 napisała: Ja,mąż i córka mamy covida. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Cicho sza.... 🤐 30.11.20, 18:34 Współczuję i zyczę szybkiego powrotu do zdrowia Odpowiedz Link
skiela1 Re: Cicho sza.... 🤐 01.12.20, 20:55 iryska2604 napisała: > Współczuję i zyczę szybkiego powrotu do zdrowia > Dziękuję. Dajemy rade🙂 Odpowiedz Link
1agfa Re: Cicho sza.... 🤐 07.12.20, 00:11 skiela1 napisała: Ja,mąż i córka mamy covida. Bardzo mi przykro, Skielo. Życzę zdrowia całej rodzinie. I porządnego dbania o siebie długi czas po wyzdrowieniu. To jest konieczne (wiadomości od tzw. ozdrowieńców). Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Cicho sza.... 🤐 07.12.20, 17:33 I jak juz dojdziesz do siebie - daj znać. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
skiela1 Re: Cicho sza.... 🤐 08.12.20, 19:44 iryska2604 napisała: > I jak juz dojdziesz do siebie - daj znać. Pozdrawiam. > Dziekuje🙂. Zostało nam pokaslywanie i najważniejsze jest żeby się nie rozkaslac bo wtedy końca nie ma. Odpowiedz Link
skiela1 Re: Cicho sza.... 🤐 08.12.20, 19:49 sibeliuss napisał: > Jak funkcjonujecie? > Lepiej? > Już lepiej, kaszel został. Niby ta izolacja 10 dni i to jest bez sensu. Po izolacji powinno się zrobić znowu test dla pewności. Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Cicho sza.... 🤐 03.02.21, 13:37 duzo ludzi ma potem omamy pocovidowe np. zapachy Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Cicho sza.... 🤐 09.01.22, 07:34 Strasznie tu się cicho zrobiło...Gdzie sie wszyscy podziewacie? Odpowiedz Link
skiela1 Re: Cicho sza.... 🤐 12.01.22, 01:24 iryska2604 napisała: > Strasznie tu się cicho zrobiło...Gdzie sie wszyscy podziewacie? > 😊 Zaglądam. Pusto. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Cicho sza.... 🤐 13.01.22, 18:48 iryska2604 napisała: > Strasznie tu się cicho zrobiło... Gdzie sie wszyscy podziewacie? Pewnie wiele osob przenioslo sie na FB i tam dyskutuje... bo bardziej kameralnie. Odpowiedz Link
mala200333 Re: Cicho sza.... 🤐 17.01.22, 03:43 Tam tez mniej piszą . Na świecie protesty, COVID …ludzie są zmęczeni tym wszystkim.. Odpowiedz Link
pia.ed Cicho sza.... 08.03.22, 11:26 mala200333 napisała: Tam tez mniej piszą . Na świecie protesty, COVID … ludzie są zmęczeni tym wszystkim... A teraz doszla jeszcze Ukraina... I pojawily sie ciekawe tematy do dyskusji - nie o wojnie, tylko o sytuacji ludzi, ktory maja korzenie ukrainsko-rosyjskie. Po ktorej stronie maja stanac... kogo kochac, a kogo maja nienawidziec? Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Cicho sza.... 🤐 05.03.23, 23:33 Przestałem czytać wiadomości polityczne, poza wyborami nie mam na nic wpływu, więc postanowiłem się nie stresować. Odpowiedz Link
pia.ed Cicho sza.... 🤐 06.03.23, 02:55 sibeliuss napisał: > Przestałem czytać wiadomości polityczne, poza wyborami nie mam na nic wpływu, więc postanowiłem się nie stresować. Tylko jakie mozliwosci wygrania maje mniejsze partie? Wg mnie zadne. Powinny wziac przyklad ze Szwecji, gdzie dwa lata przed wyborami partie zaczely uzgadniac ze soba, w jaki sposob pozbyc sie socjaldemokratow, ktorzy jak dobrzy wujkowie rozdawali na prawo i na lewo zasilki socjalne (z naszych podatkow!) roznego rodzaju nierobom, a szczegolnie migrantom spoza Europy, ktorzy wybrali Szwecje tylko dlatego, ze to najbardziej finansowo sie oplacalo... Socjaldemokraci sa dalej w rzadzie, bo wsrod nich byli tez dobrzy i doswiadczeni politycy, ale musza sie dostosowac do wymogow nowych partii... i o to wlasnie chodzilo! Odpowiedz Link
pia.ed Re: Cicho sza.... 🤐 21.03.23, 01:47 sibeliuss napisał: > Politycy tylko obiecują Duzo w tym racji, ale nie ma innego sposobu dojscia do wladzy, bo bez obiecanek nikt na ciebie nie zaglosuje... ale jesli chodzi o obecny rzad to naprawde duzo obiecanych rzeczy wprowadza w zycie! Pojawily sie nowe przepisy jesli chodzi o przybyszow spoza Europy, a wlasnie to bylo podstawowym punktem krytyki poprzedniego rzadu! Partia "Cenrrum" spelnia swoje obietnica dotyczace szkolnictwa i robi czystke wsrod islamskich prywatnych szkol, ktore nie spelnialy wymogow dla szkol w Szwecji, a kierownictwo tych szkol to byly osoby, ktore powinny siedziec w wiezieniu z powodu oszustw finansowych... Bedzie ostrzej jezeli chodzi o pozwolenia na prace, bo dotad arabski wlasciciel restauracji sprowadzal swoich niewykwalifikowanych kuzynow czy znajomych do pracy, ktorzy nastepnie osiedlali sie w Szwecji nie muszac juz pracowac, podczas kiedy wykwalifikowani programisci z Indii czy Pakistanu, natrafiali na olbrzymie biurokratyczne trudnosci - choc jednoczesnie bylo na nich ogromne zapotrzebowanie! Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Cicho sza.... 🤐 27.03.23, 19:43 Brzmi ciekawie. Moja jesienna podróż do Sztokholmu nie doszła do skutku, może w tym roku się uda. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Cicho sza.... 🤐 01.06.23, 23:21 sibeliuss napisał: > Brzmi ciekawie. Moja jesienna podróż do Sztokholmu nie doszła do skutku, może w tym roku się uda. Sztokholm jest dla mnie atrakcyjny przy pieknej pogodzie... ale pozna jesienia bym tam nie pojechala, bo silne wiatry polaczone z deszczem, mam za darmo u siebie w Malmö! Jesli chodzi o polityke, to dalej jestem z "mojego" rzadu zadowolona! Odpowiedz Link