Forum Auto-Moto Auto-Moto
ZMIEŃ
      2001

2001

(117 wyników)
    • WItam, czy ktoś wie ile SKoda Octavia ma sond lambda? Wystapił problem z sondą, wyskakiwały błedy, podswietlala sie kontrolka ukladu spalin. Elektromechanik twierdzi, że są 2 sondy i jedną wymienił na nową. kolega mechanik twierdzi, ze jedna i... że elektromechanik w ogole jej nie wymienil, bo nic tam nie było na jego oko ruszane. Będę wdzięczny za podpowiedzi...:)
    • Witam, szukam pierwszego samochocdu dla mojej siostry. Nigdy nie kupowałem auta i jest zaskoczony takimi różnicami cenowymi między autami autami fiat, peegeot, renault, a vw, honda, toyota. w cenie ok 15 tys mogę kupić np. 6 letniego punto 1,9 jtd lub 10 letniego polo 1,7 sdi. Czy rzeczywiście starsze auto niemieckie będzię lepsze od młodszego auta włoskiego?
    • Zamierzam kupic takie auto i prosze posiadaczy o informacje nt. - na co nalezy szczegolnie uwazac? - cos wyjatkowo szybko pada i trzeba szczegolnie dokladnie sprawdzic? - jak wyglada sprawa usterek z punktu widzenia codziennej eksploatacji? - po jakim czasie samochod nieruszany odpali(ze 2 tygodnie moze postac?) Z gory dzieki
    • www.trader.pl/details,131,104929769503172004182007.asp
    • Witajcie mam do kupienia Audi TT z 2001 r. w dobrej cenie. Proszę o porady osób które jeździły bądź jeżdżą tym modelem? Czy warto kupić 8 -letnie Audi TT. Czy sobie darować i kupić coś nowszego. Na opiniach dotyczących walorów pojazdu mi nie zależy, bo je znam. Chodzi mi raczej o awaryjność tego auta.
    • Mam ją od 2 dni,do tej pory odpalała się normalnie.Dzisiaj rano po uruchomieniu zaczęła dziwnie (jakby pulsacyjnie) pracować, pod pedałem gazu w ogóle nie było mocy, jakby nie reagował...Na tablicy zapaliła się żółta kontrolka, która nie mam pojęcia co oznacza - na górze jakby monitorek z wykresem (jak kardiogram),a na dole pod kreską pozioma spirala. Możecie pomóc - co to może być? Autem można było jechać max 30/godz, potem dodatkowo zapaliła się zółta kontrolka na obrotomierzu (chyba ozna...
    • Zastanawiam sie na zakupem ww. modelu. Z wsteonych orientacji wynika, ze powniniem sie zmiescic w kwocie ponizej 25 tys. zl za zadbany egzemplarz. Aktualnie mam na oku: Mondeo z 2001 - 2.0 benzyna w automacie za 21 tys. - ile to moze palic? Teraz mam Avensis 2.0 w automacie z 1998 i jestem z tego auta zadowolony (nie psuje sie),, skrzynia wygodna, spalanie przyzwoite (w miescie ok 10-12l na trasie w 9.5l przy spokojnej jezdzie) Opcja ktora biore pod uwage to wsadzenie gazu do ...
    • Tak się zastanawiam nad zakupem tego samochodu, jednak tak czytając po różnych forach ciarki mnie przechodzą, jak to z nia jest naprawdę?
    • Witam, jak w temacie, szukam pytam wszędzie echo, a zależny mi na odpowiedzi w 100% Posiadam Almerę z 2001, tylnia klapa do wymiany, czy moge wsadzić z modelu po liftingu z 2006 roku ?!
    • mam zamiar kupić VW Polo rocznik 2001...poprzednika tego z okrągłymi światłami....jeśli chodzi o silnik to chyba 1400ccm....i tu pojawia się zgrzyt bo czytam w opisach testów długodystansowych że sa poblemy z tymi samochoddami ...jakies problemy z aluminiowym silnikami [nie wiem czy w 2001 to był standard?] i dosć duże spalanie...ogólnie po lekturze okazało się że to bardzo awaryjne samochody ? no to jak z tą niezawodnością niemiecką? jeśli ktoś ma włąsne doświadczenia z jazdy i ek...
    • obecnie mam polo 1.6 z 1998 roku, muszę zmienic na cos wiekszego, i mam możliwosc kupic uzywana primere w bdb stanie, serwisowana w ISO, ale ... i tu pytanie:warto wchodzic w auto troche młodesze od obecnego? czy moze lepiej cos nowego w kredycie 3x33%? pomózcie kobiecie :)
    • Cześć przymierzam sie do kupna takiego auta z silnikiem 1,6 lub 1,8 i zamontowania instalacji gazowej moja prośba do was jest następująca: jakie sa koszty ekspoloatacji takiego auta ( koszty przeglądów, części,itp.). Poza tym moze ktos orientuje się ile może kosztować zamontowanie gazu do takiego auta i czy taka vectra to dobry samochód. Dodam że obecnie mam yarisa 1,0 którego kupiłem w 2002r jako nowe auto i troche zrobił sie dla mnie za mały. Rrocznie robię jakieś 20 tysięcy i ...
    • Witam, rozważam zakup Toyoty Corolli E110 w cenie do 10 tysięcy złotych, w nadwoziu 5 drzwiowym lub kombi. Silnik benzynowy bez gazu. Czy model ten ma jakieś ogólnie znane wady, na co należy uważać poza nieuczciwymi sprzedawcami? W cenie o której mówię samochód będzie mieć przebieg od 150 do 200 tysięcy kilometrów. Czy ktoś jeździ toyotą corollą o takim przebiegu? Czy kupno tego samochodu oznacza narażenie się na drogą naprawę? Na co należy zwrócić uwagę przy kupnie (jakie...
    • Witam, Proszę o pomoc w sprawie doboru oleju. Auto - Carisma 1.6 16V 2001r. Samochód ma mały przebieg 105 000. Kupiłem go niedawno i muszę zmienić olej. Właściciel poinformwał mnie, ze poprzednio był wlany Mobil 1 5w40. Z drugiej strony podobno Mitsubishi zaleca do tego auta 10w40. Co mam wlać wg Was (5w40 czy 10w40) i jakiej marki tzn. czy warto zapłacić więcej za Mobila czy wlać olej innej firmy (trochę tańszy)? Z góry dziękuję za pomoc.Pozdrawiam
    • Mam pytanie do znawców... Ostatnio jakieś fatum dopadło mi autko tz po 1 karolina zaczela spalac po 12l benzynki!!! po 2 z przedniej szyby zaczeła kapać woda!! Skad to może sie brać? Ktoś podpowie co to może być? Z góry dzieki.
    • sluchajcie, mam zamiar odkupic sluzbowa vectre 1,6 16v (100km) caravan homologacja ciezarowa na 5 osob. ja tym samochodem za wiele nie jezdzilem, wiec mam pare watpliwosci. wozek jest z 2001. przebieg 150.000km. czy ten silnik jest w miare trwaly? jezdzilem astra 1,6 mpi (tez 100km) ale to byl inny silnik - 8-zaworowy. jak ja zdawalem do wymiany to miala 215.000km i jezdzila bez problemu. da sie ta vectra zrobic jeszcze ze 100.000? nic nie stuka, nie rzezi, nie grzechocze...
    • Witajcie, Mam pytanie o Wasze opinie: jeślimilibyście wybierać pomiędzy 5-6 letnimi Fiat Punto z silnikiem 1,2L a Oplem Corsą z tego samego roku 1.0 lub 1.2L co byście wybrali, jakie są plusy i minusy obu autek? Jestem laikiem, poszukuję auta dla żony: jazda po mieście i czasami poza miasto. Nie należę do ludzi bogatych: zależy mi na ekonomii i trwałości auta. Pozdrawiam i oczekuję na Wasze porady Bres
    • zastanawiam się nad tymi autami, space star czy almera czy mazda 323 ; moze jeszcze honad civic, ale jakoś nie jestem przekonana; toyoty z tego rocznika są paskudne;rocznik ok. 2001/2002, ma być bezawaryjne, w miarę ekonomiczne i bezpieczne i to tyle, bo to drugi samochód w domu, dla kobiety, czyli dla mnie:))
    • Mam możliwość zakupu Avensisa z 2001 roku, 2.0, 150 KM w wersji Sol w bardzo dobrej cenie.Czy warto, poradźcie?
    • przymierzam sie do zakupu wygdnej limuzyny w kwocie do 50 000 zl wiec wybor moj padl na te dwa samochody mercedes odpada bo mie sie nie podoba prosze uzytkownikow o popnie szczegolnie ciekawia mnie koszty serwisu , awaryjnosc i spalanie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się