2001

(116 wyników)
  • Dziesięć lat temu!!!! Myślę, że było dość czasu by Czuchnowski zweryfikował jego treść w te i nazad. Smród był za duży?
  • ... właśnie przeczytałam (prawieże jednym tchem) książkę dr Mirosławy Grabowskiej z INS UW "Podział postkomunistyczny": zajmująca, ale bardzo przyjemna i pouczająca lektura (wnuk poruszył niebo i ziemię, by mi ją wypożyczyć z biblioteki Jagiellonki). Pewnymi wnioskami niebawem podzielę się na forum. Chcę poruszyć jednak odrębną kwestię. Pod koniec książki rzuciła mnie się w oczy pewna tabela: zestawienie posłów IV kadencji pod kątem ich przynależności do organizacji komunistyczn...
  • Zi0br0 tuszuje śledztwa z 2001 r. Zi0br0, poprzez pacyfikację ważnych śledztw i decyzje kadrowe, w swoim krótkim dorobku ma już na koncie: > osłonę przewalczy PZU > budowę prokuratorskich kaczych zastępów > nowe śledztwo wobec dziennikarzy > prostowanie śledztwa ORLEN-u > ochronię UOP-ów Nowka i Nowka > nepotyzm > …… > wiele innych pomniejszych sprawek > totalną „wojnę” z ...
  • Kolejna sprawa, wykorzystywana przez PiS przeciwko przeciwnikom politycznym, została prawdopodobnie bezpowrotnie przegrana. Tragedia. Pozostaje tylko współczuć rodzinie. Ziobro wrzeszczał o twardych dowodach, o rychłym sprowadzeniu Mazura do Polski. Okazało się, że to co jest w opinii Ziobro twarde, w ocenie amerykańskiego sędziego jest "sflaczałe". Chyba należy przypomnieć, że zabójstwo gen. Papały miało miejsce za rządów AWS, a min. sprawiedliwości była wówczas H. Suchocka. ...
  • tylko w 2002.
  • 4 lata temu ten tytul otrzymal miller za skutecznosc w kampanii wyborczej, teraz za to samo kaczynski. czy jaroslaw i jego partia skonczy tak jak leszek i sld? czy taka nadzieje zywi redakcja poznanskiego tygodnika?
  • W niedzielę na Rynku Głównym w Krakowie przyznano tytuły "Targowiczanina roku 2001". Na listach nagrodzonych znalazły się osoby "najbardziej szkodliwe dla naszego państwa w ostatnim roku". Pierwsza taka akcja przeprowadzona została trzy lata temu, jednak haniebne tytuły przyznawane są od zeszłego roku. - Jest to jedna z dróg naszych działań, a zainteresowanie akcją świadczy o jej celowości - mówi główny organizator plebiscytu Robert Bodnar z Klubu "Naród - Państwo - Niepodległość"...
  • Mariuszek dobija Marcinkiewicza i Kaczyńskiego że o Millerze i Belce nie wspomnę. :))))))))))))))))))
  • widziałem, że ten ich cały liberalizm (o kons-lib nie wspominając) to pierdoły dla idiotów. PO to w UW-bis tylko trochę mniej czerwono-różowa niż stara gwardia co poszła na koalicję z SLD. Ale długo nei trzeba było czekać. I, a jakże "dla dobra kraju" itp PO idzie w koalicję z SLD.
  • .."Platforma jest przede wszystkim wielką mistyfikacją"- POwiedział....tak,tak, to on. www.youtube.com/watch?v=qjXKzkPBAB0
  • dostał od Kaczyńskich tego co chciał. Przeszedł do PO i pluje jadem na Kaczyńskich. Wyjątkowo wiarygodna postać.
  • Okreg 2. Walbrzych Jan Litynski UW, 2624 (szef sejmowej komisji polityki spolecznej) Kleska polityki spolecznej UW i jednej z tzw. legend Solidarnosci. Okreg 3. Wroclaw Wladyslaw Frasyniuk UW, 12 572 (posel, wiceprzewodniczacy Unii) Kolejna z tzw. legend Solidarnosci. Ryszard Czarnecki AWSP, 5261 (posel, rzecznik AWSP) Jeden ze szczeg¢lnie nawiedzonych. Okreg 4. Bydgoszcz Antoni Tokarczuk AWSP (minister srodowiska) Zostawil po sobie zrujnowane nie ...
  • "Tak jest od czasu, kiedy Niesiołowski ubiegał się o miejsce na liście do Senatu z ramienia nowo powstałego PiS. Czynił to w jedyny sposób, jaki jest mu dostępny: plując. Ponieważ chodziło mu o wkupienie się w łaski Jarosława Kaczyńskiego, pluł na Platformę Obywatelską, nazywając ją zbieraniną gorszą od Samoobrony, chcącą tylko się dorwać do stołków, niemającą żadnego programu i na dodatek będącą tratwą ratunkową dla przegranych liberałów, którzy, jak wówczas twierdził, czegok...
  • Jako, że skończył się rok i przyszedł czas podsumowań organizujemy konkurs. Proszę podać w kolejności trzech największych (według Państwa) formowych palantów. Pierwszy uzyska trzy punkty, drugi dwa, zaś trzeci jeden. Prosimy o nie oddawanie głosów na siebie.
  • Jedyna tragedia 11 wrzesnia 2001 bylo to, ze zniszczono w calym USA tylko dwa budynki i nieco uszkodzono trzeci. A pomyslmy, co by bylo, jakby na przyklad terrorysci wysadzili bombke atomowa w centrum Nowego Jorku? Wtedy by zydom nie pomoglo nie przyjscie do pracy w WTC. System finansowy USA by sie zapewne zalamal, a za nim swiatowy system finansowy, i wreszcie wyrownaly by sie szanse miedzy USA i reszta swiata. Bowiem dominacja jednego supermocarstwa, a szczegolnie tak zaborczego i ...
  • tak z ciekawosci babskiej pytam.
  • Czy ja dobrze usłyszałem...? Ten Poręba, "grunwaldowiec" i "antysemita", obok Łysiaka, Rymkiewicza i Ziemkiewicza, jeden z głównych wrogów publicznych michnikowszczyzny, znalazł się w parlamencie (nie dosłyszałem, czy chodziło o Sejm, czy Senat), dzięki wsparciu polityka PSLu, obecnego kandydata na ministra rolnictwa? Łomatko! Przyznam, że nawet nie wiedziałem, że Poręba jest teraz parlamentarzystą. Jak w ogóle Agora mogła to zdzierżyć? Jakoś nie kojarzę cyngielskich tekstów przepełnionych...
  • media i politycy POPIS bardzo zręcznie omijają ten okres w historii Polski .Ba ma się wrażenie ,że tych lat w ogóle nie było . Nie dziwota to były rządy AWS ,a wielu polityków POPISU było wtedy jej członkami.Jak się te rządy skończyły wiadomo. Ogromna dziura budżetowa i wywalenie AWS z parlamentu bez społeczeństwo. Wiele afer -największych , właśnie wtedy miało miejsce. Ale nie wolno za głośno o tym mówić przecież ..
  • Facet, który 2001-2006 był burmistrzem Żarnowa (wielkiej metropolii) teraz w stanie bankructwa z pewnością poradzi sobie teraz z gospodarką Polski oby nie z takim samym efektem.
  • i w wywiadzie dla wp mówi z mina wielce zatroskanego - co najbardziej mnie porusza po jego śmierci, to hipokryzja bijąca z wielu wypowiedzi, zwłaszcza polityków, którzy doprowadzili do jego upadku, a teraz ujmują się za nim. To niesmaczne. - I dalej - W głowie się nie mieści, że jest kategoria ludzi, którzy kiedyś nasyłali na wicepremiera swojego rządu służby specjalne, a teraz snują insynuacje dotyczące jego śmierci. A może chcą odwrócić uwagę od siebie? Tak uważa Roman Giertych. Pan mini...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wersja mobilna